The X Games sportfogadás 2024

Az X Games sportversenyek, amelyeket a sporttelevíziós hálózat, az ESPN rendez évente kétszer. Ezek a kétévente megrendezett téli és nyári játékok izgalmas sportolókat mutatnak be, és sportszerű kockázatvállalásra ösztönöznek. Az egyéni versenyzők sok más mellett sorkorcsolyázásban, sportmászásban, skysurfingben, snowboardozásban, gördeszkában, utcai szánkózásban, kaszkadőrbiciklizésben és mezítlábas vízisíugrásban versenyeznek. Az X Games-t az ESPN hozta létre, és eredetileg 1995 nyarán sugározták. Később, 1998-ban bemutatták az X Games téli kiadásait.

Az X Games alternatív olimpiának számít, és célja a tinédzserek kultúrájának kiszolgálása. A torna nevét a fiatal korosztály körében ismert X-generációs név ihlette. A sportversenyek kiemelkedő és szervezettté teszik az olyan távoli és „piszkos” hobbikat, mint az ejtőernyős ugrás és a gördeszka.

Az X Games-rőlAz X Games történeteMiért népszerű az X Games?Hogyan fogadjunk az X Games-re?
Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
Az X Games-ről

Az X Games-ről

Az extrém sportok résztvevői általában a bronz-, ezüst- és aranyéremért küzdenek. Pénzbeli díjakat is nyerhetnek a világméretű résztvevők. A versenyeket két kategóriába sorolják: téli és nyári versenyekre.

Az első nyári tornára 1995-ben került sor Rhode Island-ben, Newportban és Providence-ben. Két évvel később Kaliforniában, a Big Bear Lake-nél egy téli tornával egészült ki az X Games. Jelenleg a téli eseményeket a coloradói Aspenben tartják, míg a nyári játékoknak a kaliforniai Los Angelesben adnak otthont.

Az Extreme Sports játékok olyan viselkedéseket kódolnak, amelyek általában szabályozatlanok. Az ESPN meg tudja szervezni és irányítani a potenciálisan kaotikus sportokat azáltal, hogy mért teljesítménynormákat ad hozzá az olyan szabadidős időtöltésekhez, mint a görkorcsolyázás, sziklamászás és snowboardozás. A társadalom általában kinevezte az extrém sportokat, mivel azok fizikailag károsak, de a legjobb esport bajnokságokhoz hasonlóan egyre népszerűbbek a tinédzserek körében.

Pénzdíj

Bár az X Games eseményei nem szokványosak, a díjak hasonlóak a legnagyobb sportesemények, mint pl az Olimpia. A bajnok aranyérmet, a második és harmadik helyezett ezüstöt, illetve bronzot kap. Pénzdíjat is lehet nyerni. A korábbi X Games pénzdíja nem volt különösebben lenyűgöző. A verseny fő jutalma 50 000 dollár, bár a pénzdíj annál alacsonyabb, minél alacsonyabban végez egy versenyző. Ezenkívül a legtöbb sportoló évente 50 000-200 000 dollárt keres szponzori és pénzdíj formájában.

Az X Games-ről
Az X Games története

Az X Games története

Az extrém sportok népszerűségének növekedése az 1990-es évek amerikai fitnesz szokásainak megváltozását jelentette. Mivel sok ember tétlen volt, a nem sportolókat arra ösztönözték, hogy elkezdjenek futni és aerobikozni az 1980-as évek fitnesz FAD-ja során. Az egészségklub-tagságok száma drámaian megnőtt. Ezekben az években a fitnesz és egészség továbbra is az elsődleges üzletág maradt. A fiatal felnőtt fogyasztók és a reklámok azonban inkább rutinná tették a testmozgást, mintsem csak egy kirándulást az edzőterembe.

Az adrenalin-kényszer trend bekerült a fiatal generációk nyelvébe, befolyásolva a marketing módszereket. Az új technikák elkezdtek igazodni ezekhez az új extrém képfelhasználókhoz. Az utóhatások következtében a hegyikerékpárok, görkorcsolyák és snowboardok eladásai jelentős növekedést értek el, csakúgy, mint a bungee jumping és az ejtőernyős ugrás. Az X Games az ESPN-en kihasználta ezt az új fitnesz- és fogyasztói őrületet.

