Fogadási esélyek

Attól függően, hogy hogyan használja őket, a fogadási szorzókra szükség lehet, ha az intelligens fogadások kedvelői. A fogadás során elengedhetetlen, hogy megtanuljuk, hogyan kell olvasni az oddsokat, és hogy mi a jó és a rossz szorzó. Az alábbiakban átfogó útmutatót készítettünk a fogadásokon belüli szorzókról.

Az egyik első dolog, amit az új fogadóknak meg kell tanulniuk, a sportfogadási szorzók megértése. Ez egy kulcsfontosságú lépés, mivel lehetővé teszi a játékosok számára, hogy meghatározzák egy esemény bekövetkezésének valószínűségét, és milyen potenciális jutalmak lehetnek.

Mik a sportfogadási szorzók?

Mik a sportfogadási szorzók?

Elsőre talányosnak tűnhet, de ez a fogadási szorzók útmutató segít a játékosoknak megérteni.

Az évek során a sportfogadói szorzók generálási módszere és a fogadási sorok drámaian megváltoztak.

A régi vegasi oddsmakerek korábban uralták a sportfogadási piacot, de sok minden megváltozott az internetes sportfogadások bevezetése, valamint a sportfogadási szoftverek és algoritmusok finomhangolása óta.

Ami nem változott, az a sportfogadások által a sportfogadás kezdetei óta kitűzött fő cél: egyensúlyt teremteni a fogadás mindkét oldalán.

Az esélyek azonban nem tükrözik egyik esemény valódi és pontos valószínűségét.

Végtére is, ha úgy gondolja, hogy eltérés van egy esemény valós esélye és a fogadási sorból származó vélelmezett valószínűség között, az az egyik legjobb taktika az online sportfogadó előny megszerzésére.

Fontos felismerni, hogy az oddsmakerek elsődleges célja a sportfogadás kockázatának csökkentése, nem pedig a valóság pontos (vagy valószínű) képének bemutatása. - mint a kockázatmenedzserek és a szakértő sport előrejelzők.

Az oddsok célja egyenlő cselekvés ösztönzése a sportvonal mindkét oldalán. Ideális esetben egy sportfogadó hasonló fogadási mennyiséget kap a tét mindkét oldalán, és 5-10 százalékos nyereséget (vagy „vig”-ot) kap, függetlenül attól, hogy nyer vagy veszít.

Mik a sportfogadási szorzók?
A sportfogadási szorzók magyarázata

A sportfogadási szorzók magyarázata

A fogadási szorzók működésének megértése segíthet a játékosoknak bölcsebb téteket kötni, növelni a nyerési esélyeiket, és ezáltal fokozni a játék élvezetét.

Az esélyek is fontosak fogadási oldalak mivel kiegyensúlyozza a fogadás mindkét oldalát, ami azt jelenti, hogy a ház továbbra is megkapja az esedékességét.

Ahhoz, hogy profitáljon a sportfogadásból, meg kell értenie az esélyek és a valószínűség közötti különbséget. Az esélyek nem mindig tükrözik közvetlenül annak az esélyét, hogy bármi megtörténjen vagy nem történik meg, bár a kettő alapvetően összefügg.

Egyszerűen fogalmazva, a valószínűség a sportfogadásban szubjektív. A játék várható kimenetelének előrejelzésekor mind a fogadók, mind az online fogadóirodák ellentétes álláspontot képviselnek.

A valószínűségek általában 5% és 10% között mozognak, egyes esetekben kisebbek, míg mások nagyobbak. A sikeres sportfogadás kulcsa az eredmény valószínűségének helyes értékelése, majd annak felmérése, hogy az adott kimenetel esélye kínál-e fogadási értéket.

A sportfogadási szorzók magyarázata
Hogyan működnek a sportfogadási szorzók?

Hogyan működnek a sportfogadási szorzók?

A nyert fogadások után kifizetett összeget az esélyek határozzák meg. Ez az oka annak, hogy általában tét "árának" nevezik őket

A fogadásnak lehet szorzója az árra vagy az árra. A nyereményszorzó azt jelenti, hogy a potenciális nyeremény kisebb, mint amennyi, az ellentétes szorzó pedig azt jelenti, hogy a fogadók által nyerhető összeg nagyobb lesz, mint amit megkerestek.

Még mindig kereshet pénzt, ha nyersz egy tétet, mert a kezdeti befizetés visszakerül, de többet kell kockáztatnod, mint amennyit tudsz, hogy nyerj.

Mivel nagyobb valószínűséggel nyernek, a nagy kedvencek gyakran esélyesek. Ha egy szerencsejátéknak nagyobb az esélye a veszteségre, mint a nyerésre, akkor ezt az ellentételezési esélyeknek nevezzük.

Még pénzes esélyek is lehetségesek. A nyerő páros tét a pontos összeget, valamint a kezdeti tétet fizeti ki. Ennek eredményeként gyakorlatilag megduplázta a pénzét. Ne feledje, hogy minél nagyobb az esély, annál kevésbé valószínű, hogy egy szerencsejáték nyer, de annál nagyobb a nyeremény.

Hogyan működnek a sportfogadási szorzók?
A sportesélyek típusai

A sportesélyek típusai

Az alapértelmezett esélyes formátum a régiótól függően eltérő lehet. A szerencsejáték-oldalak ezzel szemben megkönnyítik ezt azáltal, hogy lelkesen fogadják azokat a játékosokat, akik más oddsstruktúrát szeretnének, és hagyják, hogy az oddsformátumot a megszokott formátumhoz igazítsák. A legjobb fogadási oldalak némelyike különféle oddstípusokat is kínál.

Az általunk használt sportfogadási szorzóformátumok a legelterjedtebbek az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Európában – pénzvonal, tizedes és tört esély.

  • Moneyline odds a legnépszerűbbek Amerikában, és másként működnek a közönség kedvenceinél és az esélytelenebbeknél.
  • Tört esély gyakran brit odds, UK odds vagy hagyományos odds néven is ismertek.
  • Tizedes szorzók a legkönnyebben érthető fogadási formátumnak tekinthetők. Európában, Kanadában és Ausztráliában a legnépszerűbb, de a legtöbb bukméker sportfogadó lehetőséget kínál arra, hogy az oddsokat tizedes oddsformátumban jelenítse meg.
A sportesélyek típusai
Hogyan kell olvasni a sport esélyeit

Hogyan kell olvasni a sport esélyeit

Ha nem biztos abban, hogy mit lát, amikor a fogadási szorzókat nézi, akkor nem találja pontosan az értéket a fogadási piacokon, ami a sportfogadás sikerének kulcsa.

Amerikai esélyek

Az amerikai oddsok meglehetősen különböznek a többi fogadási formátumtól, mivel általában egy kedvencet és egy esélytelent emelnek ki.

A kedvenc fél nyerési esélye általában „-” jellel jelenik meg. A mellette lévő szám azt mutatja, hogy egy fogadónak mekkora fogadást kell tennie, hogy 100 dollárt nyerjen.

Az esélytelenebb játékos figurája egy „+” jellel jelenik meg, amely azt jelzi, hogy egy játékos mennyit nyer, ha 100 dollárt tesz fel.

Például az A-csapat a favorit a vasárnapi meccs megnyerésére -110-es szorzóval. Ha a fogadók 110 dolláros fogadást tesznek az A csapatra, 100 dollárt kapnak, és visszakapják a 110 dolláros fogadásukat, összesen 210 dollár kifizetéssel.

Alulmaradók esetében mondjuk egy fogadó 100 dollárt tesz a B-csapatnak +240 szorzóval. Ha a B-csapat megnyeri a játékot, 240 dollárt kap, plusz a 100 dolláros eredeti tétet. Ez a teljes kifizetés 340 dollár.

Tört esély

Ezek az oddsok azt a nettó összeget jelentik, amelyet a fogadó akkor kap, ha a tét beszámítása után nyer.

Szemléltetésképpen, mondjuk az A-csapat és a B-csapat péntek esti meccse 5/1-et és 1/5-öt mutat. Ha egy fogadó 5 dollárt keres az A-csapatban, és ő kerül ki győztesen, akkor vesszük az 5 dollárt, és megszorozzuk öttel, ami az esélyek számlálója.

