Hogyan fogadjunk

A sportfogadás egyszerű, élvezetes, és lehetőséget biztosít az egyének számára, hogy pénzt keressenek. A kezdőknek viszont nem szabad sietniük a fogadásokkal. Bármilyen egyszerű is a sportfogadás, nem könnyű mindent jól csinálni az elején.

Kétséges, hogy a játékosok élvezni fogják-e a sportfogadásokat, ha helytelenül közelítik meg azt, mivel nagy valószínűséggel nem a megfelelő úton járnak a nyereményhez.

Ennek nem az a célja, hogy eltántorítsa az embert a sportfogadástól. Ennek a cikknek az a célja, hogy a játékosok tudjanak fogadni, és erős alapokat kínáljanak a fogadóknak, amelyekre építhetnek, ha rendszeresen pénzt szeretnének nyerni.

Sportfogadási útmutató

Sportfogadási útmutató

Íme egy gyors áttekintés arról, hogy a fogadóknak mit kell tudniuk és tenniük annak érdekében, hogy ne csak növeljék nyerési esélyeiket, hanem segítsenek nekik felelősségteljesen szerencsejátékban játszani és jól érezni magukat.

A sportfogadási ágazat, akárcsak a Wall Street, ingatag. A bukmékerek a nap folyamán változtatják az esélyeket az általuk végzett tevékenység és egyéb hírek, például sérülések és időjárás alapján.

Például, ha az A-csapat 7 pontos favoritként kezd, és a fogadások nagy többsége rájuk esik, soruk -7-ről -7,5-re emelkedhet. Lehetséges, hogy a vonal sokkal távolabb kerül -8-ra, vagy "visszavásárolják" -7-re.

A sorok témájában érdemes több sportfogadó sorait összehasonlítani. A sorok a sportfogadástól függően eltérőek lehetnek, mivel a különböző fogadóirodák különböző típusú ügyfeleket szolgálnak ki.

Amikor a fogadás mértékéről van szó, egy ésszerű ökölszabály az, hogy csak annyit kockáztassunk, amennyit a játékos megengedhet magának. Ne feledje, hogy a sportfogadás maraton, nem sprint. Lesznek jó és rossz napok. Ezért van egy nagyszerű stratégia, az úgynevezett lapos fogadás.

A lapos fogadás azt jelenti, hogy minden egyes játékban azonos összeget kell megtenni, és csak a játékos bankrolljának 1–5%-át kockáztatják minden fogadásnál (a bankroll az a kezdő összeg, amellyel a játékosok fogadhatnak). Ha például a fogadók 100 dolláros bankrollal rendelkeznek, akkor játékonként legfeljebb 5 dollárt kockáztassanak.

Sportfogadási útmutató
A sportfogadás típusai

A sportfogadás típusai

Egyetlen sportágra többféleképpen lehet fogadni, és ennek számos módja van különböző sportágakon játszhat.

Ami a sportfogadást illeti, a játékosok a legnagyobb, amit tehetnek, hogy megtanulják az egyes fogadási formák szabályait és a kapcsolódó jutalmat, kezdve ezekkel a leggyakoribb sportfogadási típusokkal.

 • Money Line fogadások: A sportfogadás egyik legegyszerűbb módja a pénzes fogadás. A játékosok döntik el, hogy ki nyer egy játékot vagy meccset, és a nyereményt az esélyek határozzák meg.
 • Egyenes fogadások: A soros tétet az Egyesült Államokban pontkülönbözetnek is nevezik. A pontkülönbség azt jelzi, hogy ki nyerhet és mekkora különbséggel.
 • Összes sor fogadás: Itt a fogadás a mindkét csapat által szerzett pontok teljes számától függ. A tippelőknek ki kell választaniuk, hogy úgy gondolják, hogy a végeredmény magasabb vagy alacsonyabb lesz, mint a sportfogadóban megadott szám.
 • Parlay fogadások: A parlay fogadás számos fogadást tesz, amelyek mindegyikének nyernie kell ahhoz, hogy egy játékos nyerjen. A játékosok fogadást tehetnek például az A-csapatnak a World Series megnyerésére és az X-es csapat megnyerésére a Super Bowlban ugyanabban az évben.
 • Teaser fogadások: Mivel kettő vagy több választási lehetőséget tartalmaznak, a teaser fogadások hasonlóak a parlayhoz. A különbség az, hogy a kisebb összegű fizetésért cserébe a játékosok kedvezőbb pontkülönbséget kapnak.
 • Egymás elleni fogadások: Amikor egy fogadó két résztvevő közül választja ki a győztest, azt fej-fej fogadásnak nevezik
A sportfogadás típusai
Labdarúgás fogadás

Labdarúgás fogadás

A labdarúgás az egyik legnépszerűbb fogadási sport.

A világ legtöbb országában jól ismert sport, és több híres csapata is van. A másik ok, amiért oly sokan szívesen fogadnak futballmeccsekre, az az, hogy nagyon sok verseny közül lehet választani.

Ezek a versenyek több tucat különböző mérkőzésből állnak, sok különböző csapat részvételével, és rengeteg lehetőséget kínálnak a sportág rajongóinak a játékokra.

Az egyetlen ország, ahol nem a foci a legnépszerűbb sport, az Egyesült Államok, ahol az NFL uralkodik, Ausztrália és Új-Zéland, ahol a rögbi dominál, és Kanada, ahol a jégkorong a nemzeti kedvenc.

Labdarúgás fogadás
Labdarúgás fogadási útmutató

Labdarúgás fogadási útmutató

A tanulás megkezdéséhez hogyan fogadjunk futballra, válasszon ki egy nagy múlttal rendelkező bukmékert. A fogadási oldalnak rendelkeznie kell az összes szükséges engedéllyel, és kivételes ügyfélszolgálatot kell nyújtania.

A webhelynek széles fizetési lehetőséggel és nagy biztonsággal kell rendelkeznie. Mielőtt sportfogadót választana, beszéljen más játékosokkal, és végezzen néhány online kutatást tippekért.

A futballban a legnépszerűbb fogadási típusok a első gólszerző, félidő/teljes játékidő, parlay, és mindkét csapat szerez gólt.

Első gólszerző fogadások az eddigi legnépszerűbb futballfogadási mód. Ez azt jelenti, hogy a játékos egy olyan csapatra fogad, amelyről azt gondolja, hogy elsőként szerez gólt a mérkőzésen. Az első gólszerző fogadások esélyei általában jobbak, mivel számos kimenetel lehetséges.

Fél/Teljes munkaidő ahol a fogadók fogadhatnak arra, hogy:

 • Az egyik fél a félidőben, a másik csapat a teljes játékidőben vezet, vagy fordítva,
 • A félidőben és a meccs végén egy csapat lesz előrébb,
 • A félidőben döntetlen lesz, és az egyik csapat nyer a teljes játékidőben,
 • A játék a felénél és a végén is döntetlennel zárul.

Parlay fogadások Növelje a tét lehetséges megtérülését azáltal, hogy sok csapat nyer, veszít vagy döntetlenre tesz fogadást, csökkentve az esélyüket minden egyes meccsen, de növelve esélyüket a nagy nyerésre.

Mindkét gólt szerző csapat fogad Ez magától értetődő annyiban, hogy a fogadó válogatott mérkőzéseket kap, és utasítja, hogy válasszon olyan meccseket, amelyeken mindkét csapat gólt szerez. A változás az, hogy a győzelem, a vereség vagy a döntetlen helyett most már csak két kimenetel lehetséges: „gól/nem szerez gólt”.

A fantasy sportligák már régóta léteznek, de a rájuk való fogadás csak mostanában lett népszerűbb.

Fantasy futball fogadás

A fantázia sportfogadások mögött meghúzódó fő koncepció az, hogy meghatározott kritériumok alapján összeállít egy csapatot a játékosokból, és ezek a játékosok pontokat szereznek csapatának a játékban nyújtott teljesítményüktől függően.

Ezután valódi pénzért versenyezhet másokkal, akik fantáziacsapatokat állítottak össze, és az lesz a győztes, akinek a csapata a legjobban teljesít. A fogadások sokféle módon történhetnek, beleértve az egész szezont tartó bajnokságokban való részvételt.

Labdarúgás fogadási útmutató
Lóverseny fogadás

Lóverseny fogadás

A lovassportnak hosszú és gazdag története van, évezredek óta űzték szerte a világon. A szekérverseny az ókorban kiemelkedő tevékenység volt, Görögországban és Rómában mindenütt versenyeket rendeztek.

A lóverseny a labdarúgás után csak a második helyen áll, mint a legnépszerűbb látványsport az Egyesült Királyságban. Ipari tanulmányok szerint az Egyesült Királyságban évente több mint hatmillióan vesznek részt a versenyeken, és a nők aránya az indulók 40%-a.

Ez a sport népszerű Franciaországban, Ausztráliában, az Egyesült Államokban, Kanadában, Hongkongban és Malajziában, Japánban pedig köztudottan szurkolnak a szurkolók a nagyobb eseményekre.

Lóverseny fogadás
Lóverseny fogadási útmutató

Lóverseny fogadási útmutató

Kezdeni fogadás a lóversenyekre, a fogadóknak először regisztrálniuk kell egy megfelelő fogadási oldalon, majd ott kell befizetniük pénzüket.

