A legjobb sportfogadási oldalak Egyesült Államokban 2022

Az online sportfogadás az Egyesült Államokban az elmúlt néhány évben új magasságokba emelkedett. A sportfogadásokból származó bevételek jól jelzik az iparág növekvő népszerűségét. Például a sportfogadás több mint hárommilliárd dollárt termelt 2021 első tíz hónapjában.

Ez 230 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában keletkezett. Az Egyesült Államok több állama felkarolta a sportfogadást az elmúlt néhány évben, ami rávilágít a növekvő népszerűségre. Az egyik legfontosabb ok, amiért az online sportfogadás rendkívül népszerű az Egyesült Államokban, az az, hogy a sportipar virágzik. A felnőttek többsége szívesen néz sportokat, az ország a világ legjobb bajnokságainak ad otthont.

A legjobb sportfogadási oldalak Egyesült Államokban 2022
Helyi bukmékerek és online fogadási oldalak az Egyesült Államokban

Helyi bukmékerek és online fogadási oldalak az Egyesült Államokban

A rajongók így kritikusan elemezhetik a játékokat, és megalapozott jóslatokat tehetnek, amelyekre téteket kötnek. A tét segít érdekesebbé tenni a meccseket, mivel a szurkolóknak van mit nyerniük vagy veszíteniük a sportágak eredményei alapján.

A növekvő népszerűség másik fő oka az online fogadási platformokhoz való fokozott hozzáférés. A sportfogadási oldalak száma meglehetősen magas, szinte mindegyik elérhető mobil eszközökről. A fogadók így bármikor és bárhonnan megtehetik téteiket. Az online sportfogadási szolgáltatók hatékony marketingstratégiákat is alkalmaznak, például ingyenes bónuszokat kínálnak, így még több fogadót vonzanak.

Helyi bukmékerek és online fogadási oldalak az Egyesült Államokban
Az USA játékosainak kedvenc játékai, amelyekre fogadhatnak

Az USA játékosainak kedvenc játékai, amelyekre fogadhatnak

A sport az amerikai kultúra jelentős részét képezi. A polgárok rendkívül támogatnak minden mainstream játékot, ahol általában fogadnak. A népszerűség szempontjából azonban bizonyos sportágak kiemelkednek a többi közül, például az alábbiakban kiemeltek.

amerikai foci

Amerikai foci az Egyesült Államok legnépszerűbb közönségsportja. A legnépszerűbb amerikaifutball-bajnokság a National Football League (NFL), amelyben 32 franchise versenyez.

Az Egyesült Államokban az összes sport közül általában az NFL kapja a legmagasabb TV-besorolást, különösen a Super Bowl idején. A liga a legmagasabb átlagos látogatottsággal rendelkezik a világ összes sportligája közül. Más amerikai futball bajnokságok is meglehetősen népszerűek, beleértve az egyetemi futballt.

Kosárlabda

A kosárlabda egy másik népszerű sport az Egyesült Államokban, még 1891-ben találták fel a massachusettsi Springfieldben. Az ország legjobb kosárlabda-bajnoksága a National Basketball Association (NBA). A bevételek tekintetében az NBA a harmadik helyen áll. A kosárlabda a legtöbbet játszott csapatsport az Egyesült Államokban is, ha amatőr szinteket vesszük figyelembe.

Baseball

Baseball volt az első sportág, amely profivá vált az Egyesült Államokban. Jelenleg a világ legmagasabb baseball szintje a Major League Baseball, amelyet általában a National League és az American League győztesei játszanak. A baseballt már évek óta játsszák professzionálisan, és jelentős követőket vonz.

Az USA játékosainak kedvenc játékai, amelyekre fogadhatnak
Melyek a legbiztonságosabb fizetési módok az Egyesült Államokban?

Melyek a legbiztonságosabb fizetési módok az Egyesült Államokban?

Az Egyesült Államokban a fogadók széles listával rendelkeznek online fogadási fizetési módok a kezükön. Az alábbiakban kiemelünk néhány népszerű fizetési lehetőséget.

Hitel- és betéti kártyák

A statisztikák szerint a hitel- és betéti kártyák a leggyakrabban használt online befizetési lehetőségek. Ennek fő oka az, hogy a legtöbb amerikai már rendelkezik hitel- és betéti kártyával, így ez a leginkább elérhető választás. A hitelkártyákkal történő befizetés is meglehetősen gyors és egyszerű. A felhasználóknak csak a kártya adatait kell megadniuk és meg kell erősíteniük a tranzakciót.

