Davis Cup sportfogadás 2022

A Davis Kupa jelenleg a tenisznaptár egyik legjobb nemzetközi és egyik legnagyobb sporteseménye. A Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) által szervezett és felügyelt alapformátum a csapatok kieséses versenye. Az esemény győztesei minden évben birtokolják a világbajnoki csapat címét. Az első Davis-kupára 1900-ban került sor, mindössze két csapattal – Nagy-Britanniában és az USA-ban. 2016-ra azonban 135 ország csapata vett részt.

Az évek során a legsikeresebb csapatok az Egyesült Államokból és Ausztráliából érkeztek. Az USA 32 bajnoki címet szerzett. Eredetileg csak amatőr játékosok vehettek részt. 1968-tól országosan regisztrált játékosok is versenyezhettek. Ez 1973-ban megváltozott, amikor a szakemberek megkezdhették a részvételt.

Minden, amit a Davis Kupáról tudni kellMinden a teniszrőlMiért olyan népszerű a Davis Kupa fogadás?Hogyan fogadjunk a Davis KupáraA Davis Kupa története
Minden, amit a Davis Kupáról tudni kell

Minden, amit a Davis Kupáról tudni kell

A Davis-kupa díjalapja jelenleg 23 millió euró. A pénzdíjak egy részét azonban nem csak a játékosok vihetik haza. Az egyes országok szövetségei, amelyek a sportágat felügyelik, profitálnak majd abból, hogy milyen jól teljesít csapatuk.

Az első verseny

Davis volt az egyik játékos az elsőben versenyen csapata pedig megnyerte az első három meccsét. A következő években a torna más országokra is kiterjedt, beleértve Belgiumot, Ausztriát és Franciaországot. 1972-ben vált kieséses tornává. A szervezők 1981-ben többszintű versenyrendszert hoztak létre, és azóta rendszeres felülvizsgálatok történtek a formátumban.

Minden, amit a Davis Kupáról tudni kell
Minden a teniszről

Minden a teniszről

Tenisz a világ egyik legnépszerűbb látványsportjává vált. Míg a 80-as és 90-es években az Egyesült Államok játékosai uralták a sportot, addig más országok játékosai azóta részt vettek néhány nagy világbajnokságon, mint például a Wimbledon, a French Open és a US Open.

Mindezeket a televízió közvetíti, és a nézettségi adatok mindig magasak. A legtöbb bajnokságban a férfiak öt szettből a legjobb meccseket játszanak, míg a nők három szettből a legjobbat.

A játékszabályok azonban nem változnak, és a legtöbb tenisztornán szerepelnek egyéni versenyek férfiak és nők számára, páros versenyek férfiak és nők számára, valamint vegyes páros versenyek. Egyes nagy sportversenyek kerekesszékes sporteseményeket, junior versenyeket és idősek versenyeit kínálják.

Minden a teniszről
Miért olyan népszerű a Davis Kupa fogadás?

Miért olyan népszerű a Davis Kupa fogadás?

A tenisz az egyik legnépszerűbb sport a világon. Ennek egyik oka, hogy egész évben követhető. A játékosok az év különböző szakaszaiban a világ minden tájáról utaznak versenyekre, és részt vesznek a televízióban közvetített fontosabb sporteseményekben, így ha sportversenyekre fogadunk, mindig van lehetőség a teniszre.

A Davis-kupa, amint azt elmagyaráztuk, négy hétvégén zajlik, így még ha az emberek kihagynak is egy részét, hamarosan utolérhetik, és rengeteg különböző mérkőzést nézhetnek meg.

A Davis-kupa azért érdekes, mert nem egyéni játékosok, hanem országos csapatok szerepelnek benne, így az ezekre a teniszmeccsekre fogadó személy nem csak egy meccs kimenetelére gondol.

Azon gondolkodnak, hogy összességében hogyan teljesítenek a csapatok a tornán, ha más a csapat, mint tavaly, akkor nem könnyű a tavalyi teljesítményre alapozni a jóslatokat. A fogadást tevő személynek meg kell néznie az egyes játékosok teljesítményét.

Miért olyan népszerű a Davis Kupa fogadás?
Hogyan fogadjunk a Davis Kupára

Hogyan fogadjunk a Davis Kupára

Az első dolog, amit sportversenyekre való fogadáskor meg kell tenni, az a jó sportfogadási oldal és regisztrálj. A regisztrációhoz személyes adatokra lesz szükségük, egyes webhelyeken pedig életkora és címe igazolására van szükség. Ez a webhelytől és a felhasználó saját tartózkodási helyétől függ.

Ezután a felhasználónak ellenőriznie kell, hogy a fogadási számlájára pénzt helyezni kívánt fizetési mód elfogadva van-e. A legtöbb fizetési módot, például hitel- és betéti kártyát, e-pénztárcát, mint pl PayPal de néhányan banki átutalást is elfogadnak.

A következő lépés a fogadás megtétele. A felhasználónak mérlegelnie kell, hogy milyen típusú fogadást szeretne megtenni, akár az egyéni mérkőzés kimenetelére, akár a csapat kieséses szakaszaira vagy a teljes versenyre, majd ennek megfelelően tegye meg a fogadásokat.

Minél korábban megteszi a tétet, annál könnyebb jó esélyeket szerezni. A mérkőzések előrehaladtával a fogadóoldalak ennek megfelelően módosítják az oddsokat. A fogadás megtörténte után a weboldalon lévő adatok megmutatják az eredményeket, és minden nyeremény kifizetésre kerül a felhasználó online számlájára.

Hogyan fogadjunk a Davis Kupára
A Davis Kupa története

A Davis Kupa története

Úgy gondolják, hogy az első verseny ötlete James Dwighttól származik. 1881-ben az újonnan alakult US National Lawn Tennis Association elnöke lett. Érdekelte, hogy az amerikai játékosok mennyire mérkőztek meg brit társaikkal. 1900 előtt néhány túrát szerveztek a két ország között, de az Egyesült Államok szeretett volna formális sporteseményt létrehozni.

Három játékos innen Nagy-Britannia részt vett egy kezdeti tornán, amelyen Dwight D Davis is részt vett. Remélték, hogy a résztvevők számára pénzdíjat tud majd felajánlani.

Ezt követte néhány kísérlet további versenyekre, amelyeket vagy félbehagytak, vagy nem hoztak erős játékosokat. 1899-ben egy csapat játékos körbeutazta az Egyesült Államokat, hogy kihívja a legjobb játékosokat az ország minden szegletéből. Ez vezetett egy nemzetközi rendezvény ötletének további megfontolásához.

Dwight Davis sterling ezüst trófeát vásárolt, körülbelül 1000 dollárért. Ettől eltekintve azonban nem világos, hogy a torna hogyan viselte Davis nevét. Vannak történetek, amelyek szerint ő fejlesztette ki a versenyek formátumát, de a kutatások szerint ez pontatlan.

A Davis Kupa története