Snooker

A snooker egy olyan sportág, amely nagyon hasonlít a biliárdhoz, és az Egyesült Királyságból származik. Ma már az egész világon játsszák, és az egyik legnépszerűbb játék. Ez egy zsebes asztalon játszott dákósport. A játék célja, hogy több labdát szerezzen, mint az ellenfél úgy, hogy a labdákat úgy üti, hogy azok eltalálják a játékos dákólabdájának egy részét.

Egy játékosnak a jelzései és labdái az asztal egyik oldalán, míg az ellenfél jelzései és labdái a másik oldalon lesznek.

Snooker
Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
A snooker fogadás alapjai

A snooker fogadás alapjai

A snooker egy olyan sport, amely leginkább a biliárdhoz hasonlít. Míg az Egyesült Királyságból származik, mára világszerte játsszák, és az egyik legnépszerűbb játékok. Ezt a dákósportot zsebes asztalon játsszák, és a játék célja az, hogy több labdát szerezzen, mint az ellenfél. A játékos úgy üti meg a labdákat, hogy eltalálja a játékos dákólabdájának egy részét.

A játékot egy játékos játssza, akinek a jelzései és labdái az asztal egyik oldalán vannak; eközben az ellenfél jelzései és labdái a másik oldalon vannak.

A snooker fogadás alapjai
Mi az a Snooker fogadás?

Mi az a Snooker fogadás?

A snooker fogadás az 1800-as évek végén kezdődött, amikor a szerencsejátékot legalizálták Nagy-Britannia. A korai mérkőzéseket nyilvános zöldterületeken rendezték, így vonzották a nézőket, hogy fogadjanak az egyes keretek kimenetelére. Ezek a mérkőzések szabályaival és szabályzataival gyorsan sportággá fejlődtek, ami profi versenyekhez vezetett.

A snooker fogadás elérte a népszerűsége csúcsát, évente milliók vesznek részt a meccseken. Bár a snooker nem olyan népszerű, mint a futball és más sportok, kedveltsége évről évre nő. Jelenleg a fogadók is részt vehetnek különböző fogadási típusok, beleértve a mérkőzés fogadásokat, a hendikep fogadásokat és a piacokat, amelyek lehetővé teszik a fogadók számára, hogy fogadjanak arra, mennyi ideig tart egy adott játékos egy keret megnyeréséhez.

A snooker fogadás elterjedt az Egyesült Királyságban, mivel a játékot az 1960-as évek óta közvetítik a tévében, a versenyeket pedig élőben közvetítik. Míg a legnagyobb népszerűségnek örvendő snooker fogadás az angol kocsmákban volt tapasztalható, manapság a legtöbb fogadási akció online zajlik.

A snooker fogadás világszerte híres időtöltésnek számít, mivel a játék népszerűsége nőtt. Bár nem ez a legnépszerűbb sport, amelyre fogadni lehet, az online snooker fogadás meglehetősen népszerű, a szabadidős szerencsejátékosok és a komoly befektetők is részt vesznek a fogadásban.

Mi az a Snooker fogadás?
Hogyan fogadjunk Snookerre

Hogyan fogadjunk Snookerre

Tehát hogyan fogad egy sportfogadó snookeren? A legegyszerűbb fogadás az, amikor a játékos megjósolja, ki lesz a győztes. Ezt a fogadási típust meccsfogadásnak nevezik. Létezik egy direkt fogadás is, ahol a játékos megteheti, hogy az egyes fizetők milyen útvonalon haladnak a sorsolás időpontjában. Ezen kívül szórható fogadás is létezik, ahol a játékos megjósolhatja a pontos meccset. Ez a fogadási típus az egyik legnépszerűbb fogadási típus.

A hendikep fogadás az, amikor egy játékosnak előnyben részesítik, hogy további pontokból nyerjen. A keretfogadás magában foglalja a kereteket és azt, hogy egy játékos hányat nyer. Kedvezőtlenül az is beletartozik, hogy hányan vesznek el. A legizgalmasabb fogadási típus az, amelyben a fogadó az általa elvárt helyes pontszámra fogadhat.

