Chess fogadás

Azok számára, akik szeretnék tudni, mi a sakkfogadás, egyszerű a válasz. A sakkmérkőzés eredményeire való fogadás aktusára utal. A fogadók fogadhatnak arra, hogy szerintük ki nyeri a játékot, vagy döntetlen lesz-e.

A sakkfogadás története és népszerűsége

A sakk nagyon régóta létezik, a feljegyzések egészen a Kr.u. 6. századig nyúlnak vissza. Akkoriban a sakkot nem tartották annyira ügyességi játéknak, mint manapság; inkább szerencsejátéknak tekintették, amelyhez nagyon kevés mentális képesség kellett.

Manapság a sakkról alkotott vélemény drámaian megváltozott. A játékot manapság a mentális készségek és a stratégia tényleges próbájaként tekintik, ami sokkal nehezebbé teszi a meccs kimenetelének előrejelzését.

Ez a felfogásbeli változás nem sokat tántorított el a fogadókat a sakkmérkőzéseken való fogadástól, mivel ez még mindig nagyon népszerű online fogadási tevékenység. A fogadóknak azonban meg kell érteniük a játék működését, mielőtt online fogadásokat kötnének.

Chess fogadás
Hogyan fogadjunk a sakkraSakk fogadási szorzók
Hogyan fogadjunk a sakkra

Hogyan fogadjunk a sakkra

Valójában nincs semmi bonyolult a sakkmérkőzésre való fogadásban. A fogadóknak meg kell találniuk a jó online sportfogadási oldal amely sakkfogadást kínál, és ezután folytathatják téteiket.

A legtöbb oldalon könnyen navigálható, és általában van egy jól látható menü, amelyből a fogadók kiválaszthatják a sporttípus, amelyre fogadni lehet. Ha fogadást szeretne tenni sakkra, a fogadó az alábbi lépéseket követheti:

  • Jelentkezzen be az online sportfogadási számlájukra
  • Navigáljon a sportfogadás sakk részéhez
  • Találja meg az őket érdeklő mérkőzést, és helyezze el fogadási piacát
  • Adja meg a tét összegét, és erősítse meg a fogadást

Sakk fogadási típusok

A legnépszerűbb sakkfogadások a következők:

  • A mérkőzés győztese: Ezt a fogadást a fogadó által kiválasztott játékosra teszik, aki megnyeri a mérkőzést.
  • Dupla esély: Ez a fogadás arra vonatkozik, hogy bármelyik játékos megnyeri a mérkőzést, különben döntetlen lesz.
  • Ázsiai fogyatékosság: Ez a fajta sakkfogadás előnyt kínál az egyik játékos számára a másikkal szemben az esélyek kiegyenlítése érdekében.
  • Alatt fölött: Ebben a fogadásban a fogadók megjósolják, hogy lesz-e több lépés, mint a beállított küszöb.
Hogyan fogadjunk a sakkra
Sakk fogadási szorzók

Sakk fogadási szorzók

Az esélyeket a fogadóknak komolyan kell venniük, amikor sakkmérkőzésekre fogadnak. Az az online sportfogadók által kínált szorzók nagyon eltérőek lehetnek, ezért a fogadóknak össze kell hasonlítaniuk a különböző oldalak szorzóit, és el kell olvasniuk néhány sportfogadási tippet a fogadás előtt.

Általánosságban elmondható, hogy bármely sakkmérkőzésen a favoritnak kisebb az esélye, mint az esélytelenebbé. Ez logikus, mivel a bukmékerek jobb értéket biztosítanak azoknak, akik az esélytelenebbre fogadnak. Vannak azonban olyan esetek, amikor a favorit kockázatos fogadás lehet, mivel akár végleg is veszíthet.

Mi befolyásolja a sakkfogadás esélyeit?

Van néhány dolog, ami befolyásolhatja a sakkfogadás esélyeit. A legkézenfekvőbb mindkét játékos jelenlegi formája, hiszen ez ad képet arról, hogy ki nyerheti meg a meccset.

Egy másik tényező, amely befolyásolja az oddsokat, a megtett fogadás típusa. Például az arra vonatkozó fogadásokra, hogy ki nyer egy mérkőzést, általában kisebb az esélye, mint a döntetlenre vonatkozó fogadásoknak. A játékosok tapasztalata is befolyásolhatja az esélyeket, mivel az online sportfogadások nagyobb értéket adhatnak a tapasztalt játékosoknak. Ez azonban nem mindig van így.

Sakk fogadási szorzók