2022-es labdarúgó-világbajnokság – Spanyolország–Németország

Hírek

2022-11-26

Eddy Cheung

Az egész csoportkör egyik legjobban várt mérkőzése, két európai nagyhatalom ütközik össze ezen a vasárnapon, november 26-án az Al Bayt Stadionban, amikor a félelmetes spanyol válogatott megmérkőzik egy német csapattal, amely súlyos veszélybe kerül.

2022-es labdarúgó-világbajnokság – Spanyolország–Németország

Örök felfordulás

A csoportkör első fordulójában Németország olyan japán csapattal mérkőzött meg, amely egyszerűen nem hagyta magát megfélemlíteni egy olyan német csapattól, amely papíron meghaladta a hatalmát.

Míg Németország egy 33 perces Gondogan-büntetésnek köszönhetően kezdett előrébb, Japán a következő szintre emelte a dolgokat, gyakorlatilag maga alakította át anime változatát, és egy teljesen elektromos kijelzőt helyezett el, hogy megfordítsa az eredményt, és történelmi győzelmet aratott.

Noha a németek minden bizonnyal csalódottak lesznek az eredmény miatt, az övék nem olyan élettelen bemutató volt, mint amilyeneket Oroszország 2018-ban mutattak be, hanem inkább egy rossz eset, amikor nem becsülték ki az általuk teremtett esélyeket. Ha sokkal klinikaibbak lettek volna a kapu előtt, nincs okuk arra, hogy ne végezhettek volna nagyon kényelmes vezetést, nem pedig a kieső kötéllel szemben.

Totális foci, totális uralom

Ellentétben német ellenfelével, Spanyolország határozottan nem szalasztotta el azokat a lehetőségeket, amelyeket akkor teremtett, amikor Costa Rica szerény közép-amerikai csapatával mérkőzött meg.

Costa Rica reménye, hogy kiegyenlítse Japán bravúrját, és egy európai óriáscsapatot produkál, már a 11. percben végzetes ütést kapott, amikor Dani Olmos elsuhant a védelem mellett, és megszerezte az első gólt. 20 perccel később még 2 labdát szedtek fel a kapujukból.

A meccs végére ez a szám botrányos 7 gólra nőtt, Costa Rica pedig még egyetlen kaput eltaláló lövéssel sem büszkélkedhet. Egyszerűen fogalmazva, abszolút mészárlás volt.

Míg Spanyolország minden bizonnyal pezsgőnek tűnt az egész meccsen, és bebizonyosodott, hogy klinikailag állt a kapu előtt, Costa Rica játéka annyira élettelen volt és tele volt kínos hibákkal, hogy nehéz felfogni, mekkora része volt a gólvonalnak Spanyolországnak. ragyogás Costa Rica alkalmatlanságával szemben.

Hol az érték?

Bár papíron nem hibáztatná az embert, ha azt gondolná, hogy Spanyolország az egyértelmű favorit az élre – még a fogadóirodák is így gondolják 2.4 a ComeOn-on - ez a játék biztosan nem lesz séta a spanyoloknál. 

Mivel Németország a világbajnoki életéért játszik ezen a meccsen – a győzelem csak azt jelenti, hogy kiesik a versenyből –, elvárható, hogy mindent beleadjanak, hogy elkerüljék a kínos 2. egymást követő vb-csoportköri összeomlást.

Bár ezt a mérkőzést nagyon nehéz megjósolni, tekintettel arra, hogy mindkét csapat mennyi lehetőséget teremtett az előző meccseik során, minden bizonnyal rengeteg értéket képviselhet a vége 2,5 gól 1,75-nél a Betssonnál.

Legújabb hírek

Az Ultimate Boxing Sportfogadási útmutató
2023-02-08

Az Ultimate Boxing Sportfogadási útmutató

Hírek