Hogyan válasszuk ki a megfelelő boxert a fogadáshoz

Útmutatók

2023-04-19

Ethan Tremblay

A bokszbajnokok számos közös vonást osztottak, amelyek segítették őket az ismeretlenségből a csúcsra emelkedni. Keménynek kell lenned, mint a körmök, hogy profi bokszolóvá válj. Nem túlzás azt állítani, hogy a boksz a világ egyik legrosszabb sportja. A hatalmas és jól ismert harcosok gyakran sok időt töltenek az edzésekkel.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő boxert a fogadáshoz

Izgalmas nézni egy nagyszerű bokszolót a képességeik csúcsán. Rocky Marciano, Joe Louis, Muhammed Ali, Joe Frazier, Manny Pacquiao és Mike Tyson csak néhány olyan boksznagyság, amely rajongók millióit nyűgözte le. Ezek az egyének olyan egyedi tulajdonságokkal rendelkeztek, amelyek lehetővé tették számukra, hogy boldoguljanak ezen a rendkívül versenyképes területen.

Ahhoz, hogy neved bekerüljön a világ legjobbjai közé, sok órányi fizikai felkészültségre, kitartásra, szenvedélyre és lendületre van szükséged. Az alábbiakban felsoroljuk egy nagyszerű bokszoló legfontosabb tulajdonságait, amelyeket szem előtt kell tartania, amikor elkezdi az online fogadást.

Egy bajnok bokszoló tulajdonságai

Egy nagyszerű ökölvívónak vannak jellemzői és tulajdonságai a technikai szakértelmen túl. Mit gondolsz, mi vitte még ezeket a bajnokokat a csúcsra? Nézzük a legjobb bokszfogadási tippek arról, hogy mi teszi vagy töri meg a harcost. Ez az útmutató segít Önnek hogy több győzelmet szerezzen a sportfogadásban!

Szív és Belek

Nevezheted annak, aminek akarod – zsigernek vagy szívnek. Ez minden bokszoló számára kulcsfontosságú tulajdonság, mégis gyakran figyelmen kívül hagyják. Úgy lépsz be a ringbe, hogy tudod, hogy ellenfeled ütéseket fog rád dobni, és készen kell állnod ezek elviselésére.

A harcok során még a legügyesebb versenyzők is jelentős sebzést kapnak. Bátorság kell ahhoz, hogy ringbe szálljon és harcoljon, és tudja, hogy eltalál. A sérülés utáni nyomás fenntartása még több bátorságot igényel.

Ami a harcot illeti, kevés versenyzőnek volt nagyobb bátorsága, mint Muhammad Ali. 1964-ben címmérkőzést vívott Sonny Liston ellen, akit széles körben nagy kedvencként tartottak számon Liston kimagasló méretei, ereje és ütőereje miatt. Ali, aki akkoriban Cassius Clay néven volt ismert, mindkét kört megnyerte.

Ali rengeteg büntetést kapott Joe Fraziertől három csatán keresztül, de kétszer ő került a legjobbra. Ali kiütéssel győzte le a félelmetes bajnok George Foremant egy olyan küzdelemben, amelyről azt jósolták, hogy Ali súlyos sérülésekkel végződik a vásznon. Ali sokféle képességgel rendelkezik, és ezek közül kiemelkedik bátorsága.

Agresszivitás

Az agresszió minden elit harcos felépítésének létfontosságú összetevője, még akkor is, ha nem ez a legelbűvölőbb tulajdonság, amelyet manapság kiemelünk. Végül is a bokszring nem egy hideg könyvklub. Minden versenyző egy céllal lép be az arénába: hogy kiejtse a versenyt.

Korábban kiemeltük Mike Tysont, és az a vad vadság, amit a csúcs idején mutathatott meg, tökéletes példája annak, amire itt hivatkozunk. A gyilkos ösztön egy másik fontos tulajdonság minden nagyszerű bokszoló számára. A küzdelem megnyeréséhez habozás nélkül ki kell ütni, ha az ellenség megsebesült vagy a fáradtság jeleit mutatja.

Lábmunka és Fejmozgás

Sokan, akik nem ismerik a bokszot, úgy gondolják, hogy az csak egy helyben állásból és ütésekből áll. Bár ez bizonyos mértékig igaz, a bokszolók azon képessége, hogy gyorsan és hatékonyan mozogjanak a lábukon, az elit jellemzője. Megmenekülhetnek ellenfelük támadásai elől, és úgy helyezkedhetnek el, hogy elindítsák a sajátjukat, ha jól tudnak mozogni (ez volt Manny Pacquiao egyik erőssége a ringben).

