Minden a Curling fogadásról

Becslések szerint a curling a világ egyik legrégebbi sportja, több mint 500 éves múltra tekint vissza. Először Skóciában fejlődött ki, majd fokozatosan átterjedt más országokba is, skót migránsok vitték oda. Nagyon népszerű a hidegebb országokban (a jég elengedhetetlen része a játéknak!), így Norvégia, Svédország, Finnország, Kanada és Izland egyaránt élénken érdeklődik a curling iránt. Ez egy szokatlan sport, amely megragadja azok fantáziáját, akik nem ismerik.

Minden a Curling fogadásról
Minden a curlingre való fogadásról

Minden a curlingre való fogadásról

A curling népszerű fogadás, amikor a nagy versenyek zajlanak. Ide tartozik a világbajnokság és a téli olimpia. Noha a curlingnek megvan a maga követője, ezekben az időkben sokkal szélesebb közönség hívja fel rá a figyelmet, és az embereket jobban érdekli az egyes játékok vagy a torna kimenetelére való fogadás.

A téli olimpián résztvevő csapatok száma általában 15, így a szurkolók viszonylag könnyen tanulmányozhatják a játékosok teljesítményét, és a csapatok véleményt alkothatnak a győzelem lehetőségéről.

A világbajnokság egy nagyobb verseny a curling számára, mivel több ország vesz részt. Azok számára, akik követik a sportot, több curling fogadási lehetőség van egy ilyen nagyobb tornára, és több lehetőség nyílik az egyes csapatok formájának tanulmányozására.

Minden a curlingre való fogadásról
Minden, amit a curlingről tudni kell

Minden, amit a curlingről tudni kell

A sportágat a jégkorong, a tízcsapos bowling és a gyeptálak kombinációjaként írták le. A játékosoknak nyolc curlingkövük van, és le kell őket csúsztatniuk a jégen, amely egy kicsit úgy van kialakítva, mint egy tekepálya, és olyan közel kell vinniük a célhoz, amennyire csak tudják. A célt "háznak" is nevezik, és négy körből áll, amelyek egyre kisebbek, ahogy közeledik a központhoz.

Pontokat adnak a kör ezen területeiért, és magasabb pontot szerezhet, ha közeledik a középponthoz. A munka csapatmunka. A csapat egyik tagja felelős azért, hogy lenyomja a követ a jégen, igyekszik gondosan megítélni a lökés szögét és a sebességet, amely ahhoz szükséges, hogy a kő a középponthoz közel kerüljön.

Precíziós játék

A csapat többi tagja felelős a kő előtti jég előkészítéséért a seprőkefék segítségével. Ez segít nekik növelni vagy csökkenteni a kő sebességét, vagy akár kissé megváltoztatni az irányt. Képesnek kell lenniük arra, hogy a kő útját kisebb réseken és más köveken áthaladva próbálják meg elérni a legmagasabb pontszámot.

Minden, amit a curlingről tudni kell
Legális az online curling fogadás?

Legális az online curling fogadás?

A curling meccsekre online fogadások kötése többnyire legális. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a fogadásra vonatkozó törvények az egyes országokban eltérőek, ezért az egyénnek előzetesen meg kell győződnie arról, hogy jogilag engedélyezett-e ilyen szerencsejáték.

A legtöbb online curling fogadási oldalt úgy kell létrehozni, hogy biztosítsák, hogy csak olyan országokból fogadjanak tagokat, ahol elfogadható számukra a fogadás. Az oldal felhasználójának be kell nyújtania azonosítóját, hogy az oldal biztos legyen abban, hogy csak az engedélyezett országokból származó felhasználókkal foglalkozik.

Legális az online curling fogadás?
Hogyan fogadjunk curlingre?

Hogyan fogadjunk curlingre?

Amikor a nagy curling versenyek zajlanak, a legtöbb vezető a sportfogadási oldalak oddsokat kínálnak a mérkőzésekről és a torna kimeneteléről. Azoknak, akik regisztráltak egy online fogadási oldalon, ellenőrizniük kell, hogy az oldal kínál-e fogadási lehetőséget. A sportág közönségrendezvényként való népszerűsége az elmúlt években nőtt a téli olimpián való szereplésének köszönhetően, ami azt jelenti, hogy a sportfogadási oldalak többsége ma már jobban érdeklődik iránta.

Azonban nehezebb lehet fogadási lehetőségeket találni, ha nem a nagy versenyekre kerül sor. Noha ez a sport az egyik legrégebbi, elérhetősége egészen a közelmúltig korlátozott volt. Az eseményeket elkezdték a televízióban vetíteni, és a sportág olimpiai szereplése a világ minden táján felkeltette a közönség figyelmét, és olyanok is érdeklődtek, akik nem olyan országban élnek, ahol a sportágat űzték.

Curling fogadási szorzók

A curling fogadási szorzók az esemény különböző aspektusaira vonatkoznak. Lehetőség van fogadást tenni az egyéni mérkőzés győztesére vagy vesztesére, az esetleges korai előfutamok kimenetelére, valamint a negyeddöntők, az elődöntők és természetesen a döntő győzteseire vagy veszteseire. Lehetőség van az egyes mérkőzések végeredményére is fogadni.

Az oldalak az egyes csapatok és játékosok teljesítményét vizsgálják, hogy kiszámítsák az általuk kínált esélyeket. Az esélyek időről időre változnak, így azok, akik szeretnének a fogadjon egy adott országra a téli olimpia elején előfordulhat, hogy az esélyek megváltoznak, ha különösen jól vagy rosszul teljesítenek valamelyik előfutamban. Fontos észben tartani, hogy az esélyek azt jelzik, hogy a csapat milyen jól fog teljesíteni.

Hogyan fogadjunk curlingre?
Hogyan kötsz fogadásokat a curlingre?

Hogyan kötsz fogadásokat a curlingre?

A curlingre vonatkozó online fogadás első lépése a csapatok korábbi teljesítményének figyelembe vétele. Ez nehezebb egy olyan eseménynél, mint a téli olimpia, amelyre csak négyévente kerül sor, mivel ez azt jelenti, hogy a csapat általában minden eseményen különbözik, amikor a játékosok visszavonulnak, vagy esetleg nem kvalifikálják magukat a csapatba. Ezután fontolja meg, hogy melyik csapat kínál nagyobb valószínűséggel jó megtérülést a fogadáson. Azok a csapatok, amelyek a favoritok a győzelemre, alacsonyabb esélyekkel fognak szembenézni, ezért válasszon olyan csapatot, amely jó hírnévvel rendelkezik az eredmények elérése terén, és ésszerű esélyeket kínál.

Egy valamivel online sportfogadási oldal, az első lépés az, hogy regisztráljon az oldalon, és pénzt adjon hozzá a számlához. Ezután válassza ki a fogadás típusát és a tét összegét. Az online fogadószelvényt könnyű kitölteni, és az utolsó lépés a „Küldés” gomb megnyomása. A fogadás ezután élő, és ha van nyeremény, az oldal frissíti a számlát a nyereményekkel.

Hogyan kötsz fogadásokat a curlingre?
Milyen típusú curling fogadások léteznek?

Milyen típusú curling fogadások léteznek?

Számos különböző fogadási típus használható curlingre történő fogadáskor. Az első a spread fogadás. Ez hátrányos helyzetbe hozza a kedvenc csapatokat. Ez azt jelenti, hogy el kell érniük egy bizonyos pontszámot ahhoz, hogy a fogadás nyerésnek minősüljön. Ez egy jó lehetőség azok számára, akik egy kevésbé előnyös csapatra szeretnének fogadni, mivel a megtérülés valószínűleg magasabb lesz.

