Minden a Biathlon fogadásról

Néha bölcs dolog eltávolodni a mainstream sportoktól, és olyan sportokra fogadni, amelyeket kevésbé ismerünk. E mögött a logika az, hogy ne fogadjunk vakon, nem. Inkább fordítva. Ha olyan sportágra fogad, amelyről csak eleget tud, elkerülheti az ismert sportágakkal járó torzításokat, például a támogatott csapatra való fogadást.

Minden a Biathlon fogadásról
A biatlon fogadás alapjai

A biatlon fogadás alapjai

Ami a sportfogadást illeti, a mainstream sportokhoz való ragaszkodás nagy hiányt jelenthet számodra. Ez az, amit sok fogadó máshol kockáztat, és kevésbé népszerű sportokra tesz fogadást. De attól, hogy ez egy kevésbé ismert sport, még nem jelenti azt, hogy vakon fogadnak. Valójában ennek teljes az ellenkezője.

Hogyan segít a fogadóknak egy kevésbé ismert sportágra való fogadás? Nos, nem kerülik el, hogy ragaszkodjanak az elfogultságokhoz. A fogadók valóban megismerhetik a sport csínját-bínját, és még nagyobb esélyük lehet a nagy nyerésre.

Függetlenül attól, hogy férfi vagy női biatlonról van szó, a norvégok jellemzően minden szezonban a kedvencek.

A biatlon fogadás alapjai
Mi az a biatlon fogadás?

Mi az a biatlon fogadás?

Lehet, hogy hallottál róla, de lehet, hogy nem, de a biatlon egy skandináv eredetű sportág, amely világszerte, különösen Németországban és Ausztriában vált népszerűvé. Két sporteseményt egyesít: a sífutást és a puskalövést, így minden meglepetés nélkül téli sportesemény.

Hogyan játsszák? Nos, a játékosok megállnak a sípályájukon, hogy lövöldözzenek. A pontozás a pontosságon, a sebességen és a verseny befejezéséhez szükséges időn alapul.

Bár maga a sportág egyedi lehet, a fogadási stílus nagyon hasonlít a többi sportjátékra való fogadáshoz. A fogadók kiválaszthatják az események nyerteseit, és minden játékon belül más fogadásokat is megtehetnek. Mivel ezt nem követik túlzottan, létfontosságú, hogy tudjuk, mikor és hol kell fogadni.

Mi az a biatlon fogadás?
Biatlon sportesemények, amelyekre fogadni lehet

Biatlon sportesemények, amelyekre fogadni lehet

Igen! A biatlon legfontosabb eseménye valójában a Téli olimpia. A sportfogadási oldalak általában felveszik a játékot a fogadók névsorába. Egyébként télen Észak-Európában rendeznek rendezvényeket, köztük a IBU Biatlon Világkupa és bajnokságok.

Az elmúlt szezonban (2021. novembertől 2022. márciusig) 10 különböző helyszínen, összesen 28 versenyszámmal rendezték meg a biatlonversenyeket. A biatlon világkupa 4 versenyszámot tartalmaz: egyéni, tavaszi, üldözési és tömegrajtot. Vannak váltóversenyek is.

Biatlon sportesemények, amelyekre fogadni lehet
Hogyan fogadjunk biatlonra?

Hogyan fogadjunk biatlonra?

Mivel a biatlon egy ritka sportág, amelyet csak a téli szezonban lehet megtartani, a fogadás első lépése az, hogy figyelemmel kísérjük, mikor történik az esemény. Ellenőrizd a Biatlon Szövetség weboldalon, ahol megtudhatja, mikor és hol tartják a játékokat. Ezután ki kell választania egy online fogadási oldalt, ahol biatlon piacok érhetők el.

Az egyik első lépés, amely szintén nagyon fontos, a résztvevők és teljesítményük felkutatása. Ez azonban viszonylag egyszerű, mivel ez egy kicsi sport, amely nem kap sok híradást.

Kik a legjobb játékosok? Íme egy lista:

 1. Lowell Bailey (Egyesült Államok)
 2. Ondřej Moravec (Cseh Köztársaság)
 3. Martin Fourcade (Franciaország)
 4. Arnd Peiffer (Németország)
 5. Johannes Thingnes Bø (Norvégia)
 6. Vladimir Iliev (Bulgária)
 7. Arnd Peiffer (Németország)
 8. Sturla Holm Lægreid (Norvégia)

Ahogy a szezon beindul, a bukmékerek megadják az esélyeket a fogadóknak a fogadások megtételére. Kíváncsi lehet, de mire fogadhatnak? A játékosok téteket köthetnek az összesített győztesekre, a sorozatgyőztesekre, a legpontosabb lövőkre, a gyorsabb lövőkre stb. Válasszon sportfogadásokat az élő biatlon fogadások mellett is, így a fogadók valós időben fogadhatnak.

