A 10 legjobb Sports Betting, Egyes√ľlt √Āllamok 2022

Az online sportfogad√°s az Egyes√ľlt √Āllamokban az elm√ļlt n√©h√°ny √©vben √ļj magass√°gokba emelkedett. A sportfogad√°sokb√≥l sz√°rmaz√≥ bev√©telek j√≥l jelzik az ipar√°g n√∂vekvŇĎ n√©pszerŇĪs√©g√©t. P√©ld√°ul a sportfogad√°s t√∂bb mint h√°rommilli√°rd doll√°rt termelt 2021 elsŇĎ t√≠z h√≥napj√°ban.

Ez 230 sz√°zal√©kkal t√∂bb, mint az elŇĎzŇĎ √©v azonos idŇĎszak√°ban keletkezett. Az Egyes√ľlt √Āllamok t√∂bb √°llama felkarolta a sportfogad√°st az elm√ļlt n√©h√°ny √©vben, ami r√°vil√°g√≠t a n√∂vekvŇĎ n√©pszerŇĪs√©gre. Az egyik legfontosabb ok, ami√©rt az online sportfogad√°s rendk√≠v√ľl n√©pszerŇĪ az Egyes√ľlt √Āllamokban, az az, hogy a sportipar vir√°gzik. A felnŇĎttek t√∂bbs√©ge sz√≠vesen n√©z sportokat, az orsz√°g a vil√°g legjobb bajnoks√°gainak ad otthont.

A 10 legjobb Sports Betting, Egyes√ľlt √Āllamok 2022
Egyes√ľlt √Āllamok sportfogad√°s

Egyes√ľlt √Āllamok sportfogad√°s

A rajongók így kritikusan elemezhetik a játékokat, és megalapozott jóslatokat tehetnek, amelyekre téteket kötnek. A tét segít érdekesebbé tenni a meccseket, mivel a szurkolóknak van keresnivalójuk vagy veszítenivalójuk a sportágak eredményei alapján.

A n√∂vekvŇĎ n√©pszerŇĪs√©g m√°sik fŇĎ oka az online fogad√°si platformokhoz val√≥ fokozott hozz√°f√©r√©s. A sportfogad√°si oldalak sz√°ma meglehetŇĎsen magas, szinte mindegyik el√©rhetŇĎ mobil eszk√∂z√∂krŇĎl. A fogad√≥k √≠gy b√°rmikor √©s b√°rhonnan megtehetik t√©teiket. Az online sportfogad√°si szolg√°ltat√≥k hat√©kony marketingstrat√©gi√°kat is alkalmaznak, p√©ld√°ul ingyenes b√≥nuszokat k√≠n√°lnak, √≠gy m√©g t√∂bb fogad√°st vonzanak.

Egyes√ľlt √Āllamok sportfogad√°s
A fogad√°s t√∂rt√©nete az Egyes√ľlt √Āllamokban

A fogad√°s t√∂rt√©nete az Egyes√ľlt √Āllamokban

A modern sportfogad√°s az Egyes√ľlt √Āllamokban a 19. sz√°zad elej√©n kezdŇĎd√∂tt. Abban az idŇĎben a fogad√≥k az orsz√°g legn√©pszerŇĪbb sportj√°nak sz√°m√≠t√≥ l√≥versenyre k√∂t√∂ttek fogad√°sokat. 1876-ban a professzion√°lis baseball a National League-en kereszt√ľl j√∂tt l√©tre.

A liga elŇĎseg√≠tette a sportfogad√°sok elŇĎt√©rbe helyez√©s√©t, √≠gy az m√©g a meccsekre is hat√°ssal volt. Voltak olyan esetek, amikor a csapatok j√°t√©kot dobtak szerencsej√°t√©k miatt. Ennek k√∂vetkezt√©ben a sportfogad√°sokhoz val√≥ √°ltal√°nos hozz√°√°ll√°s megromlott. Az emberek elsŇĎsorban sz√≥rakoztat√°s c√©lj√°b√≥l k√∂t√∂ttek sportfogad√°sokat.

A 20. sz√°zad elej√©n a sportfogad√°s √ļjra n√©pszerŇĪv√© v√°lt. √öjabb sport√°gak jelentek meg, ami hozz√°j√°rult a n√©pszerŇĪs√©g n√∂veked√©s√©hez. Az 1920-as √©vek a sport aranykorszakak√©nt v√°ltak ismertt√©. Az egyetemi kos√°rlabda √©s a futball v√©g√ľl a legn√©pszerŇĪbb sportfogad√°si lehetŇĎs√©gek k√∂z√© ker√ľlt.

Nevezetesen, ezalatt az Egyes√ľlt √Āllamokban nem fogadtak el sportspecifikus fogad√°si jogszab√°lyokat. Ez eg√©szen 1931-ig tartott, amikor a szerencsej√°t√©kot legaliz√°lt√°k Nevad√°ban. Az √∂sszes t√∂bbi √°llam hallgatott az √ľgyben. 1961-ben pedig elfogadt√°k az Interstate Wire t√∂rv√©nyt, amely arra k√©nyszer√≠tette a sportfogad√°st, hogy a legt√∂bb r√©gi√≥ban lokaliz√°ltabb legyen. A nevadai Las Vegast kezdt√©k √ļgy tekinteni, mint az egyetlen olyan helyet, ahol a fogad√≥k leg√°lisan fogadhatnak a sportra.

Sportfogadás a 19. század végén

A sportfogad√°s az 1970-es √©vekig nem volt nagy ipar√°g az Egyes√ľlt √Āllamokban. Ekkor cs√∂kkentette a kongresszus a sportfogad√°si ad√≥t, amelyet a bukm√©kereknek kellett fizetni√ľk. T√∂bb √°llam is megkezdte a sportfogad√°s legaliz√°l√°s√°t. A sportlott√≥k is n√©pszerŇĪv√© v√°ltak orsz√°gszerte. Delaware, Oregon Sports Action √©s The Montana akkoriban a legn√©pszerŇĪbb lott√≥j√°t√©kok voltak.

1992-ben elfogadt√°k a hivat√°sos √©s amatŇĎr sportok v√©delm√©rŇĎl sz√≥l√≥ t√∂rv√©nyt, amely betilt minden sportfogad√°si form√°t. Ez n√©gy olyan √°llam kiv√©tel√©vel t√∂rt√©nt, amelyek m√°r legaliz√°lt√°k a szerencsej√°t√©kokat. A t√∂rv√©ny 2018-ig korl√°tozta a sportfogad√°st, amikor is a LegfelsŇĎbb B√≠r√≥s√°g hat√°lyon k√≠v√ľl helyezte azt.

A fogad√°s t√∂rt√©nete az Egyes√ľlt √Āllamokban
Fogad√°sok manaps√°g az USA-ban

Fogad√°sok manaps√°g az USA-ban

A sportfogad√°si ipar az Egyes√ľlt √Āllamokban most eg√©szen m√°snak tŇĪnik, mint n√©h√°ny √©vtizeddel ezelŇĎtt. A fŇĎ megk√ľl√∂nb√∂ztetŇĎ t√©nyezŇĎ az online sportfogad√°s bevezet√©se volt, amely tov√°bb bŇĎv√ľlt a mobilfogad√°sra is.

Az országban ma már bárki 18 év felett fogadhat szinte bármilyen profi sportra. Nem kell mást tenni, mint regisztrálni egy online kaszinóba, hogy a fogadó játékos elkezdjen sportfogadást tenni. Több fogadónak van mobileszköze, például okostelefonja és táblagépe is, ami azt jelenti, hogy könnyen hozzáférhetnek a sportfogadási platformokhoz.

NŇĎtt azon √°llamok sz√°ma is, amelyek legaliz√°lt√°k a sportfogad√°st. Ez azt jelenti, hogy a fogad√≥k f√©lelem n√©lk√ľl megtehetik t√©teiket. Jelenleg 26 √°llamban van k√ľl√∂nf√©le leg√°lis sportfogad√°si piac. T√∂bb sz√°z fogad√≥irod√°k is lehetŇĎv√© teszik az amerikai fogad√≥k sz√°m√°ra, hogy leg√°lisan regisztr√°ljanak √©s fogadjanak. Legt√∂bbj√ľk offshore, de n√©h√°nyuk az orsz√°gon bel√ľl tal√°lhat√≥.

