Tennis fogadás

A tenisz az 1800-as évek vége óta világszerte népszerű sport a játékosok, a nézők és a sportfogadók körében. A pörgős akciójáték alkalmas kardióedzésre, szórakoztató nézésre és izgalmas sportágra, akár élőben, akár játék előtt. Népszerű játék a fogadók és a sportfogadók körében egyaránt. Annyi teniszversenyre lehet fogadni, ami még jobbá teszi.

Ez a cikk hasznos információkat tartalmaz a teniszfogadásokról kezdők és tapasztalt fogadók számára egyaránt.

Tennis fogadás
A legjobb tenisz fogadásHogyan fogadjunk teniszreTenisz fogadási szorzók
A legjobb tenisz fogadás

A legjobb tenisz fogadás

A tenisz már sok éve létezik, a modern forma 1859 körül alakult ki. Azóta kötnek informális fogadásokat a játékok kimenetelére. Amikor a hivatalos sportfogadás általánossá vált, a tenisz volt az első sportágak között, amelyeket a fogadóirodák elfogadtak az akkori lóversenyfogadások mellett.

A teniszfogadás népszerűsége kezdete óta folyamatosan nőtt. Manapság vannak nagy versenyek és sztárjátékosok, amelyek tömegesen vonzzák a fogadókat, hogy fogadjanak a játék kimenetelére. Az olyan nevek, mint Maria Sharapova, Roger Federer és Serena Williams gyakran „biztos fogadások” sok fogadó számára. Nagy versenyek, mint például az Opens (Wimbledon, ausztrál és francia) és az olimpia mindig népszerű a fogadók körében.

Ma, online sportfogadás még népszerűbbé tette a teniszre való fogadást. Az emberek tétet köthetnek tengerentúli fogadótársaságokban, és azonnal megkapják nyereményüket. A fogadótársaságok az élő in-play fogadások, a készpénzkifizetések, valamint a virtuális teniszjátékok és bajnokságok bevezetésével is kiterjesztették piacaikat.

A legjobb tenisz fogadás
Hogyan fogadjunk teniszre

Hogyan fogadjunk teniszre

A teniszmérkőzéseket egyéni vagy páros meccsként játsszák. Az első lépés az, hogy olyan fogadási oldalt válasszunk, amely nagy piacokat kínál (sok dologra lehet fogadni), felhasználóbarát, jó támogatást nyújt, és hatékony a fizetésben. Ha ez megtörtént, bárki könnyedén fogadhat a teniszre. A népszerű fogadások a következők:

  • Money Line: Egy teniszmérkőzés egyértelmű győztese.
  • Game Spread: Fogadás arra a játékosra/csapatra, amelyik egy bizonyos időszak alatt több mérkőzést nyer, pl. egy tornát vagy sorozatot.
  • Set Spread: Fogadás arra vonatkozóan, hogyan nyerik a szetteket egy meccsen. Például egy játékos nyer két sima szettet, megnyeri az elsőt és elveszíti a másik kettőt, és így tovább.
  • Az egyéb fogadások közé tartozik az over/under, a határidős és a kellékek.

Ezen fogadások megtételéhez a fogadónak tétet kell befizetnie a fogadási számlájára. A fogadási oldalon az egyes kimenetelekre adott szorzók vannak megadva. (Az esélyekről a cikk következő szakaszában lesz szó).

A játékos ellenőrzi előre jelzett eredményét, megadja a tét összegét, majd rákattint a „megerősítés” gombra. A tét ezután levonásra kerül a játékos fogadási számlájáról, miközben az eredményekre vár. A nyertes fogadásokat általában azonnal kifizetik a játékos által választott módszerrel.

Hogyan fogadjunk teniszre
Tenisz fogadási szorzók

Tenisz fogadási szorzók

Az esélyek akkora kihívás, amelyet a játékosnak le kell küzdenie, hogy megnyerje a játékot. Ha egy játékosnak egy (kedvenc) szorzója van, a játék könnyebb neki, mint egy 10-es szorzóval rendelkező játékosnak.

A fogadók számára tehát a nagyobb szorzó azt jelenti, hogy többet fognak nyerni, azaz az esélytelenebbre való fogadás magas kockázatú fogadás, de jobb megtérüléssel jár. Ezeket gyakran elmagyarázzák a sportfogadásról és a sportfogadási tippeket kínáló cikkekben.

A teniszfogadások hasonlóak a többi sportághoz. Ugyanazokat a fogadásokat azonban a világ különböző részein eltérően fejezik ki. Léteznek tört/brit, európai/tizedes szorzók és amerikai/pénzes szorzók.

Törtszorzónál az első szám a második számmal jelölt tét megtételéből származó nyeremény. Az 5/1 esély azt jelenti, hogy öt dollárt nyernek egy tétért. A tizedes szorzók azt a számot jelölik, amellyel meg kell szorozni a tétet a végső nyeremény megszerzéséhez. A 2,5-ös szorzó azt jelenti, hogy az a személy, aki 10 dollárt fogad, 25 dollárt kap, ha nyer, beleértve a tétjét is.

A pénzvonal szorzóinál a számok előtt + vagy - jel található. A kedvencek -ve, míg az esélytelenek +ve esélyekkel rendelkeznek. A nyertes megkapja a tétjét, valamint a pénzsorban feltüntetett összeget.

Tenisz fogadási szorzók