Játssz ma a politikával – nyerj valódi pénzt

A fogadás több mint 2000 évvel ezelőtti feltalálása óta a gyakorlat egyre szélesebbé vált, és több lehetőséget is magában foglal. A politika évszázadok óta az egyik legfontosabb téma, amely az embereket érdekli – mert ez formál minket, a jövőnket és a világunkat.

A szerencsejátékosok a sport mellett a népszerű politikai események kimenetelét is megjósolhatják, és cserébe pénzt is nyerhetnek. Szóval, mi az a politikai fogadás? Jogos-e a politikai fejleményeken játszani? Ha igen, hogyan fogsz hozzá? Ha választ szeretne kapni ezekre és sok más kérdésre, olvassa tovább.

Játssz ma a politikával – nyerj valódi pénzt
Mi az a politikai fogadás?Hogyan fogadjunk a politikáraPolitikai fogadási oldalakPolitikai fogadási tippekFelelősségteljes szerencsejáték
Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Mi az a politikai fogadás?

Mi az a politikai fogadás?

Ahogy a neve is sugallja, a politikai fogadás magában foglalja a nagy politikai vetélkedők eredményének előrejelzését, mint például az Egyesült Királyság általános választása, az Egyesült Államok elnökválasztása stb.

De a fogadóirodák nem csak politikai fogadási esélyeket adnak az előválasztásokra. A fogadók olyan piacokat is szerezhetnek, mint például, hogy ki milyen tisztségre indul, a vita résztvevői, a vita időtartama stb. Röviden: rengeteg politikai fogadási piacot lehet kihasználni.

Eközben az a hagyományos bölcsesség, hogy a politikai fogadás egy viszonylag új találmány. De az igazság az, hogy a politikai fogadásnak gazdag története van, különösen a nyugati országokban.

Gyökerei a 16. századra nyúlnak vissza Olaszországban és a 18. századig az Egyesült Királyságban. Az Egyesült Államokban a politikai fogadás annyira elterjedt volt az 1860 előtti időszakban. 1960-ra a nevadai fogadóirodák nagy téteket fogadtak a közelgő amerikai elnökválasztásra. A politikai szerencsejáték nem újdonság.

Legális a választási fogadás?

Igen, a politikai vádemelésekre fogadni 100%-ban legális. Létfontosságú azonban, hogy olyan jó hírű fogadóirodákra kössön fogadásokat, mint az itt felsoroltak. Az Egyesült Államokban például több mint 20 állam legalizálta a sportfogadást, így ezeken a területeken a politikai fogadások teljesen legálisak.

Még jobb a helyzet Európában, ahol a legtöbb ország nemrégiben felülvizsgálta fogadási törvényeit, hogy belefoglalja az online sportfogadást is. Összességében minden lehetőségre fogadni legális, attól függően, hogy a játékos honnan származik.

De mi történik, ha a fogadás illegális egy országban? Ne aggódj; az ilyen joghatóságok fogadói továbbra is fogadhatnak a legjobb offshore fogadóirodáknál.

Ezek a nemzetközi fogadóirodák külföldi játékosokat fogadnak el, feltéve, hogy megfelelnek a KYC (Know Your Customer) folyamatnak. Ezenkívül a legjobb nemzetközi fogadóirodákat olyan tekintélyes testületek engedélyezik és szabályozzák, mint az Egyesült Királyság Szerencsejáték Bizottsága (UKGC), Máltai Szerencsejáték Hatóság (MGA) és a Svéd Szerencsejáték Hatóság.

Mi az a politikai fogadás?
Hogyan fogadjunk a politikára

Hogyan fogadjunk a politikára

Miután elolvasta ezt a pontot, nyilvánvaló, hogy olyan politikai eredményekre szeretne kockáztatni, mint a 2024-es amerikai elnökválasztás. Szerencsére sok engedéllyel rendelkező fogadóiroda ínycsiklandó politikai esélyeket kínál a játékosoknak. A választási kellékek nagyon hasonlítanak a hagyományos oddsokhoz bármely adott fogadási oldalon.

