Kentucky Derby

Hatalmas követőinek köszönhetően a leglátogatottabb tétverseny több becenevet is kapott. Vannak, akik „Fuss a rózsákért” néven hivatkoznak rá, utalva a győztes által kapott virágkendőre. Mások „A sport leggyorsabb/legizgalmasabb két perceként” emlegetik. Ez a sok szeretet azt mutatja, hogy miért érdemes minden sportszeretőnek részt vennie vagy követni a rendszerint televíziós versenyt a világ minden tájáról.

A lovassport az egyik legrégebbi versenysport, melynek története egészen ie 648-ig nyúlik vissza. Azóta sok évszázadon át a gazdagok tartaléka volt, innen kapta beceneve „Királyok sportja”.
Ebben egy zsoké (lovas) és egy kiképzett ló versenyez másokkal, hogy megtegyenek egy bizonyos távolságot és átugorják a kitűzött akadályokat.

A lóversenyek sokféle formát ölthetnek, pl. síkfutás, állóképességi verseny, ugrásverseny stb. A szabályok a különböző versenyeken is eltérőek. Ide tartozik a fogyatékosok befogadása, életkor szerinti kategóriák stb. A sport hatalmasat fejlődött, és számos olyan eseményt és fesztivált tartogat, amelyek fizikai és televíziós nézők millióit vonzzák világszerte. A sportág a fogadók számára is vonzerőt jelent a kezdetek óta a mai napig.

A Kentucky Derby történeteMiért népszerű a Kentucky Derby?Hogyan fogadjunk a Kentucky DerbyreKentucky Derby fogadási stratégia
A Kentucky Derby története

A Kentucky Derby története

A Kentucky Derbyt 1875 óta évente megrendezik. Meriwether Lewis Clark Jr. ezredes ötlete volt, aki összehozott egy baráti társaságot, hogy versenypályát építsenek. A pálya Churchill Downs nevet kapta, annak a földnek az adományozójáról, amelyen épült.

Azóta minden évben itt rendezik a versenyt, a formátumon és a versenypályán alig, ha egyáltalán változtattak. Először 1925-ben sugározták a rádióban, és 1949-ben mutatták be először a tévében. Ezek döntő pillanatok voltak a verseny szempontjából, amely időnként pénzügyi nehézségekbe ütközött. Kezdetét jelentették a versenytársak által megharcolt pénztárca felemelkedésében. Ez a növekedés a mai napig folytatódott.

A Derby leggyorsabb időfutásának rekordját a híres lótitkárság tartja. A három éves fiú 1973-ban állította fel a rekordot, amikor 1:59,4 perc alatt tette le a pályát. A Secretariat a divízió egyik legsikeresebb versenyzőjévé vált.

Legújabb történelem

Erzsébet királynő a 2007-es verseny résztvevői között volt. Ez rávilágított arra, hogy a Derby milyen nagy horderejű esemény, és nagyon örvendetes reklámot adott neki. 2017-ben a Churchill Downs 158 070 embert regisztrált, mivel az Always Dream megszerezte az első helyet a versenyen. Az esemény során a fogadási részleg 209,2 millió dollár értékű fogadást tett közzé. Ez megmutatta, hogy a sportversenyekre fogadók mekkora figyelmet fordítanak az eseményre más sportligákhoz képest.

2020-ban, amikor a legtöbb versenyt teljesen törölték, az egyetlen hatás, amelyet Kentucky szenvedett el, a dátumok májusról szeptemberre való eltolódása volt.

A Kentucky Derby története
Miért népszerű a Kentucky Derby?

Miért népszerű a Kentucky Derby?

A Kentucky Derby az egyik jelentős sportversenyek szerves hype-al. Ez elvárható lenne egy olyan eseménytől, amely 147 éve szórakoztatja az embereket. Népszerűségének egyik oka az, hogy ez egy kultúra. Sokan, akik részt vesznek ezen, generációk óta öröklődő hagyományt követnek.

Ezen túlmenően a varázslatos hangulat minden rendezvényen folyamatosan vonzza a rajongókat és a résztvevőket. Az emberek azért jönnek, hogy élvezzék a szórakozást, a versenyt és Kentuckyt a szabadban. A gazdag fogadási kultúra olajat ad a lángra.

A masszív marketing is segített motiválni a már hajlandó követőket. Amióta először megjelent a tévében, az esemény műsorszolgáltatói versengenek a jogokért. Számos megtekintési platformon elérhető, beleértve az online streameket is, ami még népszerűbbé teszi az eseményt.

A különböző forrásokból származó bevétel segíti a szervezőket, hogy még jobbá tegyék a rendezvényt. Például életben tudták tartani a Derbyt, amikor más sportágakat leállította a járvány. És ezt biztonságban tették. Ez a kifizetődő ciklus édessé teszi a Derbyt.

Miért szeretnek az emberek a Kentucky Derbyre fogadni?

A versenyek kiszámíthatatlansága jó izgalommá teszi őket. Az emberek tudják, hogy nagy a valószínűsége annak, hogy legyőzik a fogadóirodákat, ezért kihasználják ezt. A végső győztesen kívül számos piacra lehet fogadni. A futamok elérhetők a legjelentősebb online fogadási oldalakon, vagyis azok, akik szeretnek a sportbajnokságokra fogadni, bárhonnan elérhetik azokat.

Miért népszerű a Kentucky Derby?
Hogyan fogadjunk a Kentucky Derbyre

Hogyan fogadjunk a Kentucky Derbyre

Lovas fogadás az egyik legrégebbi fogadási forma és az egyik legegyszerűbb. Akár online, akár fizikailag tesz fogadást, a fogadások egyszerűek. Az online fogadás hasonló a legjobb eSport bajnokságokra való fogadáshoz. Néhány népszerű fogadás:

  • Nyertes fogadás: Megjósolni, hogy melyik ló nyeri meg a versenyt
  • Fogadás: Az a hely, ahol egy adott ló célba ér
  • Show fogadás: Megjósolja, hogy egy adott ló az első három hely valamelyikén végez

Ezek közvetlen és egyértelmű fogadások, még kezdőknek is. A három közül a nyerő fogadást a legnehezebb megjósolni, és a legnagyobb a kifizetés. Ennek a fordítottja a show fogadás.

  • Pontos fogadás: jósold meg az egyes és kettes pozíciókat a megfelelő sorrendben
  • Quinella fogadás: Jósold meg az első kettőt tetszőleges sorrendben

Az egyéb fogadások közé tartozik többek között a Trifecta, a Super High Five, a Pick 3, a Pick 4 és a Pick 5. A különböző fogadási oldalak különböző piacokat és enyhén eltérő szorzókat kínálnak.

Hogyan fogadjunk a Kentucky Derbyre
Kentucky Derby fogadási stratégia

Kentucky Derby fogadási stratégia

Az első lépés az egyes fogadások jelentésének megértése. A játékosoknak meg kell érteniük minden fogadás kockázatát/valószínűségét, és nem csak a lehetséges nyereményeket kell nézniük. Minél magasabb a kifizetés, annál kisebb a nyerési valószínűség.

A Derbyvel kapcsolatos hírek nyomon követése az esemény előtt szintén létfontosságú. Ez információkat ad az olyan eseményekről, mint például sérülések, változó esélyek, időjárási hatások különböző lovakon stb. Mindenekelőtt a játékosoknak mindig követniük kell a hagyományos fogadási útmutatók; ne fújjon pénzt a fogadásokra, hozzon józan döntéseket, és tudja, mikor kell abbahagynia. És mindig élvezze a varázslatos Kentucky Derbyt!

Kentucky Derby fogadási stratégia