Lóverseny fogadás

A lóversenyt gyakran a királyok sportjának is nevezik. Ez az egyik legnépszerűbb sport a világon, amelyre fogadni lehet, és szinte minden civilizációra nyúlik vissza a történelem során. Ezeknek a hatalmas, erőteljes állatoknak az eleganciája minden ember szívét megdobogtatja. Azóta számos változat létezik, beleértve a kutyaversenyeket, sőt a disznóversenyeket is, de a lovak uralkodnak a fogadás világában.

Manapság, amikor az online fogadások széles körben elérhetők, nehéz lenne olyan sportfogadót találni, amely nem kínálja fel a lóversenyt fogadásként. A legjobb rész? A világ valamely részén a nap bármely szakában mindig van verseny, amelyre fogadni lehet!

Lóverseny fogadás
Mi az a lóversenyfogadás?Hogyan fogadjunk lóversenyreLóverseny fogadási szorzók
Mi az a lóversenyfogadás?

Mi az a lóversenyfogadás?

A lóversenyekre való fogadás évszázados múltra tekint vissza, és az egyik legrégebbi sport- és szerencsejáték, amelyet az ember ismer. Úgy tartják, hogy a lóversenyben való helyezés fogadása az 1600-as években kezdődött Egyesült Királyság, és azóta is a szerencsejátékosok szerelmese.

A lóversenyeket a világ minden kontinensén rendezik, még néhány országban is, ahol tilos a szerencsejáték. Miért ez? Ez azért van így, mert egyes joghatóságok a lóversenyen való fogadást a legjobbutuel fogadásnak tekintik, ami azt jelenti, hogy az első három ló elhelyezésére fogad. A lóversenyekre való fogadás ma is az egyik legnépszerűbb sportszerencsejáték. Az online sportkönyvek megnövekedett használatának köszönhetően a lóversenyek olyan elérhetőek, mint valaha.

Vannak még virtuális lóversenyek is, amelyeket online sportkönyvek tartanak, amelyek számítógép által generált és irányított lovakból állnak. Bár most már mobiltelefonról vagy számítógépről is megtehet tétet, a lóversenyzés mindig olyan sport, amelyet személyesen lehet a legjobban élvezni.

Mi az a lóversenyfogadás?
Hogyan fogadjunk lóversenyre

Hogyan fogadjunk lóversenyre

A lóversenyfogadás lehet olyan egyszerű vagy bonyolult, ahogy Ön választja. A legegyszerűbb fogadást egyenes fogadásnak hívják, és a szó szoros értelmében kiválasztják a verseny győztesét. Az igazi móka a lóversenyekre való fogadásban akkor következik be, amikor elkezd fogadni egzotikus fogadásokra. Példa az egzotikus fogadásra a Trifecta fogadás, ahol kiválasztja az első három lovat a befejezésük sorrendjében.

Létezik egy Exacta fogadás is, ahol kiválasztja az első két lovat a befejezésük sorrendjében, valamint egy Superfecta fogadás, ahol a legjobb négy lovat választja ki sorrendben. Figyelembe véve, hogy milyen nehéz és ritka egy fogadó számára ezeknek az egzotikus fogadásoknak a megütése, a nyeremények sokkal magasabbak, mint a soros fogadások.

Hogyan fogadjunk lóversenyre
Lóverseny fogadási szorzók

Lóverseny fogadási szorzók

Az online lóversenyfogadás egyedülálló, ha a közzétett szorzókról van szó. Ellentétben a sportokkal, mint pl Amerikai foci és kosárlabda, ahol a bukmékerek pontkülönbséget biztosítanak, a lóversenyfogadások többnyire a versenyek győztesei körül forognak.

Az oddsokat a verseny kezdete előtt adják meg, és általában tört formájában adják meg, minél magasabb az esély, annál nagyobb a nyeremény. Íme egy példa: a közzétett szorzó, hogy A ló megnyerje a versenyt, ½, és egy fogadó 5,00 dollár tétet tesz. Ha A ló nyeri a versenyt, akkor a fogadó 7,50 dollár kifizetést kap.

Ezeket az esélyeket a verseny előtt teszik közzé, és gyakran nem változnak sokat a verseny kezdete előtt. A közzétett szorzókra leginkább olyan dolgok lehetnek hatással, mint a szájhagyomány és a pletykák egy adott lóról. Vannak más tényezők is, mint például az esős időjárás egy szabadtéri pályán, ahol egyes lovak jobban bírják a csúszós pályákat, mint mások. A pálya típusa is beleszámíthat egy adott ló oddsába, de ezek az oddsok legtöbbször nem változnak a verseny napján!

Lóverseny fogadási szorzók