Curling fogadás

Becslések szerint a curling a világ egyik legrégebbi sportja, több mint 500 éves múltra tekint vissza. Először Skóciában fejlődött ki, majd fokozatosan átterjedt más országokba is, skót migránsok vitték oda. Nagyon népszerű a hidegebb országokban (a jég elengedhetetlen része a játéknak!), így Norvégia, Svédország, Finnország, Kanada és Izland egyaránt élénken érdeklődik a curling iránt. Ez egy szokatlan sport, amely megragadja azok fantáziáját, akik nem ismerik.

Curling fogadás
Fogadás curlingre

Fogadás curlingre

A curling népszerű fogadás, amikor a nagy versenyek zajlanak. Ide tartozik a világbajnokság és a téli olimpia. Bár a curlingnek megvannak a maga követői, ezekben az időkben sokkal szélesebb közönség hívja fel rá a figyelmet, és az embereket jobban érdekli az egyes játékok vagy a torna kimenetelére történő fogadás. A téli olimpián résztvevő csapatok száma általában 15, így a szurkolók viszonylag könnyen tanulmányozhatják a játékosok teljesítményét, és a csapatok véleményt alkothatnak a győzelem lehetőségéről.

A világbajnokság egy nagyobb verseny a curling számára, mivel több ország vesz részt. Azok számára, akik követik a sportot, több curling fogadási lehetőség kínálkozik egy ilyen nagyobb tornára, és több lehetőség nyílik az egyes csapatok formájának tanulmányozására.

A curlingről

A sportágat a jégkorong, a 10 pin bowling és a gyeppályák kombinációjaként írták le. A játékosoknak nyolc curlingkövük van, ezeket le kell csúsztatniuk a jégen, ami egy kicsit úgy van kialakítva, mint egy tekepálya, és olyan közel kell vinniük a célhoz, amennyire csak tudják. A célt "háznak" is nevezik, és négy körből áll, amelyek egyre kisebbek, ahogy közeledik a központhoz.

A kör minden egyes területére pontot adnak, magasabb pontokat a középponthoz való közelítéssel. A munka csapatmunka. A csapat egyik tagja felelős azért, hogy lenyomja a követ a jégen, igyekszik gondosan megítélni a lökés szögét és a sebességet, amely ahhoz szükséges, hogy a kő a középponthoz közel kerüljön.

Precíziós játék

A csapat többi tagja felelős a kő előtti jég előkészítéséért a seprőkefék segítségével. Ez segít nekik növelni vagy csökkenteni a kő sebességét, vagy akár kissé megváltoztatni az irányt. Képesnek kell lenniük arra, hogy a kő útját kisebb réseken keresztül és más kövek mellett haladják meg, hogy megpróbálják a legmagasabb pontszámot elérni.

Fogadás curlingre
Legális az online curling fogadás?

Legális az online curling fogadás?

A curling meccsekre online fogadások kötése többnyire legális. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a fogadásra vonatkozó törvények az egyes országokban eltérőek, ezért az egyénnek előzetesen meg kell győződnie arról, hogy jogilag engedélyezett-e ilyen szerencsejáték. A legtöbb online fogadási oldal úgy van beállítva, hogy csak olyan országokból fogadjon tagokat, ahol elfogadható a fogadásuk. Az oldal használójának be kell nyújtania azonosítóját, hogy az oldal biztos legyen abban, hogy csak az engedélyezett országokból származó felhasználókkal foglalkozik.

Legális az online curling fogadás?
A legjobb curling fogadás

A legjobb curling fogadás

Amikor a nagy curling versenyek zajlanak, a legtöbb vezető a sportfogadási oldalak oddsokat kínálnak a mérkőzésekről és a torna kimeneteléről. Azoknak, akik regisztráltak egy online fogadási oldalon, ellenőrizniük kell, hogy az oldal kínál-e fogadási lehetőséget. A sportág közönségrendezvényként való népszerűsége az elmúlt években nőtt a téli olimpián való szereplésének köszönhetően, ami azt jelenti, hogy a sportfogadási oldalak többsége ma már jobban érdeklődik iránta.

Azonban előfordulhat, hogy nehezebb fogadási lehetőségeket találni, ha nem a nagy versenyek zajlanak. Noha ez a sport az egyik legrégebbi, elérhetősége egészen a közelmúltig korlátozott volt. Az eseményeket elkezdték a televízióban vetíteni, és a sportág olimpiai szereplése felhívta rá a közönség figyelmét a világ minden táján, és olyanok is érdeklődtek, akik nem olyan országban élnek, ahol a sportágat űzték.

Curling fogadási szorzók

A curling fogadási szorzók az esemény különböző aspektusaira vonatkoznak. Lehetőség van fogadást tenni az egyéni mérkőzés győztesére vagy vesztesére, az esetleges korai előfutamok kimenetelére, valamint a negyeddöntők, az elődöntők és természetesen a döntő győzteseire vagy veszteseire. Lehetőség van minden mérkőzés végeredményére is fogadni.

Az oldalak az egyes csapatok és játékosok teljesítményét vizsgálják, hogy kiszámítsák az általuk kínált esélyeket. Az esélyek időről időre változnak, így azok, akik szeretnének a fogadjon egy adott országra A téli olimpia elején előfordulhat, hogy az esélyek megváltoznak, ha különösen jól vagy rosszul teljesítenek valamelyik előfutamban. Fontos észben tartani, hogy az esélyek azt jelzik, hogy a csapat milyen jól fog teljesíteni.

A legjobb curling fogadás
Hogyan fogadsz curlingre?

Hogyan fogadsz curlingre?

