FIFA Világkupa

December 9, 2022

2022-es labdarúgó-világbajnokság negyeddöntői – Anglia–Franciaország

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Elérkezett a 2022-es labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjének 2. napja, és ezzel minden bizonnyal a verseny egyik legizgalmasabb összecsapása lesz, amikor az elektromos angol csapat megmérkőzik a regnáló bajnok Franciaországgal!

2022-es labdarúgó-világbajnokság negyeddöntői – Anglia–Franciaország

Tényleg hazavihetik?

Az elmúlt 4 év tele volt reménnyel és nagy várakozásokkal az angol rajongók számára. 

Több évtizedes krónikusan alulteljesítő at nemzetközi versenyek, 2018-ban végre úgy tűnt, hogy az angol fél úgy összeállt, ahogy a többi sztárosabb brit fél 1990 óta nem tudta.

A 2018-as oroszországi álomfutás során a fiatal és optimista csapat Gareth Southgate vezetésével energikus és lenyűgöző bemutatókkal a 4. helyet szerezte meg a versenyben. 

3 évvel később a 2022-es Eb-n még ennél is tovább mennének, és egészen az olaszok elleni fináléig jutottak el, csak büntetőkkel. 1966 óta soha nem volt közelebb a "hazaéréshez", mint ez.

A mai napig ugyanaz az alapcsapat – néhány új, rendkívül tehetséges játékossal együtt – most bejutott a negyeddöntőbe néhány lenyűgöző teljesítmény után, amelyekben a rajongók újra a dicsőségről álmodoznak.

Az olyan játékosok, mint Bellingham, Foden és Saka abszolút világbajnoki leleplezések voltak, és a Három Oroszlános csapat megmutatta, hogy gyönyörű támadófocit játszik, amely egyszerre gyors, rendezett és halálosan hatékony. Minden bizonnyal komoly esélyesnek bizonyultak, hogy megnyerjék az egészet.

De egy óriási problémát kell megoldaniuk ezen a szombaton, ha ezt meg akarják tenni. Franciaország.

Átok Legyen átkozott

Az európai átka Világkupa-bajnokok sok áldozata volt az évtizedek során, amióta Franciaország először szenvedett tőle 2002-ben. Valójában a 2022-es bemutató után egyesek azt mondanák, hogy olyan csapatok, mint Németország és Spanyolország, a mai napig szenvednek tőle.

De tudod, kit nem érintett ez semmilyen módon? A 2022-es francia nemzeti előlap

Mivel a kupában körülbelül fél tucat kulcsjátékos hiányzott sérülések miatt – és Lucas Hernandez elvesztése a torna 13. percében – Franciaország helyzete nem volt túl jó. Amikor első meccsükön 1-0-ra kikaptak Ausztráliától, úgy tűnt, hogy az átok újabb áldozatot követelt. 

De nem ez a francia csapat. Egyszerűen lerázták magukat, és négy gólt adtak túl maguknak. És azóta nem néztek vissza. Bizony, 1-0-ra kikaptak Tunéziától a csoportkör utolsó mérkőzésén. De miután az előző meccsen már lekötötték a kvalifikációt, ez egy olyan meccs volt a B-csapatuk számára, ahol nem volt mit játszani.

Ha valakinek kérdése maradt a meccs után, azt biztosan megválaszolták, mivel Franciaország gyorsan 3-1-re kiállította Lengyelországot a 16. fordulóban egy olyan meccsen, amely soha nem érezte úgy, hogy másképp is lehetne. 

Franciaország minden fontos meccsen olyan hűvösnek, higgadtnak és összeszedettnek mutatta magát, ahogy csak lehet, és ritkán tűnt úgy, hogy ellenfelei bármilyen jelentős mértékben megzavarják. Egy pillanatra sem tűntek a második legjobbnak.

Franciaország a torna során mutatott hangsúlyos megjelenítésével világossá tette, hogy ezt az oldalt semmilyen átok nem érintheti. Angliának nagyon sok munkája lesz, ha azt tervezik, hogy valahogy megállítják őket.

Kihagyhatatlan mérkőzés

Bárki, aki követte mindkét csapatot a torna során, biztosan megnyalja a száját a torna egyik legizgalmasabb mérkőzése előtt. Mivel mindkét csapat a mutatós támadófocit részesíti előnyben, bőven lesz izgalom a pálya mindkét végén.

Franciaország a legutóbbi hét világbajnokság közül ötön – köztük az utolsó három tornán – a negyeddöntőig jutott. Még beszédesebb, hogy az utolsó 10 kieséses meccsükből 8-ban előrébb jutottak, amikor más európai csapatokkal mérkőztek meg.

Közben, Angliának rengeteg története van arra, hogy kiesett a negyeddöntő során, 6 különböző alkalommal esett ki – köztük legutóbb a 2002-es és 2006-os versenyeken.

A többi UEFA-csapattal szembeni eredményük szintén nem zseniális, Angliát a legutóbbi nyolc világbajnoki fellépéséből hat alkalommal egy másik európai csapat kapott ki.

Míg papíron Franciaország tűnik a két fél közül az erősebbnek, az igazság az, hogy a világbajnokságon bármi megtörténhet, különösen, ha egy olyan tehetséges csapat is jelen van, mint Anglia. Ahelyett, hogy itt próbálnánk meg jósolni a győztest, jó ötlet lehet egy pillantást vetni a szerzett gólok mennyiségére, míg a Betwaynél 2,05-ös áron az over jó értékű fogadásnak tűnik.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács

Legújabb hírek

2024 Genesis Invitational: Kedvencek, esélyek és előrejelzések
2024-02-14

2024 Genesis Invitational: Kedvencek, esélyek és előrejelzések

Hírek