Hírek

November 9, 2022

A legtöbb téttel rendelkező sportesemény

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter

Az online sportfogadás az elmúlt években globális fellendülésen ment keresztül. A Statistica.com adatai szerint a sportfogadási ágazat értéke 2021-ben 231 milliárd dollár volt. És ha a piaci előrejelzések szerint bármi is lehet, ez az iparág várhatóan 2023-ra meghaladja a 300 milliárd dollárt. Önmagában a sportfogadások a fogadások 30-40%-át teszik ki. globális játékpiac.

A legtöbb téttel rendelkező sportesemény

Az évek során néhány eseményre továbbra is nagy a tét. Véletlenül ezek a világ legkedveltebb sportjai. A legtöbb ember számára azonban nem mindig elég a kedvenc sportáguk nézése. Emiatt a játékhoz pénzügyi szempontok hozzáadását gyakran úgy tekintik, mint a dolgok felpörgetésének újszerű módját, azzal a lehetőséggel, hogy némi plusz pénzt keresnek.

Melyik a legtöbbet fogadott sportesemény? Íme néhány a világ legnagyobb fogadású sporteseményei közül.

FIFA világbajnokság

Messze a futball a világ legnépszerűbb sportja. Így nem meglepő módon a FIFA világbajnokság vezeti a legtöbbet fogadott sportágak listáját. Ez a négyéves futballtorna körülbelül 3,5 milliárd nézőt vonz, a világ népességének közel felét.

Érdemes megjegyezni, hogy a nézők jelentős része az átlagosnál nagyobb sportrajongó. A sportirányító testület becslései szerint például több mint 100 milliárd dollárt fogadtak a 2018-as labdarúgó-világbajnokságon. Sőt, a 64 meccses tornán a Franciaország–Horvátország döntőjében a fogadók rekordot 7,2 milliárd dollárt fogadtak. Kétségtelen, hogy a népszerűség szempontjából egyetlen más sport sem éri meg közel.

Super Bowl

Az A Super Bowl messze Amerika legkövetettebb sporteseménye. Ez az esemény a National Football League (NFL) csúcsa, és rekord nézettséget hoz. Mindazonáltal a szerencsejáték-számok tovább erősítik a Super Bowl népszerűségét.

2022-ben több mint 110 millió ember nézte ezt a sporteseményt. A fogadási számok is hihetetlenek, a fogadások összértéke körülbelül 7 millió dollár. Fogadási szempontból ez továbbra is érdekes az olyan lenyűgöző félidei fogadások miatt, mint például az érmefeldobás vagy a nemzeti himnusz, amelyek általában több alkalmi fogadót vonnak be a fedélzetre.

Rögbi világbajnokság

A rögbi világszerte népszerű. Japán utolsó Rögbi világbajnokság 2,5 millió néző követte élőben az eseményeket. De természetesen még magasabb volt azoknak a rögbirajongóknak a száma, akik streamelték az eseményeket vagy nézték a műholdas TV-n, és a jelentések szerint a 2019-es esemény közel egymilliárd nézőt vonzott.

Előfordulhat, hogy ennek az eseménynek a fogadásban kifejezett pontos értéke nem rögzíthető. Ez az esemény azonban jóval több mint 1 milliárd dollárra becsülhető, az eseményt néző nézők számából ítélve.

NBA döntők

A kosárlabda-rajongók világszerte több hétig a legjobb férfi kosárlabdára szegezték a tekintetüket. Ennek eredményeként az NBA, kétségtelenül a leghíresebb kosárlabdatorna, az egyik legtöbbet fogadott sportesemény lett.

A 2019-es bajnokságon az amerikaiak 8,8 millió dollárt költöttek sportfogadásokra. Egy másik érdekes statisztika, hogy minden ötödik felnőtt fogad az eseményre. Több mint 20 millióan nézték meg az eseményt, tehát kétségtelenül sok pénzt megér.

Kentucky Derby

A lóverseny és a fogadás nagy múltra tekint vissza. A lóverseny azon sportok közé tartozik, amelyekre nagy hatással van a fogadási szcéna. Ennek fényében sok fogadó úgy véli, a Kentucky Derby egy aranybánya.

A leggyorsabb kétperces sportként is számon tartott esemény 150 000 nézőt vonz, és közel 20 millió néző dönti el, hogy otthonról kövesse az eseményeket. Pénzben kifejezve a 2019-es Kentucky Derby gigantikus, 250,9 millió dolláros tétet hozott, ami meghaladta a 2015-ben felállított 139,3 millió dolláros rekordot.

Grand National

A Grand National kétségtelenül az egyik legjelentősebb Lóverseny események szerencsejáték szempontjából. Az 1983 óta Liverpoolban megrendezett nemzeti vadászverseny számos akadályt tartalmaz a verseny során. Noha ez főként egy elit esemény, amelyen királyi tagok vesznek részt, világszerte több mint 500 millió nézőt vonz.

A 2021-es eseményen a teljes tét összege majdnem 400 millió dollárra nőtt, megelőzve az amerikai Kentucky Derbyt.

Márciusi őrület

Márciusi őrület egy éves férfi főiskolai kosárlabda esemény. A 67 fogadható játékkal a March Madness rengeteg fogadást vonz. Ezen túlmenően, mivel a világjárványt követően a sportok nézettsége folyamatosan emelkedik, 2022-ben az esemény átlagosan 10,7 millió nézőt ért el, ami rekordot döntött az esemény történetében a legmagasabb televíziós nézettség tekintetében.

A 2022-es márciusi őrület előtt az Amerikai Szerencsejáték Szövetség előrejelzése szerint 45 millió fogadó fog 3 milliárd dollár értékű fogadást tenni.

Végső gondolatok

A sportfogadás nagy pénz. Bár a legtöbben úgy gondolják, hogy csak a világ legnépszerűbb eseményeire lehet biztonságosan fogadni, rengeteg lehetőség kínálkozik. Például az európai labdarúgó-bajnokságok kiemelten szerepelnek a legjobb online fogadóirodák Ma. Az esemény népszerűségétől függetlenül a tájékozott választások és a felelősségteljes fogadások elengedhetetlenek az élvezetes játékélményhez.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
Ról ről

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

Emelje fel fogadási játékát: bennfentes választások, statisztikák és megbízható vélemények
2024-06-02

Emelje fel fogadási játékát: bennfentes választások, statisztikák és megbízható vélemények

Hírek