Mindent a Ligue 1 csapatról

Kereskedelmi érdekek miatt a francia Le Ligue hivatalos neve Ligue 1 Uber Eats. Ez az ország elsődleges futballbajnoksága Franciaországban. A Le Ligue-t húsz csapat játszik, és a Ligue 2-be és onnan kieső és feljutó struktúrában fut. A bajnokságot a francia labdarúgó-szövetség, az LFP irányítja. A 2023/24-es kampány előtt a tervek szerint a Le Ligue-t tizennyolc csapatra csökkentik. A legtöbb meccset hétvégén rendezik.

Egyes meccseket azonban hétköznap esténként játsszák, és rendszeresen választják a Le Ligue fogadóiroda online oldalain. A szokásos játék általában két hétre megszakad a karácsonyt megelőző hétvégén, és január második hetében folytatódik. A Le Ligue az európai nagy nemzeti bajnokságok között szerepel, az ötödik helyen áll Anglia, Spanyolország, Olaszország és Németország bajnoksága mögött.

Mindent a Ligue 1 csapatról
A Ligue 1 szerkezete

A Ligue 1 szerkezete

Minden csapat kétszer játszik a divízióban a többiekkel a szezon során, hagyományosan augusztustól májusig. A csapatok egyszer a saját pályájukon, egyszer az ellenfelüknél játszanak, 38 meccsen keresztül, amelyek bármelyik legjobb online sportfogadónál elérhetők.

Kivételes körülmények azonban néha lehetővé tehetik az egyik fél számára, hogy otthoni mérkőzéseiket más helyszínen rendezzék. A győzelemért a csapat három pontot, míg a döntetlenért egy pontot ér. A veszteség nem jár pontot.

Az összes pont, a gólkülönbség és a szerzett gólok rangsorolják a csapatokat, és a fogadók ezeken a piacokon a legjobb online fogadóirodák. Az alapszakasz végén a legtöbb pontot szerző csapat lesz a bajnok. A győztest a gólkülönbség és a pontegyenlőség esetén szerzett gólok határozzák meg. Ha a felek még mindig döntetlenek, akkor hasonló pozícióba kerülnek.

Egy másik semleges helyszínen zajló rájátszás megszakítja a ligabajnoki döntetlent, a lefokozást vagy az európai versenyeken való részvételt.

Európai képesítés

Mint a UEFA együtthatóval a három legjobb helyen álló fél kvalifikálja magát a kontinens bajnoki címére, a Bajnokok Ligájába. A legjobb két csapat egyenesen a verseny csoportkörébe jut. A másik fél továbbjut a selejtezőkörbe. A negyedik helyezett csapat továbbjut az Európa-ligába, míg az ötödik csapat általában az Európa-ligába kvalifikálja magát.

Az Európa Liga fennmaradó helyét a Coupe de France, az ország hazai kupaversenye választja ki. A Le Ligue ötödik helyezettje akkor kvalifikálja magát az Európa-ligába, amikor mindkét kupagyőztes a bajnoki helyezése révén kvalifikálja magát. Így egy ilyen forgatókönyv szerint a hatodik helyen álló csapat bejut a Konferencia Ligába.

A Ligue 1 szerkezete
A Ligue 1 legjobb csapatai

A Ligue 1 legjobb csapatai

A francia bajnokságban több élvonalbeli klub is szerepel. Ezek a csapatok számos címet nyertek, hogy megszilárdítsák élvonalbeli státuszukat. Mások láttak már tehetséges játékosokat díszíteni a mezeiket szurkolók és ikonikus stadionok előtt.

Paris Saint-German

A fővárosi székhelyű klub a legeredményesebb csapat, több mint 40 kitüntetéssel. A közkedvelt PSG-nek nevezett klub a Parc des Princes-ben játssza a meccseit. A PSG népszerűsége óriásit nőtt az elmúlt években, különösen azután, hogy a sztárjátékos Neymart rekordösszegű, 222 millió euróért szerződtette.

Ennek ellenére a PSG rekordáron, 180 millió euróért szerződtette Mbappét. Más sztárjátékosokkal együtt a PSG folytatta dominanciáját a francia futballban, és minden online sportfogadónál rendszeresen választják a fogadók. Ennek a futballcsapatnak van egy nagyon jól ismert esport csapata is, PSG esport amely részt vesz a legnagyobb esport rendezvényeken.

Olympique de Marseille

A klub Marseille néven ismert, és ez az egyetlen francia csapat, amely Bajnokok Ligája címet nyert. A csapat tíz diadallal a második legjobb rekordot is birtokolja Coupe de France-ban. A Marseille azonban a közelmúltban nem aratott sikert a bajnokságban, utolsó bajnoki címét 2010-ben szerezte meg. Ennek ellenére a csapatnak hatalmas rajongótábora van az országban.

AS Monaco

A Monaco jelenleg az egyetlen külföldi klub, amely részt vesz a Le Ligue-ben. A csapat arról híres, hogy fiatal tehetségeket fejleszt ki, és globális szupersztárokká alakítja őket. Legutóbbi diadaluk a bajnokságban a 2016/17-ben volt. A szezon után több alapcsapat játékost értékesítettek, a következő szezonokban pedig vegyes eredményeket ért el a csapat. A csapat azonban második helyezettként végzett a 2021/22-es szezonban.

Lyon

A hivatalosan Olympique Lyonnais néven ismert klub hazai mérkőzéseit a hatalmas Groupama Stadionban játssza. A csapat kiemelkedő teljesítményt nyújtott, tizenhét alkalommal vett részt a Bajnokok Ligájában. A klub rendkívül aktív és hűséges rajongótáborral rendelkezik, amely számos szurkolói csoportból áll.

A Ligue 1 legjobb csapatai
A Le Ligue legjobb statisztikái

A Le Ligue legjobb statisztikái

A PSG és a Saint-Étienne 20 diadala mellett több győztes is volt a bajnokságban. Marseille kilenc, Monaco és Nantes nyolc trófeával rendelkezik; A Lyon hét, míg a Bordeaux hat győzelmet aratott. További nyertesek; Reims 6-tal, Nice és Lille 4-gyel. A Lensnek, Montpellier-nek és Strasbourgnak egy-egy címe van.

A PSG-nek van a legtöbb pontja egyetlen kampány során, 2015/16-ban 96 pont. Ennek ellenére a csapat a Monacóval köti össze a legtöbb győzelmet egy szezonban, 30-at, 2015/16-ban és 2016/17-ben. A Saint-Étienne-nek van a legtöbb hazai győzelme egy szezonban, 19, ahol az 1974/75-ös szezont veretlenül zárta hazai pályán. A PSG 15 idegenbeli győzelme 2015/16-ban még mindig bajnoki rekord. A 2018/19-es szezonban a PSG 14 meccses győzelmi sorozatot ért el, ami a liga rekordja.

Mickaël Landreau szerepelt a legtöbben, 1997 és 2014 között 618 meccset játszott. Landreau a Nantes, a PSG, a Lille és a Bastia csapatát képviselte. Delio Onnis a Le Ligue rekordereje, 299 góljával.

Le Ligue csapatai az európai versenyeken

A francia csapatok nem szerepeltek sikerrel a Bajnokok Ligájában. A Marseille az egyetlen birtokos, aki 1993-ban nyerte meg a kupát. A csapatok azonban figyelemre méltó teljesítményt nyújtottak a versenyen, a PSG 2020-ban a döntőbe jutott. A PSG és a Monaco 2021-ben és 2017-ben is bejutott az elődöntőbe. Nem, a Le Ligue klub valaha is megnyerte az Európa Ligát.

A Le Ligue legjobb statisztikái
Le Ligue és Kupa versenyek

Le Ligue és Kupa versenyek

A Coupe de France a francia futball legmagasabb kiütése versenyen, amelyet a Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) irányít. Hozzáférhet minden franciaországi profi és amatőr futballcsapat számára, beleértve a tengerentúli osztályokban és régiókban működő klubokat is. Ezt a kupát először 1917-ben rendezték meg. A Le Ligue szezonjai között a tornán rendszeres mérkőzések zajlanak.

Ha spontán párosításokkal és egyszeri találkozókkal párosul, a Coupe de France kihívást jelenthet a legjobb csapatok számára a győzelemért. A győztes a következő szezonban bejut az Európa Ligába. A magasabb rangú klubok kötelesek vendégcsapatként játszani, ha alacsonyabb ligás ellenfelekkel, két osztállyal lejjebb vannak párban, az amatőr csapatok javára. 14 trófeával a PSG a legdominánsabb csapat a versenyben.

A Trophée des Champions egy éves mérkőzés, amelyen a Le Ligue bajnokai és a Coupe de France győztesei vesznek részt. Hasonló a sok más európai bajnokságban népszerű szuperkupához.

Le Ligue és Kupa versenyek
A Ligue története 1

A Ligue története 1

A Le Ligue-t 1932-ben hozták létre National néven, de egy év után Division 1-re változtatták. Ezzel a becenévvel működött egészen 2002-ig, amikor a jelenlegire változtatta a nevét. A Saint-Étienne és a PSG tíz-tíz bajnoki címével a legsikeresebb klub Franciaországban. A legtöbb egymást követő címet szerző klub a Lyon. 2002-től 2008-ig a csapat megállíthatatlan volt, egymás után hét címet hódított el.

A PSG az elmúlt években is domináns volt, 2012 óta a potenciális tizenegy trófea közül nyolcat hódított el. A legtöbb szezonban a Marseille birtokolja a ligarekordot az elitben, 71-gyel. A PSG tartja a bajnoki rekordot a folyamatos bajnoki fellépések, 47 kampány tekintetében 1974-től Most. A Nantes az 1994/95-ös szezonban a leghosszabb veretlenségi sorozat, 32 meccs és a legkevesebb vereség, 1 meccs rekordja.

A Nantes tartja a legjelentősebb hazai vereség nélküli időszak rekordját is. A csapat 1976 májusától 1981 áprilisáig 92 mérkőzést játszott vereség nélkül. A PSG a jelenlegi bajnok, megnyerte a 2021/22-es szezont. Az AS Monaco külföldi csapata többször is megnyerte a bajnokságot. A Monaco bajnokságban való részvétele határokon átnyúló versenyzé teszi.

A Ligue története 1
A legjobb Le Ligue fogadási szorzók

A legjobb Le Ligue fogadási szorzók

A labdarúgás a legizgalmasabb sportok közé tartozik kockáztatni, és a francia bajnokságban való fogadás sem kivétel. A Le Ligue izgalma hasonló a többi európai topligához. A Le Ligue-ben különféle fogadási lehetőségek állnak rendelkezésre, amelyek mindegyike egyedi körülmények között történik. Ezen szempontok működésének megértése segíthet a fogadóknak eldönteni, hol tegyenek fogadást.

Pénzvonal

A Moneyline fogadás megjósolja, hogy a két Le Ligue csapat közül melyik nyer egy meccset a futballban. Minden csapathoz odds van hozzárendelve. A fogadók fizetése a választásuk alapján történik. Ez a legáltalánosabb Le Ligue piac, amely bármely online fogadóirodánál elérhető. A legjobb kluboknak kisebb az esélye, ha a kisebb klubokkal találkoznak.

Fölött/alatt

Minden online sportfogadási oldalon az over/under fogadás a gólok összértékének tétje. Ha valaki úgy gondolja, hogy egy mérkőzés egy meghatározott összesített végösszeg fölött/alatt lesz, akkor megteszi a tétjét. A több mint 3,5 gól azt jelenti, hogy a mérkőzés során legalább négy gólt kell szerezni. Bármi, ami ennél kevesebb, a fogadás elvesztését eredményezi. 3,5 gól alatt azt jelenti, hogy mindkét csapatnak összesen legfeljebb három gólt kell szereznie. Minden ennél több a fogadás elvesztését eredményezi.

A terjedés ellen

Ez a fajta szerencsejáték magában foglalja a pontszámok levonását és a pontok odaítélését az esélytelenebbnek. A spread a pontok/gólok különbségére vonatkozik. Monacónak +1,25, Lensnek pedig -1,25 szórása lehet egy játékban. A Lensnek -1,5 gól a kedvence, ami azt jelenti, hogy nyerniük vagy döntetlent kell egy góllal. Minden ennél kevesebb azt jelenti, hogy a fogadás elveszett.

Foglalások és egyéb piacok

A játékosok az egész játék, csapat vagy játékos összes foglalására is fogadhatnak, hogy kártyát kapjanak. Ezenkívül a kellék fogadások hasonlóak más sportágakhoz. Az egyének bármire fogadhatnak, ami a játék során megtörténhet, például, hogy ki szerzi az első gólt, vagy hogyan végződik a mérkőzés. A parlays fogadások gyakoriak a Le Ligue rendszeres fogadói között is. Ez a fajta fogadás azt jelenti, hogy egy jegyre sok fogadást kell tenni.

A legjobb Le Ligue fogadási szorzók
A legjobb fogadóirodák a Le Ligue-re

A legjobb fogadóirodák a Le Ligue-re

Kiválasztva a legjobb fogadási oldalak a fogadások megkötése a legkritikusabb eleme a sikeres Le Ligue fogadónak. A kiválasztott online bukméker határozza meg, hogyan fogadjon a Le Ligue-re és mire fogadjon. Ezenkívül az online fogadóirodának jelentős és közvetlen befolyása van az egyének általános tapasztalatára.

Ezért nagyon fontos, hogy olyan Le Ligue sportfogadót válasszon, amely megfelelő az Ön számára, és minden kényes személyes adatát biztonságban tartja. Íme néhány a Le Ligue online fogadási legjobb oldalai közül: Betsson, Betsafe, Dafabet, Betmaster, Unibet, Parimatch, 22Bet és Megapari a legjobb fogadóirodák közül.

A legjobb fogadóirodák a Le Ligue-re