Hírek

November 16, 2022

2022-es labdarúgó-világbajnokság fogadási szorzói

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

A régóta várt 2022-es labdarúgó-világbajnokság végre a sarkon van. Katar, a rendező ország, november 20-án Ecuadorral zárja a szarvát az egy hónapig tartó torna izgalmas függönyemelése során. A dél-amerikai sztároktól, például Neymartól és Messitől Európa legkiválóbbjaiig, mint például Harry Kane és Kylian Mbappe, a tornán a valaha volt legjobb labdába rúgó tehetségek bemutatására is sor kerül.

2022-es labdarúgó-világbajnokság fogadási szorzói

Habár a legjobb fogadóirodák már közzétették a 2022-es labdarúgó-világbajnokság esélyeit, több tucat futballrajongó végezte el saját elemzését, hogy megjósolja, melyik csapat van a legnagyobb eséllyel a kupa megemelésére. Martin Green egyike azon személyeknek.

Martin Green egy pillantásra: Miután évekig dolgozott a sportfogadási iparágban, Martin Green professzionális sportíróvá és fogyatékossá vált. Azóta, hogy belemerült az új törekvésébe, Green jóslatai lenyűgözően pontosak, ujját a futball pulzusán tartja világszerte. 

Ennélfogva sok tippelő, kezdő és tapasztalt játékos kedvence volt. A 2022-es találkozó elemzése után Green nem habozott, hogy megismertesse a választásait és jóslatait a globális futballfogadási közösséggel.

Mik Green előrejelzései a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra?

Nem szabad elfelejteni, hogy az előrejelzések nem feltétlenül igazak. Azonban rámutatnak a valószínű kimenetelre, és minden fogadó figyelmen kívül hagyná őket a saját (fogadó) veszélyére. Ennek elmagyarázása után itt az ideje, hogy hozzáfogjunk a lényeghez: Green észrevételéhez és előrejelzéseihez.

Brazília a torna kedvence

Bár Green nem tartja túl Brazília esélyeit a trófea megszerzésére, elismeri, hogy Brazília olyan erő lesz, amellyel számolni kell 2022-ben FIFA világbajnokság torna. Természetesen Green itt nem túl ambiciózus; ki ne ismerné Brazíliát? Valójában ez a torna történetének legsikeresebb csapata, hiszen ötször szerezte meg a dicsőséget. 

Figyelembe véve, hogy a legtöbb nemzet arról álmodik, hogy kvalifikálja magát a tornára (nem beszélve arról, hogy megnyeri azt), ez olyan hatalmas bravúr, amelyet csak néhány ország tudott elérni a 21. században.

A négy-négy világbajnoki címet szerzett Németországot és Olaszországot kivéve egyetlen ország sem fenyegetett azzal, hogy megelőzze Brazíliát. Akkor mi értelme van? A lényeg az, hogy Brazília megjelenése a futball oddsok-a kedvencben nem bizarr és túlzás.

Brazília veretlenségi sorozata

Az az írás a falon, hogy a selecaóiak a futballvilág legjobb formáját élvezték a 2022-es labdarúgó-világbajnokság előtt. Az, hogy 13 meccset játszottunk egyetlen vereség nélkül, rávilágít erre az állításra. Bár a csapatot gyakran a szabadon folyó játékstílusról beharangozzák, a védekezésük volt az, ami kiemelkedő volt veretlenségük során. De miért nem biztos Green abban az országban, amely a hatodik koronáját akarja elnyerni?

Egy szemernyi kétség Brazíliával kapcsolatban

Míg a fogadóirodák minden csapat előtt Brazíliát helyezték előrébb (legalábbis egyelőre), Green úgy tűnik, eltérő álláspontot képvisel, mivel nem hiszi el, hogy Tite csapatának mindene megvan ahhoz, hogy legyőzze a többi vezető versenyzőt. Miután tavaly nyáron nem sikerült megnyerni a Copa America-t, kiderült, hogy a csapat nem biztos, hogy úgy szerepel a legnagyobb színpadon, ahogy azt sokan várnák. 

Ennél is rosszabb, hogy a kontinenstornát hazai pályán veszítették el. Igen, egy csapat, amely a világbajnokságot akarja megnyerni, nem veszíthet, amikor az a legfontosabb.

Sőt, a Selecao 2022 óta soha nem tette le a kezét a legnagyobb trófeára, és a 2018-as kiírásban sem teljesített a célnak megfelelően – a negyeddöntőben kiestek a versenyből. A futballtestvériség pedig nem feledkezett meg a 2014-es, hazai pályán nyújtott elsöprő teljesítményről sem, amely során alaposan megverte Németországot (7-1).

Franciaország, Spanyolország és Anglia

Miután elemezte Brazília erősségeit és gyengeségeit, úgy tűnik, hogy Green más futballcsapatokhoz, köztük Franciaországhoz, Spanyolországhoz és Angliához hajlik. Természetesen Franciaország története jól dokumentált a tornán, és az a tény, hogy ők a címvédők, azt jelenti, hogy bármit megtesznek, hogy megtartsák a kupát. 

Egyértelmű kedvencek voltak 2018-ban, és még mindig megnyugtatják a rajongókat, hogy továbbra is ők a legjobbak. Az olyan tehetségekkel, mint Kylian Mbappé és Ousmane Dembélé futballpályafutásuk csúcsán, könnyen Franciaország javára billenhet a mérleg.

Ha már Spanyolországról és Angliáról beszélünk, a két fél megfiatalította a csapatát, amely minden legjobb csapatot képes futni a pénzéért. Mindemellett egyszer-egyszer megnyerték a tornát, ami azt jelenti, hogy nem lesz meglepetés, ha ezúttal bármelyik csapat győzelmet arat.

A 2022-es labdarúgó-világbajnokság legutóbbi fogadási szorzói

A lelkes fogadók számára a világbajnokság kiváló alkalom a fogadásra. Bár sok fogadás közül lehet választani, a „torna győztese” a legnépszerűbbek közé tartozik. A legújabb esélyek jelzi, hogy Brazília a legkedveltebb a korona felemelésére Dohában, a fogadóirodák pedig +450-et adtak rá. Íme a 10 legjobb kedvenc esélye:

  • Brazília: +450
  • Franciaország: +550
  • Anglia: +600
  • Spanyolország: +750
  • Németország: +1000
  • Argentína: +1000
  • Belgium: +1200
  • Portugália: +1200
  • Hollandia: +1400
  • Dánia: +2800

Szóval, ki áll jobban a 2022-es FIFA-világbajnokság megnyeréséhez? A fenti szorzókkal jó tippet kell tudni adni, figyelembe véve magának a szakértőnek – Martin Greennek – véleményét.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács

Legújabb hírek

2024 Genesis Invitational: Kedvencek, esélyek és előrejelzések
2024-02-14

2024 Genesis Invitational: Kedvencek, esélyek és előrejelzések

Hírek