Kentucky Derby sportfogadás 2022

A kentuckyi Louisville minden májusban az állam egyik legjelentősebb sporteseményére vár: a Kentucky Derbyre. Az a lóverseny, amely minősített hároméves lovakat mér fel egymással egy 11⁄4 mérföldes (két kilométeres) sík pályán, közel két évszázada varázslatos minden kiadásban. A lóversenynyelvben a két kilométeres távot 10 furlongnak hívják.

Általában a hónap első szombatján tartják a versenyt, a Kentucky Derby Fest, egy kéthetes esemény csúcspontja. A Churchill Downs-on fut, egy balkezes síkpályán. A Derby kiérdemelte magának a Grade 1 Race rangot az évek során bemutatott bemutatóinak köszönhetően. Ez a Triple Crown (Amerika) pálya első versenye, amely magában foglalja a Belmont Stakes és a Preakness Stakes versenyeket is.

Amit a lóversenyről tudni kell

Amit a lóversenyről tudni kell

Hatalmas követőinek köszönhetően a leglátogatottabb tétverseny több becenevet is kapott. Vannak, akik „Fuss a rózsákért” néven hivatkoznak rá, utalva a győztes által kapott virágkendőre.

Mások „A sport leggyorsabb/legizgalmasabb két perceként” emlegetik. Ez a sok szeretet azt mutatja, hogy miért érdemes minden sportszeretőnek részt vennie vagy követnie a világ minden tájáról televíziós versenyt.

A lovassport az egyik legrégebbi versenysportok, egészen ie 648-ig nyúlik vissza. Azóta sok évszázadon át a gazdagok tartaléka volt, innen kapta beceneve „Királyok sportja”
Ebben egy zsoké (lovas) és egy kiképzett ló versenyez másokkal, hogy megtegyenek egy bizonyos távolságot és átugorják a kitűzött akadályokat.

A lóversenyek sokféle formát ölthetnek, pl. síkfutás, állóképességi verseny, ugrásverseny stb. A szabályok a különböző versenyeken is eltérőek. Ide tartoznak a fogyatékosok beszámítása, életkor szerinti kategóriák stb.

A sport hatalmasat fejlődött, és számos olyan eseményt és fesztivált tartogat, amelyek fizikai és televíziós nézők millióit vonzzák világszerte. A sportág a fogadók vonzereje is fennállása óta a mai napig.

Amit a lóversenyről tudni kell
A Kentucky Derby története

A Kentucky Derby története

A három verseny közül csak a Kentucky Derby volt minden évben a felavatása óta, még a világháborúk és a nagy gazdasági világválság idején is.

A Kentucky Derbyt 1875 óta évente megrendezik. Meriwether Lewis Clark Jr. ezredes ötlete volt, aki összehozott egy baráti társaságot, hogy versenypályát építsenek. A pálya Churchill Downs nevet kapta, annak a földnek az adományozójáról, amelyen épült.

Azóta minden évben itt rendezik meg a versenyt, a formátumon és a versenypályán alig változtatva. Először 1925-ben sugározták a rádióban, és 1949-ben mutatták be először a tévében. Ezek döntő pillanatok voltak a verseny szempontjából, amely időnként pénzügyi nehézségekbe ütközött. Kezdetét jelentették annak a pénztárcának a felemelkedésében, amelyért a versenyzők küzdöttek. Ez a növekedés a mai napig folytatódott.

A Derby leggyorsabb időfutásának rekordját a híres lótitkárság tartja. A három éves fiú 1973-ban állította be a rekordot, amikor 1:59,4 perc alatt tette le a pályát. A Secretariat a divízió egyik legsikeresebb versenyzőjévé vált.

A Kentucky Derby története
A Kentucky Derby legújabb története

A Kentucky Derby legújabb története

Erzsébet királynő a 2007-es verseny résztvevői között volt. Ez rávilágított arra, hogy a Derby milyen nagy horderejű esemény, és nagyon örvendetes reklámot adott neki. 2017-ben a Churchill Downs 158 070 embert regisztrált, mivel az Always Dream megszerezte az első helyet a versenyen.

Az esemény során a fogadási részleg 209,2 millió dollár értékű fogadást tett közzé. Ez megmutatta, hogy a sportversenyekre fogadók mekkora figyelmet fordítanak az eseményre más sportligákhoz képest.

2020-ban, amikor a legtöbb versenyt teljesen törölték, az egyetlen hatás, amit a Kentucky szenvedett el, a dátumok májusról szeptemberre való eltolódása volt.

