A legjobb sportfogad√°si oldalak Franciaorsz√°gban 2022

Franciaorsz√°g Eur√≥pa egyik szerencsej√°t√©k-fŇĎv√°rosa. Az orsz√°g nagy m√ļltra tekint vissza a fogad√°sban, amely eg√©szen az 1800-as √©vek v√©g√©re ny√ļlik vissza, amikor a rulett feltal√°lt√°k. Az√≥ta a szerencsej√°t√©k n√©pszerŇĪs√©ge Franciaorsz√°gban nŇĎtt, a becsl√©sek szerint √©vente t√∂bb milli√°rd eur√≥t k√∂ltenek fogad√°sra.

A fogad√°s n√©pszerŇĪs√©ge Franciaorsz√°gban az elm√ļlt √©vekben nŇĎtt az orsz√°gban az online szerencsej√°t√©kok n√∂veked√©se miatt. K√ľl√∂n√∂sen a sportfogad√°sokn√°l nŇĎtt a fogad√°sok mennyis√©ge, a fogad√≥k sz√°zmilli√≥kat keresnek, √©s ez a sz√°m √©vrŇĎl √©vre csak n√∂vekszik.

A legjobb sportfogad√°si oldalak Franciaorsz√°gban 2022
A fogadás története Franciaországban

A fogadás története Franciaországban

A fogad√°s t√∂rt√©nete Franciaorsz√°gban √©vsz√°zadokra ny√ļlik vissza. A 16. sz√°zadban Lyon lak√≥i Franciaorsz√°g eredeti j√°t√©kosaik√©nt v√°ltak ismertt√©. A 15. sz√°zadi h√°bor√ļk sorozata ut√°n, amelyekben a franci√°k katon√°k √©s p√©nzveszt√©st szenvedtek el, a szerencsej√°t√©k fel√© fordultak. KifejlŇĎd√∂tt benn√ľk a tetsz√©se, √©s p√©nzszerz√©si m√≥dszerk√©nt is haszn√°lt√°k.

Az 1600-as √©vekben XIV. Lajos betiltotta a szerencsej√°t√©kokat, √©s √©letfogytiglani b√∂rt√∂nb√ľntet√©st is kapott. Az elsŇĎ fogad√≥h√°zat Franciaorsz√°gban 1718-ban alap√≠tott√°k, √©s az 1800-as √©vekre a fogad√°s sz√©les k√∂rben elterjedt. A Bel√ľgyminiszt√©rium nemzeti √ľgyn√∂ks√©get hozott l√©tre a szerencsej√°t√©kok fel√ľgyelet√©re.

De csak az 1900-as √©vekben vir√°gzott, mint m√©g soha. Az 1900-as √©vekben Franciaorsz√°g volt az egyik elsŇĎ orsz√°g, amely legaliz√°lta a fogad√°st. 1921-ben a korm√°ny bizotts√°got hozott l√©tre a fogad√°sok ellenŇĎrz√©s√©re √©s annak t√∂rv√©nyess√©g√©nek biztos√≠t√°s√°ra. Ez a jutal√©k n√©pszerŇĪs√≠tette a p√°ly√°n k√≠v√ľli fogad√°sokat, √©s t√∂rv√©nyess√© v√°lt a szerencsej√°t√©k l√≥versenyp√°ly√°kon t√∂rt√©nŇĎ lebonyol√≠t√°sa.

Akkoriban n√©h√°ny l√≥versenyp√°ly√°t fogad√°sra haszn√°ltak, √©s mindegyik ugyanazon szab√°lyok szerint mŇĪk√∂d√∂tt. A Vincennes-i l√≥versenyp√°lya volt az elsŇĎ versenyp√°lya, amely ma is mŇĪk√∂dik. A t√∂bbit valamikor lebontott√°k.

A szerencsej√°t√©k Franciaorsz√°gban t√∂rt√©nelmileg jelentŇĎs t√°rsadalmi v√°ltoz√°sok idŇĎszakaihoz k√∂tŇĎd√∂tt. A francia monarchia kezdeteitŇĎl a modern korig a szerencsej√°t√©k sok ember sz√°m√°ra a sz√≥rakoz√°s √©s a haszonszerz√©s eszk√∂zek√©nt szolg√°lt Franciaorsz√°gban. Ma Franciaorsz√°g tov√°bbra is az egyik legn√©pszerŇĪbb orsz√°g a szerencsej√°t√©kok sz√°m√°ra.

A francia szerencsej√°t√©k-ipar hossz√ļ m√ļltra tekint vissza, az orsz√°g legismertebb int√©zm√©nyeivel. A ruletthez, valamint a blackjackhez a franci√°k is hozz√°j√°rultak fejlŇĎd√©s√ľk szakasz√°ban.

Nem sokan tudj√°k, hogy a 16. sz√°zad folyam√°n a fed√©lzeten a nemesembert a kir√°lynŇĎ v√°ltotta fel. R√°ad√°sul a ma m√°r h√≠res rulettkereket nem m√°s, mint Blaise Pascal, a neves francia matematikus tal√°lta fel. Ez nagyban hozz√°j√°rult a j√°t√©k fejleszt√©s√©hez. A Parimutuel fogad√°sok elŇĎsz√∂r Franciaorsz√°gban indultak az 1870-es √©vekben.

A fogadás története Franciaországban
Fogad√°s manaps√°g Franciaorsz√°gban

Fogad√°s manaps√°g Franciaorsz√°gban

Az elm√ļlt √©vekben a fogad√°s vir√°gz√≥ ipar√°gg√° v√°lt Franciaorsz√°gban. Ez elsŇĎsorban az √ļj t√∂rv√©nyek bevezet√©s√©nek k√∂sz√∂nhetŇĎ, amelyek megk√∂nny√≠tett√©k a francia √°llampolg√°rok sz√°m√°ra, hogy k√ľl√∂nf√©le dolgokra fogadjanak. A fogad√≥k viszont t√∂bb fogad√°st √©s nagyobb t√©ttel tudtak megtenni, mint valaha.

A francia kormány hozzájárult a fogadások növekedéséhez azzal, hogy jogszabályt alkotott az iparág szabályozására, de ösztönözte is ezt.

A dolgok megv√°ltoztak Franciaorsz√°gban, ami a fogad√°st illeti. R√©ges-r√©gen csak azok vettek r√©szt a szerencsej√°t√©kban, akik kis bankrollal akartak szerencsej√°t√©kot j√°tszani. √ögy tŇĪnik azonban, hogy most mindenki besz√°ll az akci√≥ba, bele√©rtve a di√°kokat is, akik r√©szmunkaidŇĎs j√∂vedelemre szeretn√©nek szert tenni.

A szerencsej√°t√©k Franciaorsz√°gban sok m√°s v√°ltoz√°son ment kereszt√ľl az elm√ļlt n√©h√°ny √©vben. Ma a szerencsej√°t√©k nemcsak a l√≥- √©s kutyaversenyekre korl√°toz√≥dik, hanem mag√°ban foglalja a kaszin√≥kat √©s a p√≥kert is ‚Äď k√©t olyan j√°t√©kot, amelyeket kor√°bban rossz szemmel n√©ztek.

Fogad√°s manaps√°g Franciaorsz√°gban
A fogad√°s j√∂vŇĎje Franciaorsz√°gban

A fogad√°s j√∂vŇĎje Franciaorsz√°gban

A francia korm√°ny m√°r r√©g√≥ta nagyon szigor√ļ volt azzal kapcsolatban, hogy az emberek mit tehetnek p√©nz√ľgyeikkel. Az ut√≥bbi idŇĎben azonban laz√°bban n√©znek, ami izgalmas fejlem√©nyekhez vezetett a fogad√°s vil√°g√°ban.

Az elsŇĎ jelentŇĎs v√°ltoz√°s Franciaorsz√°g legaliz√°l√°sa volt online sportfogad√°s, amely √ļj utakat nyitott az emberek sz√°m√°ra, hogy mindenf√©le sportra, p√©ld√°ul ker√©kp√°roz√°sra √©s focira fogadjanak.

Franciaorsz√°g v√°rhat√≥an az egyik legnagyobb online fogad√°si piac lesz, a l√≥verseny-szerencsej√°t√©kok jelentŇĎs n√∂veked√©s√©vel. Azt is mondj√°k, hogy hamarosan Franciaorsz√°g megelŇĎzi Nagy-Britanni√°t, mint √Āzsi√°n k√≠v√ľl a legnagyobb fogad√°si piac.

A fogad√°s j√∂vŇĎje Franciaorsz√°gban
Legálisak a kaszinók Franciaországban?

Legálisak a kaszinók Franciaországban?

A szerencsejáték továbbra is illegális a 18 éves vagy annál fiatalabb francia állampolgárok, valamint a szenvedélybetegek számára.

Az online oldalakon val√≥ szerencsej√°t√©kot a 2020-as vil√°gbajnoks√°g elŇĎtt leg√°liss√° tett√©k, majd az elsŇĎ h√≥napban t√∂bb mint egymilli√≥ sz√°ml√°t nyitottak a szerencsej√°t√©kosok. 2021-ben az elŇĎzŇĎ √©vhez k√©pest k√©tszer annyi fogad√°s t√∂rt√©nt az orsz√°gban.

Fogad√°si jogszab√°lyok Franciaorsz√°gban

A t√°vszerencsej√°t√©k Franciaorsz√°gban t√∂rt√©nŇĎ legaliz√°l√°sa fel√© tett elsŇĎ l√©p√©sek 2005-ben t√∂rt√©ntek, amikor az Eur√≥pai Bizotts√°g vizsg√°latokat kezdett a francia szerencsej√°t√©k-iparban uralkod√≥ helyzet r√©szleteinek kider√≠t√©s√©re. Miut√°n 2006-ban kiadott egy felsz√≥l√≠t√°st, majd 2007-ben k√©rte az uni√≥s jogszab√°lyok marad√©ktalan betart√°s√°t, a francia korm√°ny azonnali int√©zked√©snek tett eleget.

A jogszab√°lyt 2009-ben fogadt√°k el, √©s a szerencsej√°t√©k-szektort megnyitott√°k a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ orsz√°gokhoz tartoz√≥ uni√≥s szereplŇĎk elŇĎtt. A Remote Gambling Association nevŇĪ csoport ugyanakkor r√°mutatott, hogy az √ļj t√∂rv√©nyjavaslat egyes rendelkez√©sei kedvezŇĎbbek a korm√°ny √°ltal ellenŇĎrz√∂tt szolg√°ltat√≥knak, mint az √ļj szereplŇĎknek.

A sz√∂vets√©g azt is k√∂z√∂lte, hogy az √ļj szolg√°ltat√≥k nem tudnak majd sz√©les k√∂rŇĪ szolg√°ltat√°sokat ny√ļjtani, az ad√≥k pedig igazs√°gtalanok. R√°mutattak a j√°t√©kosokat √©rintŇĎ alacsony kifizet√©sekre √©s a nagyon szigor√ļ k√∂vetelm√©nyekre is. Az egyik ilyen k√∂vetelm√©ny a szerverek Franciaorsz√°gban val√≥ bekapcsol√°s√°val foglalkozik.

Legálisak a kaszinók Franciaországban?
Fogad√°sok Franciaorsz√°gban

Fogad√°sok Franciaorsz√°gban

A francia jog a szerencsejátékok és a verseny szabályozásával foglalkozik. Az online szerencsejátékokkal is foglalkozik, és 2013 májusában lépett hatályba. A szerencsejáték-hatóság felállítása szintén hozzájárult a francia szerencsejáték-ipar megnyitásához.

A francia szerencsej√°t√©k-t√∂rv√©nynek k√©t fŇĎ c√©lja van. ElŇĎsz√∂r is a szerencsej√°t√©k √©s a fogad√°s √°tl√°that√≥bb√° t√©tele Franciaorsz√°gban, m√°sodszor pedig a j√°t√©kosok f√ľggŇĎs√©gek elleni v√©delme. E t√∂rv√©ny c√©lja volt tov√°bb√° a szerencsej√°t√©k √©s a fogad√°s szab√°lyoz√°sa az √°llampolg√°rok k√∂r√©ben korhat√°rok meg√°llap√≠t√°s√°val √©s a rekl√°moz√°sra vonatkoz√≥ szab√°lyok elŇĎ√≠r√°s√°val.

A t√∂rv√©ny h√°rom szerencsej√°t√©k-t√∂rv√©nyt id√©z, amelyek a k√∂vetkezŇĎk:

  • Az online sportfogad√°s mag√°ban foglalja a pool- √©s a fix szorz√≥s fogad√°sokat, valamint az √©lŇĎ fogad√°st.
  • Medence fogad√°s l√≥versenyekre online
  • P√≥ker j√°t√©kok weboldalakon

A p√≥ker leg√°lis, √©s a kaszin√≥k √°ltal k√≠n√°lt j√°t√©kok egyike, fŇĎk√©nt az√©rt, mert a j√°t√©kos k√©pess√©gei hat√°rozz√°k meg a j√°t√©k kimenetel√©t.

A szab√°lyozott sportfogad√°sok orsz√°gos legaliz√°l√°sa a k√∂zelm√ļltban nyilv√°nos vit√°t v√°ltott ki ebben a k√©rd√©sben. Egyes politikai p√°rtok megosztottak voltak, egyesek t√°mogatt√°k az int√©zked√©st, m√°sok pedig ellene.

Fogad√°sok Franciaorsz√°gban
A francia játékosok kedvenc játékai

A francia játékosok kedvenc játékai

Franciaorsz√°g olyan orsz√°g, ahol n√©pszerŇĪ a sportfogad√°s. Franciaorsz√°g-szerte sz√°mos kaszin√≥ √©s versenyp√°lya tal√°lhat√≥, ahol az emberek k√ľl√∂nf√©le sportesem√©nyekre, p√©ld√°ul l√≥versenyekre vagy futballra fogadhatnak. Sz√°mos lott√≥j√°t√©k is n√©pszerŇĪ Franciaorsz√°gban.

A legn√©pszerŇĪbb fogad√°si j√°t√©kok Franciaorsz√°gban a l√≥verseny √©s a futball. M√°s n√©pszerŇĪ j√°t√©kok Franciaorsz√°gban a kos√°rlabda, az amerikai futball √©s a tenisz.

Az online fogad√°si oldalakon el√©rhetŇĎ k√©t legn√©pszerŇĪbb fogad√°si j√°t√©k a l√≥verseny √©s a futball. A l√≥verseny messze a legn√©pszerŇĪbb j√°t√©k, amelyet ezek az oldalak k√≠n√°lnak. Azok az amerikaiak, akik Franciaorsz√°gba l√°togatnak, sz√≠vesebben t√∂ltik idej√ľket egy l√≥versenyp√°ly√°n, semmint egy kaszin√≥ba, ahol rulett vagy blackjack j√°tszanak.

A l√≥verseny a legn√©pszerŇĪbb fogad√°si forma Franciaorsz√°gban, mert mindenki √©rti, √©s van es√©lye nyeres√©gre. A kaszin√≥ asztali j√°t√©kok az√©rt is n√©pszerŇĪek, mert az emberek ink√°bb j√°t√©knak tekintik ŇĎket, mint szerencsej√°t√©knak.

A francia játékosok kedvenc játékai
Fizetési módok Franciaországban

Fizetési módok Franciaországban

Franciaorsz√°gban vannak k√ľl√∂nf√©le fizet√©si m√≥dok amelyeket a kaszin√≥kban lehet haszn√°lni. Az √ľgyfelek haszn√°lhatnak k√©szp√©nzt (Euro √©s/vagy Sterling), Visa √©s MasterCard hitelk√°rty√°kat, MasterCard √©s Visa log√≥val ell√°tott ATM-k√°rty√°kat, valamint francia bankb√≥l kivett banki v√°lt√≥kat.

A francia kaszin√≥k fizet√©si m√≥dok sz√©les v√°laszt√©k√°t k√≠n√°lj√°k, bele√©rtve a hitelk√°rty√°kat √©s a k√©szp√©nzt is. A legn√©pszerŇĪbb hitelk√°rtya az American Express k√°rtya. K√©szp√©nzt a kaszin√≥ p√©nzt√°r√°ban vagy a kaszin√≥ban tal√°lhat√≥ k√ľl√∂nb√∂zŇĎ ATM-ekben lehet felt√∂lteni. A Paysafecard, az elŇĎre fizetett online fizet√©si m√≥d is nagyon n√©pszerŇĪ.

Helyi fizet√©si lehetŇĎs√©gek is rendelkez√©sre √°llnak, p√©ld√°ul a Carte Bancaire, amely egy bankk√°rtya, amely lehetŇĎv√© teszi a p√©nz √°tutal√°s√°t egyik sz√°ml√°r√≥l a m√°sikra. Ezenk√≠v√ľl inform√°ci√≥kat t√°rolhat, p√©ld√°ul hŇĪs√©gk√°rty√°kat √©s aj√°nd√©kk√°rty√°kat.

Az Allopass a francia kaszin√≥kban el√©rhetŇĎ fizet√©si m√≥d, amellyel az √ľgyfelek egyszeri kreditet k√∂lthetnek el. Haszn√°lhat√≥ szerencsej√°t√©kokhoz, kiskereskedelemhez √©s sz√°llodai szolg√°ltat√°sokhoz. Az √ľgyfelek szem√©lyenk√©nt egy Allopass k√°rty√°t kapnak a kaszin√≥t√≥l.

Az Allopass birtokosai emellett kedvezm√©nyt kapnak a j√°t√©k eredeti √°r√°b√≥l √©s sz√°mos egy√©b elŇĎnyben r√©szes√ľlnek a j√°t√©kosok sz√°m√°ra. Az Allopass k√°rty√°t a kaszin√≥ √°ll√≠tja ki, √©s intelligens k√°rty√°kkal egy√ľtt kell haszn√°lni.

Fizetési módok Franciaországban
GYIK

GYIK

Mi a legális szerencsejáték korhatár Franciaországban?

18 √©v felettieknek val√≥. A szerencsej√°t√©kok korhat√°r√°t 21 √©vrŇĎl 18 √©vre cs√∂kkentett√©k.

Leg√°lis-e az online webhelyeken t√∂rt√©nŇĎ fogad√°s Franciaorsz√°gban?

Igen, ez törvényes, és bizonyos irányelveket be kell tartani.

Fogadhatok sportra Franciaorsz√°gban?

Vannak enged√©lyek, amelyeket a sportfogad√°si szolg√°ltat√≥knak kell beszerezni√ľk. Ez mag√°ban foglalja mind az online, mind az offline fogad√°si szolg√°ltat√≥kat.

Ki szervezi a francia lóversenyeket?

Le Trot √ľgetŇĎversenyeket, a France Galop pedig s√≠kfut√°st, valamint ugr√≥versenyeket szervez.

Hogyan zajlik a fogadás a lóversenyeken Franciaországban?

Bukm√©kerek hi√°ny√°ban a francia l√≥versenyekre fogad√°s a Parimutuelen kereszt√ľl t√∂rt√©nik. Ez egy olyan rendszer, ahol minden t√≠pus√ļ fogad√°sb√≥l egy pool j√∂n l√©tre.

Milyen t√≠pus√ļ versenyeken lehet fogadni Franciaorsz√°gban?

√úgetŇĎversenyek, amelyek lovas √©s h√°mversenyeket is tartalmaznak. A galopp versenyek k√∂z√© tartoznak az ugr√≥versenyek √©s a s√≠kfut√°sok.

Melyek a szerencsejátékra vonatkozó törvények Franciaországban?

Ezzel a francia szerencsejáték-törvény foglalkozik, amely szabályozásával átláthatóvá teszi a szerencsejátékokat. A törvényben meghatározott korhatárok is vannak, amelyeket a szerencsejáték során be kell tartani.

Mi a k√ľl√∂nbs√©g az online √©s az offline szerencsej√°t√©k k√∂z√∂tt Franciaorsz√°gban?

Az online szerencsej√°t√©kot √ļgy hat√°rozt√°k meg, hogy a sportfogad√°son k√≠v√ľl a klubj√°t√©kokra √©s a l√≥versenyekre vonatkoz√≥ fogad√°sokat is mag√°ban foglalja. A francia t√∂rv√©nyek enged√©lyezik a p√≥kert klubj√°t√©kk√©nt, a t√∂bbit pedig az online t√∂rv√©ny nem enged√©lyezi. Az offline szerencsej√°t√©kok k√∂z√© tartoznak a j√°t√©kklubok, kaszin√≥k, l√≥versenyek, sportfogad√°sok (f√∂ldi) √©s termin√°lok, amelyek lehetŇĎv√© teszik a j√°t√©kosok j√°t√©k√°t.

Melyik a legn√©pszerŇĪbb fogad√°si sport Franciaorsz√°gban?

Franciaorsz√°gban a legn√©pszerŇĪbb fogad√°sok a l√≥versenyre, futballra, r√∂gbire √©s teniszre k√∂tnek.

Játszhatok a francia fogadási webhelyeken a világ bármely pontjáról?

Igen, játszhat francia weboldalakon, miután elolvasta a feltételeket.

GYIK
Következtetés

Következtetés

A fogad√°s rendk√≠v√ľl n√©pszerŇĪ Franciaorsz√°gban. A szerencsej√°t√©k-ipar Franciaorsz√°gban az elm√ļlt n√©h√°ny √©vben rendk√≠v√ľli m√©rt√©kben n√∂vekedett, √©s ez a k√∂vetkezŇĎ √©vekben is tov√°bb fog n√∂vekedni. Az online oldalakon t√∂rt√©nŇĎ fogad√°s Franciaorsz√°gban leg√°lis, valamint biztons√°gos √©s sz√≥rakoztat√≥ m√≥dja annak, hogy sportokon, l√≥versenyeken vagy ak√°r lott√≥kon is szerencsej√°t√©kot lehessen j√°tszani.

Következtetés