FIFA Világkupa

December 9, 2022

2022-es labdarúgó-világbajnokság negyeddöntői – Hollandia–Argentína

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Végre elérkezett a 2022-es labdarúgó-világbajnokság negyeddöntője! Mivel már csak 8 csapat maradt, a dolgok kezdenek igazán felforrósodni a rengeteg perzselő teljesítmény és a 16. forduló történelmi felfordulása után.

2022-es labdarúgó-világbajnokság negyeddöntői – Hollandia–Argentína

De a dolgok minden bizonnyal felforrnak, amikor a torna két kedvence egy igazi világbajnoki klasszisban csap össze, amikor Hollandia pénteken Argentínával találkozik a Lusail Iconic Stadionban, GMT 19 órakor.

Úgy futsz, mint az óramű?

Hollandia útja a negyeddöntőig olyan egyértelműek voltak, mint ahogy jönnek. A csoportkörben 2 győzelemmel - Szenegál és Katar ellen - és egy döntetlen Ecuador ellen a holland csapat 7 ponttal és 5 góllal az A-csoport élére került, és csak egyszer kapott ki.

A 16. fordulóban egy fiatal amerikai csapattal mérkőztek meg, akiknek bőven bizonyítania kellett. Angliának sikerült gól nélküli döntetlent tartania – és ami még fontosabb, hogy a kettő közül a jobb esélyekkel rendelkezett –, várható volt, hogy az Egyesült Államok megfelel a kihívásnak, és megnehezíti a hollandok életét.

Ez azonban nem így történt, mivel a hollandoknak sikerült a kezdetektől fogva teljesen átvenniük a játék irányítását, gyors passzfocit játszottak, és egyáltalán nem engedték, hogy az USA sokat lásson a labdából.

Valójában a meccs első gólja egy fantasztikus kollektív játékostól származna, ahol összesen 20 passz után a holland Dumfries fantasztikus labdát juttatott a tizenhatosba, hogy Memphis Depay egy klinikai első érintéssel gólt szerzett.

A második gól után, amely gyakorlatilag az első másolata volt, az Egyesült Államoknak sikerült visszahúznia egy gólt, így mentőövet adott vissza a játékba. A fordulat reménye nem tartott sokáig, de amint utána Dumfries újabb, a szélekről teremtett esélyt elvetette, hogy meggyőző győzelmet arathasson Hollandiának, és a kapu előtti klinikai képen látható legyen az argentin védőknek. néhány rémálom a meccs előtt.

Kevesebbről többre

Argentína híresen 36 meccses veretlenségi sorozata hátán lépett be erre a világbajnokságra, de az első meccsét elvesztette a kisfiú Szaúd-Arábia ellen, ami minden bizonnyal a kupa egyik legnagyobb megrázkódtatása volt.

A dél-amerikai óriások azonban ahelyett, hogy a fejükhöz szálljanak, és akadályozzák a vb-futásukat, szilárd győzelmet arattak Mexikó és Lengyelország ellen, amelyet kapitányuk, Lionel Messi lenyűgöző teljesítménye vezetett.

Nem volt sokban más a helyzet, amikor a 16. fordulóban egy tüzes ausztrál csapattal találkoztak, ahol Lionel Messi 1000. válogatottságát ünnepelhette úgy, hogy 3 védő bal oldali és alacsony találatával nyitotta meg a gólt, így a kapus tehetetlen volt.

Julian Alvarez szenzációs gólt lőtt, amikor kirúgta az ausztrál kapust a labdából, aminek következtében Alvarez szabadon lőtt. A meccsnek azonban még nem volt vége, mivel Ausztráliának sikerült egyet visszahúznia egy hatalmas elhajlásnak köszönhetően, amely még csak nem is kapura irányult.

Lionel Messi a 2. félidőben volt a legjobb, amikor bemutatta a szurkolókat, és 3 gólpasszt adott aranytányéron csapattársainak. Sajnos, a 2014-es világbajnoki kampányukra emlékeztetve, ezeket a lehetőségeket brutálisan eltékozolták, így Argentína veszélyesen közel került az utolsó pillanatban elért döntetlenhez, amelyet csak Martinez nagyszerű védése állított meg.

Bár a 2-1-es végeredmény nem igazán árulja el, hogy Argentína mennyire kényelmes volt ezen a meccsen, hacsak nem tudja kihasználni a helyzetét Hollandia ellen, biztosan szenvedni fognak.

Két óriás csatája

Futballrajongók szerte a világon határozottan nyálasak a világbajnokság eddigi egyik legszaftosabb összecsapásán. 

Míg Hollandia összességében jobb eredménnyel büszkélkedhet Albiceleste ellen – kilenc meccs alatt négy győzelemmel és két döntetlennel, ami a labdarúgó-világbajnokság kiegyenlítettek, mindegyiknek 2 győzelme és 1 döntetlenje van.

Legutóbb 2006-ban találkoztak, amikor Sergio Romero tizenegyespárbajával Argentína végzett az élen.

Nagyon beszédes statisztika azonban, hogy Hollandiának 1994 óta nem sikerült negyeddöntős meccset nyernie, míg Argentína a legutóbbi 4 kupából csak egyszer jutott tovább ebből a körből.

Ráadásul most Hollandia áll ebbe a meccsbe lenyűgöző veretlenséggel, amely mára 19 meccsre nőtt.

Rengeteg izgalomra és szoros hívásokra kell számítani ezen a meccsen, hiszen mindkét támadó szellemű csapat a győzelemért fog törekedni. 2,50 at szorzóval Na gyere, a vége rendkívül csábítónak tűnik ezen!

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács

Legújabb hírek

2024 Genesis Invitational: Kedvencek, esélyek és előrejelzések
2024-02-14

2024 Genesis Invitational: Kedvencek, esélyek és előrejelzések

Hírek