Minden felső szintű harcosnak kiváló fejmozgással kell rendelkeznie. Ez lehetővé teszi számukra, hogy elkerüljék ellenfelük támadásait, miközben egyidejűleg mozognak ütési tartományon belül és kívül. A legendás bokszoló, Muhammed Ali a kiváló lábmunka és a fejmozgás kombinációját példázza.

Lyukasztóerő és pontosság

A vadászgép ütőereje a robbanóerőre épül.

Ennek ellenére az edzőterembe járás és a vasat pumpálás nem az egyetlen megoldás. Az időzítés, a koordináció és a lehetőségek felismerése egyaránt kulcsfontosságú.

Mindezt az edzőteremben végzett edzések csiszolják. Mike Tyson nehézsúlyú bokszoló volt, aki az előző fél évszázad legsúlyosabb ütéseit mérte. Sok versenyzője magasabb volt nála, és tudta, hogy ez azt jelenti, hogy nagyobb súlyt tudnak emelni. Senki sem tudott megegyezni Tysonnal a korai szakaszában játszma, meccs amikor nagy kedvvel és kíméletlenül ad le ütéseket.

Hasonlóképpen a bokszban a harcosoknak folyamatosan mozgó célpontot kell eltalálniuk.

  • Az ellenfél megpróbálja elkerülni, hogy ütést kapjon, miközben felméri.
  • Minél többet próbál ütni és kihagyni a bokszoló, annál több energiát pazarol, és annál valószínűbb, hogy erős ütés éri. 
  • Ha az ütés összekapcsolódik, a bokszolók önbizalmat kapnak, az ellenfél pedig sebzést szenved.

Manny Pacquiao nagyszerű példája annak, aki gyorsan és pontosan tud erőteljes ütéseket leadni. Ennek eredményeként az elmúlt évtized egyik legjobb harcosává fejlődött.

Kézi sebesség

A kéz sebessége minden elit harcos számára nélkülözhetetlen fegyver. Minél gyorsabbak a kezek, annál jobb. A képzett bokszolók egyik jellemzője a gyorsaság, ami lehetővé teszi, hogy ütéseket és kombinációkat pusztító gyorsasággal és hatékonysággal adjon le. Lehetővé teszi a bokszoló számára, hogy ráugorjon az ellenségére, lehetővé téve számára, hogy ütések sorozatát engedje szabadjára, mielőtt ellenfele reagálni tudna. Nehéz kihasználni az erős lábmunka vagy mozgás által generált hézagokat megfelelő kézsebesség nélkül.

Védelmi képességek

A bokszolók nem hagyhatják cserben a védekezést, amikor a ringben vannak.

  • A legjobb bokszolók megakadályozzák versenytársaikat abban, hogy erőlöketet mérjenek a gyenge pontjaidra.
  • A hatékony védekezés megköveteli a bokszolóktól, hogy elsajátítsák az elkerülést és blokkolják ezeket az ütéseket. Az ökölvívók ezt a célt mozgással, karjuk és testük elhelyezkedésének használatával, megfigyelési képességeik alkalmazásával érhetik el.
  • A bokszolóknak nagyon oda kell figyelniük az ellenfél minden lépésére a csatában. Könnyen belátható, hogy szereti dupla vagy rapid horoggal követni ütéseit.
  • Miután rájöttél az ellenség mintáira, megteheted az óvintézkedéseket, hogy elkerüld az ütést, majd visszavághatsz a támadással.

Kitartás

A bokszban az állóképesség a legfontosabb tulajdonság, amellyel egy harcos rendelkezhet. A sok kör elviseléséhez szükséges kitartás megszerzése elengedhetetlen a sikerhez. Gyakorolnod kell, hogy sok időt tölts a ringben anélkül, hogy kimerítenéd magad. Bármilyen mérkőzést megküzdhetsz a megnyerésért, ha erősen kezdesz, és néhány forduló után elfáradsz.

Végső gondolatok

Sok bokszoló emelkedett és bukott az évek során, de csak egy kiválasztott szám tekinthető legendának. Bár a bajnokok hasonló képességekkel rendelkeznek, egyéniségük valóban megkülönbözteti őket egymástól. A fegyelem és a nagyszerűség a világklasszis bokszoló meghatározó jellemzői. Ezért kell elkészíteni a házi feladatot és megszerezni a bokszfogadási stratégiád döntő fontosságú, mielőtt egy nagyszerű harcosra fogad online.

Legújabb hírek

A CyberBet nagyszerű ajánlatokat kínál a sport szerelmeseinek
2023-08-29

A CyberBet nagyszerű ajánlatokat kínál a sport szerelmeseinek

Hírek