A curlingre való fogadás első lépéseként figyelembe kell venni a csapatok korábbi teljesítményét. Ez nehezebb egy olyan esemény esetében, mint a téli olimpia, amelyre csak négyévente kerül sor, mivel ez azt jelenti, hogy a csapat általában minden eseményen különbözik, amint a játékosok visszavonulnak, vagy esetleg nem kvalifikálják magukat a csapatba. Ezután fontolja meg, hogy melyik csapat kínál nagyobb valószínűséggel jó megtérülést a fogadáson. Azok a csapatok, amelyek a favoritok a győzelemre, alacsonyabb esélyekkel fognak szembenézni, ezért válasszon olyan csapatot, amely jó hírnévvel rendelkezik az eredmények elérése terén, és ésszerű esélyeket kínál.

Egy valamivel online sportfogadási oldal, az első lépés az, hogy regisztráljon az oldalon, és pénzt adjon hozzá a számlához. Ezután válassza ki a fogadás típusát és a tét összegét. Az online fogadószelvényt könnyű kitölteni, és az utolsó lépés a „Küldés” gomb megnyomása. A fogadás ezután élő, és ha van nyeremény, az oldal frissíti a számlát a nyereményekkel.

Milyen típusú fogadások léteznek?

Számos különböző fogadási típus használható curlingre történő fogadáskor. Az első a spread fogadás. Ez hátrányt jelent a kedvenc csapatoknak. Ez azt jelenti, hogy el kell érniük egy bizonyos pontszámot ahhoz, hogy a fogadás nyerésnek minősüljön. Ez egy jó lehetőség azok számára, akik egy kevésbé előnyös csapatra szeretnének fogadni, mivel a megtérülés valószínűleg magasabb lesz.

Az alul/felül fogadás egy másik lehetőség. Ez egy olyan fogadási típus, ahol nem kell megtippelni a mérkőzés győztesét, csak akkor, ha a végeredmény egy meghatározott összeg alatt vagy felett van. A pénzvonalas fogadás a legnépszerűbb típus, az emberek egyszerűen választanak egy konkrét eredményt anélkül, hogy további tényezőket kellene figyelembe venni. A kellékfogadások nem olyan gyakoriak az olyan sportoknál, mint a curling. Ennek az az oka, hogy a játék bizonyos részeihez kapcsolódnak, például egy játékos egyéni pontszámához, és ez nem történik meg a curlingben. Az egyetlen pontszám a csapaté.

Hogyan fogadsz curlingre?
A legnagyobb curling rendezvények

A legnagyobb curling rendezvények

A curling naptár legnagyobb eseménye a Téli olimpia. Erre négyévente kerül sor, de a résztvevő csapatok száma nem túl nagy. Tíz ország vesz részt, a férfi, női és vegyes párosok csapataival. A 2022-es téli olimpián a férfiaknál az aranyérmet Svédország szerezte meg, az ezüstérmet Nagy-Britannia, a bronzot pedig Kanada szerezte meg. A nőknél Nagy-Britannia aranyérmet szerzett, Japán ezüstérmet, Svédország bronzérmet szerzett.

A következő legnagyobb torna a világbajnokság. Több ország vesz részt ezen az évente megrendezett eseményen. A formátum megegyezik a férfi, női és vegyes páros versenyszámokkal.

Curling fogadási tippek

Mint minden fogadási típusnál, a fogadónak nem feltétlenül kell nagy mennyiségű részletet ismernie a sportágról ahhoz, hogy fogadást tegyen rá. Mindazonáltal mindenkinek, aki növelni akarja esélyeit a sikeres fogadás megkötésére, legalább tájékozódjon a sportágról, mielőtt továbblép. Ismerje meg a szabályokat, és hogyan nyerhetnek a csapatok fontos. Ha a mezőny 10 vagy több csapattal indul, nem könnyű kiválasztani, melyik lesz a sikeres.

Néhány verseny megnézése segít képet alkotni arról, hogyan működik mindez, és mire kell figyelni. Azoknak, akik fogadást szeretnének tenni a verseny összesített kimenetelére. Ha megvárja, amíg a kezdeti előfutamok véget érnek, akkor jó képet kaphat arról, hogy az egyes csapatok hogyan teljesítenek, és segít megalapozott tippeket adni a fogadás megtételekor.

A legnagyobb curling rendezvények
Felelősségteljes szerencsejáték

Felelősségteljes szerencsejáték

Fogadások megtételekor vagy fogadás megtételének mérlegelésekor fontos észben tartani, hogy vannak olyan lépések, amelyek megtehetők az egyének védelme érdekében. Ezek segítenek megállítani őket a túlzott szerencsejátékoktól. A szerencsejáték függőséget okozó szokássá válhat, ami romboló hatású. A legtöbb online sportfogadási oldal felelősségteljesen ad tanácsokat és útmutatást a szerencsejátékkal kapcsolatban, és aki aggódik emiatt, annak el kell olvasnia. Az ügyfélszolgálati személyzetnek is tudnia kell tanácsot adni ezen a területen, ha szükséges.

Vannak olyan intézkedések, mint a befizetési limitek. Ezek lehetővé teszik a játékos számára, hogy korlátozza azt az összeget, amelyet fogadási számlájára helyezhet. Ez korlátozza a túlköltekezést, és segít szabályozni a megtehető fogadások számát. Egy másik lehetőség az önkizárás.

Itt az egyéni szerencsejátékos kijelenti, hogy nem szabad játszani. Felkerülnek egy listára, és a webhelyek nem engedélyezhetik számukra a regisztrációt. A játékosok tanácsot kérhetnek olyan szervezetektől is, mint például a Gambler's Anonymous más megtehető lépésekkel kapcsolatban.

Felelősségteljes szerencsejáték