Ezért az A-csapatra tett fogadásukkal 25 dollárt nyer, plusz az eredeti 5 dolláros tétet – összesen 30 dollár kifizetést.

A B-csapatra 1/5-ös szorzóval tett fogadás viszont csak 1 dollárt ad vissza minden 5 dollárért. Ez egy 5 dolláros tét után összesen 6 dollár kifizetésnek felel meg.

A tört esélyeket leggyakrabban a lóversenyeken használják. Tehát ha egy fogadó 50 dollárt fogad a Noble Feet-re 20/1-nél, és a Noble Feet nyer, akkor az eredeti tétjét megszorozzák a szorzóval, ami 50-szer 20. Ezért 1000 dollárt nyer a tétén, valamint az 50 dolláros téten. összesen 1150 dollár kifizetéssel.

Tizedes szorzók

A tizedes szorzók egyszerűbb fogadási szorzók, mint a másik kettő. A tizedes szorzóknál feltüntetett szám az a pontos összeg, amelyet akkor fizetnek ki, ha a fogadás nyer. Tegyük fel, hogy a szombat esti küzdelemnek 2,0 az esélye az A harcosra és 5,5 a B harcosra.

Ha egy fogadó 100 dollárt fogad a Fighter A-ra, és nyer, akkor a 100 dollárt megszorozzák a szorzóval, ebben az esetben 2,0-val. Ezért a teljes nyereményük és kifizetésük 200 dollár lesz. Ha ugyanennyit fogadnak a Fighter B-re, akkor összesen 550 dollárt nyernek.

Hogyan kell olvasni a sport esélyeit
Különböző sport esélyek

Különböző sport esélyek

Elméletileg az esélyek bármilyen formátumban megjeleníthetők, a játéktól függetlenül. Valójában azonban a célközönség elhelyezkedése hatással lesz.

Mivel a nézettség nagyrészt az Egyesült Államokban található, az NFL oddsok szinte mindig (legalábbis kezdetben) amerikai formátumban jelennek meg.

Különböző sport esélyek
Hogyan kell olvasni a futball esélyeit

Hogyan kell olvasni a futball esélyeit

A labdarúgás az egyik legnépszerűbb sport fogadni az Egyesült Királyságban, ahol a fogadók az összes pénz 40%-át a gyönyörű játékra költik.

Számos mérkőzés támogatta az iparág növekedését, lehetővé téve a fogadók számára, hogy a piacok széles skáláján játszhassanak, és számos fogadási oldal kínál egyedi promóciókat és versenyképes oddsokat.

Az első dolog, amit meg kell érteni, hogy a futballban nincsenek garantált fogadások. A játékosok annyi kutatást végezhetnek, amennyit csak akarnak, és mindent tudnak a játékról, de meglepetés eredmény még mindig lehetséges.

Ez az oka annak, hogy a fogadóknak a futballfogadási ismereteiket kell használniuk a játék kiválasztásához, és fogadniuk kell, hogy fogadni szeretnének. Az egyszerűbb fogadások, mint például a Match Bet vagy a gólszerző piacok, és az alacsonyabb kockázatú fogadások, mint például a Draw No Bet, jobban megfelelnek a kevésbé tapasztalt fogadóknak.

A fogadók csak olyan ligákban és csapatokban játszhatnak, amelyeket ismernek, ellenkező esetben pénzvesztést kockáztatnak, mert nem lehetnek biztosak abban, hogy a fogadásnak van-e értéke.

Például egy futballrajongó, aki szorosan követi a Premier League-et, jobban tenné, ha arra a bajnokságra fogadna, amelyet ismer, nem pedig egy olyan bajnokságra, amelyet a világ más részein nem ismer.

Manapság rengeteg statisztika érhető el az ingyenes oldalakon minden fogadó számára, amelyek segítségével megragadhatja azokat a precízebb kellékpiacokat, amelyek már elérhetőek a sok fogadóirodában.

Hogyan kell olvasni a futball esélyeit
Hogyan működnek a krikett oddsok

Hogyan működnek a krikett oddsok

A krikett fogadási szorzói mindennek a középpontjában állnak, ami ehhez kapcsolódik krikett fogadás, és lehetetlen sikeresnek lenni a fogadásban anélkül, hogy megértené az esélyek működését.

A korlátozott időtartamú mérkőzések közvetlen egymás elleni mérkőzések, míg a tesztmérkőzések döntetlenre vezethetők vissza. Az oddsok alapvetően egy adott esemény valószínűségének számszerű ábrázolása a korábbi fogadások alapján.

Ha a fogadók a közvélekedés ellen játszanak, kicsi az esélyük, de ha igazuk van, sok pénzt nyernek,

Ökölszabály, hogy a fogadók csak olyan csapatokra fogadjanak, amelyeket ismernek; ellenkező esetben pénzvesztést kockáztatnak, mivel nem tudják, hogy a fogadás ér-e valamit.

Hogyan működnek a krikett oddsok
A lóverseny esélyeinek megértése

A lóverseny esélyeinek megértése

Ne feledje, hogy egy ló nyerési esélyeit, valamint a kifizetendő pénzösszeget, ha és amikor nyer, a valószínűség határozza meg.

A hagyományos szorzók lehetőséget adnak a fogadóknak, hogy meglássák, milyen százalékos esélyt ad egy online fogadócég vagy az iparág egésze egy lónak, ellentétben a pari-mutel rendszerrel, ahol a kifizetésekről lényegében maguk a játékosok döntenek aszerint, hogy hogyan mennyi pénz van a medencében, és hány fogadást tesznek az egyes lovakra.

Például egy 5-1 ló első pillantásra nem tűnik távoli lövésnek, de ezt meg kell szorozni egy szokásos 1 dolláros téttel, és el kell osztani 100-at ezzel a számmal. Ennek eredményeként, ha 100-at elosztunk 6-tal, ennek a lónak a sikerességi aránya kevesebb, mint 17%.

A lóversenyen, a 17 százalékos nyerési esély nem vészes; lássuk be, 20 induló lehet a mezőnyben, és mindegyiknek csak 5% esélye lenne a győzelemre, ha egyenlőek lennének.

Ne feledje azonban, hogy ha egy ló esélye azt sugallja, hogy 17 százalék az esélye a győzelemre, akkor a veszteség valószínűsége is 83 százalék, ezért a fogadóknak ésszerű téttel kell rendelkezniük, és a számokat az ő oldalukon kell tartaniuk.

A lóverseny esélyeinek megértése
Hogyan működnek az UFC esélyei

Hogyan működnek az UFC esélyei

A sportfogadási szorzók többsége ugyanúgy jelenik meg. A mínusz (-) a kedvencet, míg a plusz (+) az esélytelent jelöli. A játékosok azt is észreveszik, hogy a legtöbb szorzót 100 dolláros fogadások alapján számítják ki.

Ha a fogadók +110-et vagy -110-et látnak, az azt jelenti, hogy a vig - a fogadóirodák által beszedett összeg - 10 dollár. A sportfogadásoknak nyereséget kell termelniük ahhoz, hogy üzletben maradjanak, így a lé általában 5 és 10 dollár között van.

Például, UFC játékosok Conor McGregor és Khabib Nurmagomedov összecsapására +125, illetve -155 odds lehet.

Ha a kedvencre fogadnának, 155 dollárt kellene fogadniuk, hogy 100 dollárt nyerjenek. Ezzel szemben, ha a fogadók az esélytelenebbre (McGregor) fogadnak, csak 100 dollárt kell letenniük, hogy 125 dollárt nyerjenek.

A legjobb UFC-harcosok sokfélék, de bármennyire is kiváló egy harcos, mindegyiknek megvannak az erősségei és hibái. Ezek láthatóak a harcos harci stílusában. A fogadóknak időt kell szánniuk arra, hogy tanulmányozzák az egyes harcosok különböző megközelítéseit és azt, hogy hogyan lépnek kapcsolatba egymással.

Míg a harcos általában tudja irányítani a mérkőzés tempóját, a rossz ellenféllel szembeni sebezhető hiba bemutatása pusztító veszteséget eredményezhet a kedvenc számára, és egy jó esélytelen szerencsejátékot fizethet ki.

Hogyan működnek az UFC esélyei