A sportfogad√°s j√∂vŇĎje az Egyes√ľlt √Āllamokban

Fogad√°s k√ľl√∂nb√∂zŇĎ sportokra t√∂bb mint val√≥sz√≠nŇĪ, hogy n√©pszerŇĪs√©ge tov√°bb fog n√∂vekedni az Egyes√ľlt √Āllamokban. Kezdetben t√∂bb √°llam legaliz√°lja a sportfogad√°sokat. Arra is van azonban es√©ly, hogy √ļj t√∂rv√©nyeket vezetnek be, amelyek korl√°tozz√°k a fogad√°sok t√≠pus√°t √©s m√©rt√©k√©t.

Val√≥sz√≠nŇĪleg ez lesz a legink√°bb hat√°ssal az online fogad√°sra, mivel az √∂sszes sportfogad√°s t√∂bb mint 90%-a online fogad√≥irod√°kon kereszt√ľl t√∂rt√©nik. A fogad√°s n√∂vekvŇĎ n√©pszerŇĪs√©g√©nek kihaszn√°l√°sa √©rdek√©ben nŇĎni fog azoknak a fogad√≥irod√°knak a sz√°ma, amelyek lehetŇĎv√© teszik az amerikai sportfogad√≥k sz√°m√°ra, hogy csatlakozzanak √©s fogadjanak. A megn√∂vekedett verseny a fogad√≥irod√°k √°ltal k√≠n√°lt sz√°mos innovat√≠v funkci√≥hoz vezethet.

Fogad√°sok manaps√°g az USA-ban
Leg√°lis a sportfogad√°s az Egyes√ľlt √Āllamokban?

Leg√°lis a sportfogad√°s az Egyes√ľlt √Āllamokban?

A sportfogad√°st sok √©ven √°t illeg√°lisnak tekintett√©k az Egyes√ľlt √Āllamokban, eg√©szen 2018. m√°rcius 14-ig. Ekkor az Egyes√ľlt √Āllamok LegfelsŇĎbb B√≠r√≥s√°ga hat√°lyon k√≠v√ľl helyezte a professzion√°lis √©s amatŇĎr sportok v√©delm√©rŇĎl sz√≥l√≥ 1992. √©vi t√∂rv√©nyt, √©s minden sportfogad√°st illeg√°liss√° tett az eg√©sz orsz√°gban.

A LegfelsŇĎbb B√≠r√≥s√°g d√∂nt√©se minden sportszerencsej√°t√©kot leg√°liss√° tett sz√∂vets√©gi szinten. Az √°llamok tov√°bbra is jogosultak eld√∂nteni, hogy √°llami szinten enged√©lyezik-e a fogad√°st. Ennek eredm√©nyek√©nt az Egyes√ľlt √Āllamok mind az 50 √°llam√°ban elt√©rŇĎek a sportfogad√°si t√∂rv√©nyek.

Leg√°lis a sportfogad√°s az Egyes√ľlt √Āllamokban?
államok, amelyek engedélyezik a sportfogadást

államok, amelyek engedélyezik a sportfogadást

Nevada

Nevada volt az elsŇĎ √°llam, amely leg√°liss√° tette a sportfogad√°st az Egyes√ľlt √Āllamokban. A szerencsej√°t√©knak hossz√ļ t√∂rt√©nete van, √©s jelenleg is az egyik legn√©pszerŇĪbb szerencsej√°t√©k c√©lpont az Egyes√ľlt √Āllamokban. Az enged√©lyezett fogad√°si t√≠pusok k√∂z√© tartozik a mobil √©s a szem√©lyes fogad√°s, k√ľl√∂n√∂sebb tilalom n√©lk√ľl.

Delaware

Delaware 2018. j√ļnius 5-√©n legaliz√°lta az egyj√°t√©kos fogad√°sokat, de csak meghat√°rozott helyeken. KibŇĎv√≠tett sportfogad√°si lehetŇĎs√©geket is lehetŇĎv√© tett sz√°mos m√°s sz√°razf√∂ldi kaszin√≥ban √©s online. Az egyetlen figyelemre m√©lt√≥ korl√°toz√°s az, hogy a fogad√≥k nem fogadhatnak az √°llami fŇĎiskolai csapatok j√°t√©kaira.

