Betting Lines

A fogadási vonal az a pont, amely elválasztja a favorizált csapatot az esélytelentől a sportversenyeken. A bukmékerek egy összetett matematikai modellből vagy számítógépes algoritmusból szereznek szorzót a sportmérkőzésekre. Statisztikák alapján az oddsmakerek meghatározzák a két csapat közötti valószínű győzelmi különbséget, amely a korábbi teljesítmények erején alapul. Az elemzés során a sportfogadók összehasonlítják a csapatokat, hogy megállapítsák, melyikük nyer, és milyen különbséggel. Például a fogadóirodák megjósolhatják, hogy egy előnyben részesített csapat 10 ponttal nyer. Ezért az esélytelenebb csapat 10 pontos hendikepben részesülhet fogadás céljából.

Hogyan működnek a fogadási vonalak?Moneyline fogadásMindent a parlay fogadásrólHogyan kell olvasni a fogadási sorokat?
Hogyan működnek a fogadási vonalak?

Hogyan működnek a fogadási vonalak?

A szerencsejátékosok minden csapatra a sportfogadások által elérhető szorzók alapján fogadnak. Az elemzés a játékosok teljesítményét is figyelembe veszi. Az eredmények az esetek körülbelül 50 százalékában pontosak. Az esélyek folyamatosan változnak, és a csapatok teljesítményén alapulnak. A fogadók ellenőrzik az esélyeket, hogy meghatározzák a versenyző csapatok aktuális teljesítményelvárását. A jövőbeli esélyek folyamatosan változnak, és tükrözik a csapat teljesítményét a szezon során.

A sportfogadások általában megbíznak a tanácsadókban, akik az iparági tapasztalatok alapján kínálnak információkat a valószínű esélyekről. A számítógéppel generált rangsorok áttekintése során a professzionális oddsmakerek becslést adnak az egyes sportversenyek kimenetelére vonatkozó esélyekről a csapat teljes teljesítménye alapján.

A professzionális oddsmakerek előre meghatározott kritériumok alapján állítják be a fogadási sort, beleértve a sérüléseket, a hazai pálya előnyét, az időjárást és a csapat utazási menetrendjét. Még egy domináns passztámadás is szerepet játszhat az esélyek és az azt követő fogadási vonal meghatározásában. Ha egy csapat egymásnak ellentmondó mérkőzéseket játszik, ez az ütemterv hatással lehet a sportfogadó odds- és fogadási sorra vonatkozó elemzésére.

Az esélyek beállítása után a online fogadóiroda A jóslatokat „nyitóként” vagy kezdeti esélyként teszi elérhetővé a nyilvánosság számára, amelyeket minden mérkőzésre megjósolnak. A fogadók az esélyek alapján döntik el, hogy melyik csapatra fogadjanak. Az oddsmakerek kezdetben alacsony szinten állítják be a fogadási limiteket, hogy meghatározzák a fogadók tétjét, mielőtt emelnék a fogadási limiteket.

Amikor egy adott meccsen növekszik a fogadások piaca, a sportfogadó módosíthatja az oddsokat vagy a fogadási vonalat a játék előtti időkeretben attól függően, hogy mennyi szerencsejátékot vonzanak a versenyző csapatok.

A legnépszerűbb szerencsejáték-országok közé tartozik Ausztrália, Szingapúr, Írország és Kanada. Európában az Egyesült Királyság, Olaszország, Franciaország és Spanyolország általában magas bruttó szerencsejáték-bevételekkel rendelkezik. A bukmékerek azonban szerte a világon fogadási vonalakat használnak, amikor oddsokat kínálnak azoknak, akik fogadást sportversenyeken.

Hogyan működnek a fogadási vonalak?
Moneyline fogadás

Moneyline fogadás

Alapján sportfogadási útmutatók, a Moneyline fogadás egy egyszerű folyamat, amelynek két-három lehetséges kimenetele van. Ha két csapat vagy játékos vesz részt a Moneyline fogadásban, a szerencsejátékosok kiválasztják, melyik játékos nyer.

A foci- vagy MMA-küzdelmek esetében létezik egy harmadik fogadási lehetőség is, az úgynevezett döntetlen, amikor nincs kihirdetve győztes vagy vesztes. A sportfogadó alkalmazások gyakran kínálják a sorsolást Moneyline fogadási lehetőségként. Mások döntetlent kínálnak fogadási lehetőség nélkül. Ebben az esetben a szerencsejátékos a sorsolás eredménye nélkül választ nyerő csapatot vagy versenyzőt. Ha egy fogadó megjósolja a verseny helyes eredményét, a sportfogadó a nyereményszorzó alapján fizeti ki. A Moneyline tét abban különbözik a fogadási vonaltól, hogy csak nyerni, veszíteni vagy döntetlen van.