Az alul/felül fogadás egy másik lehetőség. Ez egy olyan fogadási típus, ahol nem kell kitalálni a mérkőzés győztesét, csak akkor, ha a végeredmény egy meghatározott összeg alatt vagy felett van. A pénzvonalas fogadás a legnépszerűbb típus, az emberek egyszerűen választanak egy konkrét eredményt anélkül, hogy további tényezőket kellene figyelembe venni.

A kellékfogadások nem olyan gyakoriak az olyan sportoknál, mint a curling. Ennek az az oka, hogy a játék bizonyos részeihez kapcsolódnak, például egy játékos egyéni pontszámához, és ez nem történik meg a curling fogadásban. Az egyetlen pontszám a csapaté.

Milyen típusú curling fogadások léteznek?
A legnagyobb curling rendezvények

A legnagyobb curling rendezvények

A curling naptár legnagyobb eseménye a Téli olimpia. Erre négyévente egyszer kerül sor, de a résztvevő csapatok száma nem túl nagy. Tíz ország vesz részt, a férfi, női és vegyes párosok csapataival. A 2022-es téli olimpián a férfiaknál az aranyérmet Svédország, Nagy-Britannia ezüstérmet, a bronzot pedig Kanada szerezte meg. A nőknél Nagy-Britannia aranyérmet szerzett, Japán ezüstérmet, Svédország bronzérmet szerzett.

A következő legnagyobb torna a világbajnokság. Több ország vesz részt ezen az évente megrendezett eseményen. A formátum megegyezik a férfi, női és vegyes páros versenyszámokkal.

A legnagyobb curling rendezvények
Curling fogadási tippek

Curling fogadási tippek

Mint minden fogadás esetében, a fogadónak nem feltétlenül szükséges, hogy hatalmas mennyiségű részletet ismerjen a sportágról, hogy fogadást tegyen rá. Mindazonáltal mindenkinek, aki növelni akarja esélyeit a sikeres fogadás megkötésére, legalább tájékozódjon a sportágról, mielőtt továbblép. A szabályok megismerése és a csapatok nyerésének módja fontos. Ha a mezőny 10 vagy több csapattal indul, nem könnyű kiválasztani, melyik lesz a sikeres.

Néhány verseny megnézése segít képet alkotni arról, hogyan működik mindez, és mire kell figyelni. Azoknak, akik fogadást szeretnének tenni a verseny összesített kimenetelére. Ha megvárja, amíg a kezdeti előfutamok véget érnek, jó képet kaphat arról, hogy az egyes csapatok hogyan teljesítenek, és segít megalapozott tippeket adni a fogadás megtételekor.

Curling fogadási tippek
Felelősségteljes szerencsejáték

Felelősségteljes szerencsejáték

Az online curling bukmékereknél a fogadások megtételekor fontos észben tartani, hogy vannak olyan lépések, amelyek megtehetők az egyének védelme érdekében. Ezek segítenek megállítani őket a túlzott szerencsejátékoktól. A szerencsejáték függőséget okozó szokássá válhat, ami romboló hatású. A legtöbb online sportfogadási oldal felelősségteljesen ad tanácsokat és útmutatást a szerencsejátékokkal kapcsolatban, és aki aggódik emiatt, annak el kell olvasnia. Az ügyfélszolgálati személyzetnek is képesnek kell lennie arra, hogy tanácsot adjon ezen a területen, ha szükséges.

Vannak olyan intézkedések, amelyeket meg lehet tenni, például befizetési limiteket. Ezek lehetővé teszik a játékos számára, hogy korlátozza azt az összeget, amelyet a curling sportfogadó számlájára befizethet. Ez korlátozza a túlköltekezést, és segít szabályozni a megtehető fogadások számát. Egy másik lehetőség az önkizárás.

Itt az egyéni szerencsejátékos kijelenti, hogy nem szabad játszani. Felkerülnek egy listára, és a webhelyek nem engedélyezhetik számukra a regisztrációt. A játékosok tanácsokat is kérhetnek olyan szervezetektől, mint például a Gambler's Anonymous más megtehető lépésekkel kapcsolatban.

Felelősségteljes szerencsejáték