Sport az X Games-en

Snowboardozás, síelés, a gördeszka és a BMX kerékpározás szerepel az X Games sportversenyeinek listáján. Az események azonban évről évre változnak. Az Extreme Sports versenyeken sok sportoló olyan nemzetközi versenyeken is részt vesz, mint a Jégmászó Világkupa. Sarah Burke-et, a kanadai freestyle sízőt a világ legjobbjai közé választották. Az évek során a legtöbbet kitüntetett sportoló három aranyérmet nyert az extrém sportokban. Más X Games versenyzők versenyeznek az olimpián a magukért megfelelő országokban.

Az X Games egyik sportolója, Shaun White aranyérmet nyert az olimpiai snowboardozásban. White, aki Dél-Kaliforniában született, díjat nyert az X Games-en gördeszkában és snowboardozásban a nyári játékokon.

Az X Games története
Miért népszerű az X Games?

Miért népszerű az X Games?

Az X Games sokkal több, mint egy sportesemény. A divat, a zene és a termékjóváhagyás beleszőtt az ESPN elsődleges közönségébe. Ez a közönség általában 12 és 34 év közötti egyének, akik tömegmarketing és média módszerekkel látják a demográfiai adatokat. Gyorséttermek, sportcipők, koffeintartalmú kólák és egy "hivatalos" fájdalomcsillapító aszpirin szerepel a versenyeken keresztül népszerűsített hirdetések listáján.

A verseny minden évben támogatja a kapcsolódó alternatív zenei számokat és filmeket is. Az ESPN egy roadshow-t is elindít, egy utazó sportlátványt, amely számos eseményt tartalmaz a játékok előtt. Az extrém sportok azért vonzóak, mert kívül esnek a társadalmon, és fenyegetésnek tekintik őket, ellentétben a nagy sportligákkal. Másrészt az extrém sportok ereje egyre kevésbé erős az olyan események miatt, mint az X Games, amelyek megváltoztatják értelmüket a populáris kultúrában.

Miért népszerű fogadás erre a versenyre?

Az X Games népszerű, mivel számos módja van az X Games-en való fogadásnak. Férfiak és nők egyaránt versenyeznek különböző szakágakban. A vezető X Games 2021 fogadási szolgáltatások mindegyikre kiterjednek, és csábító lehet szerencsét próbálni fogadás sportversenyekre. Ez valószínűleg nem jó ötlet, hacsak a játékos nem az extrém téli sportok igazi specialistája, és vallásosan figyeli a versenyzőket.

Miért népszerű az X Games?
Hogyan fogadjunk az X Games-re?

Hogyan fogadjunk az X Games-re?

Az X Games sok szempontból összehasonlítható az olimpiával, beleértve a fogadási kategóriák szervezését is online sportfogadási oldalak. A legtöbb tét mindkét eseményen pénzvonal, ami azt jelenti, hogy a játékosok egyszerűen azt jósolják, hogy ki nyeri az egyes X Games eseményeket.

Hol és hogyan lehet fogadni ezen a versenyen?

A játékosok X játékokra fogadhatnak több neves fogadási oldalon. Ezek közé tartozik többek között az 1xBet, a Gunsbet. Mivel az X Games-t hagyományosan az Egyesült Államokban rendezik, a játékosok az amerikai oddsok keresésére fogadnak.

Mi a legjobb stratégia ezen a versenyen?

Az X Games fogadása iránt érdeklődő játékosok a többi sport online versenyéhez hasonló taktikát alkalmazhatnak. Ehelyett meg kell próbálniuk egy vagy két X Games 2021 oddsra koncentrálni, és vállalni ezeket a kihívásokat. Ez lehetővé teszi a fogadók számára, hogy elemezzék az összes versenyzőt, mielőtt teljes mértékben valódi pénzt fogadnának a sportbajnokságon.

Mik a lépései ennek a fogadásnak?

Nehéz lehet információt szerezni az egyes szakágak versenyzői listájáról és további információkról a nagyobb sportversenyek előtt. Szerencsére minden elfogadott sportoló fel van sorolva az X Games hivatalos weboldalán, ahol többet megtudhat a hátterükről.

A sportversenyekre való fogadás előtt a játékosok megnézhetik az X Game sportolóinak korábbi teljesítményét, életkorát és egyéb releváns információkat. Ez egy nagyszerű hely az X Games fogadási kutatásának elindításához, így a játékosok kihasználhatják az ingyenes adatszolgáltatást.

Hogyan fogadjunk az X Games-re?
About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
Ról ről

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács