Tudj meg mindent a Jégkorong Esélyekről

Lehet, hogy a jégkorong nem olyan népszerű sport, mint a futball vagy a kosárlabda világszerte, de rendkívül népszerű a világ északi részein, különösen Kanadában, az Egyesült Államokban és Észak-Európában. Ezért is nagyon népszerű a világ legjobbjaként számon tartott észak-amerikai jégkorongbajnokságra, a HNL-re való fogadás.

Az NHL a világ legerősebb és leghíresebb bajnoksága. 30 amerikai és kanadai csapatból áll, amelyek mindegyike 82 alapszakasz-mérkőzést játszik. A szezon végén minden konferencia első nyolc helyezettje küzd a rájátszásban a legrangosabb díjért – a Stanley Kupáért.

A jégkorong nem csak az egyik legizgalmasabb sport, de számos fogadási lehetőséget is kínál, amelyek egyszerre lehetnek szórakoztatóak és nyereségesek. Akár tapasztalt fogadó, akár újonc, aki szeretne belemerülni a jégkorong-fogadások világába, itt található egy lépésről lépésre szóló útmutató a kezdéshez.

Tudj meg mindent a Jégkorong Esélyekről
Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
A jégkorong esélyeit befolyásoló kulcstényezők

A jégkorong esélyeit befolyásoló kulcstényezők

Amikor arra kerül sor jégkorong fogadás, nem minden a szerencsén múlik. Vannak kulcsfontosságú tényezők, amelyek befolyásolják az esélyeket. Ezen elemek megértése segíthet okosabb fogadások megtételében, ami jobb megtérülést eredményezhet. Tehát ássuk be ezeket a fontos tényezőket.

 • Csapat teljesítménytörténet: Egy csapat múltbeli teljesítménye sokat elárul jövőbeli kilátásairól. Ha egy csapat győzelmi sorozatban volt, az esélyek a javára dőlhetnek. De ne feledje, a múltbeli teljesítmény nem garancia a jövőbeli győzelmekre. Mindig legyen naprakész az aktuális szezon statisztikáiról.
 • Játékossérülések és változások a névsorban: A játékos sérülései jelentősen befolyásolhatják a csapat győzelmi esélyét. Például, ha egy sztárjátékos megsérül, az esély megbillenhet az adott csapat ellen. A fogadás megtétele előtt mindig ellenőrizze a névsor változásait. Bármilyen utolsó pillanatban végrehajtott változtatás nagymértékben befolyásolhatja a játékot.
 • Hazai/Vendégjáték dinamikája: A hazai előny igazi dolog a jégkorongban. A csapatok általában jobban teljesítenek, ha a hazai jégen játszanak a megszokott környezetnek és a közönség támogatásának köszönhetően. Tehát figyelje, hol játsszák a játékot.
 • Legutóbbi fej-fej meccsek: A csapatok közötti legutóbbi mérkőzések szintén értékes betekintést nyújthatnak. Ha az A-csapat megnyerte az utolsó három meccset a B-csapat ellen, akkor lehet, hogy ez a biztosabb fogadás. A felfordulások azonban gyakoriak, ezért használja ezeket az információkat okosan.
A jégkorong esélyeit befolyásoló kulcstényezők
Különböző típusú jégkorong-fogadási esélyek

Különböző típusú jégkorong-fogadási esélyek

Most, hogy megértettük, mi befolyásolhatja az esélyeket, vizsgáljuk meg a jégkorongban köthető fogadások különböző típusait.

 • Moneyline Odds: A Moneyline a legegyszerűbb fogadási típus, ahol kiválasztja azt a csapatot, amelyikről úgy gondolja, hogy nyer. Például, ha az A-csapat szorzója +150, a B-csapat pedig -150, akkor több pénzt nyerhet, ha az esélytelenebbre, az A-csapatra fogad, és ő nyer.
 • Korongsor fogadás: A korongsoros fogadás egyedülálló a jégkorongban, és hasonló a más sportágak pontosztóihoz. Itt egy csapatnak bizonyos számú góllal kell nyernie, vagy bizonyos számú gólnál kevesebbet kell veszítenie. Ez érdekesebbé teszi a fogadást, különösen akkor, ha az egyik csapatot erősen előnyben részesítik.
 • Fölött/alatt vagy összesen fogadás: A felett/alatt fogadásban mindkét csapat által szerzett gólok összességére teszel fogadást. Ha az Over/Under értéke 5,5, akkor arra tippel, hogy a gólok összértéke vagy meghaladja ezt a számot, vagy alatta lesz. A fogadás megtétele előtt vegye figyelembe az olyan tényezőket, mint a csapatok védekező és támadó statisztikái.
 • Határidős és Prop fogadások: A határidős fogadások a jövőben bekövetkező eseményekre, például arra, hogy ki nyeri a bajnokságot. A kellék fogadások specifikusabbak, például, hogy melyik játékos szerzi az első gólt. Ezek a fogadások szórakoztatóak, de általában nehezebb megjósolni.