Az alábbiakban felsorolunk néhány szokásos politikai kelléket, amelyekre figyelni kell:

  • Ki nyeri a választást?
  • Ki lesz az „X” befutója?
  • Az „X” jelölt a Clintonok vagy az Obamák közé fog kötni?
  • Meddig tart a vita X és Y között?
  • Melyik párt viszi a népszavazatokat?

Most, hogy tudja, hogy néhány elterjedt politikai fogadási piac hozzon létre számlát egy legális sportfogadónál. Ehhez hozzon létre egy fiókot, igényelje a bónuszt, és válasszon egy politikai eseményt, amelyre fogadni szeretne. De fogadás előtt tanulja meg az esélyek olvasását. Szerencsére erről lesz szó a következő oldalon.

Hogyan kell olvasni a választási fogadási szorzókat

A politikai fogadási szorzók olvasása meglehetősen egyszerű. Az esélyek tizedes, amerikai vagy tört formátumban állnak rendelkezésre, az Ön joghatóságától függően.

A tizedes fogadási szorzók általánosak Európában és Ázsiában, míg az Egyesült Államokban és Kanadában a sportfogadások amerikai oddsokat használnak. Végül a fogadók gyakran találkoznak töredékes fogadási szorzókkal az Egyesült Királyságban és Írországban.

Például egy brit bukméker 2,51-es szorzót kínálhat a kormányzó Konzervatív Pártra, hogy megnyerje a heves vitákat kiváltó parlamenti választást a Liberális Demokraták ellen. Ebben az esetben, ha egy fogadó 10 dollárt tesz fel a kormánypárt számára, hogy megtegye a szükséges dolgokat, akkor 15,1 dollár nyereségre tesz szert, ha nyer (10 × 2,51 dollár).

Ami az amerikai oddsokat illeti, egy oddsmaker -150-et ajánlhat Joe Bidenért, hogy megnyerje a közelgő elnökválasztást. Viszont Kanye Westnek +150 van a győzelemhez.

Ha ez a helyzet, egy fogadónak 150 dollárt kell összegyűjtenie, hogy Biden nyerjen, és 100 dollár nyereséghez jusson. Eközben a Kanye West 100 dolláros tétje 150 dollár nyereséget eredményezhet. Ne feledje, hogy a negatív (-) szorzók a favoritokat, míg a pozitív (+) az esélyteleneket jelentik.

Végül a fogadóirodák tört odds, más néven brit odds vagy brit odds vonalakat kínálhatnak. A fenti első példánál maradva tegyük fel, hogy 6/1 az esély arra, hogy a liberális demokraták viszik a napot. Ha igen, az azt jelenti, hogy a sikeres 10 dolláros fogadás 60 dollár nyereséget garantál, beleértve a 10 dolláros tétet is. Csak szorozza meg a tétet a számlálóval, majd ossza el a nevezővel. Ezután adja hozzá a teljes tétet, hogy megismerje nyerési lehetőségeit.

Hogyan fogadjunk a politikára
Politikai fogadási oldalak

Politikai fogadási oldalak

Mitől lesz a tökéletes politikai fogadási oldal? A legjobb politikai fogadási oldalak keresésének és kiválasztásának sajátos kritériumai vannak. Íme a leggyakoribbak:

  • Engedélyezés és szabályozás: Csakúgy, mint egy hagyományos szerencsejáték-oldal kiválasztásakor, a politikai fogadási oldal kiválasztásakor is az engedélyezésnek kell a fő prioritásnak lennie. Mielőtt választási fogadást tesz bármely sportfogadónál, győződjön meg arról, hogy a webhely olyan jó hírnévvel rendelkezik, mint az ezen az oldalon reklámozottak.
  • Biztonsági protokollok: Ez egy másik tényező, amely növeli a szerencsejáték-oldalak hitelességét. Az érvényes licenc birtokában a biztonságos fogadási oldalnak SSL-titkosítottnak kell lennie a maximális adatbiztonság érdekében. A legtöbb ajánlott webhely ismét bejelöli ezt a jelölőnégyzetet.
  • Fogadási piacok és szorzók: A politikai piacok nem akármilyen más fogadási piacok. Ezért a legjobb fogadóirodáknak keményen kell törekedniük arra, hogy a lehető legtöbb piacot biztosítsák. Ezenkívül az esélyeknek játékosbarátnak kell lenniük. Ennek biztosítása érdekében nézzen körül és hasonlítsa össze az esélyeket, mielőtt csatlakozna egy sportfogadóhoz.
  • Bónuszok és promóciók: Mivel számos lehetőség közül választhat, nem érdemes olyan fogadóirodához csatlakozni, amely nem kínál ösztönzőket. A legjobb politikai fogadási oldalaknak kell ingyenes fogadásokat és befizetési bónuszokat kínál az új játékosoknak. Ezenkívül a hűséges játékosoknak olyan ösztönzőket kell élvezniük, mint a gyakori árengedmények és a befizetési bónuszok.
  • Vevőszolgálat: Győződjön meg arról, hogy a sportfogadás a legkorszerűbb támogatási mechanizmust kínálja. A támogatási csapatnak elérhetőnek kell lennie telefonon, e-mailben, élő chaten vagy a közösségi médiában. Ezenkívül a nap 24 órájában, a hét minden napján, több nyelven elérhetőnek kell lenniük. Ezenkívül próbálja ki őket egy-két lekérdezéssel, hogy megtudja, milyen gyorsan válaszolnak.
Politikai fogadási oldalak
Politikai fogadási tippek

Politikai fogadási tippek

Érdekes módon a politikai fogadásokban nincs jó vagy silány fogadási stratégia. Egyes rendszerek azonban idővel hatékonyabbnak bizonyultak, mint mások. Először is ásson mélyre, hogy feltárja a tényleges helyzetet a földön. Például a CNN politikai hírei eltérhetnek a BBC-n elérhetőktől. A nemzetközi hírcsatornákról köztudott, hogy politikai beállítottságúak. Tehát alaposan kutasson több forrásban.

Másodszor, körültekintően használja a politikai közvélemény-kutatókat. Ennek az az oka, hogy ezek a szavazások a forrástól függően torzulhatnak. Ne feledje, hogy a legmegbízhatóbb közvélemény-kutatások pontosan leírják a helyzetet, ahogyan az történik. Ha lehetséges, használjon helyi közvélemény-kutatókat, mert azok általában pontosabbak. Összességében fontos, hogy kikkel készült interjú és ki végezte a szavazást.

Mindenekelőtt állítson fel szerencsejáték-költségvetést, és tartsa tiszteletben azt mindenkor. Itt van a dolog; ha egy napon, héten vagy hónapon belül maximálják a tét összegét, a veszteségek kevésbé fájdalmasak, és a nyerések még édesebbek. A lényeg az, hogy csatlakozz a politikai fogadási őrülethez, tudva, hogy a veszteségek gyakoribbak, mint a győzelmek. És persze ne hajszoljon veszteségeket, hiszen a végeredmény megjósolható.

Politikai fogadási tippek
Felelősségteljes szerencsejáték

Felelősségteljes szerencsejáték

Legyen szó politikáról vagy bármilyen más eseményről, a felelősségteljes szerencsejáték elengedhetetlen. Tehát a kiadási limit félretételén kívül milyen trükkök alkalmazhatók még? Kezdetnek állítson be egy időkorlátot, mivel a szerencsejáték időigényes lehet. Lehetséges órákat eltölteni a fogadóirodákban, amíg a bankrollja tönkremegy. Ebben az esetben a fogadók nem csak a fogadásfüggőség kockázatát kockáztatják, hanem a csődöt is.

Kerülje továbbá a szerencsejátékot kábítószer hatása alatt vagy depresszióban. A depressziós játékosok arról ismertek, hogy irracionális és bölcs fogadási döntéseket hoznak. Ezenkívül az alkohol vagy kábítószer hatása alatt történő fogadás ronthatja az ítélőképességet. Ezért csak akkor játsszon, ha a feje mentes minden stresszes gondolattól vagy befolyástól.

Végül, ne fogadjon, hogy ebből megél. A politikai versengések köztudottan kiszámíthatatlan eredményeket produkálnak, akárcsak a szerencsejáték más formái. Ezért ha egy vagyont fektet be egy fogadási piacon, akkor valószínűleg összeomlik és stresszes lesz mindennek a végén. Tehát fogadjon kicsiben, és élvezze a műsort, ahogy jönnek.

Felelősségteljes szerencsejáték
About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács