Wimbledon sportfogadás 2022

Ez a wimbledoni fogadási útmutató a tökéletes forrás azoknak a teniszrajongóknak, akik szeretnének teniszfogadásba kezdeni. Mindent tartalmaz, amit a fogadóknak tudniuk kell a teniszfogadásról, és ami fontos, hogyan fogadjanak a tenisz legrangosabb versenyére, Wimbledonra. A The Championships Wimbledon vagy The Championships néven is ismert Wimbledon egy teniszsport bajnokság, amely a francia nyílt teniszbajnokság, az Australian Open és a US Open mellett a négy Grand Slam tenisztorna közé tartozik.

Wimbledont az teszi egyedivé, hogy füvön játsszák. Ez a sportbajnokság a legrégebbi teniszverseny, és a világ legnagyobb sportesemények közé tartozik.

Miért népszerű Wimbledon?

Miért népszerű Wimbledon?

A bajnokság, Wimbledon az egyik a világ legnagyobb sportversenyei, minden szögből vonzza a rajongókat. A Statista adatai szerint a 2019-es wimbledoni bajnokság 500 397 látogatót vonzott, ami emelkedés a 2018-as wimbledoni bajnoksághoz képest, amelyen 473 169 szurkoló vett részt. Ami a TV-elérést illeti, a 2018-as bajnokság TV-elérése körülbelül 26 millió (BBC) és 29,42 millió (ESPN) volt. Ezek a számok azt mutatják, hogy Wimbledon valóban népszerű.

A szurkolók mellett Wimbledon is megtalálható az online sportfogadási oldalakon, ahol a fogadók kedvenc játékosaikra és csapataikra is fogadnak. Érdekes, hogy manapság a szerencsejátékosok nem csak a népszerű sportokat, például a focit és a kosárlabdát átívelő sportversenyekre fogadnak, hanem a teniszhez is nagy számban fogadnak. Szóval, mi teszi Wimbledont népszerűvé a fogadási szcénában?

Nos, a tenisznek és különösen Wimbledonnak hatalmas követői vannak. A Bajnokságot követő teniszrajongók jó része fogad. Ennek ellenére biztosan fogadni fognak a sportesemény alatt.

Emellett manapság rengeteg wimbledoni fogadási oldal található, így a teniszrajongók felpumpálhatják az adrenalint azzal, hogy pénzüket kedvenc játékosaikra és csapataikra fektetik. A wimbledoni fogadási piacokon elérhető fogadóirodákon kívül a versenyen rengeteg mérkőzésen lehet fogadni – minden mérkőzésen különböző piacokon lehet fogadni.

Miért népszerű Wimbledon?
Hogyan fogadjunk Wimbledonra?

Hogyan fogadjunk Wimbledonra?

A Wimbledonra fogadás nem feltétlenül séta a parkban, különösen kezdőknek. De szerencsére ez a szegmens megoszt néhány alapvető tippet, amelyek segíthetik a fogadókat a játékban. Szóval, hogyan fogadnak a fogadók a bajnokságra?

  1. Nos, az első lépés egy fogadási oldal keresése a wimbledoni fogadási piacokon. Nem minden sportfogadónak van teniszfogadási piaca, hagyjuk a Wimbledont. Miután talált egy fogadási oldalt wimbledoni piacokon, ellenőrizze, hogy van-e érvényes licence, és sportfogadási bónuszok, is.
  2. A következő lépés a rendelkezésre álló wimbledoni fogadási piacok felmérése. Vannak fogadóirodák az összes mérkőzéssel, míg néhányan csak a legjobban jegyzett meccseket fedik le ebben a tornában. Az is létfontosságú, hogy felmérjük az egyes játékokhoz elérhető piacok számát. A legjobb fogadóirodák sokféle fogadási piacot kínálnak, beleértve a játékon belüli vagy élő fogadásokat.
  3. Most az utolsó lépés a versenyben részt vevő különböző játékosok és csapatok jelenlegi formája. Nézze meg az előző meccseket, hogy megtudja, melyik játékos vagy csapat a favorit. Azok számára, akik nem szeretik a teniszt, a megoldás az lesz, hogy megnézzék, mit mondanak a wimbledoni előrejelzési oldalak.

Az esélyek elemzése is kritikus. Ne feledje, minél nagyobb az esély, annál kisebb a nyerési esély, míg minél alacsonyabb az esély, annál nagyobb a nyerési esély!

Hogyan fogadjunk Wimbledonra?
A wimbledoni bajnokság története

A wimbledoni bajnokság története

A wimbledoni bajnokság a világ minden részéről vonzza a tenisz legjobb tehetségeit. A legrangosabb versenyként hatalmas nyereményalapot vonz. A legutóbbi wimbledoni versenyen elképesztő 35 000 000 font volt.

Mint fentebb említettük, Wimbledon a legrégebbi tenisztorna, amely 1877-ben kezdődött. A 22 játékos részvételével zajló nyitóverseny kizárólag férfiakra jellemző.

Az 1877-es wimbledoni verseny egyik érdekessége az a tény, hogy a kvalifikációért a játékosoknak egy guineát kellett fizetniük, és az esemény a tervezett öt helyett kilenc napig tartott, mivel az esők elrontották a show-t. Spencer Gore megelőzte William Marshallt, és ő lett az első wimbledoni győztes a döntőben.

Az induló wimbledoni bajnokság után a torna felkapott lett, és sikeres lett, kivéve az első és a második világháború időszakát, amikor törölték. Az eseményt 2020-ban, a Covid19 világjárvány tetőpontján is törölték.

Ma Wimbledon a legkedveltebb tenisztorna. A sporteseményt általában a londoni wimbledoni All England Clubban tartják. A legutóbbi wimbledoni bajnokság volt a 2021-es wimbledoni bajnokság, a torna 134. alkalommal.

A wimbledoni bajnokság története
Wimbledon legsikeresebb sztárjai

Wimbledon legsikeresebb sztárjai

Az évek során voltak meghatározó sportolók, akik nyomot hagytak Wimbledon történelmében.

William Renshaw, Roger Federer, Laurence Doherty, Todd Woodbridge, Helen Wills, Billie Jean King, Venus Williams és Martina Navratilova uralták a bajnokságot. Egyelőre a torna nagyjai közé tartozik Novak Djokovic, Nikola Mektić, Mate Pavić, Ashleigh Barty, Hsieh Su-wei, Elise Mertens és Desirae Krawczyk. Ők voltak a 2021-es wimbledoni bajnokság főszereplője.

Wimbledon legsikeresebb sztárjai
Wimbledon események és meccsformátumok

Wimbledon események és meccsformátumok

Mielőtt belevágna a wimbledoni fogadásba, fontos megérteni a különböző wimbledoni eseményeket. Emellett a fogadóknak meg kell ismerkedniük a torna mérkőzés formátumaival.

Wimbledoni események

A wimbledoni eseményeket három kategóriába sorolták. Vannak fő események, junior események és meghívásos események.

  1. Fő események - Öt fő esemény van, köztük az úri egyes, a női egyes, az úri páros, a női páros és a vegyes páros. A férfi és női egyesben 128, míg a férfi és női párosban 64 csapat vesz részt. Ami a vegyes párosokat illeti, 48 csapat van.
  2. Junior események - Itt vannak a fiú egyes, a lányok, a fiúk és a lányok párosjai. Az egyesben 64 játékos, míg a párosban 32 csapat vesz részt.
  3. Meghívó események - Hét meghívásos verseny van, köztük az úri meghívásos páros, a női meghívásos páros és a senior úri meghívásos páros, amelyek mind 8 páros körmérkőzéses versenyek. A többiek az úri kerekesszékesek, a női kerekesszékesek, az úri kerekesszékes párosok (4 pár) és a női kerekesszékes párosok (4 pár).

Wimbledon meccsformátumok

Wimbledonban az összes Gentlemen's egyes- és párosmérkőzés a legjobb az ötből (bo5), míg az összes többi esemény a legjobb az ötből (bo3) eredmény. A wimbledoni versenyek egyszeres kieséses mérkőzések, kivéve a körmérkőzéses tornákat, azaz a Gentlemen's Invitation Párost, a Ladies' Invitation Párost és a Senior Gentlemen's Invitation Párost.

Wimbledon események és meccsformátumok
Minden a teniszről

Minden a teniszről

A 12. században Franciaországból származó tenisz világszerte a legnépszerűbb sportok közé tartozik, több mint 1 milliárd követővel. Körülbelül 87 millió ember, ami a világ népességének 1,17%-ának felel meg, űzi ezt az ütősportot. A tenisz népszerű mivel amatőr és profi szinten játsszák női és férfi játékosok egyaránt.

A sportágnak két változata létezik, egyes és páros. Az olimpiai sportágat ütővel és labdával játsszák úgy, hogy a játék célja az, hogy a labdát úgy üsse el, hogy az ellenfél ne tudjon érvényes visszaütést visszaütni.

Minden a teniszről