A hidegkereskedés magyarázata

Hírek

2022-01-12

A hidegkereskedelem meglehetősen gyakori a pénzügyi világban. Ugyanakkor a fogadás világában is egyre népszerűbb, különösen a nem sok vagy egyáltalán nem sporttudással rendelkező fogadók körében. A hidegkereskedők főleg olyan piacokon vagy eseményeken tevékenykednek, amelyek nagy volatilitásúak, például lóversenyeken.

A hidegkereskedés magyarázata

Semmi mást nem kell tudniuk, mint a fogadási eseménnyel kapcsolatos esélyeket. Az eredményt befolyásoló összes tényező szintén nem számít. A sportfogadástól eltérően a fogadási stratégia sikere nem feltétlenül a fogadó sporttudásán múlik.

A kereskedés és a fogadás összehasonlítása

Ha kereskedésről van szó, a befektetők általában akkor is vásárolnak vagy adnak el részvényeket, ha nem értik a vállalat belső működését. A befektetési döntéseket többnyire a piaci trendek és a becsült előrejelzések alapján hozzák meg.

Egyes kereskedők befektetéseket hajthatnak végre a vállalatról alkotott elképzeléseik alapján. Ennek az az oka, hogy a nyereség a részvények változó értékén, és nem egy előre meghatározott célon alapul.

A fogadási világ hidegkereskedői ugyanezt a megközelítést alkalmazzák online sportfogadás. A fogadók az esemény előtt és alatt az esélyek változása alapján tesznek fogadásokat és profitálnak. A fogadók nyereségre tehetnek szert a hátsó fogadásokból és a tétekből. Visszatétek esetén a fogadó nyereségre tesz szert, ha az esélyek esnek. A fektetett fogadásoknál a fogadó nyereségre tesz szert, ha az esély emelkedik. Mindkét eset elég gyakori.

Hideg kereskedési időszakok

A hideg kereskedők többsége általában a kezdésig egy óra és az esemény kezdete között működik. Az esélyek volatilitása jellemzően magas, így a piacok alkalmasak arra, hogy ezen időszakon belüli gyors kereskedéseket lehessen lebonyolítani. A hideg kereskedők általában arra törekszenek, hogy minden tevékenységüket befejezzék a kick-off előtt, és összpontosítsák figyelmüket a következő eseményre.

Ez azt jelenti, hogy profitot termelnek, és még az esemény kezdete előtt elfelejtik az eseményt. A játékmenet és az esemény kimenetele tehát semmilyen módon nem befolyásolja jövedelmezőségüket.

Hogyan csináljunk hidegkereskedést

A hidegkereskedelemből származó nyereség általában viszonylag csekély. Ez azt jelenti, hogy a fogadóknak sok kereskedést kell kötniük ahhoz, hogy jelentős mennyiségű profitot érjenek el. A sportfogadásokhoz hasonlóan mindent meg lehet csinálni személyesen, de a folyamat lassú és fárasztó lehet, nagy a hibalehetőség.

A legtöbb fogadó tehát általában inkább fogadóeszközöket vagy automatizált robotokat használ. A technológia beépítése mindent könnyebbé tesz és maximalizálja a potenciális profitot. A fogadóknak ki kell választaniuk a legjobb kereskedési eszközöket, és a legmegbízhatóbb fogadási oldalakon kell fogadniuk, hogy a legtöbbet hozhassák ki a fogadási eszközökből.

Illikvid piacok

A legtöbb hideg kereskedő inkább az off-hoz közeli tevékenységekre fogad. Néhányan azonban rugalmasabbak, és az illikvid piacokon tőkésítenek. Az illikvid piacokat általában a lay és back oddsok közötti széles szórás jellemzi.

Az ilyen piacokon kisebb a verseny is, ami lehetővé teszi a fogadók számára, hogy jobb lay vagy back értékeket kapjanak, mint amit egy likvid piac általában lehetővé tenne. Ez azonban magas beviteli szintet igényel, de a botok segítenek ennek lehetővé tételében.

Legújabb hírek

A legjobb kosárlabda fogadási oldalak kiválasztása
2022-09-28

A legjobb kosárlabda fogadási oldalak kiválasztása

Hírek