2022-es labdarúgó-világbajnokság – Mexikó–Argentína

FIFA Világkupa

2022-11-26

Eddy Cheung

A rengeteg meglepetést és borzongást hozó tornán egyetlenegy sem volt nagyobb, mint a C-csoport nyitómeccsének Argentína veresége a szenzációs Szaúd-Arábia kezében.

2022-es labdarúgó-világbajnokság – Mexikó–Argentína

Rémálom kezdődött az Albiceleste számára

A tornán a 2. legrosszabb helyezést elért csapatként a szaúd-arábiaiak nagy kockázatot vállaltak azzal, hogy nagyon magas védősorral kezdtek, és nagyon szenvedtek az első félidőben. Büntetőgólt kapva, és centikkel távolabb kerültek attól, hogy újabb kettőt szerezzenek – mindkettő egy hajszállal les volt –, és úgy mentek be az öltözőbe, mintha a második félidőben kikapnák őket.

Hervé Renard edző inspiráló vírusbeszéde után azonban megtörtént a lehetetlennek tűnő dolog. Szaúd-Arábia teljesen más csapatnak tűnt, megszállottnak tűnt, miközben hevesen szorították Argentínát a labdáért. A félidő eleje után 10 percen belül két látványos góllal sikerült egy csodás visszatérést elérniük, és minden ellentmondás ellenére sikerült megőrizniük a vezetést egészen az utolsó dudaszóig.

Ami Argentína számára rutinszerű győzelemnek tűnt, az hirtelen rémálommá változott, és egy vereségre tette őket a kieséstől.

Rengeteg Oles, de nincs szivar

Később aznap, miközben Messi és Co még mindig azon töprengett, hogy mi történt, Mexikó megtette a magáét Világbajnokság debütált Lewandowski Lengyelországa ellen.

A lelátók dörgő támogatásával Mexikó úgy tűnt, mintha otthon játszana az Azték Stadionban, miközben kényelmesen passzolták a labdát a pályán tízezrek dallamára, akik „Ole”-t skandáltak! minden bérletért.

Sajnos egyik bérlet sem ment sehova. Úgy tűnt, Lengyelország és Mexikó is inkább félt a vereségtől, mint éhes a győzelemre, és olyan kísérleti mutatókat mutatott be, amelyek úgy tűntek, amikor a mezőny harmadik oldalához közeledtek, elfogytak. 

Bár a labdabirtoklás tekintetében uralhatták volna a játékot, Mexikó teljesen foghíjasnak tűnt, amikor eljutott a lengyel területre. Lengyelország eközben a jelek szerint nem tudja megtartani a labdát, és még kevésbé tudta veszélyes helyzetekben eljuttatni a talizmán Lewandoskyhoz.

Egy alkalommal, amikor a Barca támadóját a területre juttatták, egy puha szabálytalanság áldozata lett a területen, amikor Hector Moreno megrángatta a mezét, és úgy ítélték meg, hogy lebuktatta a területen. Noha úgy tűnt, hogy könnyű lehetősége nyílik megszerezni első vb-meccsét, még egy akadály állt az útjában: a világbajnokság legendás kapusa, Guillermo Ochoa.

A valaha volt 5. világbajnokságon játszó Ochoa rendkívüli világbajnoki hőstetteiről volt ismert, amelyek újra és újra megmentették Mexikó versenyét. És ezúttal sem volt ez másképp, mivel Ochoa úgy tett, mintha jobbra indulna, csak hogy balra repüljön, és megállítsa Lewandowski jobb alsó szögletét.

Dicsőséges pillanat volt ez, amely rengeteg energiát fecskendezett a mérkőzésbe, de sajnos végül egyik fél sem vált eredményre.

Argentína meg tudja váltani magát?

Míg Argentína eredménytelenül játszott Szaúd-Arábia ellen, minden bizonnyal rengeteg veszélyes helyzetet sikerült kialakítania. Ha elegendő időt kaptak, valószínűleg nem sok időbe telt volna az egyenlítés – a szaúdiak hősiessége ellenére.

Mexikó azonban úgy tűnt, még 6 órát játszhatott volna anélkül, hogy valódi veszélyt okozna a lengyel csapatnak. Hacsak nem vállalnak nagyobb kockázatot és nem okoznak nagyobb veszélyt az ellenfél térfelén, akkor el kell veszíteniük ezt a meccset. Végül is Ochoa csak annyit tud tenni.

Tekintettel arra, hogy feltétlenül könyörtelenül támadniuk kell ezen a meccsen – és figyelembe véve Ochoa isteni beavatkozásait, szeretjük Argentinát 4,5 csapatszöglet felett 1,71-nél Na gyere.

Legújabb hírek

Az Ultimate Boxing Sportfogadási útmutató
2023-02-08

Az Ultimate Boxing Sportfogadási útmutató

Hírek