Ha megérti ezeket a kulcsfontosságú tényezőket és a különböző fogadási típusokat, jobban felkészült lesz arra, hogy belevezessen a jégkorongfogadás izgalmas világába. Ne feledje, mindig felelősségteljesen játsszon, és fontolja meg a BettingRanker egyik legnépszerűbb kaszinójának felkeresését a legjobb fogadási élmény érdekében.

Különböző típusú jégkorong-fogadási esélyek
Hogyan fogadjunk jégkorongra

Hogyan fogadjunk jégkorongra

A jégkorong nem csak az egyik legizgalmasabb sport, amelyet nézni lehet, de számos fogadási lehetőséget is kínál, amelyek egyszerre lehetnek szórakoztatóak és nyereségesek. Íme a lépések az induláshoz:

 1. Kutasd a csapatokat: Fogadások megtétele előtt mindig tájékozódjon a csapatok legutóbbi teljesítményéről, játékosstatisztikáiról és minden egyéb releváns adatról.
 2. Ellenőrizze az esélyeket: Különböző fogadóirodák eltérő szorzót kínálnak ugyanarra a meccsre. Keresse meg az Önt érdeklő játék legjobb esélyeit.
 3. Tedd meg a fogadást: Döntse el a megtenni kívánt összeget, és tegye meg tétjét arra a csapatra, amelyről úgy gondolja, hogy nyer.
 4. Figyelj és várj: Élvezze a játékot, és ha a csapata nyer, akkor te is nyer!
Hogyan fogadjunk jégkorongra
Hogyan olvassa el a jégkorong-fogadási esélyeket

Hogyan olvassa el a jégkorong-fogadási esélyeket

A fogadási szorzók olvasásának megértése alapvető fontosságú mindenki számára, aki jégkorongra szeretne fogadni. Nem csak a nyerő fogadás kifizetését jelzi, hanem egy adott kimenetel implikált valószínűségét is. A fogadási szorzók egy adott esemény bekövetkezésének valószínűségére vonatkozó fogadóirodák értékelését jelentik. Azt is meghatározzák, hogy a tét alapján mekkora összeget nyerhet.

Három elsődleges oddsformátum létezik:

 • Tizedes szorzók: Leggyakrabban Európában, Ausztráliában és Kanadában. A teljes kifizetést jelenti (tét + nyereség). Például a 2,50-es szorzó azt jelenti, hogy minden feltett 1 dollár után 2,50 dollárt kap, beleértve az eredeti tétet is.
 • Tört esélyek: Gyakori az Egyesült Királyságban és Írországban. Törtként ábrázolva, például 6/4. Ez azt jelenti, hogy minden megtett 4 dollár után 6 dollárt profitálsz.
 • Moneyline (vagy amerikai) esélyek: Széles körben használják az USA-ban. Ezek pozitív vagy negatív számokként jelennek meg. Egy pozitív szám (pl. +150) azt mutatja, hogy mekkora nyereséget érhetne el 100 dolláros fogadással. A negatív szám (pl. -200) azt jelzi, hogy mennyit kell fogadnia a 100 dolláros nyereség eléréséhez.

A lehetséges kifizetés kiszámítása:

 • Tizedes szorzók: Tét x Odds = Kifizetés. Például egy 10 dolláros fogadás 2,50 szorzóval 25 dollárt (15 dollár nyereség + 10 dollár tét) eredményez.
 • Tört esélyek: (tét x számláló) / nevező = nyereség. 6/4 szorzóval 4 dolláros fogadás 6 dollár nyereséget eredményez.
 • Moneyline Odds: Pozitív odds esetén: (tét x esély) / 100 = Profit. Negatív szorzók esetén: (100 x tét) / |Odds| = Profit.

Implikált valószínűség:

Az esélyeket úgy is értheti, mint a bukméker becslését egy esemény bekövetkeztére:

 • Tizedes szorzók: (1/Odds) x 100 = implikált valószínűség. Tehát 2,50 szorzónak 40%-os az implikált valószínűsége.
 • Tört esélyek: nevező / (számláló + nevező) x 100. 6/4 esély esetén az implikált valószínűség 40%.
 • Moneyline Odds: Pozitív odds esetén: 100 / (Odds + 100) = implikált valószínűség. Negatív odds esetén: |Odds| / (|Odds| + 100).

