A NASDAQ sportfogadásokba fektet be

Hírek

2021-11-03

A sportfogadások magas szintű támogatást találnak a befektetések terén. Júniusban a NASDAQ dobta a kalapját azzal, hogy részesedést szerzett a sportfogadásban, és felügyeleti technológiát biztosított a sportfogadási partnereknek. Egy tőzsdei modell használatával egyes elemzők azt jósolják, hogy 2025-re a sportfogadási piac 37 milliárd dollárra nőhet.

A NASDAQ sportfogadásokba fektet be

Verseny

NASDAQ nincs egyedül. A Hudson River Trading és a Tower Research is befektet a sportfogadási piacba. A piac növekedésével a verseny felforrósodik a likviditásszolgáltatók között, ami jobb esélyeket és árakat eredményez. Ahogy egyre több bróker lép be a piacra, olyan befektetőket vonzhatnak, akik egyszerre sportrajongóak és érdeklődnek a magas jutalommal járó lehetőségek iránt.

Az innováció kulcsfontosságú a piac átláthatóvá és biztonságossá tételében. A feltörekvő technológiákkal a tőzsdék üzemeltetői megnyithatják a kaput az államok előtt az iparág szabályozására. Jelenleg harminc állam engedélyezi a legális sportfogadást. New York-i, kaliforniai és floridai tisztviselők azt vizsgálják, hogy miként lehet a legjobb módokat indítani a sportfogadásokon saját államukon belül.

A sportfogadás a fogyasztók több mint 60 százaléka által elfogadott szórakozási formává fejlődik. Az 1940-es évek óta a maffia irányította sportfogadás, a fogyasztók pedig egy szabályozatlan piacon játszottak szerencsejátékot. Ahogy az internet fejlődése továbbra is biztosítja a magánélet védelmét és az anonimitást, a piac exponenciálisan növekszik, így több lehetőség nyílik a rossz hírű platformok számára.

Bevétel

Az államok beavatkoznak a piac szabályozása és jelentős adóbevételek elérése érdekében. A kaszinók 40 államban milliárdos adóbevételt termelnek, és közel kétmillió alkalmazottat támogatnak. Az illegálisan fogadó amerikaiak akár 500 milliárd dollárt is elköltenek, és évente növekszik.

Ha egy állam az éves kaszinóbevétel 2 százalékát vagy többet termel, akkor ezeket az alapokat a költségvetési hiányosságok áthidalására, valamint az iskolák, az infrastruktúra és más jogalkotási prioritások támogatására használhatja fel. A gazdasági hatás az előrejelzések szerint az égetően szükséges készpénzt juttatja el a kiskereskedelmi és egyéb üzleti létesítményekbe.

Szabályozás

A kormányok számára vonzó a pénzszerzés és a polgárok védelme kettős előnye. Mivel egyes oldalakon nincs veszteségkorlát, az új szabályozás megvédheti azokat a fogyasztókat, akik egészen a közelmúltig nem szabályozott környezetre hagyatkoztak a fogadáskor. Az államilag irányított sportszerencsejáték-piacok megkövetelhetik a kaszinóktól és a sportfogadóktól, hogy korlátozzák a fogadást, és figyeljék a szerencsejátékosok kockázatos viselkedését.

A technológia könnyen felismerheti és értesítheti a létesítményt a digitális platformokon, ha egy szerencsejátékos függőségi hajlamot mutat. Ezek az intézkedések az első lépések annak érdekében, hogy a sportfogadást kikerüljük az árnyékból és a mainstreambe.

Izgalom

A játékosok izgatottak a szerencsejátékokra vonatkozó törvények új változásai miatt, amelyek hatással vannak a sportfogadások hozzáférhetőségére és törvényességére. Emiatt a ligák támogatják az intézkedéseket, amelyek minden bizonnyal növelik a közönség elköteleződését bizonyos játékokban. Miközben milliók hangolódnak a népszerű sportversenyekre, a legtöbben a meccset nézik, hogy meghatározzák a fogadás kimenetelét.

Az amerikaiak közel 50 százaléka érdeklődik a sportfogadások iránt. A futballtól az autóversenyzésig ezek a versenyek vonzzák a globális sportok szerelmeseit. Ahogy a piac folyamatosan növekszik, az intézményi befektetők, az állami kormányok és más szereplők azt kutatják, hogyan kaphatnak egy darabot a gazdasági tortából.

Legújabb hírek

A legjobb kosárlabda fogadási oldalak kiválasztása
2022-09-28

A legjobb kosárlabda fogadási oldalak kiválasztása

Hírek