Kedvenc

A Moneyline fogadásnál az esélyek azt jósolják, hogy a kedvenc csapat vagy játékos nyeri meg a mérkőzést. A szerencsejátékos a nyerési szorzóban megadott összeget fogadhatja meg. Például -15 szorzóval egy személy 15 dollárt fogadhat, hogy 10 dollárt nyerjen. A nyeremény 25 dollár, amely tartalmazza a 15 dolláros tét összegét, valamint a 10 dollár nyereményösszeget. A Moneyline fogadásnál a nyerésre preferált csapat vagy játékos mindig mínusz előjellel rendelkezik.

Underdog

A szerencsejátékosok néha szívesebben fogadnak egy online fogadóirodánál az esélytelenebbre, mivel a versenytárs kisebb valószínűséggel győzi le az ellenfelét. Ha 10 dollárt használunk egységpéldaként, az esélytelenebbre fogadó fogadónak 10 dollárt kell fogadnia, hogy 15 dollárt nyerjen és 25 dolláros nyereményt kapjon. A Moneyline fogadásnál az esélytelenebb szorzója pluszjellel van feltüntetve, azaz +15.

Még

Ha a csapatok olyan közel állnak egymáshoz, hogy az esélyek párosak, a fogadó páros szorzón fogadhat. Ebben az esetben a fogadók 20 dolláros kifizetést kaphatnak 10 dolláros fogadás után páros +10 szorzóval.

Moneyline fogadás
Mindent a parlay fogadásról

Mindent a parlay fogadásról

A Parlay fogadás egy egyedi fogadás, amely további egyedi fogadásokat kapcsol össze, és az összes nyert fogadástól függ, hogy a fogadó megnyerje a fogadást. Ezek fogadások típusai magas nyereményeket kínálnak, amelyek lényegesen többet jelentenek egy egyedi fogadásnál.

A magas profit oka az, hogy három fogadás esetén nehezebb nyerni, mint egy fogadást nyerni. Ha a fogadó csak egy tétet veszít a kapcsolt fogadások során, akkor a teljes fogadáson megtett pénzt elveszíti. Ha a parlay fogadásban az egyéni tétek döntetlenre állnak, a tét visszaáll a csökkentett szorzóra a parlay fogadásban szereplő összes mérkőzés kimenetelének megfelelően.

Általában a korrelált párosítások korlátozottak. A korrelált parlay fogadások két vagy több fogadást tartalmaznak ugyanarra a mérkőzésre, amelyek hasonló kimenetelen alapulnak. A hasonló eredményekre tett fogadások magas kifizetésekhez vezethetnek, ezért a fogadóirodák gyakran korlátozzák a korrelált parlay fogadásokat, hogy elkerüljék a jelentős veszteségeket abban az esetben, ha több fogadó nyer.

Variancia

Egy másik parlay fogadás egy két vagy több versenyző nyerésére tett fogadás ugyanazon a versenyen. A fogadóirodák megszorozzák azon játékok nyereményét, amelyekben a fogadó kiválasztja a helyes nyerteseket. Ha a fogadó három csapatot választ, és mindhárom csapat nyer, a bukméker a magasabb szorzóval fizet, amely több, mint egyetlen fogadás. Egy fogadásban a párbaj kettőtől tíz csapatig terjedhet. Noha a fogadók vegyes gondolataik vannak a fogadási parlay előnyeiről, továbbra is népszerű módja az online fogadásnak.

A jövedelmezőség attól függ, hogy a fogadó képes-e megnyerni a feltett parlay tétek több mint 50 százalékát. Végül a parlayak több pénzt fizetnek ki, még akkor is, ha nehezebb nyerni. A tapasztalt szakemberek azonban játszhatnak egy párbajban a versengő csapatok alapos kutatása és az egyéni szerencsejátékos történelmi képessége alapján, hogy megnyerje a fogadásokat.

Mindent a parlay fogadásról
Hogyan kell olvasni a fogadási sorokat?

Hogyan kell olvasni a fogadási sorokat?

A versenyeken fogadó sportrajongók tudják, hogy sok hasonlóság van, beleértve a fogadást kifejezetten arra vonatkozóan, hogy ki nyeri meg a meccset, a pontkülönbözeteket, a túl- és alulfogadásokat, valamint a kedvencre vagy az esélytelenebbre való fogadással kapcsolatos különféle lehetőségeket. Íme, példák az olvasásra fogadási vonalak különböző sportágakra és fogadások.