New Jersey

A sportfogad√°s 2018. j√ļnius 11-√©n v√°lt leg√°liss√° New Jersey-ben, amikor Phil Murphey al√°√≠rta az azt t√°mogat√≥ sportfogad√°si t√∂rv√©nyt. A t√∂rv√©ny lehetŇĎv√© teszi a mobil √©s a szem√©lyes sportfogad√°st is. A t√∂rv√©ny azonban megtiltja a fogad√≥knak, hogy √°llami fŇĎiskolai csapatokra √©s fŇĎiskol√°kra fogadjanak sportesem√©nyek √©s versenyek √°llamban tartott√°k.

Mississippi

Mississippi m√°r 2017-ben √ļj sportfogad√°si t√∂rv√©nyeket fogadott el, m√©g a LegfelsŇĎbb B√≠r√≥s√°g d√∂nt√©se elŇĎtt. Az √ļj szab√°lyok azonban csak a m√©rf√∂ldkŇĎnek sz√°m√≠t√≥ √≠t√©letet k√∂vetŇĎen, 2018. augusztus 1-j√©n l√©ptek √©letbe. A t√∂rv√©ny lehetŇĎv√© teszi a fogad√≥k sz√°m√°ra, hogy szem√©lyesen is fogadjanak sportfogad√°st, az online fogad√°sokra nincs egy√©rtelmŇĪ rendelkez√©s.

Nyugat-Virginia

Nyugat-Virginia volt az √∂t√∂dik √°llam, amely legaliz√°lta a szab√°lyozott sportfogad√°sokat az Egyes√ľlt √Āllamokban. 2018-ban √ļj t√∂rv√©nyjavaslatot fogadtak el, amely lehetŇĎv√© tette mind a szem√©lyes, mind a mobil sportfogad√°st. A t√∂rv√©nyjavaslat emellett a West Virginia Lottery Commissiont nyilv√°n√≠totta a sportfogad√°sok fŇĎ szab√°lyoz√≥j√°v√°.

Új-Mexikó

√öj-Mexik√≥ban nincsenek konkr√©t t√∂rv√©nyjavaslatok a sportfogad√°s legaliz√°l√°s√°ra. Az √°llam azonban enged√©lyezi a harmadik oszt√°ly√ļ szerencsej√°t√©k minden form√°j√°t. A harmadik oszt√°lyba tartoz√≥ szerencsej√°t√©kok sz√∂vets√©gi t√∂rv√©nyk√©nt minden sportfogad√°st √©s pari-mutuel fogad√°st tartalmaznak. A tippelŇĎknek tilos az √°llami fŇĎiskolai csapatokra fogadni.

Pennsylvania

Tom Wolf korm√°nyz√≥ 2017-ben al√°√≠rta a pennsylvaniai sportfogad√°sr√≥l sz√≥l√≥ t√∂rv√©nyjavaslatot annak a jogszab√°lynak a r√©szek√©nt, amely mag√°ban foglalja a DFS-t √©s az online p√≥kert. A t√∂rv√©nyjavaslat a LegfelsŇĎbb B√≠r√≥s√°g d√∂nt√©se ut√°n azonnal hat√°lyba l√©pett 2018. Szem√©lyes √©s online sportfogad√°s mindkettŇĎ leg√°lis az √°llamban.

Egy√©b √°llamok, ahol leg√°lis a sportfogad√°s: Rhode Island, Arkansas, New York, Iowa, Oregon, Indiana, Illinois, New Hampshire, Michigan, Montana, Colorado, Washington DC, Tennessee, Virginia, √Čszak-Karolina, Wyoming, Washington, Arizona, D√©l Dakota, Connecticut √©s √Čszak-Dakota.

államok, amelyek engedélyezik a sportfogadást
Olyan √°llamok, ahol a sportfogad√°s nem leg√°lis

Olyan √°llamok, ahol a sportfogad√°s nem leg√°lis

Számos más állam is azon van, hogy legalizálja a sportfogadásokat. Ezekben az államokban a fogadások már legálisan zajlanak, bár a tevékenységekre vonatkozóan még nincsenek aláírt törvények. Ezek közé tartozik Maryland, Louisiana, Nebraska és Florida.