A leggyakrabban feltett kérdés 2022-ben ezzel a rangos eseménnyel kapcsolatban a következő volt: "Ki fogadott Rich Strike-ra?" Nos, a tulajdonos Rick Dawson Eric Reedre, Rich Strike-ra fogadott, és nagyot nyert a 2022-es Kentucky Derbyn. Stacie Conard és öt gyermeke 25 000 dollárt nyert, amikor Rich Strike 80:1-es szorzóval húzta le a felfordulást, és megnyerte a 148. Kentucky Derbyt.

A Kentucky Derby legújabb története
Miért népszerű a Kentucky Derby?

Miért népszerű a Kentucky Derby?

A Kentucky Derby az egyik jelentős sportversenyek szerves hype-al. Ez elvárható lenne egy olyan eseménytől, amely 147 éve szórakoztatja az embereket. Népszerűségének egyik oka az, hogy ez egy kultúra. Sokan, akik részt vesznek ezen, generációk óta öröklődő hagyományt követnek.

Ezen túlmenően a varázslatos légkör minden rendezvényen folyamatosan vonzza a rajongókat és a résztvevőket. Az emberek azért jönnek, hogy élvezzék a szórakozást, a versenyt és Kentuckyt a szabadban. A gazdag fogadási kultúra olajat ad a lángra. Csak hogy egy másik hatalmas lóversenyt említsek, A hármas korona ugyanolyan fontos esemény, amelyre fogadni lehet.

A masszív marketing is segített motiválni a már készséges követőket. Amióta először megjelent a tévében, az esemény műsorszolgáltatói versengenek a jogokért. Számos megtekintési platformon elérhető, beleértve az online streameket is, ami még népszerűbbé teszi az eseményt.

A különböző forrásokból származó bevétel segíti a szervezőket, hogy még jobbá tegyék a rendezvényt. Például életben tudták tartani a Derbyt, amikor más sportágakat leállította a járvány. És ezt biztonságban tették. Ez a jutalmazó ciklus édessé teszi a Derbyt.

Miért szeretnek az emberek a Kentucky Derbyre fogadni?

A versenyek kiszámíthatatlansága jó izgalommá teszi őket. Az emberek tudják, hogy nagy a valószínűsége annak, hogy legyőzik a fogadóirodákat, ezért kihasználják ezt. A végső győztesen kívül számos piacra lehet fogadni. A futamok elérhetők a legjelentősebb online fogadási oldalakon, vagyis azok, akik szeretnek sportbajnokságokra fogadni, bárhonnan elérhetik azokat.

Miért népszerű a Kentucky Derby?
Hogyan fogadjunk a Kentucky Derbyre

Hogyan fogadjunk a Kentucky Derbyre

Lovasfogadás az egyik legrégebbi fogadási forma és az egyik legegyszerűbb. Akár online, akár fizikailag tesz fogadást, a fogadások egyszerűek. Az online fogadás hasonló a legjobb eSport bajnokságokra való fogadáshoz. Néhány népszerű fogadás:

  • Nyertes fogadás: A versenyt megnyerő ló előrejelzése
  • Fogadás: Az a hely, ahol egy adott ló célba ér
  • Show fogadás: Megjósolja, hogy egy adott ló az első három hely valamelyikén végez

Ezek közvetlen és egyértelmű fogadások, még kezdőknek is. A három közül a nyerő fogadást a legnehezebb megjósolni, és a legnagyobb a kifizetés. Ennek a fordítottja a show fogadás.

  • Pontos tét: jósolja meg az egyes és kettes pozíciókat a megfelelő sorrendben
  • Quinella fogadás: Jósold meg az első kettőt tetszőleges sorrendben

Az egyéb fogadások közé tartozik többek között a Trifecta, a Super High Five, a Pick 3, a Pick 4 és a Pick 5. A különböző fogadási oldalak különböző piacokat és enyhén eltérő szorzókat kínálnak.

Hogyan fogadjunk a Kentucky Derbyre
Kentucky Derby fogadási stratégia

Kentucky Derby fogadási stratégia

Az első lépés az egyes fogadások jelentésének megértése. A játékosoknak meg kell érteniük minden fogadás kockázatát/valószínűségét, és nem csak a lehetséges nyereményeket kell nézniük. Minél magasabb a nyeremény, annál kisebb a nyerés valószínűsége.

A Derbyvel kapcsolatos hírek nyomon követése az esemény előtt szintén létfontosságú. Ez információkat ad az eseményekről, például sérülésekről, változó esélyekről, időjárási hatásokról a különböző lovakon stb. Mindenekelőtt a játékosoknak mindig követniük kell a hagyományos fogadási útmutatók; ne fújjon pénzt a fogadásokra, hozzon józan döntéseket, és tudja, mikor kell abbahagynia. És mindig élvezze a varázslatos Kentucky Derbyt!

Kentucky Derby fogadási stratégia