Az online fogadás a játékosok számára elérhető, hogy valós időben nézhessék a mérkőzést, és a játék közben fogadásokat is lehessen tenni. A fogadó láthatja, merre tart a játék, és fogadhat annak kimenetelére.

Az online fogadás jelentősen felerősítette a snooker fogadási iparágat. A világ számos részére kiterjedt, és a sportfogadók belépési pontjává vált. A fogadáshoz a játékosnak csak meg kell találnia egy online fogadási oldal amely snookert kínál a piacukon. Ezután a játékosok nyithatnak és betölthetnek fogadási számlát, és azonnal hozzájuthatnak a fogadáshoz.

A snooker fogadások bontása:

  1. Regisztráljon egy fogadási oldalon, amely snooker fogadást kínál, és tegyen befizetést.
  2. Válassza ki azt a snooker eseményt, amelyre fogadni szeretne.
  3. Válassza ki azt a snooker játékot, amelyre fogadni szeretne.
  4. Válassza ki a tét összegét.
  5. Tegyen fogadást.

Élő fogadás terjeszkedett a snooker piacokra, különösen az online fogadási oldalakra. A játékosok fogadhatnak arra, amit éppen látnak. Az ilyen fogadások szorzói azonnal megváltozhatnak, ami még izgalmasabbá teszi a fogadást.

Hogyan fogadjunk Snookerre
Snooker fogadási esélyek kiszámítása

Snooker fogadási esélyek kiszámítása

Íme az egyszerű bontás: A fogadási szorzók egy esemény bekövetkezésének valószínűségét jelentik. Ha valami valószínű megtörténik (pl. a kedvenc csapat nyer), annak alacsonyabb az esélye, és csekély hozamot ad a fogadóknak. Az esélyeket számos tényező határozza meg, például a forma, a győzelmi sorozatok, a vesztes sorozatok stb.

Fogadási szorzók általában a fogadóirodák becsülik meg és biztosítják. A fogadók csak vizsgálaton vagy kifinomult intuíción alapuló döntéseiket hajtják végre. Egy adott mérkőzés szorzója a héten vagy az egységidőn belül módosulhat.

A fogadási oldalak között eltérhetnek az oddsok, ezért a fogadónak meg kell vizsgálnia. A különbség azonban ritkán jelentős, kivéve, ha egy játékos vagyonra fogad.

A snooker fogadások és a sportfogadások szorzói nagymértékben különböznek a különböző snooker sportfogadásokon. A snooker fogadások tört formátumban vannak, ahol a számok 1/1, 1/4 és így tovább.

A nevező azt a pénzösszeget jelöli, amelyet a játékos tétet szeretne. A számláló a nyereség összegét mutatja. Tehát az 1/10-es tét azt jelenti, hogy egy játékos 1 dollárt nyer, ha a teljes tét összege 10 dollár.

Hogyan fogad egy játékos online? Az összegek automatikusan kiszámításra kerülnek, ha egy online sportfogadási oldalon jobb lesz. Ez az egyszerűség lehetővé teszi a játékos számára, hogy anélkül fogadjon, hogy saját számításait kellene elvégeznie. A játékos a kalkulátor segítségével képet kaphat arról, hogy mennyit nyerhet a snooker játékokra való fogadással.

Számos tényező befolyásolja a snooker fogadási szorzóit, beleértve a játékos képzettségi szintjét, jelenlegi teljesítményét, időjárási viszonyait, a versenyző erejét és azt, hogy mennyire jól játszanak.

Snooker fogadási esélyek kiszámítása
A legjobb snooker versenyek

A legjobb snooker versenyek

A snooker egész évben zajlik, a legnagyobb torna, a Snooker Világbajnokság, amelyre minden év áprilisában kerül sor. Ez egy kéthetes torna a legjobb dákólabda-kontroll és potting fogadók számára, akiket valaha láthattak.

Ott van még a Crucible showpiece, a Masters és a UK Championship. A snooker világkörüli turné világszerte zajlik, és rengeteg fogadási lehetőséget biztosít a játékosok számára.

A játék legnagyobb nevei egy sportfogadó snooker nyereményszorzóval támogathatók. A snooker szezon egyik legnagyobb eseménye a sheffieldi világbajnokság.

Sok sportfogadónál van esély a snooker világbajnokságra. Egy játékos fogadhat néhány legnépszerűbb névre, mint például Mark Selby és John Higgins.

A legjobb snooker versenyek
Mindent a snooker világbajnokságról

Mindent a snooker világbajnokságról

Ott van a snooker világbajnokság is, ahol a játékosok a selejtezőből minden világbajnoki mérkőzésre fogadhatnak. Ez az a hely, ahol a hatszoros döntős Jimmy White szeretné lefoglalni a helyét a Crucible-nél. Ügyeljen arra, hogy nézze át a legújabb snooker oddsokat, és támogassa néhány formális játékost, amikor a snooker legnagyobb nyereményét keresik.

Sheffield azonban nem a minden és a vége. Vannak további versenyek is, ahol a legújabb snooker oddsok állnak majd rendelkezésre. Az évet például nagy lendülettel indítja a Masters at Alexandra Palace, amely a snooker három „Triple Crown” eseményének egyike.

Ezen a tornán a világ legjobb játékosai a Paul Hunter Trophyért és a Masters bajnoki hírnevéért küzdenek. Ugyanakkor a Triple Crown-t karácsony előtt rendezik meg, amikor az Egyesült Királyság bajnoksága zajlik, és egy játékos rendszeresen megnyeri a tornát a top 10 között a rangsorban.

Azonban még akkor is van rá esély, ha egy kedvenc játékos formán kívül van a mérkőzés korai szakaszában. Például sok sportfogadó kínál "in-play" opciókat a snooker fogadáshoz, garantálva a nyereséget.

A mérkőzés oddsai folyamatosan frissülnek a játék előrehaladtával. Tehát, ha egy fogadó kedvenc játékosa egy-két frame-et kiüt, akkor jövedelmezőbb oddsokat szerezhet a mérkőzés oddspiacán.

A fogadók snooker fogadásokat is köthetnek egy olyan játékosra, akitől elvárják, hogy megnyerje a mérkőzés következő keretét. Arra is fogadhatnak, hogy melyik játékos dobja be az első labdát, milyen színű lesz az első legális labda, és hogy a keretben elért összpontszám meghaladja-e a kiválasztott számot.

Mindent a snooker világbajnokságról
Odds a snooker világbajnokságra

Odds a snooker világbajnokságra

Bár vannak izgalmas versenyek a naptárban, a legjobban várt esemény a világbajnokság, amelyet Steve Davis a 80-as években, Stephen Hendry a 90-es években, Ronnie O'Sullivan pedig ebben a században uralt.

32 játékos fog versenyezni egy kiütéses formában, amely 17 napon keresztül zajlik. A keretek száma általában növekszik a televíziós verseny során.

Az első körben a legjobb a 19-ből és a 35-ből az utolsó legjobb. Itt a győztesnek el kell érnie a 18-as nyerőszámot, hogy megnyerje a címet.

A játékosok különböző sportfogadókon nézhetik meg a snooker világbajnoki esélyeit. Több tucat játékosra van esély az akció kezdete előtt hónapokkal. Aztán amikor a torna elkezdődik, a sportfogadások minden mérkőzésen piacot kínálnak, és mindezt a televízió is közvetíti.

Ne fogadjon a Hype-ra

Mivel a snooker egy népszerű fogadási sport, a fogadók könnyen megköthetik egy másik jobb fogadását, mert azt hiszik, hogy ismerniük kell a csínját-bínját, ha erre a sportra fogadnak. Ez azonban nem mindig van így.

Fontos, hogy a fogadók megszerezzék a saját tudásukat a játékról és az aktuális mérkőzésről, és ne kövessék a közönség spekulációit. Csak azért, mert a közönség egy nevet szurkol, még nem jelenti azt, hogy az nyeri meg a meccset.

Kulcs elvitelek

  • Nézze meg a különböző sportfogadásokat az esélyek kiszámításához
  • Válaszd ki, melyik meccsen szeretnél részt venni
  • Kutasson fogadási statisztikákat és esélyeket, és ne hagyatkozzon a hype-ra
Odds a snooker világbajnokságra
About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács