FIVB World Cup sportfogadás 2022

Ez a cikk segít a fogadóknak abban, hogy megalapozott fogadást tegyenek a FIVB világbajnokságra, a világ egyik legjobb röplabda-bajnokságára. A FIVB az 1947-ben Svájcban alapított Federation Internationale de Volleyball rövidítése, és a világszintű röplabda irányító testülete. Az általuk rendezett röplabda-bajnokságok között szerepel a 4 évente megrendezett férfi világbajnokság is.

Ezen a tornán tizenkét nemzeti csapat vesz részt, akik az 5 kontinentális szövetség közül a legjobb 2 csapatot választják, a másik kettő pedig a házigazda Japán és az előző év világbajnoka.

Minden, amit a FIVB Világkupa fogadásáról tudni kell

Minden, amit a FIVB Világkupa fogadásáról tudni kell

A FIVB világbajnokságra az olimpiai játékok előtti évben kerül sor, és kvalifikációs versenyként szolgál a olimpiai játékok a legjobb 2 csapattal. Az első 3 FIVB világbajnokságot különböző országokban rendezték meg, de 1977-től a tornát mindig Japánban rendezték meg.

A nyereményalap valamivel több, mint 1 millió dollár, a győztes csapat 600 000 dollárt oszt meg játékosai között, 30 000 dollárt pedig a szövetségük kap. A második helyezett csapat 300 000 dollárt kap a játékosoknak, 15 000 dollárt pedig a szövetségnek. A harmadik helyezett csapat 100 000 dollárt kap a játékosok között, és 10 000 dollárt a szövetségük számára.

Minden, amit a FIVB Világkupa fogadásáról tudni kell
FIVB Világkupa formátum

FIVB Világkupa formátum

A FIVB világbajnokság az egyik legnagyobb röplabdatorna, amelyen 12 nemzeti csapat vesz részt 2 hetes periódusban, 4 évente, októberben. Naponta 6 mérkőzést játszanak számos helyszínen/városban Japánban, és 2-3 naponta pihennek a játékosok, hogy felépüljenek.

A 12 csapatot 2 medencére osztják a versenyen 2 különálló fázisban játszották. Az első szakaszban minden csapat megmérkőzik a többi csapattal a saját medencéjében. A második fázisban minden csapat megmérkőzik a másik csapat többi csapatával.

Az összesített állást a meccspontok, a megnyert mérkőzések száma, a szettarány és a pontarány alapján számítják ki. Az összesítésben a legtöbb pontot szerző 2 csapat automatikusan kvalifikálja magát a következő évi olimpiai játékokon való részvételre.

Eddig 14 FIVB világbajnokság zajlott le, a következő 2023-ra esedékes. Egyes nemzeti csapatok kiemelkedtek ezeken a röplabdatornákon: Oroszország 6 világbajnokságot nyert, ezt követi Brazília 3-mal és az USA 2-vel.

FIVB Világkupa formátum
A FIVB világbajnokság története

A FIVB világbajnokság története

Az első FIVB Világkupát 1965-ben Lengyelországban rendezték meg, és valójában az akkori 2 fő röplabda az akkori versenyek – az olimpiai játékok és a világbajnokságok. Az első 2 vb kizárólag férfiak számára volt, de 1973-ban létrejött a női világbajnokság, amely azóta is tart.

A 90-es években a Világliga és a Grand Prix létrejöttével megnövekedett a röplabda sportversenyek listája. Ezek az extra versenyek szinte semmivé tették a világbajnokságot, de a tornát megmentették azáltal, hogy az olimpiai játékok előtti évre változtatták, hogy kvalifikációs versenyként szolgáljon.

A FIVB világbajnokság története
Minden, amit a röplabdáról tudni kell

Minden, amit a röplabdáról tudni kell

A röplabda egy olyan játék, amelyet 2, egyenként 6 fős csapat játszik egy pályán, hálóval a közepén. Egy játék az 5 szett legjobbjából áll, az első 4 szett 25 pontig, az ötödik pedig 15 pontig tart. Egy csapatnak 2 ponttal kell nyernie egy szett megnyeréséhez, de mivel a játszható pontok száma nincs korlátozva, a szett korlátlanul folytatódhat, amíg el nem éri a 2 pont különbséget.

A labdát úgy adják ki a háló fölé, hogy egy játékos kézzel eltalálja a labdát, és csak háromszor érintheti meg az ellenfél csapata, ami azt jelenti, hogy a harmadik érintésnek a háló feletti lövésnek kell lennie. Pontokat akkor szereznek, ha a labdát az ellenfél térfelén földelték, vagy az ellenfél csapata nem tudja visszatenni a labdát, vagy eltalálja a pályán kívül.

Minden, amit a röplabdáról tudni kell
Miért népszerű a FIVB világbajnokság?

Miért népszerű a FIVB világbajnokság?

Függetlenül attól, hogy a fogadók az FIVB világbajnokságra, a világbajnokságra vagy a röplabda bajnokságra fogadnak, számos népszerű fogadás megtehető az online sportfogadási oldalakon. A legnépszerűbb fogadás fogadjon online fogadási oldalakon mert a röplabda a lényeg.

Itt a fogadók arra fogadnak, hogy milyen jól teljesítenek a csapatok, és nem arra, hogy ki nyeri meg a játékot. Az online sportfogadókon egy egyszerűbb fogadás a pénzvonal fogadás, amely egyszerűen arra tesz fogadást, hogy ki lesz a győztes csapat.

A legnagyobb röplabdaeseményekre, például a FIVB-világbajnokságra, a fogadók arra fogadhatnak, hogy szerintük ki nyeri meg a röplabdatornákat. Aztán ott vannak az over/under fogadások, amelyek előre jelzik, hogy a meccsen szerzett pontok összértéke meghaladja-e vagy alatta lesz az online sportfogadó által beállított számnak.

Fogadások is köthetők arra, hogy mi lesz a végeredmény a megnyert szettek tekintetében. A szett fogadás a szettekkel kapcsolatos fogadás másik típusa. Ez az, ahol a fogadók arra fogadnak, hogy ki nyeri a játék első szettjét, vagy hány pontot szereznek egy adott szettben.

Miért népszerű a FIVB világbajnokság?
Hogyan fogadjunk a FIVB világbajnokságra

Hogyan fogadjunk a FIVB világbajnokságra

Miután talált egy jó hírű, megfelelő engedéllyel rendelkező, röplabdát kínáló webhelyet, a fogadónak regisztrálnia kell az oldalon, finanszíroznia kell a számláját, el kell navigálnia a röplabda részre, ki kell választania egy játékot, ki kell választania egy fogadást, és meg kell erősítenie a fogadást.

A játékosok azonban hatékonyabbá tehetik fogadásukat, ha számos, a játékhoz kapcsolódó tényezőt tanulmányoznak. Egy fogadónak legalább a játékszabályokat meg kell értenie ahhoz, hogy megfelelően fogadhasson. A játék olvasása és a meccsek nézése segít ebben.

Az egyik legfontosabb megközelítés a csapatokra és a játékosokra vonatkozó statisztikák kutatása, valamint a csapatok és játékosok formájával, erőnlétével, sérüléseivel stb. kapcsolatos legfrissebb hírek követése.

Például, ha egy kulcsjátékos vagy liberó megsérül, az negatívan befolyásolhatja csapatuk teljesítményét. Egy másik példa, ha egy erős adogatásáról ismert csapatot egy olyan csapat ellen pályára állítanak, amelyről köztudott, hogy gyenge visszatérési rekordja van, az jobban megalapozott fogadást eredményezne a fogadó számára.

A fogadó professzionális tippadókkal is ellenőrizheti az interneten, hogy a tippjeik hasonlóak-e. Végül, hogy kihasználják a legjobb esélyek, ideális esetben a játékosoknak számos online sportfogadónál kell regisztrálniuk, így könnyen ott játszhatnak, ahol a legtöbb pénzt lehet keresni.

Hogyan fogadjunk a FIVB világbajnokságra
A legjobb FIVB világbajnokság fogadási oldalai 2022

A legjobb FIVB világbajnokság fogadási oldalai 2022

A Bettingranker megkönnyíti a játékosok számára, hogy megtalálják a számukra legmegfelelőbb online fogadóirodát az online oldalakról szóló kiterjedt ismertetőikkel. Számos ajánlott webhely létezik 1xBet magas rangú a bettingrankeren, 183 országban, 78 pénznemben és 31 pénzfelvételi módban szolgál ki.

A 15 éve alapított program 29 nyelvet szolgál ki, így a világ minden tájáról érkező játékosok magabiztosan vehetnek részt benne, és akár 130 dolláros üdvözlő bónuszt is tartalmaz. A 22 Bet szintén előkelő helyen szerepelt a rangsorban, hozzáférést kínálva a sok ország és pénznemek, valamint teljesen optimalizált alkalmazások állnak rendelkezésre. Weboldaluk 39 nyelven érhető el Európából, Ázsiából és Afrikából.

A Megapari egy másik ajánlott oldal, amely viszonylag új, de már világszerte a fogadók kedvencévé vált. 100%-os első befizetési bónuszt, valamint számos egyéb promóciót kínál. Végül, de nem utolsósorban az Parimatch amely 20%-os pénzvisszatérítéssel büszkélkedhet. Ezenkívül üdvözlő bónuszokat kínál az első 5 befizetésre, összesen 3000 dollár erejéig.

A Parimatch számos jó hírű licenccel rendelkezik, 8 országban és 2 nyelven, angolul és portugálul működik. Elfogadja a brazil reálokat, nagyszerű, ha Brazíliából fogad, valamint eurót és USD-t.

A legjobb FIVB világbajnokság fogadási oldalai 2022