Labdarúgás fogadási vonalak

Ban ben futball, a mínusz jel azt a csapatot jelöli, amelyik előnyben részesítette a győzelmet, a plusz jel pedig azt, hogy melyik csapat veszít. A + jel mindig azt jelzi, hogy melyik csapat az esélytelenebb a versenyben. Ha egy szám szerepel a (-) mínusz jel után, akkor az előnyben részesített csapat várhatóan ezzel a pontszámmal nyer. A pénzvonal egyszerűen annak az esélye, hogy a versenyzők nyernek vagy veszítenek egy mérkőzésen.

Akár 2 az 1-hez, akár 5 az 1-hez, az esélyek a csapat versenybeli előrejelzett győzelmének vagy vereségének matematikai elemzésének számszerű eredményét fejezik ki. A tétvonal a várt nyert vagy elvesztett pontok közötti pont, azaz -15 vagy +15. A futballban azonban a fogadó egyszerűen fogadhat arra a csapatra, amelyről úgy gondolja, hogy nyerhet, és egyáltalán nem kell aggódnia a pontkülönbségek vagy az esélyek miatt.

Kosárlabda fogadási vonalak

A Dallas Mavericks Sportsbooks számos különféle fogadási lehetőséget kínál profi kosárlabda játékok. Az NBA fogadásban a fogadás egyik módja a Moneyline fogadás, ahol a fogadó választja ki a játék nyertesét. Ez egy széles körben elfogadott fogadási módszer a sportfogadásokban. A pénzvonalak szintén a pontfelárak szempontjai. Például a -55 szorzó azt jelenti, hogy a játékos minden helyes fogadás után nyer a -55 szorzóval szemben.

A fogadók úgy is fogadhatnak, hogy az összpontszámra tesznek fogadást úgy, hogy a fogadóirodák által közzétett előrejelzett összeg felett vagy alatt tesznek fogadást. Ha mindkét csapat összpontszáma meghaladja a sportfogadó által megjósolt összeget a fogadó által kiválasztott és tétet pontos pontszámra, akkor a fogadó nyer.

Baseball fogadási vonalak

Baseball fogadás olyan, mint a többi Moneyline fogadás. A fogadók azt a kedvenc csapatot választják, aki 115 dollárt fektet be -115 szorzóval, hogy 100 dollárt nyerjen, ha helyes. A nyeremény 215 dollárt tartalmaz, amely a fogadó által megtett 115 dollár összeg és a 100 dollár nyeremény kombinációja. A nyereményskála pontosan azt az összeget jelöli, amelyet a fogadó a favorizált csapaton vagy az esélytelenebb játékoson játszik. Az esélyek azonban mindig a 100 dolláros nyeremény alapvonalát jelentik. A sportfogadási jutalék akkor keletkezik, ha egy kedvenc versenyző veszít.

Ha a favorit veszít, a fogadóirodák az esélytelenebbnek fizetnek, így profitot termelnek a magasabb kedvenc spreaden. Ha a kedvenc nyer, a sportfogadás nem hoz nyereséget. Ha a favoritnak van optimális esélye a győzelemre, akkor nem valószínű, hogy a sportfogadás nyereséges lesz. A fogadóirodák azonban minden hónapban több ezer mérkőzésre biztosítanak szorzót. A győzelmek és a vereségek kiegyenlítődnek, így a sportfogadó összességében nyerhet.

Lóverseny fogadási vonalak

Ban ben Lóverseny, az esélyek könnyen érthetők. Minél több pénzt fogadnak a fogadók, annál kisebbek az esélyek. Az oddsok a várható nyereséget jelzik a befektetett összeghez képest. 10-1 szorzónál a szerencsejátékos arra számíthat, hogy 10 dollárt nyer minden egyes megtöltött dollár után. Még a pénz is 2 dollárt ad a fogadónak minden 2 dollárért, amely összesen 4 dolláros hozamot jelent.

Eltarthat egy ideig, amíg az új fogadók megértik, hogyan kell fogadni a sportokra. Annak ellenére, hogy egyes sportágak hasonló szorzót kínálnak a fogadásra, mint például az egyenes győztesre való fogadás, az összpontszám feletti és alatti fogadás, vagy a pontkülönbség, vannak más sportágak is, amelyeknél egyszerűbb vagy nagyobb kihívást jelent a fogadási lehetőség. A szerencsejátékos számára az esélyek megértése és a versenytársak felkutatása segít a nyertes kiválasztásában.

Hogyan kell olvasni a fogadási sorokat?