Overround

Alapvető fontosságú annak megértése, hogy a fogadóirodák egy árrést (amit overroundnak vagy vignek neveznek) adnak az esélyekhez, hogy biztosítsák a nyereséget. Ez az oka annak, hogy egy esemény összes lehetséges kimenetelére vonatkozó teljes implikált valószínűség meghaladja a 100%-ot.

Hogyan olvassa el a jégkorong-fogadási esélyeket
Hogyan találjuk meg a legjobb jégkorong-fogadási esélyeket

Hogyan találjuk meg a legjobb jégkorong-fogadási esélyeket

 1. Odds-összehasonlító oldalak használata: Ezek a platformok összesítik a különböző bukmékerek szorzóit, lehetővé téve, hogy gyorsan megtalálja a legkedvezőbb oddsokat egy adott mérkőzésre vagy eseményre.
 2. Speciális ligákra specializálódott: Az esélyek jelentősen eltérhetnek a ligák között. Ha speciális ligákra specializálódik, jobban megértheti a csapatokat, a játékosokat és más befolyásoló tényezőket, így könnyebben észreveheti az esélyeseket.
 3. Kövesse a jégkorong híreket: Legyen naprakész a legfrissebb jégkoronghírekkel. A sérülések, a csapatforma és egyéb dinamikák befolyásolhatják az esélyeket. A görbe előtt állva jobb esélyeket ragadhat meg, mielőtt azok lerövidülnének.
 4. Fogadási tőzsdék használata: Az olyan platformok, mint a Betfair, lehetővé teszik a fogadók számára, hogy felajánlják esélyeiket, és fogadjanak egymás ellen. Ez a peer-to-peer rendszer néha jobb esélyeket kínál, mint a hagyományos fogadóirodák.
 5. Keresse bukméker promóciókat: Egyes bukmékerek megnövelt esélyeket kínálnak bizonyos játékokra vagy eseményekre. Ezek a promóciók jobb értéket kínálnak, de mindig olvassa el a feltételeket.
Hogyan találjuk meg a legjobb jégkorong-fogadási esélyeket
A legjobb online fogadási oldalak jégkorong-szorzókhoz

A legjobb online fogadási oldalak jégkorong-szorzókhoz

A legjobb fogadási oldal kiválasztása elengedhetetlen a jó fogadási élményhez. A következőket érdemes figyelembe venni:

 • Hírnév: Mindig jó hírű és jól áttekintett fogadási oldalakat válasszon. Nézze meg A BettingRanker által ajánlott bukmékerek toplistája még ma, és merüljön el a jégkorongfogadás izgalmas világában!
 • Ajánlott szorzók: Minél jobb az esély, annál magasabb a potenciális hozam.
 • Élő fogadási lehetőségek: A játék közbeni vagy élő fogadás fokozhatja az izgalmat.
 • Felhasználói tapasztalat: A jó oldalon könnyen navigálható, és megbízható ügyfélszolgálattal rendelkezik.
 • Bónuszok és Promóciók: Sok oldal kínál kezdeti befizetési bónuszokat ill ingyenes fogadások az új felhasználóknak.
A legjobb online fogadási oldalak jégkorong-szorzókhoz
Tippek és trükkök a jégkorong fogadási szorzóihoz

Tippek és trükkök a jégkorong fogadási szorzóihoz

Akár kezdő, akár fogadási tapasztalattal rendelkezik, a jégkorong sok területen figyelmen kívül hagyott sportág. De nem szabad kihagyni ennek a sportágnak a sajátosságait és a fogadásokat sem. Csak egy kis kíváncsiságra, olvasásra és a kifejezések ismeretére van szüksége.

Számos kutatás kimutatta, hogy a jégkorongban a kedvencek fontosabbak, mint más sportágakban. Csak az esélytelenek 41,2%-a nyert, szemben például a baseballal, ahol 42,5%-kal. Kisebb különbségnek tűnik, de ez az 1,3%-os különbség nagy különbséget jelent a jegyek megnyerésében.

Az is érdekes, hogy a jégkorong nem tulajdonít akkora jelentőséget annak, hogy „hazai jégen” játszanak-e a csapatok, mint más sportágakban. Ez a stadionokhoz kapcsolódik, mivel a jégkorongozók más sportágakkal ellentétben meglehetősen elszigeteltek a tömegtől, és kevesebb a zavaró tényező. Az NHL-ben a hazai győzelem aránya 54,9%, a vendéggyőzelem aránya pedig 45,1%.

A kapus fontossága

A jégkorongban a kapusok gyakran kapnak szabadnapot, különösen akkor, ha csapatuknak több sikeres meccse is volt. Bár valószínűleg nem számít annyira, mint a baseballban a kezdő bedobó, vagy az amerikai futballban a kezdő védő, a különbség a csapat kezdő kapusa és a tartalék között jelentős lehet.

Ezért fontos figyelni arra, hogy melyik kapus kezdi a meccset, mielőtt pénzt tesz a fogadásába.

Tippek és trükkök a jégkorong fogadási szorzóihoz
About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
Ról ről

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács

Faq

Minden, amit tudnia kell a kaszinókról

Melyek a legnépszerűbb fogadási típusok a jégkorongban?

A jégkorong legnépszerűbb fogadásai közé tartoznak a pénzvonal fogadások, a korongsor fogadások, az over/under fogadások és a prop fogadások.

Hogyan működik a pénzvonal fogadás a jégkorongban?

A Moneyline fogadás magában foglalja a játék nyertesének kiválasztását. A pozitív és a negatív odds az esélytelenebbet és a favoritot jelzi. Például, ha az esély -150, akkor 150 dollárt kell fogadnia, hogy 100 dollárt nyerjen a kedvencre.

Mi az a korongsor fogadás, és miben különbözik a többi sportágban elterjedt ponttól?

A korongsor a jégkorongban hasonló a pontosztóhoz. Ez -1,5 gólos vagy +1,5 gólos hátrányt ad egy csapatnak. A favoritra fogadás -1,5-nél azt jelenti, hogy legalább 2 góllal kell nyerniük, míg az esélytelenebbre +1,5-ös fogadás azt jelenti, hogy 1 góllal veszíthetnek, és így is fedezik a fogadást.

Hogyan működnek az over/under fogadások a jégkorongban?

Az over/under fogadások, más néven összértékek, azt jelentik, hogy megjósolják, hogy mindkét csapat összpontszáma meghaladja-e vagy alatta lesz-e egy, az oddsmakerek által meghatározott értéknek.

Mik azok a kellékfogadások a jégkorongfogadásban?

A kellékfogadások olyan ajánlattételek, amelyek a játékon belüli konkrét eseményekre összpontosítanak, például, hogy melyik játékos szerzi az első gólt, hány védést végez egy kapus, vagy hogy egy bizonyos játékos kap-e büntetést.

Vannak-e stratégiák a sikeres jégkorongfogadáshoz?

Kutatócsoport-teljesítmény, legutóbbi forma, sérülések és egymás elleni mérkőzések. Vegye figyelembe a hazai/vendég rekordokat, és figyeljen az olyan trendekre, mint a góllövés-minták és az erőjáték hatékonysága.

Mennyire fontos a hazai jég előnye a jégkorong fogadásban?

A hazai jég előnye befolyásolhatja a fogadási eredményeket. A csapatok gyakran jobban teljesítenek otthon a jégpálya ismeretének, a közönség támogatásának és az utolsó vonalváltásnak köszönhetően, ami befolyásolhatja a mérkőzések dinamikáját.

Befolyásolhatják az időjárási körülmények a jégkorong fogadásokat?

Az időjárási viszonyok ritkán befolyásolják a terem jégkorong-mérkőzéseket. A szabadtéri játékokat azonban befolyásolhatja az időjárás, ami befolyásolhatja a játékmenetet és potenciálisan befolyásolhatja a fogadásokat.

Mi az "élő fogadás" a jégkorongban, és hogyan működik?

Az élő fogadás vagy játék közbeni fogadás lehetővé teszi, hogy a játék során fogadjon. Az esélyek valós időben módosulnak a játék előrehaladása alapján, lehetőséget kínálva a változó helyzetek kihasználására.

Hogyan kezeljék a kezdők bankrolljukat, amikor jégkorongra fogadnak?

A kezdőknek meg kell határozniuk a fogadás költségvetését, és ne kockáztassanak többet, mint amennyit megengedhetnek maguknak. Fontolja meg egy olyan egységrendszer használatát, ahol az egység a bankroll egy bizonyos százalékát képviseli a fogadások következetes kezeléséhez. Kezdje kisebb tétekkel, miközben megtanulja a köteleket.