2022-es labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntője – Marokkó–Spanyolország

FIFA Világkupa

2022-12-06

Ethan Tremblay

A 16. forduló utolsó napja az egész forduló egyik legmeglepőbb mérkőzését hozza, hiszen egy rendkívül lenyűgöző Marokkó az európai óriás Spanyolországgal mérkőzik meg.

2022-es labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntője – Marokkó–Spanyolország

A mérkőzés 15:00-kor kezdődik az Education City Stadionból. A mérkőzés győztese szombaton Portugália–Svájc győztesével mérkőzik meg a negyeddöntőért.

Váratlan vezető

Valljuk be: amikor Marokkót besorolták az F-csoportba az európai cselgáncsozókkal, Horvátországgal és Belgiummal, senki sem adott nekik (illetve Kanadának) sok esélyt a továbbjutásra.

Végül is Horvátország a második helyen végzett a kupa előző kiírásában, míg Belgium maga sem maradt el, és megszerezte a 3. helyet. Marokkó pedig 2 vereséggel és egy döntetlennel kikapott a csoportkörben.

Négy év alatt azonban sok minden változhat, és az észak-afrikai rész a tökéletes példa erre, hiszen olyan csoportot hoztak létre, amelynek elérhetetlennek kellett volna lenniük, és nem csak továbbjutottak onnan, hanem 2-vel vezették is a tabellát. nyer és döntetlen.

A tornát azzal kezdték, hogy Horvátország nulla-nulla döntetlenre zárt, lenyűgöző védekezési mutatványokkal, majd Marokkó a torna egyik legnagyobb felfordulását okozta, amikor 2-0-ra legyőzte Belgiumot.

A 4 bebiztosított pontnál Marokkónak mindössze döntetlenre volt szüksége a következő fordulóba való továbbjutáshoz az utolsó, Kanada elleni meccsén.

Marokkó ambíciói azonban túlmutattak azon, hogy egyszerűen a 16 közé jutjanak, ehelyett szilárd, 2-1-es győzelmet arattak, hogy biztosítsák a csoportelső kvalifikációt.

Számított veszteség?

Míg Marokkó mindent beleadott, hogy leküzdje Kanadát és az F-csoport éllovasává tegye magát, Spanyolország az utolsó Japán elleni meccsen úgy lépett pályára, hogy a kvalifikáció már majdnem a zsákban volt. Vagy így gondolták.

Miután a nyitómérkőzésen teljesen megdöntötte Costa Ricát, a folytatásban pedig döntetlent játszott Németország ellen, Spanyolország előnye +7 gólkülönbség volt, ami azt jelenti, hogy minden csapat, amely pontszerzésre képes lenne, minden bizonnyal az ibériai csapat második legjobbja lett volna. .

Mivel Németország egyidejűleg az életéért játszott Costa Rica ellen, Luis Enrique úgy döntött, hogy csapata nagy részét váltogatja, és kulcsjátékosait pihenteti a 16. fordulóban, ami nem volt biztos.

Míg úgy tűnt, hogy a spanyol B-csapat a 11. percben Alvaro Morata góljának köszönhetően kézben tartja a dolgait, Luis Enrique manővere veszélyesen közel került ahhoz, hogy felemelje a hasát, amikor az ádáz japán csapat felébredt álmából, és megfordította az állást a találkozón. második fél.

Noha a Japán elleni vereség önmagában nem lenne elég ahhoz, hogy kiessen a kupából, Costa Ricának sikerült megelőznie Németországot a 70. percben, ami egy bizarr világhelyzethez vezetett, ahol Japán és Costa Rica megy át, míg Németország és Spanyolország kiesik. ki a pohárból.

Még ha Spanyolország nem is tudta megfordítani az állást, a vörösök szerencséjére Németországnak sikerült megfordítania a sajátját: az utolsó 20 percben 3 gólt rúgott, így Spanyolország a második helyen jutott tovább a következő körbe, miközben saját maga is kiesett.

Tekintettel arra, hogy Horvátország az F csoport 2. helyére kvalifikálta magát, mielőtt Spanyolország lejátszotta volna a mérkőzését, sokan azt feltételezik, hogy Spanyolország veszíteni akart Japán ellen, hogy elkerülje a balkáni csapat elleni játékot. De vajon ez volt a helyes választás?

A szomszédok csatája

Még ha mindkét ország különböző kontinensen található, Marokkó mindössze 14 km-re van Spanyolország legdélibb pontjától.

Ami azonban a futballt illeti, sokkal nagyobb a különbség a két fél között. Széles körben azt várják, hogy a spanyol csapat előrébb kerüljön ebben a kiütéses döntetlenben, de azzal, hogy a 2018-as oroszországi 2 legjobb csapattal egy csoport 1. helyére jutott, Marokkó bebizonyította, hogy kész megölni az óriásokat ebben a kupában.

Keresd a gólokat ezen a meccsen, főleg, ha Spanyolország gólt szerez az első félidőben. Ha úgy gondolja, hogy ez a helyzet, a Betssonnál 2,24-es 2,5 feletti ára elég csábítónak tűnik!

Legújabb hírek

Az Ultimate Boxing Sportfogadási útmutató
2023-02-08

Az Ultimate Boxing Sportfogadási útmutató

Hírek