Super Bowl sportfogadás 2022

Az NFL-t először 1920-ban indították el, de csak négy évtizeddel később nem rendeztek Super Bowlt. 1960-ban üzletemberek egy csoportja megpróbált futball franchise-t szerezni, de soha nem vették át az NFL-t. Ehelyett megalapították az AFL: American Football League-t. A következő néhány évben az AFL és az NFL versenyzett a játékosokért és a rajongókért. Az alapítók azonban 1970-ben konszenzusra jutottak, és összevonták a ligákat.

1967. január 15-én volt az első Super Bowl esemény, amelyen a Kansas City Chiefs az AFL-től és a Green Bay Packers az NFL-től vett részt. Abban az időben a jegyeket átlagosan 12 dollárért adták el, és a játék körülbelül 61 000 rajongót vonzott. A Packers 35–10-re nyert a Chiefs ellen. A Memorial Coliseumban rendezték meg, az AFL-NFL világbajnoki játéknak tekintették, és az NBC és a CBS közvetítette. Később a név Super Bowlra változott.

II. évad és azon túl

1968-ban a Packers 33-14-re legyőzte az Oakland Raiders csapatát a Super Bowl II-ben. Sok tekintetben az AFL bajnokai nem tudták legyőzni az NFL legjobbjait. Az egyik legnagyobb felfordulásban az AFL-bajnok New York Jets 1969-ben 16-7-re legyőzte a Baltimore Coltsot (NFL). A Super Bowl népszerűsége az AFL-NFL egyesülését követően tovább nőtt. Három csapat, a Dallas Cowboys, a Miami Dolphins és a Pittsburgh Steelers uralta a színteret a 70-es években.

A Super Bowl története során a félidős kereskedelmi hirdetések óriási vonzerőt jelentettek. Kezdetben az űrhajósok, a katonai gyakorlatok és a menetzenekarok voltak ilyen szórakozásban. Az idő múlásával drámaian megváltozott, és olyan előadók is szerepeltek benne, mint a popsztárok, rockzenekarok és a Broadway énekesei.

Emiatt a Super Bowl reklámjai a legdrágábbak a televíziós sportbajnokságok között az Egyesült Államokban. Például egy 30 másodperces hirdetés közel 5 millió dollárba került 2016-ban.

Az amerikai futballrólMiért népszerű a Super Bowl?Hogyan fogadjunk a Super Bowlra
Az amerikai futballról

Az amerikai futballról

A professzionális Amerikai foci ligát kizárólag egy 32 csapatos NFL-National Football League alapítja. Az amerikai televíziós háztartások több mint 50%-a nézi az NFL bajnoki mérkőzését, a Super Bowlt.

Az Egyesült Államokban a Super Bowl vasárnapja a második helyen áll a hálaadás napja után az ételfogyasztás tekintetében. A hirdetőknek tilos a Super Bowl kifejezést marketing célokra használni. Ennek eredményeként a vállalatok általában találnak kreatív módokat a hivatkozásra, mint például a Big Game.

A Super Bowlt római számok azonosítják, mivel a futballszezon két naptári évig tart. A helyszín azonban minden évben változhat. A Green Bay Packers edzője, Vince Lombardi tiszteletére, aki az első két Super Bowlt meghódította, a bajnokcsapat Vince Lombardi-trófeát kap.

Csapatok

Csak egy csapat nyert Super Bowlt a saját stadionjában: a Tampa Bay a Super Bowl LV-ben. Hat Super Bowl-győzelmet aratott a New England Patriots és a Pittsburgh Steelers is, amelyek a legtöbb csapat közül. A San Francisco 49ers és a Dallas Cowboys egyaránt öt meccset nyert.

Az öt-öt Super Bowlt elveszített New England Patriots és a Denver Broncos megosztja a legtöbb Super Bowl-vereség rekordját. A Patriots 11 Super Bowlban szerepelt, többet, mint bármely más csapat. Néhány csapat, például a Cleveland Browns, a Jacksonville Jaguars, a Houston Texans és a Detroit Lions még nem vesz részt a Super Bowlban.

Az amerikai futballról
Miért népszerű a Super Bowl?

Miért népszerű a Super Bowl?

legalizálását követően online sportfogadási oldalak Az Egyesült Államok államainak több mint 50%-ában a Super Bowl fogadás rekordmagasságot ért el 2021-ben. A sport online versenyeire olyan egyszerű fogadni, mint megnyitni egy alkalmazást okostelefonon. Emberek milliói teszik meg téteiket online mobilbarát sportfogadásokon.

Ez azonban nem csak a sportfogadási szolgáltatók profitjáról szól. Rengeteget fektetnek be a marketingbe, hogy megcélozzák a sportrajongók növekvő számát, akik soha nem hagyják ki, mondjuk a Cincinnati Bengals és a Los Angeles Rams mérkőzéseit.

A fogadóirodák marketingje napról napra növekszik, és a sportfogadások hirtelen legalizálása az országban lehetővé tette a sportfogadások számára, hogy hatalmas ügyfélkört regisztráljanak. A Super Bowl 56 a legújabb lehetőség a szerencsejáték-szolgáltatók számára, hogy eladják magukat lelkes fogadóknak.

Az ügyfelekért való versengés érdekében a fogadóirodák ellenállhatatlan promóciókat kínálnak bónuszok formájában. A játék népszerűségéhez az ingyenes fogadások, a demójátékok és a sportligákra való fogadáshoz szükséges további kreditek is hozzájárultak.

Miért népszerű a Super Bowl?
Hogyan fogadjunk a Super Bowlra

Hogyan fogadjunk a Super Bowlra

A Super Bowl-szezon közeledtével kihirdetik az első két csapatot, és a sportfogadások elkezdik kiadni soraikat. Ezek a sorok nem rögzítettek és nem véglegesek. A sportfogadási szolgáltatók minden lehetségest biztosítanak fogadási lehetőségek és oddsokat oszt ki a sportversenyek listájára.

A szuper bowl nyerési esélyei közvetlenül az esemény kezdete előtt változhatnak. Ha az oddsok jobb áron vannak beállítva, célszerű azokat közvetlenül a sor mozgása előtt venni.

A fogadások típusai

Sokféleképpen lehet fogadni a Super Bowlra:

  • Az összesített pontszám
  • Melyik csapat nyeri meg a játékot (Moneyline)
  • Az a csapat, amelyik fedezi a pontot, szétterjedt
  • Szórakoztató kellékek
  • Több fogadás egy csúszásra (Parlays)

A játékosok fogadhatnak a következő NFL-eseményre, vagy fogadhatnak a játék előrehaladtával (in-play vagy élő fogadás). A Moneyline a legnépszerűbb típus futball fogadás. A fogadóknak egyszerűen ki kell választaniuk egy csapatot, amelyik győztesként kerül ki a Super Bowlból.

Az egyenes tét az NFL-szorzókon alapul. Bármely hiteles online fogadóirodában a Superbowl szorzója Cincinnati Bengals +105, Los Angeles Rams -115 és így tovább. A negatív előjelet (-) mindig a kedvencekhez, míg a pozitív előjelet (+) mindig az esélytelenebbekhez rendeli hozzá.

Az egyik azonnali fizetési módok az online sportfogadásoknál a kriptovaluta. A kifizetések eltarthatnak egy ideig, különösen akkor, ha minden nyertes megpróbál készpénzt kivenni. A legfontosabb, hogy a szerencsejátékosok nem fogadhatnak többet, mint amennyit megengedhetnek maguknak. Célszerű kisebb összegekre többször is fogadni, mint egyben jelentős összeget letenni.

Hogyan fogadjunk a Super Bowlra