A kosárlabdafogadás evolúciója

Játékok

2022-12-28

Világszerte kosárlabda-rajongók milliói követik a National Basketball Associationt, népszerűen az NBA-t. Évente több száz mérkőzéssel ez a kosárlabda-bajnokság hatalmas lehetőségeket kínál a sportfogadók számára. Az NBA fogadási piacokat kínáló bukméker azonban korábban nem volt gyakori. Más mainstream amerikai sportokkal együtt az NBA is kemény álláspontot képvisel a sportfogadásokkal szemben.

A kosárlabdafogadás evolúciója

Együtt a NFL, NHL és NCAA, ezek a sportszervezetek ismertették az online fogadás elleni álláspontjukat. Ezt a fogadásellenes álláspontot az a félelem ihlette, hogy a sportfogadások közvetlen hatással lehetnek ezekre a sportokra.

A legtöbb amerikai állam azonban egy mérföldkőnek számító legfelsőbb bírósági döntést követően megnyitotta kapuit az online szerencsejáték előtt. Ezzel a lépéssel nemcsak az online fogadóirodák fedezték fel az online fogadásokat, hanem azt is jelentette, hogy az Egyesült Államok állampolgárai mostantól fogadhatnak ezen a nemzeti sportágon.

Az NBA-fogadásokat hihetetlenül figyelik és fogadják. A liga népszerűségének köszönhetően azonban az NBA-fogadások jelentősen fejlődtek.

Hogyan lett az NBA népszerű fogadási piac?

Ahogy korábban említettük, az olyan amerikai ligák, mint az NBA, korábban nem voltak népszerűek. A dolgok azonban 2018-ban gyors fordulatot vettek, miután a Legfelsőbb Bíróság visszavonta a sportfogadások szövetségi tilalmát az országban. És szinte „azonnal” előtérbe került az online sportfogadás az országban.

A múltban a szerencsejátékosok korlátozott választási lehetőséggel rendelkeztek. A bírósági ítélet azonban üdvözölte a laza szerencsejáték-környezetet. Így a fogadási piacok széles skálája vált a kosárlabda-fogadás standardjává. A szinte minden államban elérhető online fogadóirodák révén a legjobb amerikai sportfogadások izgalmas élményt és nyerési lehetőséget ígérnek.

Egyszer NBA fogadás Az amerikai államokban általánossá vált, az NBA-mérkőzésekre fogadók száma növekedni kezdett. Ezt az a tény ihlette, hogy az emberek otthon maradhattak és követhették az eseményeket, miközben fogadásokat tettek, miközben a játék elhúzódott.

Élő NBA fogadás

Míg minden az online fogadás kényelmével kezdődött, az élőjátékok térnyerésével kosárlabda fogadás hatalmas változásokat hozott az NBA fogadásban. Ez a fejlemény azonban olyan kihívásokkal is járt, amelyekre a fogadóirodák nem számítottak. 

A TV-nek vagy a műholdaknak óriási időeltolódása volt, ami azt jelentette, hogy azok, akik a mainstream médián nézik a játékot, nem tudtak tisztességesen fogadni. Ezért az élő fogadásokat csak a reklámszünetekben engedélyezték. Ezt a korlátozást azonban a technológiai fejlődés feloldotta, és a fogadók élő kosárlabda-mérkőzésekre fogadhattak.

Élő fogadás jövedelmezővé vált a kosárlabda-rajongók számára az elhelyezésük viszonylagos egyszerűsége miatt. A legtöbb fogadó vonzónak találja a játék élő közvetítését fogadások megtétele közben, mivel ez gyakran lehetőséget ad a tájékozott választásra. Az élő fogadási szempont arra is készteti a fogadókat, hogy több fogadást tegyenek, mint a hagyományos online fogadásoknál. Ezen kívül az utolsó pillanatban bekövetkező változások és a hatalmas lehetőség kosárlabda esélyek a játék utolsó perceiben bekövetkezett változások lenyűgözővé teszik az élő fogadást.

Fogadási lehetőségek széles skálája

A kezdeti időkben az NBA-tétek főként az összegekre, a pénzvonalakra és a hendikepekre korlátozódtak. Az elmúlt néhány évben azonban exponenciálisan nőtt a fogadási lehetőségek száma. Ez azt jelenti, hogy a kosárlabdázók manapság nem szab határt a piacok skálájának.

Az NBA egy általános sport, amely a játékosok és a csapat körül forog. Mint ilyen, az online sportfogadások által kínált fogadási piacok ezt tükrözik. Néhány fogadási lehetőség, amely ma a kosárlabdázók rendelkezésére áll:

  • NBA játékos/csapat kellék fogadások: A tippelők bizonyos események bekövetkezésére vagy elmaradására fogadnak, amelyek többnyire pontok, gólpasszok, lepattanók vagy idők körül forognak.
  • Parlay fogadások: Egyetlen NBA-tét több választással, ahol minden választásnak nyernie kell.
  • Jövőbeli fogadások: Ahogy a neve is sugallja, ez a fogadási típus lehetővé teszi a fogadók számára, hogy egy jövőbeli esemény kimenetelére fogadjanak

Változás a szabályokban

Az NBA-fogadások tömeges elterjedését követően, az NBA kezdeti visszaszorítása ellenére, történt néhány új fejlemény. Az NBA negyedévenkénti árazást vezetett be, amely az élő és az igény szerinti játékok árazási lehetőségeit kívánta bevezetni.

Az online fogadás által ihletett másik szabály a felállás jelentés. Ez a szabály megkövetelte, hogy minden csapat benyújtsa összeállításait 30 perccel a mérkőzés hivatalos kezdete előtt. Ez a szabály lehetővé tette a fogadók számára, hogy elemezzék a csapatokat, és tájékozottan válasszanak. Az új szabály előtt a legtöbb csapat 10 perccel a meccs előtt leadhatta hivatalos összeállítását.

NBA utolsó 90. Ez lényegében egy új fogadási játék, amelyet az NBA fejlesztett ki. Ez az új játék a korábbi játékokból készült felvételeket használja össze, így a fogadók 90 másodperces szimulált felvétel során fogadásokat köthetnek.

Végső gondolatok

Az NBA-re való fogadás még soha nem volt ennyire jövedelmező. Az online fogadóirodák gombamód szaporodnak a legtöbb államban az Egyesült Államokban történt hatalmas legalizálást követően. Az NBA egyike annak a sok sportnak, amelyet az online fogadás forradalmasított. Azokban az államokban, ahol a sportfogadások legálisak, a játékosok hosszú lehetőségeket kínálnak a legjobb fogadóirodáktól. Online bukmékereket értékelő oldalak, mint például a BettingRanker, mindig remek kiindulópont azoknak a fogadóknak, akik a legjobb NBA fogadási oldalakat keresik.

Legújabb hírek

Az Ultimate Boxing Sportfogadási útmutató
2023-02-08

Az Ultimate Boxing Sportfogadási útmutató

Hírek