A fogadásról részletesen

A fogadás a tapasztalatlanok számára bonyolult lehet. Néha még úgy is tűnhet, hogy a fogadások világának megvan a maga nyelve! Ne aggódj. Ezen az oldalon elmagyarázzuk a fogadási feltételek csínját-bínját, valamint a fogadás általános működését.

A sport az emberek életének nagy részévé vált, van, aki élvezi a játékot, és van, aki megelégszik azzal, hogy szurkoljon kedvenc csapatának. Vannak azonban olyanok, akik úgy döntenek, hogy egy sportág vagy csapat iránti szenvedélyüket úgy mutatják meg, hogy fogadnak rájuk.

Mi a sportfogadás?

Mi a sportfogadás?

A sportfogadásnak hosszú és jeles története van, amelyet először több mint 2000 évvel ezelőtt a görögök dokumentáltak. A görögök atlétika iránti szenvedélyével bemutatták az olimpiát a világ többi részének, valamint az első dokumentált fogadásokat az atlétikai versenyeken.

Aztán jöttek a római gladiátorok, ahol végül elfogadták, sőt legalizálták a sportfogadást.

Az 1950-es években Las Vegas legitimitást kölcsönzött a közvéleménynek azáltal, hogy szárazföldi kaszinói engedélyezték a sportfogadásokat. Azonban nem volt más lehetőség, mint besétálni egy Las Vegas-i kaszinóba fogadni.

A világháló megjelenése azonban felgyorsította a sportfogadás növekedését, különösen az okostelefon-ipar fellendülésével. Ez a gyors technológiai fejlődés azt jelentette, hogy a sportfogadók bármikor, bárhol és bármilyen eszközön megtehették fogadásukat.

Mi a sportfogadás?
Miért fogadnak az emberek a sportra?

Miért fogadnak az emberek a sportra?

Az ok, amiért az emberek fogadni a sportra eltérőek lehetnek, de a sportfogadás általában népszerű a következő okok miatt.

Szórakozás

A legtöbb sportfogadó a szórakoztatás kedvéért van benne. Az élő sportolás önmagában is szórakoztató lehet, de az izgalom felerősödhet, ha a pénz forog.

Könnyen indítható

Míg a legtöbb hobbihoz sok idő és elkötelezettség szükséges, a sportfogadás megkezdése nagyon egyszerű. A játékosoknak nincs szükségük nagy pénz- vagy felszerelési befektetésekre – akár 5 dollár is elegendő a kezdéshez.

Kereseti lehetőség

Talán a pénzszerzés lehetősége vonzza a legtöbb embert a sportfogadásba. A fogadóknak mindig van esélyük nyerni, függetlenül a fogadási képességeiktől, és néhányan még arra is képzettek, hogy megtanulják a statisztikák csínját-bínját, hogy professzionális sportfogadókká váljanak.

Miért fogadnak az emberek a sportra?
A fogadások típusai

A fogadások típusai

Íme néhány olyan gyakori fogadás, amelyet a játékosok láthatnak, amikor sportfogadásokat hajtanak végre.