T√∂bb m√°s √°llam is a sportfogad√°s legaliz√°l√°sa fel√© mozdul el az elm√ļlt √©vekben tapasztalt jogalkot√°si tev√©kenys√©g alapj√°n. Az √°llamok: Oklahoma, Maine, Kentucky, Minnesota, Massachusetts, Missouri, D√©l-Karolina, Kansas, Ohio, Kalifornia, Hawaii, Georgia, Texas, Alabama, Vermont √©s Alaszka.

Az egyetlen k√©t √°llam, ahol nem t√∂rt√©ntek erŇĎfesz√≠t√©sek a sportfogad√°si tev√©kenys√©gek legaliz√°l√°s√°ra, az Idaho √©s Wisconsin.

Olyan √°llamok, ahol a sportfogad√°s nem leg√°lis
Az USA játékosainak kedvenc játékai

Az USA játékosainak kedvenc játékai

A sport az amerikai kult√ļra jelentŇĎs r√©sz√©t k√©pezi. A polg√°rok rendk√≠v√ľl t√°mogatnak minden olyan mainstream j√°t√©kot, ahol √°ltal√°ban fogadnak. A n√©pszerŇĪs√©g szempontj√°b√≥l azonban bizonyos sport√°gak kiemelkednek a t√∂bbi k√∂z√ľl, p√©ld√°ul az al√°bbiakban kiemeltek.

amerikai foci

Amerikai foci a legn√©pszerŇĪbb k√∂z√∂ns√©gsport az Egyes√ľlt √Āllamokban. A legn√©pszerŇĪbb amerikaifutball-bajnoks√°g a National Football League (NFL), amelyben 32 franchise versenyez.

Az Egyes√ľlt √Āllamokban az √∂sszes sport k√∂z√ľl √°ltal√°ban az NFL kapja a legmagasabb TV-besorol√°st, k√ľl√∂n√∂sen a Super Bowl idej√©n. A liga a legmagasabb √°tlagos l√°togatotts√°ggal rendelkezik a vil√°g √∂sszes sportlig√°ja k√∂z√ľl. M√°s amerikai futball bajnoks√°gok is meglehetŇĎsen n√©pszerŇĪek, bele√©rtve az egyetemi futballt.

Kos√°rlabda

A kos√°rlabda egy m√°sik n√©pszerŇĪ sport az Egyes√ľlt √Āllamokban, m√©g 1891-ben tal√°lt√°k fel a massachusettsi Springfieldben. Az orsz√°g legjobb kos√°rlabda-bajnoks√°ga a National Basketball Association (NBA). A bev√©telek tekintet√©ben az NBA a harmadik helyen √°ll. A kos√°rlabda a legt√∂bbet j√°tszott csapatsport az Egyes√ľlt √Āllamokban is, ha amatŇĎr szinteket vessz√ľk figyelembe.

Baseball

Baseball volt az elsŇĎ sport√°g, amely profiv√° v√°lt az Egyes√ľlt √Āllamokban. Jelenleg a vil√°g legmagasabb baseball szintje a Major League Baseball, amelyet √°ltal√°ban a National League √©s az American League gyŇĎztesei j√°tszanak. A baseballt m√°r √©vek √≥ta j√°tssz√°k professzion√°lisan, √©s jelentŇĎs k√∂vetŇĎket vonz.

Az USA játékosainak kedvenc játékai
Fizetési módok az USA-ban

Fizetési módok az USA-ban

Az Egyes√ľlt √Āllamokban a fogad√≥k sz√©les list√°val rendelkeznek online fogad√°si fizet√©si m√≥dok a kez√ľk√∂n. Az al√°bbiakban kiemel√ľnk n√©h√°ny n√©pszerŇĪ fizet√©si lehetŇĎs√©get.

Hitel- és betéti kártyák

A statisztik√°k azt mutatj√°k, hogy a hitel- √©s bet√©ti k√°rty√°k a leggyakrabban haszn√°lt online befizet√©si lehetŇĎs√©gek. Ennek fŇĎ oka az, hogy a legt√∂bb amerikai m√°r rendelkezik hitel- √©s bet√©ti k√°rty√°val, √≠gy ez a legink√°bb el√©rhetŇĎ v√°laszt√°s. A hitelk√°rty√°kkal t√∂rt√©nŇĎ befizet√©s is meglehetŇĎsen gyors √©s egyszerŇĪ. A felhaszn√°l√≥knak csak a k√°rtya adatait kell megadniuk √©s meg kell erŇĎs√≠teni√ľk a tranzakci√≥t.