E-pénztárcák

Az e-pénztárcák nagyon népszerűek az Egyesült Államokban. Lehetővé teszik a fogadók számára, hogy könnyedén és bárhonnan kivehessenek vagy befizessenek, ha csatlakozhatnak az internethez. Az e-pénztárcák is jó biztonságot nyújtanak, ha minden vonatkozó óvintézkedést betartanak.

Mobil fizetési szolgáltatások

Az Apple Pay egy másik lehetőség, amely az utóbbi időben jelentős népszerűségre tett szert. A mobil fizetési szolgáltatás lehetővé teszi a fogadók számára a befizetéseket, de nem támogatja a kifizetést. Használata az iOS-eszközökkel rendelkező felhasználókra korlátozódik, ami az USA-ban elég szép szám. Az Android felhasználók használhatják az Android Pay alkalmazást, amely szinte az Apple Pay-hez hasonlóan működik.

Melyek a legbiztonságosabb fizetési módok az Egyesült Államokban?
A fogadás története az Egyesült Államokban

A fogadás története az Egyesült Államokban

A modern sportfogadás az Egyesült Államokban a 19. század elején kezdődött. Abban az időben a fogadók a lóversenyre kötöttek fogadásokat, ami az ország legnépszerűbb sportja volt. 1876-ban a professzionális baseball a National League-en keresztül jött létre.

A liga elősegítette a sportfogadások előtérbe helyezését, így az még a meccsekre is hatással volt. Voltak olyan esetek, amikor a csapatok játékot dobtak szerencsejáték miatt. Ennek következtében a sportfogadásokhoz való általános hozzáállás megromlott. Az emberek elsősorban szórakoztatás céljából kötöttek sportfogadásokat.

A 20. század elején a sportfogadás újra népszerűvé vált. Újabb sportágak jelentek meg, ami hozzájárult a népszerűség növekedéséhez. Az 1920-as évek a sport aranykorszakaként váltak ismertté. Az egyetemi kosárlabda és a futball végül a legnépszerűbb sportfogadási lehetőségek közé került.

Nevezetesen, ezalatt az Egyesült Államokban nem fogadtak el sportspecifikus fogadási jogszabályokat. Ez egészen 1931-ig tartott, amikor a szerencsejátékot legalizálták Nevadában. Az összes többi állam hallgatott az ügyben. 1961-ben pedig elfogadták az Interstate Wire Act-et, amely arra kényszerítette a sportfogadást, hogy a legtöbb régióban lokalizáltabb legyen. A nevadai Las Vegast kezdték úgy tekinteni, mint az egyetlen olyan helyet, ahol a fogadók legálisan fogadhatnak a sportra.

A fogadás története az Egyesült Államokban
USA Sportfogadások a 19. század végén

USA Sportfogadások a 19. század végén

A sportfogadás az 1970-es évekig nem volt nagy iparág az Egyesült Államokban. Ekkor csökkentette a kongresszus a sportfogadási adót, amelyet a bukmékereknek kellett fizetniük. Több állam is megkezdte a sportfogadás legalizálását. A sportlottók is népszerűvé váltak országszerte. Delaware, Oregon Sports Action és The Montana akkoriban a legnépszerűbb lottójátékok voltak.

1992-ben elfogadták a hivatásos és amatőr sportok védelméről szóló törvényt, amely betilt minden sportfogadási formát. Ez négy olyan állam kivételével történt, amelyek már legalizálták a szerencsejátékokat. A törvény 2018-ig korlátozta a sportfogadást, amikor is a Legfelsőbb Bíróság hatályon kívül helyezte azt.

USA Sportfogadások a 19. század végén
Fogadás manapság az USA-ban

Fogadás manapság az USA-ban

Az Egyesült Államokban a sportfogadási ipar most egészen másnak tűnik, mint néhány évtizeddel ezelőtt. A fő megkülönböztető tényező az online sportfogadás bevezetése volt, amely tovább bővült a mobilfogadásra is.