 • Moneyline fogadások a legegyszerűbb és leggyakoribb fogadási típus. Ez csak azt jelenti, hogy egy csapat nyerésre tesz fogadást. Ha az A-csapatra fogad, és ők nyernek, Ön nyer. Ha ők veszítenek, te veszítesz.
 • Point spread fogadások megkövetelik egy fogadótól, hogy a versenytárs győzelmére tegyen fogadást, nem pedig a végeredményre. A mínusz (-) a kedvencet, a pluszjel (+) pedig az esélytelenebbet jelöli. Ha a kedvenc ára -7,5, akkor több mint 7,5 ponttal kell nyernie ahhoz, hogy a fogadás nyerjen. Ezzel szemben, ha egy kedvenc ára +7,5, akkor vagy nyernie kell a meccset, vagy kevesebb, mint 7,5 ponttal veszítenie kell.
 • Over/Under magában foglalja a fogadást, hogy mindkét csapat összpontszáma meghaladja-e vagy alá egy bizonyos összeget. Tegyük fel, hogy az A-csapat és a B-csapat közötti meccs összpontszáma 45 pont. Ha a játék 50 ponttal zárul, az „over” fogadás nyer, és az „alul” fogadások veszítenek.
 • Parlay fogadások azt jelenti, hogy több fogadásra hagyatkozik a győzelemhez, mielőtt ténylegesen nyerne. Minden parlay fogadásnak vannak „lábai”, amelyekre fogadni lehet. Tegyük fel, hogy egy fogadó egy négylábú párjátékra fogad, és négy fogadásból hármat elveszít. Ez azt jelenti, hogy vesztes parlay jegyük van.
 • Teaser fogadások hasonlóak a parlay fogadásokhoz, de kifejezetten többpontos, egyetlen kifizetéssel járó fogadásokhoz tervezték.
 • Prop fogadások, vagy egy ajánlati fogadás, nincsenek közvetlenül a játék végeredményéhez kötve. A legelterjedtebb fogadások játékos vagy játék kellékek. A játékos kellékei a játékos teljesítményére és játékstatisztikáira tesznek fogadást (például tripla duplák vagy passzolt yardok), a játékkellékek pedig bizonyos eseményekre (például az első gólszerzők vagy az első 10 pontig) fogadnak.
 • Középső fogadásokA middling az arbitrázs fogadás egyik formája, amelynek során a játékosok a játék mindkét oldalára pontosztó tétet tesznek. Például egy fogadó egy 3,5 pontos favorit A-csapatra fogad az 1. meccsen az egyik sportfogadóban, majd egy 4,5 ponttal alulmaradt B-csapatra egy másik sportfogadóban, de az 1. meccsre is. Mivel középre került a meccs, vagy +1,82-t nyer. egységet, ha az A-csapat négy ponttal nyer, és csak 0,09 egységet veszítenek, ha nem.
 • Határidős fogadások jövőbeli kimenetelre, például MVP-díjakra, bajnokságokra vagy összesített nyereményre vonatkozó fogadások.
 • Élő fogadások olyan fogadások, amelyeket a játék megkezdése után tesznek meg.

Egy sporthoz ragaszkodni

Míg az egy vagy több sportágra való fogadás között bizonyos előnyök és hátrányok is megfogalmazhatók, a legjobb, ha csak egy sportággal kezdi – egyszerre.

Ha NFL-szezon van, akkor fogadjon az NFL-re. Ha eljött az MMA ideje, fogadjon néhány harcra. Így a fogadók minden előnyt élvezhetnek abból a szempontból, hogy egyetlen sportágra összpontosíthatnak, de nem élvezhetik azt az unalmas holtszezont, amikor egyetlen sportághoz ragaszkodnak egész évben.

A fogadások típusai
A legjobb fogadási útmutatók

A legjobb fogadási útmutatók

Az a tény, hogy az emberek élvezik a sportfogadásokat, az oka annak, hogy különféle sportfogadások közül választhatnak. Sok országban megreformálták a szerencsejátékokra vonatkozó törvényeiket, ami a szerencsejáték népszerűségének növekedéséhez vezetett online fogadóirodák és fogadási oldalak.

Mivel ez egy nagy fellendülés volt, néhány játékos újonc, és nincs tapasztalata az online fogadásban. Néhányan, akik egy bizonyos sportot követnek, megtalálják a legjobb esélyeket és piacokat, de sokaknak fogalmuk sincs, mit keressenek.

Szerencsére rengeteg webhely kínál fogadási ajánlásokat az újoncok számára.

Három oka van annak, hogy a játékosoknak el kell olvasniuk a fogadási útmutatót, mielőtt elkezdenének fogadni:

 • Fedezze fel, hogyan működnek a dolgok: A sportfogadási útmutatók segítenek a játékosoknak a sportfogadás összes funkciójának használatában és elmagyarázásában – a regisztrációs útmutatótól a fizetési szakaszig, ahol a fogadók megtanulják, hogyan helyezzenek be pénzt és gyűjtsék be nyereményüket.

 • Tudjon meg többet a népszerű fogadási piacokról: Míg a fogadáshoz egyszerű sportágat választani, a fogadási piacok kifinomultabbak és összetettebbek lehetnek. Szerencsére vannak fantasztikus vélemények, amelyek segíthetnek a fogadóknak kiválasztani a számukra legmegfelelőbb lehetőséget.

 • Bónusz kódok: Egyes fogadási értékelő oldalak gyakran márkákkal társulnak, és promóciós kódokat biztosítanak az olvasóknak, amelyeket regisztrációkor használhatnak. Ezzel egy speciális promócióhoz juthatnak a játékosok, vagy különleges üdvözlőajánlatot kaphatnak.

A legjobb fogadási útmutatók
Hogyan fogadjunk sportra online

Hogyan fogadjunk sportra online

Az online sportfogadás alapvető lépései a következők fogadási oldal kiválasztása, számla létrehozása, pénz befizetése, fogadások megtétele és nyeremények kifizetése.

