IBU Biathlon World Cup sportfogadás 2022

A biatlon alapú versenyek listáján az IBU Világkupa nagyon előkelő helyet foglal el. Csak a második a téli olimpia után. Csak a legmagasabb szintű biatlonosok versenyezhetnek. Külön szezonok vannak a férfiaknak és a nőknek. A múltban a női biatlonbajnokságok az Európa Kupa védőernyője alá tartoztak. A kontinensen kívüliek azonban továbbra is versenyezhettek.

Összességében a világbajnokság fő nézettsége és résztvevői az északi országokból érkeznek. A Nemzetközi Biatlon Szövetség szervezi ezt az eseményt. Ez egy sorozat, amely novemberben kezdődik, majd márciusban ér véget. A világbajnokságok rendező országa évről évre változhat.

Minden, amit az IBU Biatlon Világkupa fogadásáról tudni kell

Minden, amit az IBU Biatlon Világkupa fogadásáról tudni kell

A fő kritérium az, hogy megfelelő sípályákkal rendelkezzen. 1977 óta ezek a versenyek évente kerülnek megrendezésre. A legnagyobb nemzetközi sportágak sportolóihoz képest biatlon a játékosok nem keresnek sok pénzt. A világbajnokság szegényes díja meglehetősen alacsony, minden esemény győztesei körülbelül 15 000 dollárt kapnak.

A bajnok mindössze 28 000 dollárt kap. Az ilyen kis összegek nagy horderejű biatlontornákra megmagyarázhatják, hogy a fogadóirodák miért nem összpontosítanak erre a sportra. A legjobb fogadóirodákon azonban elérhetőek lesznek az IBU eseménypiacai.

Minden, amit az IBU Biatlon Világkupa fogadásáról tudni kell
Az IBU biatlon világbajnokság története

Az IBU biatlon világbajnokság története

Ban ben skandináv országok a biatlon hagyománya Ullr skandináv isten legendáiból ered. Azt mondták róla, hogy a síelés és a vadászat istene is volt. Norvégiában a katonai kiképzés alternatívájaként fejlesztették ki. Ez a nemzet már a 18. században rendezett sí/lövőversenyeket.

Elég sok időbe telt, mire létrejött egy biatlon világbajnokság. Az elsőre 1977-ben került sor. Ennek a rendezvénynek a fődíja a Big Crystal Globe nevű trófea lett. A legjobb összetett biatlonosnak ítélik oda. Kis kristálygömböket kapnak azok, akik a legjobban teljesítenek akár síelésben, akár lövészetben. Voltak olyan esetek, amikor az emberek mindkettőt megnyerték. Ezek a játékosok általában a fogadóirodák kedvencei.

Frank Ullrich nyerte a világbajnokságot. 1978 és 1981 között ő is megszerezte a legjobb helyezést. 1982-ben létrehozták a női biatlonosok versenyének változatát. Az első nő, aki megnyerte, Gry Østvik volt. Magdalena Forsberg uralta ezt a bajnokságot, 1996 és 2001 között az első helyen végzett. Ullrich és Forsberg jó példák arra, hogy mire kell figyelni egy versenyzőnél, amikor online sportfogadást köt.

Az IBU biatlon világbajnokság története
Minden, amit a biatlonról tudni kell

Minden, amit a biatlonról tudni kell

Ahogy a neve is sugallja, biatlon sportesemény két szegmensből áll. A versenyzőknek először egy sífutópályán kell versenyezniük egymással. A verseny során meg kell állniuk, és lövésben kell részt venniük (általában kettő vagy négy). A lövőkörök felét fekvő helyzetben, a többit álló helyzetben kell teljesíteni.

A versenyzők extra időt vagy távolságot adhatnak a végeredményükhöz, ha rosszul teljesítenek a lövészet szakaszában. Az összességében legrövidebb időt elért versenyzők nyernek. A biatlont meglehetősen egyedinek tekintik az országon belül a sport világa. A versenyeken résztvevőknek kiemelkedően jó síreflexekkel, pontossággal és látással kell rendelkezniük.

A biatlonosoknak öt célt kell eltalálniuk a lövészet során. Ha nem, minden egyes elhibázott cél büntetést von maga után. Ez az adott verseny szabályaitól függően változhat. Néha egy 150 méteres büntetőhurkot is le kell síelni. Az emberek többsége inkább a korcsolyázó technikát alkalmazza.

Síelés közben a puskát a versenyző viseli. Haladásukat köztes időkre osztják, amelyeket az ellenőrző pontokon számolnak. Ez segít a bíróknak és a biatlonosoknak is nyomon követni, ki nyer.

Minden, amit a biatlonról tudni kell
Miért népszerű a Biatlon Világkupa fogadása?

Miért népszerű a Biatlon Világkupa fogadása?