Ezután egyszerűen megtalálják azt a versenyt, amelyre fogadni szeretnének. A legtöbb webhely tartalmazza azon versenypályák listáját, amelyek aznap versenyeket rendeznek, így kiválaszthat egyet, és megtekintheti az összes tervezett versenyt.

Hogyan válasszunk győztest

Íme a hat fő tényező, amelyet a fogadóknak figyelembe kell venniük, amikor megpróbálják megjósolni a lóverseny győztesét – a menet, a pályatávolság, a ló törzskönyve, a kapcsolatok, a pálya formája és a fogyatékosság jele.

 • Haladó: Going (más néven pálya állapota vagy pálya minősítése) egy lóversenypálya pályafelülete a verseny vagy versenytalálkozó előtt. A haladást a talaj nedvességtartalma határozza meg, és a verseny napján hivatalos felügyelő értékeli.
 • Távolság: A legtöbb ló csak egy bizonyos távolságot tud futni, mielőtt elfáradna. Jól kifizetődő lehet, ha olyan lovat választunk, amelyik kitartással rendelkezik.
 • Családfa: Ez a ló származására utal. A tapasztalt fogadók gyakran megvizsgálják a ló törzskönyvét, hogy megtudják, szereti-e a földön vagy gyepen futni, pályán kívül (vagyis lassabban) futni, vagy új távot teljesíteni.
 • Csatlakozások: Az edző, zsoké és tulajdonos bizonyos kombinációi nagy sikert arattak, és ezeknek a kettes-hármasoknak a formája sok pénzt hozhat.
 • Tanfolyam űrlap: A lovak eltérően futnak a különböző versenypályákon, ezért érdemes ellenőrizni a versenykártyákat a korábbi pályagyőztesek számára.
 • Handicap Mark: Ha egy ló elérte a hendikepcsúcsot, nehezen tudja felvenni a versenyt a jobb súlyú lovakkal. A hendikep versenyeken kritikus a ló értékelésének összehasonlítása a legutóbbi győztesével.
Lóverseny fogadási útmutató
Krikett fogadás

Krikett fogadás

A krikett az egyik legrégebbi játék, gyökerei egészen a 18. századig nyúlnak vissza Angliába. Ez egyben a világ egyik legnépszerűbb sportja is, sok sportfogadásrajongó otthona kényelméből fogad krikettmeccseket.

Valójában a krikett sporteseményekre való fogadás jövedelmező része az online szerencsejáték-iparnak. Míg Nagy-Britanniában, Indiában, Ausztráliában és Dél-Afrikában a legnépszerűbb, egyre népszerűbb az amerikaiak körében, akik egyre jobban ismerik a játékot.

Bár az Egyesült Államokban a fogadók többsége még mindig nem ismeri a játékot, néhány amerikai sportfogadó érdekesnek találja a krikettre való fogadást a játék által kínált számos fogadási lehetőség miatt.

Krikett fogadás
Krikett fogadási útmutató

Krikett fogadási útmutató

Mindenekelőtt a fogadóknak meg kell találniuk a legjobb fogadóirodát, amely járatos a krikettben, és versenyképes oddsokat ad. Továbbá néhány fogadóirodák weboldalai biztosítsa az ügyfeleknek azokat a statisztikákat, amelyekre szükségük van ahhoz, hogy sikeres fogadók lehessenek.

Sokkal könnyebb zsigeri ösztönök alapján fogadásokat kötni, mint stratégiát megtervezni és elemezni. Ha azonban a fogadók a veteránok bevált krikettfogadási tippjeit használják, akkor nem kell kiterjedt statisztikai elemzést végezniük, hogy növeljék nyerési esélyeit.

Mindig kövesse az időjárás-előrejelzést

Az időjárás ismerete rejtett betekintést nyújthat egy olyan játékban, amely elsősorban a széltől és a levegő instabilitásától függ. Például, ha esőt jósolnak, az azokra a napokra tervezett mérkőzések lerövidíthetők, ami a másodikként ütő csapatnak kedvez.

Várjuk a dobás eredményét

A döntés, hogy ki üt először, jelentős hatással van a játék eredményére. Ennek az az oka, hogy az elsőként ütő fél kisebb hátrányba kerül a játék során a kapu kopása és elhasználódása miatt.

A forma fontossága

A forma határozza meg, hogy egy csapat vagy egyéni játékos milyen jól vagy rosszul teljesít. Ügyeljen arra, hogy időben megvizsgálja a csapatokat és a játékosokat, hogy a legfrissebb információkat kapja teljesítménystatisztikáikról.

A talajviszonyok felmérése

Bár a legtöbb jobbnál nem feltétlenül a különböző játékterek tulajdonságai állnak a középpontban, ezek számítanak.

Egyes kapuk például úgy tűnik, hogy egyáltalán nem fordulnak, míg mások csodálatosan reagálnak a pörgésre. Vannak lassú pályák, és vannak olyanok, amelyek felhajtóereje a gyors tekercsek kedvez.