A legjobb sportfogadási oldal kiválasztása

A sportfogadási webhelyek kiválasztásakor fontos szempont, hogy különféle tényezőket fedezzünk fel, amelyek a szórakoztató, biztonságos és nyereséges fogadási élményt diktálják, mint például:

 • Biztonság
 • Fajta
 • Esély
 • Fogadási határok
 • Fizetési sebesség
 • Mobil kompatibilitás

Ezek azok az alapok, amelyekre a játékosoknak figyelniük kell, ha asztali vagy mobil fogadási alkalmazásokat keresnek. Vegye figyelembe, hogy a sportfogadási oldal kiválasztását nem szabad elhamarkodni, mivel valószínűleg ez a legfontosabb döntés, amelyet a fogadók az elején meghozhatnak.

Egy egyszerűbb módja annak, hogy megtalálja az Ön számára legjobb sportfogadási oldalt, ha elolvassa a szakértők véleményét és a fogadótársak ajánlásait.

Fiók létrehozása

Miután a fogadók megtalálják a számukra megfelelő webhelyet, regisztrálhatnak új fiókot. Ez a folyamat perceket vesz igénybe, és megkéri a fogadókat, hogy adjanak meg alapvető információkat, például:

 • Teljes név
 • Cím
 • Email cím
 • Elérhetőség
 • Születési dátum
 • A kívánt felhasználónév és jelszó

Bár ezek a fiók létrehozásához szükséges szabványos információk, egyes online fogadóirodák megkövetelhetik az Ön személyazonosságának igazolására szolgáló igazoló dokumentumok benyújtását, vagy SMS-ben vagy e-mailben küldenek Önnek egy egyszeri jelszót további ellenőrzés céljából.

Pénzeszközök befizetése

A játékosoknak pénzt kell hozzáadniuk a számlájukhoz, mielőtt elkezdhetnének fogadni az interneten. A legtöbb online sportfogadó különféle banki opciókat tesz lehetővé, többek között:

 • Betéti és hitelkártyák (VISA, Mastercard, Maestro stb.)
 • e-pénztárcák (Paypal, Neteller, Skrill stb.)
 • Kriptovaluták (Bitcoin, Ripple stb.)
 • Előre fizetett és ajándékkártyák

Vegye figyelembe, hogy az e-pénztárcák néha nem jogosultak üdvözlő vagy befizetési bónuszokra és promóciókra. Ezen a megjegyzésen tartsa szemmel befizetési bónuszok.

Fogadások megtétele

Ezen a ponton a fogadók már rendelkeznek finanszírozási számlával. A következő teendő az, hogy bejelentkezik, és ellenőrizze az elérhető piacokat, például a korábban tárgyalt piacokat.

A legjobb online sportfogadási oldalak és alkalmazások piacok széles választékát kínálják, ezért a játékosoknak gondosan fel kell fedezniük az összes kínálkozó lehetőséget.

Nyeremény visszavonása

Ha úgy játszik, hogy a fogadók helyesen játszanak, minden fogadásnak megvan az esélye a nyerésre. Ha készpénzt szeretnének kivenni, a legtöbb sportfogadó ugyanazzal a módszerrel veheti fel pénzét, mint korábban pénzt letétbe helyezni a számláikra. Ha nem, az online fogadási oldalak mindig kínálnak alternatívákat.

Ne feledje, hogy a különböző pénzfelvételi módok kiegyenlítése eltérő időt vesz igénybe, az e-pénztárcák a leggyorsabbak (azonnali néhány perc), a banki átutalások pedig a legtovább (2-5 banki munkanap, karbantartás esetén még több, munkaszüneti nap, ill. hétvégén).

Hogyan fogadjunk sportra online
A sportfogadások összehasonlítása

A sportfogadások összehasonlítása

Több sportfogadás is elérhető az interneten, ami felveti a kérdést – érdemes-e a fogadóknak vásárolniuk, vagy ragaszkodniuk kell egyhez? Íme néhány szempont, amelyeket figyelembe kell venni fogadóiroda keresésénél.

A bónuszok lehetnek a legfontosabb szempontok egy sportfogadásban. Az emberek regisztrációra csábítása érdekében minden sportfogadási oldal vonzó bónuszokat kínál. Használja ki ezt a lehetőséget, és keressen olyan jó hírű online fogadóirodákat, amelyek a legjobb bónuszokat nyújtják.

