2022-es labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntője – Brazília–Dél-Korea

FIFA Világkupa

2022-12-05

Eddy Cheung

A 2022-es labdarúgó-világbajnokság kieséses szakasza olyan mérkőzéssel folytatódik, amelyet kevesen sejtettek volna, mivel a torna favoritja, Brazília a kupa egyik nagy esélytelen csapatával, Dél-Koreával mérkőzik meg.

2022-es labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntője – Brazília–Dél-Korea

A 974 Stadionból GMT 19:00-kor kezdődő 16. forduló egyértelmű favoritja a brazíliai negyeddöntőbe jutásnak. Ha azonban van valami, ami 2022-es labdarúgó-világbajnokság arra tanít minket, hogy számítsunk a váratlanra!

Könnyek és ujjongás

A csoportkör utolsó fordulója minden bizonnyal feleként hozta a drámát a tornán résztvevő csapatok eliminációval szembesült. 

Az aprítóblokkért sorban állók között volt Dél-Korea is, egy lendületes csapat, amely bepillantást mutatott, hogy mire képes, de nem találta meg a várt eredményeket. 

Az Uruguay elleni halvány-null döntetlen és a Ghána elleni izgalmas 2-3-as vereség kínszenvedés után úgy tűnt, hogy Dél-Korea világbajnoki reményei mentőövön állnak, amikor a csoportelső Portugáliával mérkőznek meg.

A ghánai és uruguayi győzelmek után már kvalifikáltan érkezett erre a meccsre, így Portugália megengedheti magának, hogy néhány kulcsjátékost pihentessen a következő fordulóra. Mindazonáltal továbbra is arra törekedtek, hogy pontot szerezzenek ezen a meccsen, hogy biztosítsák a kvalifikációt a legfelső pozícióban, akár Cristiano Ronaldo indításáig is.

És míg Portugália rögtön az ütőből kezdett nyerni az újonc Ricardo Horta 5 perces góljával, Dél-Koreának mindössze 20 perc kellett ahhoz, hogy saját góljával válaszoljon, miután Cristiano fura hibája volt K. Young szögletében. -gwon egy sitterrel körülbelül egy méterre a céltól.

Miközben Korea folyamatosan a győztesért küzdött, egyre biztosabbnak tűnt, hogy Uruguay a 2. helyen jut tovább a következő körbe, így Korea az utolsó helyre van ítélve 1 ponttal.

Son Heung-min azonban nem volt hajlandó elfogadni ezt a sorsot, és a 91. percben egy portugál szöglet után birtokba vette a labdát, és egyedül futott végig az ellenfél térfelén. Csak egy ember a világ ellen, feltartotta a játékot - 6 ellenféllel körülvéve -, miközben az erősítés érkezésére várt.

Végül a sérüléséből visszatérő Hwang Hee-chan volt az, aki berohant a területre, és megkapta a legtökéletesebben súlyozott passzt Songtól, amivel örökre győztes gólt szerzett, nemcsak Portugáliát legyőzve, hanem Brazíliával is megmérkőzött. a 16. fordulóban.

Még több késői esélytelen dráma

Míg Korea volt a hős csoportjuk harmadik körös drámájában, Brazília lett az áldozat az övékben.

Portugál társaikhoz hasonlóan a The Seleção is a Kamerun elleni utolsó meccsen érkezett, már kvalifikálta magát a következő körbe.

Tite, 2016 óta a brazil tréner, megragadta az alkalmat, hogy bemutassa B-oldalát, és lehetőséget adjon olyan játékosoknak, akik nem kaptak sok percet, mint például Gabriel Jesus, Antony és még a 39 éves legenda, Dani Alves is.

Brazíliának a B-csapat mellett is sikerült irányítania a játékot, és számtalan helyzetet kialakítani a mérkőzés során – bár Devis Epassy kameruni kapus nagyszerű teljesítményének és a brazil támadók pazarló befejezésének köszönhetően nem tudták megnyitni a tabellát.

Éppen akkor, amikor úgy tűnt, a meccs gól nélküli döntetlennel fog végződni, Aboubakarnak sikerült egy fantasztikus keresztrúgás végére jutnia a területre, és Edersont a helyén hagyni, ahogy a labda a kapu jobb alsó sarkába került. Kamerun híres győzelmét szerezte, amelyet nem egyhamar elfelejtenek.

Nemcsak ez volt az első alkalom, hogy Brazília valaha vereséget szenvedett egy afrikai csapattól a világbajnokságon, de ezzel véget is ért a dél-amerikai óriások kilenc meccses győzelme.

Képes-e Korea újabb csodát csinálni?

Korea hősies győzelme Portugália ellen és Brazília történelmi vesztesége az Indomitable Lions ellen rengeteg szurkoló álmodik majd arról, hogy Korea is hasonló felfordulást okoz ezen a meccsen. Bár ez a torna rengeteg meglepetést tartogatott, ez azonban talán túl messzire vezet.

Bár igaz, hogy Brazília nem igazán volt olyan domináns a csoportkörben, mint várták – a Szerbia és Svájc elleni karcsú győzelmeknek köszönhetően – mégis sokan a kupa hazavitelének favoritjának tartják.

Az A-válogatott visszatérésével – beleértve a korábban sérült Neymar megerősített visszatérését – Brazíliának el kell kezdenie megmutatnia a világnak, hogy el akarja nyerni ezt a kupát. 

Míg Koreának csak a 2002-es világbajnokságon sikerült túljutnia a nyolcaddöntőn, Brazília az 1990-es Argentína elleni vereség óta nem kapott ki ebben a szakaszban.

Miközben azt várjuk, hogy a koreaiak jó teljesítményt nyújtanak, a brazil győzelem és a 2,5 feletti 1,95-ös Comeon-i ár nekünk nagy értéknek tűnik.

Legújabb hírek

Az Ultimate Boxing Sportfogadási útmutató
2023-02-08

Az Ultimate Boxing Sportfogadási útmutató

Hírek