Annak ellenére, hogy a biatlontornák a futballhoz és a kriketthez képest kisebb szurkolótáborral rendelkeznek, az IBU világbajnokságnak még mindig van elkötelezett követője. Azok az emberek, akik követik ezeket az éves versenyeket, általában olyan országokból származnak, ahol a síelés elterjedt. Számos téli sporttípusra lehet fogadni. A biatlonok izgalmas természetükkel tűnnek ki. A versenyzőknek a célig kell futniuk, miközben bemutatják fegyvertudásukat.

A biatlon azért is népszerű, mert olyan embereket vonz, akik két jellegzetes időtöltést élveznek: a sífutást és a céllövészetet. A sport vonzza az északi polgárokat a skandináv történelemhez és mitológiához fűződő kapcsolatai miatt. Azt is meg kell jegyezni, hogy a sportfogadás nem csak a nyeremény megszerzéséről szól. A szerencsejátékosnak meg kell néznie azokat a versenyeket, amelyeken fogad.

Az IBU Biatlon Világkupa rengeteg magas oktánszámú akciót kínál. Még ha a fogadás elvesztésével is végződik, a néző akkor is jól érzi magát. A legjobb téli sportokra összpontosító fogadóirodákon piacok kapcsolódnak ehhez az eseményhez. A punter nyomon követhette a benne versenyzők pályafutását. Ez segíteni fog nekik abban, hogy jobban megértsék síelési/lövési készségeiket a többi biatlonoshoz képest.

Miért népszerű a Biatlon Világkupa fogadása?
Hogyan fogadjunk az IBU biatlon világbajnokságra

Hogyan fogadjunk az IBU biatlon világbajnokságra

Annak ellenére, hogy maga a sport némileg egyedi, a biatlon fogadási stílusai nagyon hasonlóak a többi játéktípushoz. A legfontosabb dolog, amit szem előtt kell tartani, hogy a bajnokságok gyakorlatilag mindig télen zajlanak. Ezért, online fogadóirodák nem mindig lesznek egész évben nyitva a piacok. Amikor végre elérhetővé válnak, a fogadók egy sor tétet köthetnek.

Előre megjósolhatják, melyik biatlonos nyeri meg a versenyt. Ez a fogadási típus nagyon sok különböző sportágban elterjedt. A fő különbség az, hogy a biatlont két versenyszámra osztják. Ez lehetővé teszi a szerencsejátékos számára, hogy a síelés és a lövöldözős szegmensben is győztest választhasson.

Vannak, akik szívesebben választják az első három helyezettet. A biatlonszakértők szeretik ezeket a fogadásokat, mert minden biatlonossal kapcsolatos tudásukat kamatoztatni tudják. A cél az első három helyezett pontos dobogós helyezésének meghatározása.

A magasabb szintű fogadások népszerűek, de nem minden online fogadói oldalon találhatók meg. Ez magában foglalja annak előrejelzését, hogy a biatlonosok magasabban fognak-e párba állni másokkal. Az összehasonlítás ennek a fogadási formátumnak a fő része. Az elsősorban téli sportokra koncentráló szerencsejáték-társaságok nagyobb valószínűséggel kínálják.

Hogyan fogadjunk az IBU biatlon világbajnokságra
A legjobb biatlon világbajnokság fogadási oldalai 2022

A legjobb biatlon világbajnokság fogadási oldalai 2022

Több főbb sporttípus esetén a szerencsejátékosnak hatalmas választéka lesz a sportfogadási oldalak tekintetében. A probléma az, hogy a fogadói közösség a biatlon bajnokságot résnek tekinti. Szerencsére még mindig van egy maroknyi jó hírű és kiváló minőségű fogadóiroda, amely kiszolgálja ezt a piacot.

A BetVictor nagyszerű lehetőség azok számára, akik rugalmas banki módszerekre vágynak. Az IBU biatlon világbajnokságra bankkártyával és e-pénztárcával is lehet fogadni. Ez az online fogadási oldal versenyképes bónuszokat is kínál az új felhasználóknak. Ha a fogadók keresik tisztességes esélyek fogadások és jó felhasználói felület, akkor a BetVictor a fogadóirodák számukra.

Ugyanez elmondható a 10bet-ről is. Az elmúlt 20 évben népszerű sportfogadási márkává nőtte ki magát. A webhely az Egyesült Királyság, Írország, Svédország és Málta szerencsejáték-hatóságainak engedélyével rendelkezik. Világszerte több mint egymillió ember választja a 10betet. Egy másik lehetőség a 22Bet. Biatlon online fogadásokat kínál Európában élő emberek számára.

Fiatalabb, mint a BetVictor és a 10bet. Ennek a cégnek azonban továbbra is szórakoztató fogadási élményt tud nyújtani. Ha a szerencsejátékosok még mindig nem biztosak abban, hogy melyiket válasszák, elolvashatják a vásárlói véleményeket.

A legjobb biatlon világbajnokság fogadási oldalai 2022