Győződjön meg arról, hogy a kiválasztott webhelyeken a felhasználóbarát felület. Az utolsó dolog, amit a fogadók szeretnének, az az, hogy megküzdjenek, hogy eligazodjanak egy webhelyen, csak azért, hogy fogadást tegyenek. Szerencsére a legnépszerűbb oldalak többsége rendkívül felhasználóbarát felülettel rendelkezik.

A mobileszközök fellendülése miatt szükség volt a sportfogadásra mobilbarát. Előfordulhat, hogy a játékosok nagy részét okostelefonon vagy táblagépen teszik meg, és nem mindig férnek hozzá a számítógéphez. Ezért a fogadó által választott webhelynek robusztus mobil fogadási lehetőséggel kell rendelkeznie.

Ha sportfogadásról van szó, annál inkább fogadási lehetőségek van, annál jobb. A tipikus spreadek, pénzvonalak, végösszegek és parlay-k szinte az összes oldalon elérhetők. A kedvcsinálók, a kellékek és a futures mind-mind jelen lesznek nagy számban. Az élő fogadás egy olyan terület, ahol a kiváló szolgáltatások kiemelkednek a csomag többi tagjától.

A sportfogadások összehasonlítása
Sportfogadási szószedet

Sportfogadási szószedet

A sportfogadás terminológiája bonyolult lehet, különösen azok számára, akik újak a területen. A leggyakrabban használt terminológia, fogalmak és módszerek, amelyeket ezen a webhelyen és általában az online sportfogadásban fog látni, az alábbi sportfogadási szójegyzékben találhatók.

Vegye figyelembe, hogy egyes fent meghatározott kifejezések nem feltétlenül szerepelnek ebben a sportfogadási szótárban, és ez a szakasz nem tartalmazza a sportfogadásokkal kapcsolatos összes kifejezést.

 • Akció – Fogadás vagy fogadás.
 • Spread ellen - A játék végeredménye, figyelembe véve a pontkülönbséget.
 • Bad Beat – Olyan fogadás, amely úgy tűnik, hogy a fogadó javára megy, de nem.
 • Könyv (Sportfogadás) – A sportfogadás olyan hely, ahol az emberek fogadást köthetnek a sportesemények kimenetelére.
 • Buck – 100 dolláros fogadás.
 • Kréta – A meccs kedvence.
 • Konszenzus – A fogadók százalékos aránya a játék mindkét oldalán.
 • Cover – Pontosztó fogadás eredménye.
 • Dime – 1000 dolláros fogadás.
 • Dollár – 100 dolláros fogadás.
 • Edge – A fogadó előnye a fogadás előtt.
 • Páros (Even Money) – 100 dolláros fogadás 100 dollár nyeréséhez.
 • Handle – Egy adott játékra tét teljes összege.
 • Handicapping – Sportelemzés használata előrejelzések készítéséhez.
 • Fedezet – Fogadás az előző fogadással ellentétes módon, hogy garantálja a legalább kis összegű nyereményt.
 • Hook – Fél pont a szórásban
 • Juice – A könyvek jutalékot keresnek minden fogadás után.
 • Kulcsszámok – A vereség leggyakoribb határait jelöli. Ezt leginkább a futballban használják, ahol sok meccs úgy végződik, hogy egy csapat három vagy hét többszörösével nyer.
 • Limit – Az egyetlen fogadásra engedélyezett maximális összeg.
 • Zár - Nagy kedvenc.
 • Long Shot – nagy esélytelen.
 • Nikkel – 500 dolláros fogadás.
 • No Action – Olyan játék, amely már nem fogad el fogadásokat, és minden tétet visszaad.
 • Oddsmaker (Linemaker) – Valaki, aki a játék első sorát választja.
 • Off the Board - Az eseményen a játékosok nem fogadhatnak.
 • Pick'em – Olyan esemény, amelynek nincs kedvence vagy hátránya.
 • Puckline - Hocketben a favorit -1,5 pont, míg az esélytelenebbé +1,5 pont.
 • Reverse-Line Movement – Mozgás a fogadási sorban, amely szembemegy a nyilvános fogadási százalékokkal.
 • Runline - Baseballban a favorit -1,5, míg az esélytelenebbé +1,5 pont különbséggel rendelkezik.
 • Sharp (Wiseguy) - Profi sportfogadó.
 • Steam – Gyors sorváltás erős fogadások eredményeként.
 • A pontok átvétele - Az esélytelenebb fogadása a terjedéssel szemben.
 • Fogadás – helyezés egy sportfogadónál.
Sportfogadási szószedet