A krikett a lista élén áll, ha a nehezen fogyatékos sportágakról van szó. Ez annak köszönhető, hogy nagy számú piac közül lehet választani. Mind a post-post, mind az élő játék közbeni fogadási lehetőségek állnak rendelkezésre.

A sok fogadási alternatíva mellett jelentős a kockázata annak, hogy több spekulatív fogadást teszünk. Ennek eredményeként fontos, hogy megtanulják azokat a legjobb taktikákat, amelyeket a fogadók használhatnak, hogy előnyt szerezzenek, és esetleg legyőzzék a rendszert.

Krikett fogadási útmutató
UFC fogadás

UFC fogadás

Az elmúlt évtizedben az Ultimate Fighting Championship (UFC) népszerűsége nőtt, csakúgy, mint a megtörtént eseményekre való fogadás.

Ahogy egyre többen fogadnak, az online fogadóirodák arra törekednek, hogy javítsák szolgáltatásaikat további fogadási lehetőségek, promóciók és versenyképes szorzók biztosításával.

A fogadók sok pénzt kereshetnek az UFC-re fogadva. Csakúgy, mint a legtöbb sportfogadás, vannak kipróbált stratégiák, amelyek segíthetnek a fogadóknak csökkenteni a kockázatot, miközben növelik a hozamot. A veteránok mindig figyelembe veszik a taktikát, de ez még fontosabb azoknak, akik először fogadnak vegyes harcművészetet.

Néhány dolgot figyelembe kell venni, amelyek segítenek a teljesen új fogadóknak abban, hogy a jobb lábon kezdjék el az UFC fogadást.

UFC fogadás
UFC fogadási útmutató

UFC fogadási útmutató

Az UFC-ben való fogadás első lépése egy sportfogadó megtalálása. Nagy döntést kell meghozni, de most sokkal könnyebb, mint néhány évvel ezelőtt. Ennek az az oka, hogy a bővítésnek köszönhetően UFC fogadás, a legtöbb fogadóiroda ma már jelentős UFC fogadási lehetőségeket kínál.

Vélemények állnak rendelkezésre, amelyek segítenek a fogadóknak eldönteni, hogy szüksége van-e segítségre, és a játékosoknak tanácsot kell kérniük a fogadási közösségtől is.

A játékosoknak egy olyan alapvető felületet kell keresniük, amelyet jól ismernek, és amely lehetővé teszi számukra, hogy könnyedén eligazodjanak a fogadási piacokon.

Keressen olyan fogadási ajánlatokat, amelyeket a fogadók kihasználhatnak, legyen szó ingyenes fogadásokról, pénzvisszafizetési ajánlatokról vagy valami másról; mindannyian segítenek a fogadóknak az elején.

UFC fogadás: A legfontosabb fogadási feltételek, amelyeket ismerni kell

 • Kedvenc: A harcos, akinek a győzelmet jósolják – és szinte mindig nevetségesen alacsony esélyekkel. Undercard harcok esetén a kedvencekre való fogadás mindig jövedelmezőbb.
 • Alulmaradó: Másrészt ez az a harcos, aki valószínűleg nem nyer. Jövedelmezőbb lehet, mint a kedvencre fogadni, mert visszakapja a tétjét, plusz a nyereséget.
 • Nyom: A döntetlent eredményező fogadás sem nem vesztes, sem nem nyerő jegy. A tét egyszerűen visszakerül.
 • Kréta: A küzdelem kedvence vagy várható győztese, és általában a legjobb szorzóval rendelkező személy; szinte mindig negatív esélyekkel.
 • Döntés: A küzdelem eredménye a bírók pontozólapja szerint. Ez lehet megosztott, egyhangú, többségi vagy technikai döntés.
 • TKO: Ez technikai leütést jelent. A harcosokat háromszor leütik, vagy a játékvezető közbelép, és leállítja a mérkőzést, miután megállapította, hogy a harcos nem tudja folytatni. Hacsak a bírók nem határozzák meg a küzdelmet a pontozólapokon, vagy nem hirdetnek versenyt, a sarokbevonás is TKO-nak minősül.
UFC fogadási útmutató

Legújabb hírek

A legmenőbb téli sportok, amelyekre fogadhat
2022-03-02

A legmenőbb téli sportok, amelyekre fogadhat

A havon vagy jégen játszható sportokat téli sportoknak nevezzük. A nyári sportokkal ellentétben a téli sportok szezonja rövidebb, novembertől februárig tart. Egyes eseményeket, például a téli olimpiát négyévente rendezik. A téli olimpiai játékok a legizgalmasabb online sportfogadási lehetőségeket mutatják be. Ennek ellenére több éves és félévente megrendezett téli sportágban is meg lehet fogadni.