E-pénztárcák

Az e-p√©nzt√°rc√°k nagyon n√©pszerŇĪek az Egyes√ľlt √Āllamokban. LehetŇĎv√© teszik a fogad√≥k sz√°m√°ra, hogy k√∂nnyed√©n √©s b√°rhonnan kivehessenek vagy befizessenek, ha csatlakozhatnak az internethez. Az e-p√©nzt√°rc√°k is j√≥ biztons√°got ny√ļjtanak, ha minden vonatkoz√≥ √≥vint√©zked√©st betartanak.

Mobil fizetési szolgáltatások

Az Apple Pay egy m√°sik lehetŇĎs√©g, amely az ut√≥bbi idŇĎben jelentŇĎs n√©pszerŇĪs√©gre tett szert. A mobil fizet√©si szolg√°ltat√°s lehetŇĎv√© teszi a fogad√≥k sz√°m√°ra a befizet√©seket, de nem t√°mogatja a kifizet√©st. Haszn√°lata az iOS-eszk√∂z√∂kkel rendelkezŇĎ felhaszn√°l√≥kra korl√°toz√≥dik, ami az USA-ban el√©g sz√©p sz√°m. Az Android felhaszn√°l√≥k haszn√°lhatj√°k az Android Pay alkalmaz√°st, amely szinte az Apple Pay-hez hasonl√≥an mŇĪk√∂dik.

Fizetési módok az USA-ban
GYIK

GYIK

Leg√°lis a sportfogad√°s az Egyes√ľlt √Āllamokban?

Sz√∂vets√©gi szinten a sportfogad√°s leg√°lis az Egyes√ľlt √Āllamokban. Vannak azonban olyan √°llamok, ahol a sportfogad√°sok minden fajt√°ja m√©g mindig illeg√°lis.

Fogadhatnak az amerikai fogad√≥k olyan sportokra, amelyek nem n√©pszerŇĪek az orsz√°gban?

Az amerikai fogad√≥k gyakorlatilag b√°rmely, professzion√°lisan j√°tszott sport√°gra fogadhatnak, b√°rhol a vil√°gon. Nincs m√°s dolguk, mint tal√°lni egy fogad√≥irod√°t, amely k√≠n√°lja azt a sportpiacot, amelyen fogadni szeretn√©nek. A lehetŇĎs√©gek k√∂z√∂tt szerepelnek olyan offshore fogad√°si oldalak, amelyek fogadj√°k az egyes√ľlt √°llamokbeli fogad√≥kat.

Van-e stratégia a sportfogadások megnyerésére?

Egyetlen strat√©gia sem garant√°lja a sportfogad√°s megnyer√©s√©t. Azonban sz√°mos strat√©gi√°kat lehet haszn√°lni a nyer√©si es√©lyek jav√≠t√°sa √©rdek√©ben, amelyek t√∂bbs√©ge a megfelelŇĎ szorz√≥k kiv√°laszt√°sa k√∂r√ľl forog.

Fogadhatnak a fogad√≥k sportra a kezdŇĎr√ļg√°s ut√°n?

A k√ľl√∂nf√©le online sportfogad√°si oldalak lehetŇĎv√© teszik a fogad√≥k sz√°m√°ra, hogy ak√°r n√©h√°ny perccel a j√°t√©k v√©ge elŇĎtt √©lŇĎ fogad√°sokat tegyenek. Ezt azonban √°ltal√°ban nem k√≠n√°lj√°k minden j√°t√©kra, √©s az es√©lyek √°ltal√°ban folyamatosan v√°ltoznak a j√°t√©k sor√°n.

A fogad√≥k vesz√≠tenek p√©nzt, ha a j√°t√©kot a v√©ge elŇĎtt f√©lbehagyj√°k?

Ez √°ltal√°ban a haszn√°lt fogad√°si oldal felt√©teleitŇĎl f√ľgg. A legt√∂bb esetben a fogad√°sok t√∂rl√©sre ker√ľlnek, kiv√©ve ha az illet√©kes hat√≥s√°g v√©gleges eredm√©nyt ad ki a f√©lbehagyott j√°t√©kr√≥l.

GYIK