FIFA Világkupa

November 22, 2022

D csoport, 1. mérkőzésnap, előzetes

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter

A C-csoporttal egy napon játszó D-csoport november 22-én, kedden is debütál.

D csoport, 1. mérkőzésnap, előzetes

A várható kupaesélyes Anglia, Hollandia és (valószínűleg) Argentína erőteljes bemutatkozása után itt az ideje, hogy a regnáló vb-bajnok debütáljon, valamint egy dán csapat, amely sokakat meglepni szeretne.

Dánia vs Tunézia

Dánia és Tunézia, amikor először találkoztak hivatalos mérkőzésen, nagyon eltérő helyzetek hátterében lépnek pályára – történelmileg és jelenben is.

A történelem megismétli önmagát?

Egyrészt, Dánia még soha nem kapott ki az afrikai riválisok közül a világbajnokságok során találkozott egymással, két győzelemmel és két döntetlennel. Eközben Tunéziának még soha nem sikerült nyernie egy UEFA-csapat ellen, három döntetlent játszott és hét vereséget szenvedett.

A dánoknak is van egy fantasztikus rekordjuk Világbajnokság nyitómérkőzései, négyet megnyert az ötből, amelyben versenyeztek. Az egyetlen vereséget Hollandia ellen érte el 2010-ben, 0-2-vel. További érdekesség, hogy minden alkalommal sikerült továbbjutniuk a verseny következő fordulójába, amikor megnyerték első meccsüket.

Noha a 2022-es Katar lesz Tunézia hatodik fellépése a labdarúgó-világbajnokságon, azzal a sajnálatos rekorddal büszkélkedhet, hogy soha nem tudott továbbjutni a csoportkörön. Az afrikai csapat 15 vb-meccséből 14-en sem tudott tiszta lapot tartani, és közben 25 gólt kapott.

Az egyetlen alkalom, amikor ez a két csapat találkozott egymással, egy 20 évvel ezelőtti japán barátságos mérkőzés volt, amelyen Dánia 2-1-re nyert.

Tunézia remek formában indul a tornán, legutóbbi kilenc meccséből csak egyet veszített el. Mindazonáltal nagy esélytelennek számítanak ezen a meccsen egy dán csapat ellen, amely Katarban mélyrepülésre vágyik.

Miután bejutott a 2020-as Európa-bajnokság elődöntőjéig, nagy elvárásokat támasztanak az északi oldallal és néhány kulcsjátékosával szemben, mint például Mikkel Damsgaard, Pierre-Emile Hojbjerg, Kasper Dolberg és a kapitány. Christian Eriksen.

Mivel Dánia fantasztikus védekezéssel büszkélkedhet, Tunézia pedig nem tudott folyamatosan a kapuba találni az elmúlt évben, Ha egy dán győzelmet akarunk tisztán tartani, az jó 2,25-ös érték lehet a Betwaynél.

Franciaország vs Ausztrália

A regnáló bajnok alulról találkozik a fiúkkal, egy minden bizonnyal elektromos meccsen!

Miközben történelmileg Franciaország sokkal erősebb oldalnak bizonyult, mint ausztrál társai, sok olyan tényező játszik szerepet, amely bonyolíthatja a francia fél dolgát – egyesek kézzelfoghatóbbak, mint mások.

Le tudja győzni Franciaország az átkot?

A vb-győztesek átka régi feleségek mesének tűnhet, de ahogy a babonák járják, nem lesz könnyű megrázni. Hiszen a hideg kemény tények bebizonyították, hogy a korona megtartása nem könnyű feladat.

Nem csak arról van szó, hogy Brazília 1962 óta egyetlen csapatnak sem sikerült egymás ellen vb-t nyernie, hanem a közelmúltban Olaszország, Spanyolország, Németország, sőt maga Franciaország is kiesett a csoportkörben, miután megnyerte az előző győzelmet. bajnokság.

Mintha ez nem lenne elég aggasztó, a francia csapat legalább 5 indulót nélkülözve érkezett a tornára, Karim Benzema, N'Golo Kante, Presnel Kimpembe, Christopher Nkunku, Paul Pogba és Mike Maignan sérülés miatt. 

Ha ehhez hozzávesszük a legutóbbi hat meccsükből csak egy győzelmet, valamint a Horvátország és Dánia elleni vereséget, akkor el kell töprengeni, hogy valóban a franciák lesznek-e az átok következő áldozatai.

Ennek ellenére Franciaországot tekintik a könyvek egyértelmű favoritnak ezen a meccsen 1,25-ös szorzóval.

Ausztrália megváltást keres

A hatodik vb-szereplésével a Socceroos csak egyszer tudott továbbjutni a következő körbe – 2006-ban Németországban –, és a legutóbbi kilenc meccsükből csak egyet nyertek meg, miután 2010-ben 2-1-re legyőzték Szerbiát.

Ausztrália zsinórban három csoportkörből való kilépésének befejezésére törekszik, és egy ismerős ellenféllel kezdi meg vb-kampányát, miután Oroszország 2018-as csoportkörében Franciaországgal mérkőzött meg.

Antoine Griezmann tizenegyesének és Aziz Behich öngóljának köszönhetően 2-1-re kikapott Socceroos a vártnál közelebb tartotta a leendő világbajnoki bajnokot, és kedden ismét erre törekszik majd, amikor lehetőséget kap.

Franciaországban nem sok értéket nyer a győzelem, de ha úgy gondolja, hogy az átok újra lecsaphat, vagy ami még pragmatikusabb, hogy Franciaország sérülései megzavarják győzelmi útjukat, fogadás a "Draw or Australia"-ra 3,8-as szorzóval a Betway-en nagyszerű jutalomnak tűnik.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
Ról ről

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

Emelje fel fogadási játékát: bennfentes választások, statisztikák és megbízható vélemények
2024-06-02

Emelje fel fogadási játékát: bennfentes választások, statisztikák és megbízható vélemények

Hírek