Hogyan fogadjunk biatlonra?
A biatlon fogadás esélyeinek megértése

A biatlon fogadás esélyeinek megértése

A bukmékerek megadják az egyes biatlonok esélyeit, és olyan információkat is megvizsgálnak, mint a forma, a múltbeli teljesítmény, az ellenfél minősége stb. Mindezek az információk elérhetők lesznek a biatlon fogadási oldalon az esemény előtt. Biatlon fogadási szorzók az utolsó pillanatban is változhat, ha előre nem látható esemény történik, például ha egy erős játékos kiszáll a csapatából, vagy ha sérülést jelentenek.

Bár az esélyek nagyjából változatlanok maradnak, különböző formátumok használhatók szerte a világon. Például az amerikai szorzók egy pénzvonalon vannak elhelyezve, míg az európai esélyek tizedesjegyekben vagy törtekben jelennek meg. Amerikában a negatív előjelek azt jelentik, hogy egy játékos erősebb, mint a másik játékos, akivel szemben áll. Tehát a kedvencnek lehet -50-es, az esélytelennek pedig +25-ös szorzója.

Ha egy játékos 1 dollárt tesz fel, és az esélye 10/1, akkor nyerése után 10 dollárt kap. Ezenkívül a 2,5 azt jelenti, hogy nyerés esetén is a játékos a megtett összeg két és félszeresét kapja. Tehát ha valaki 10 dollárt fogad, akkor 25 dollárt nyer.

A biatlon fogadás esélyeinek megértése
Mit kell figyelembe venni fogadásnál

Mit kell figyelembe venni fogadásnál

Ami a biatlont illeti, a sportolók felkészülésének két formája van a szezon során: 1. Azok a játékosok, akiknek egy csúcsforma van, és 2. Azok a játékosok, akiknek két csúcsa van. Ha a sportról van szó, sok mindent meg kell fontolni, amikor a teljesítményről van szó. Hogy néz ki az időjárás? Milyen az egyes játékosok lövési sikere?

Figyelembe kell venni az időjárást, mert a biatlonosok 22-es hosszú puskát használnak, és 50 méteres távolságból lőnek célba. Ha az időjárás rossz, vagy a játékos nem teljesít jól az aktuális szezonban, akkor a napi teljesítmény a kivételesnél alacsonyabb lehet.

Biatlon fogadási lehetőségek

Mint sok sportág, a biatlonra való fogadásban is egyedülálló lehetőségek rejlenek.

 • Magas esélyek: Míg a biatlonban szinte minden esély átlag feletti, a képzett játékosok képesek lesznek azonosítani és használni bizonyos sziklákat, beleértve a "ki a magasabb?" és "kinek fog hiányozni több?" Az elemző központok azonban általában nem fordítanak különösebb figyelmet a biatlonra, és a fogadóirodákra bízzák a döntést erősen felfújt esélyek. Ezeket az oddsokat a tapasztalt játékosok jól tudják használni.
 • Elágazás a korai vonal mentén: Sok tényező közrejátszik abban, hogy még a magas árrés mellett is elágazások állapíthatók meg, amikor a "ki a magasabb" grafikonon szereplő párok esélyeiről van szó. Ez egy kockázatmentes fogadás a különböző irodákban változó szorzókkal. Az együtthatók gyorsan hozzárendelhetők; a leggyorsabb játékosoknak azonban lehetőségük lesz elkapni vágyaik villáját.
Mit kell figyelembe venni fogadásnál
A biatlon fogadás hátrányai

A biatlon fogadás hátrányai

Magas margók

Mivel a biatlon még mindig nem túl népszerű, nem meglepő, hogy a bukmékerek magas árrést határoznak meg a biatlon online fogadások terén. Ennek ellenére a fogadások elszánt rajongóinak meg kell küzdeniük az igazságtalansággal, mert nincs alternatíva.

Alacsony fogadási limitek

Gyakran előfordul, hogy az alacsony fogadási limitek magas marzsot kísérnek. A biatlonok ebben az esetben nem látnak kivételt. Valószínűleg nem fog találni olyan sportfogadót, amely több ezer dollárt tesz lehetővé egy biatlonverseny eredményéért. Átlagosan a maximális tét 150-300 dollár között van.

Ezen kívül sok online sportfogadók egyáltalán nem kínálnak fogadásokat biatlonokra, ezért érdemes utánanéznie, és találnia kell egy megfelelőt, ha úgy dönt, hogy fogad. Annak ellenére, hogy több amerikai csatornán is lehet biatlon közvetítést nézni, sok sportfogadó még mindig egyáltalán nem támogatja a biatlont.

Ritka élő jelenlét

Az egyedi fogadóirodák csak biatlonokra kínálnak élő fogadásokat. A változó versenyekre való fogadás kihívásai miatt, valamint azért, mert a biatlon még mindig nem válik népszerűvé, vannak korlátok. A bukmékerek túlságosan lerövidített, levágott formát mutatnak be, rendszeres szünetekkel, változtatásokkal és felfüggesztéssel az együtthatókban. Így a folyamatot nem igazán lehet "élőnek" nevezni.

Baleseti tényezők

Bár minden sportjáték eredménye viszonylag véletlenszerű, biatlonban a szerencse továbbra is az élen jár. Miért? Az egész eseményt eldöntheti egy enyhe szellő vagy rossz idő, amely egyik percben nyugodt, a másikban őrült. A verseny kiszámíthatatlansága miatt a biatlonra való fogadás a lottózásé.

Szezonális korlátozás

nem úgy mint sok más sportág amely egész évben futhat, a nagyobb biatlon versenyeket csak novembertől márciusig rendezik. Tehát a rajongóknak több mint hat hónapot kell türelmesen várniuk, mire visszatér a biatlon. Emellett az új szezon kezdete után a jelentős szünetben komoly változások is bekövetkezhetnek. Ezek a legtöbb számára kiszámíthatatlanná teszik a világbajnokság kezdő szakaszait.

A biatlon fogadás hátrányai
Biatlon fogadási típusok

Biatlon fogadási típusok

A verseny győztese: Ez a fogadási stílus nem érhet meglepetést. Ez is nagyon egyszerű: fogadjon, hogy ki ér először. Mivel a sportágnak nincsenek univerzális kedvencei, a kedvencre alacsonyabb az esély. És mivel sok jelölt van, az árrések stabilak maradnak.

Az első három helyezett: Ezzel a fogadási stílussal meghatározhatja, hogy nem csak az első, hanem a második és a harmadik helyen is. Arra fogad, hogy a futamok után ki áll majd a dobogóra. A kedvencekre vonatkozó szorzók gyakran 1,4 alá esnek.

Magasabb befejező: Jellemzően a legnagyobb népszerűségnek örvendő biatlon fogadások kedvelői körében, a magasabb helyezett viszi a tortát. Nem minden sportfogadó kínálja; Azonban a online sport fogadóirodák amelyek általában a téli sportokat fedik le, ezeket a vonalakat kínálják. Akár 30 összehasonlítást is találhat a világbajnoki futamokon. Mindegyiknél megjósolhatod, hogy melyik játékos lesz magasabb a másiknál.

A legtöbb hiba: Ez a pozíció ritkább, ha a fogadóirodák sorairól van szó. Ezért nagyobb a kereslet. Leggyakrabban az erre a fogadási stílusra vonatkozó fogadások korlátai korlátozottak. Tehát a nagy játékosok, akik a kihagyások számára fogadnak, nem a legérdekesebb. Mindenki más számára ez jó esély arra, hogy egy kis adrenalint szerezzen, és érdekesebbé tegye a játékot.

Egyéb opciók : Ezen kívül a biatlonra ténylegesen fogadásokat kínáló sportfogadók a hendikeppel járó kihagyások számára, az egyéni teljes kihagyásokra, a dupla összes kihagyásokra, az első hat helyre is kínálnak fogadásokat ország büszkélkedhet a nyertessel, és így tovább. A számok és az egyéb típusú ajánlatok csak arra korlátozódnak, amit a sportfogadás készítője képzeletében megidézett.

Kulcs elvitelek

 • Biatlont csak télen rendeznek
 • Ismerje meg a sport csínját-bínját a legjobb esélyek érdekében
 • Síelésre és lövészetre lehet fogadni
 • Fogadás előtt ismerje meg az egyes résztvevők statisztikáit
 • Vegye figyelembe az időjárást
Biatlon fogadási típusok