Az országban ma már bárki 18 év felett fogadhat szinte bármilyen profi sportra. Nem kell mást tenni, mint regisztrálni egy online kaszinóba, hogy a fogadó játékos elkezdhessen sportfogadást tenni. Több fogadó is rendelkezik mobileszközzel, például okostelefonnal és táblagéppel, ami azt jelenti, hogy könnyen hozzáférhetnek a sportfogadási platformokhoz.

Nőtt azon államok száma is, amelyek legalizálták a sportfogadást. Ez azt jelenti, hogy a fogadók félelem nélkül megtehetik téteiket. Jelenleg 26 államban van különféle legális sportfogadási piac. Több száz fogadóirodák is lehetővé teszik az amerikai fogadók számára, hogy legálisan regisztráljanak és fogadjanak. Legtöbbjük offshore, de néhányuk az országon belül található.

A sportfogadás jövője az Egyesült Államokban

Fogadás különböző sportokra több mint valószínű, hogy népszerűsége tovább fog növekedni az Egyesült Államokban. Kezdetben több állam legalizálja a sportfogadást. Arra is van azonban esély, hogy új törvényeket vezetnek be, amelyek korlátozzák a fogadások típusát és mértékét.

Ez valószínűleg az online fogadásokat érinti a leginkább, mivel az összes sportfogadás több mint 90%-a online fogadóirodákon keresztül történik. A fogadás növekvő népszerűségének kihasználása érdekében nőni fog azoknak a fogadóirodáknak a száma, amelyek lehetővé teszik az amerikai sportfogadók számára, hogy csatlakozzanak és fogadjanak. A megnövekedett verseny a fogadóirodák által kínált számos innovatív funkcióhoz vezethet.

Fogadás manapság az USA-ban
Legális a sportfogadás az Egyesült Államokban?

Legális a sportfogadás az Egyesült Államokban?

A sportfogadást sok éven át illegálisnak tekintették az Egyesült Államokban, egészen 2018. március 14-ig. Ekkor az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hatályon kívül helyezte a professzionális és amatőr sportok védelméről szóló 1992. évi törvényt, és minden sportfogadást illegálisnak minősített az egész országban.

A Legfelsőbb Bíróság döntése minden sportszerencsejátékot legálissá tett szövetségi szinten. Az államok továbbra is jogosultak eldönteni, hogy állami szinten engedélyezik-e a fogadást. Ennek eredményeként az Egyesült Államok mind az 50 államában eltérőek a sportfogadási törvények.

Legális a sportfogadás az Egyesült Államokban?
Olyan államok, amelyek engedélyezik a sportfogadást

Olyan államok, amelyek engedélyezik a sportfogadást

Nevada

Nevada volt az első állam, amely legálissá tette a sportfogadást az Egyesült Államokban. A szerencsejátéknak hosszú története van, és jelenleg is az egyik legnépszerűbb szerencsejáték célpont az Egyesült Államokban. Az engedélyezett fogadási típusok közé tartozik a mobil és a személyes fogadás, különösebb tilalom nélkül.

Delaware

Delaware 2018. június 5-én legalizálta az egyjátékos fogadásokat, de csak meghatározott helyeken. Kibővített sportfogadási lehetőségeket is lehetővé tett számos más szárazföldi kaszinóban és online. Az egyetlen figyelemre méltó korlátozás az, hogy a fogadók nem fogadhatnak az állami főiskolai csapatok játékaira.

New Jersey

A sportfogadás legálissá vált New Jersey-ben 2018. június 11-én, amikor Phil Murphey aláírta az azt támogató sportfogadási törvényt. A törvény lehetővé teszi mind a mobil, mind a személyes sportfogadást. A törvény azonban megtiltja a fogadóknak, hogy állami főiskolai csapatokra és főiskolákra fogadjanak sportesemények és versenyek államban tartották.

Mississippi

Mississippi már 2017-ben új sportfogadási törvényeket fogadott el, még a Legfelsőbb Bíróság döntése előtt. Az új szabályok azonban csak a mérföldkőnek számító ítéletet követően, 2018. augusztus 1-jén léptek életbe. A törvény lehetővé teszi a fogadók számára, hogy személyesen is fogadjanak sportfogadást, az online fogadásokra nincs egyértelmű rendelkezés.

Nyugat-Virginia

Nyugat-Virginia volt az ötödik állam, amely legalizálta a szabályozott sportfogadást az Egyesült Államokban. 2018-ban új törvényjavaslatot fogadtak el, amely lehetővé tette mind a személyes, mind a mobil sportfogadást. A törvényjavaslat emellett a West Virginia Lottery Commissiont nyilvánította a sportfogadások fő szabályozójává.

Új-Mexikó

Új-Mexikóban nincsenek konkrét törvényjavaslatok a sportfogadás legalizálására. Az állam azonban engedélyezi a harmadik osztályú szerencsejáték minden formáját. A harmadik osztályba tartozó szerencsejátékok szövetségi törvényként minden sportfogadást és pari-mutuel fogadást tartalmaznak. A tippelőknek tilos az állami főiskolai csapatokra fogadni.

Pennsylvania

Tom Wolf kormányzó 2017-ben aláírta a pennsylvaniai sportfogadásról szóló törvényjavaslatot annak a jogszabálynak a részeként, amely magában foglalja a DFS-t és az online pókert. A törvényjavaslat a Legfelsőbb Bíróság döntése után azonnal hatályba lépett 2018. Személyes és online sportfogadás mindkettő legális az államban.

Egyéb államok, ahol legális a sportfogadás: Rhode Island, Arkansas, New York, Iowa, Oregon, Indiana, Illinois, New Hampshire, Michigan, Montana, Colorado, Washington DC, Tennessee, Virginia, Észak-Karolina, Wyoming, Washington, Arizona, Dél Dakota, Connecticut és Észak-Dakota.

Olyan államok, amelyek engedélyezik a sportfogadást
Olyan államok, ahol a sportfogadás nem legális

Olyan államok, ahol a sportfogadás nem legális

Számos más állam is azon van, hogy legalizálja a sportfogadásokat. Ezekben az államokban már legálisan zajlanak a fogadások, bár még nincsenek aláírt törvények a tevékenységekre vonatkozóan. Ezek közé tartozik Maryland, Louisiana, Nebraska és Florida.

Több más állam is a sportfogadás legalizálása felé halad az elmúlt években megfigyelt jogalkotási tevékenység alapján. Az államok: Oklahoma, Maine, Kentucky, Minnesota, Massachusetts, Missouri, Dél-Karolina, Kansas, Ohio, Kalifornia, Hawaii, Georgia, Texas, Alabama, Vermont és Alaszka.

Az egyetlen két állam, ahol nem történtek erőfeszítések a sportfogadási tevékenységek legalizálására, az Idaho és Wisconsin.

Olyan államok, ahol a sportfogadás nem legális
GYIK

GYIK

Legális a sportfogadás az Egyesült Államokban?

Szövetségi szinten a sportfogadás legális az Egyesült Államokban. Vannak azonban olyan államok, ahol a sportfogadások minden fajtája még mindig illegális.

Fogadhatnak az amerikai fogadók olyan sportokra, amelyek nem népszerűek az országban?

Az amerikai fogadók gyakorlatilag bármilyen, professzionálisan játszott sportágra fogadhatnak, bárhol a világon. Mindössze annyit kell tenniük, hogy találnak egy fogadóirodát, amely kínálja azt a sportpiacot, amelyen fogadni szeretnének. A lehetőségek között szerepelnek olyan offshore fogadási oldalak, amelyek fogadják az egyesült államokbeli fogadókat.

Van-e stratégia a sportfogadások megnyerésére?

Egyetlen stratégia sem garantálja a sportfogadás megnyerését. Azonban számos stratégiákat lehet használni a nyerési esélyek javítása érdekében, amelyek többsége a megfelelő szorzók kiválasztása körül forog.

Fogadhatnak a fogadók sportra a kezdőrúgás után?

A különféle online sportfogadási oldalak lehetővé teszik a fogadók számára, hogy akár néhány perccel a játék vége előtt élő fogadásokat tegyenek. Ezt azonban általában nem kínálják minden játékra, és az esélyek általában folyamatosan változnak a játék során.

A fogadók veszítenek pénzt, ha a játékot a vége előtt félbehagyják?

Ez általában a használt fogadási oldal feltételeitől függ. A legtöbb esetben a fogadások törlésre kerülnek, kivéve, ha az illetékes hatóság végleges eredményt ad ki a félbehagyott játékról.

GYIK