Hírek

October 31, 2023

Az élő sporttartalom jövője: Az élő közvetítéseken túli terjeszkedés, hogy megfeleljünk a digitális-médiás multitasking igényeinek

Ethan Moore
WriterEthan MooreWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
LocaliserÁdám KovácsLocaliser

Bevezetés

A fiatalabb, élő sporttelevízió-rajongók következő generációja a digitális multitasking magatartást tanúsítja, ami több rövid távú, sporttal kapcsolatos tartalom létrehozását teszi szükségessé, hogy fenntartsák érdeklődésüket. Az iparági vezetők felismerték ezt az igényt, és közel 80%-uk úgy gondolja, hogy a sporttartalmaknak túl kell terjedniük az élő sportközvetítéseken és közvetítéseken.

Az élő sporttartalom jövője: Az élő közvetítéseken túli terjeszkedés, hogy megfeleljünk a digitális-médiás multitasking igényeinek

Az élő sporttartalom jövője

Az Altman Solon által 150 vezető részvételével végzett felmérés szerint az iparági vezetők 74%-a úgy gondolja, hogy az élő sporttartalmak más médiaélményeket is átitatnak. Ez magában foglalhatja a jobb statisztikákat, az új magával ragadó funkciókat, a személyre szabott tartalmat, a rajongói hűségfunkciókat, valamint a kapcsolódó formátumok, például a játékok, podcastok és hírek összekapcsolását.

A digitális-média multitasking felemelkedése

A digitális média multitasking viselkedésének növekedése szembetűnő: a fogyasztók 57%-a rendszeresen böngészi az internetet, 50%-a használja a közösségi médiát, 43%-a üzeneteket küld az embereknek, és 31%-a rendel ételt. A fiatalabb élő sportnézők az előrejelzések szerint még többet fognak követelni, ahogy multitasking viselkedésük fokozódik.

A többplatformos tartalomélmények elengedhetetlen követelményei

A jelentés készítői hangsúlyozzák, hogy a fiatalabb korosztályok másfélszer több órát töltenek online, mint az idősebb generációk. Ez rávilágít arra, hogy a sportmédiának többplatformos tartalomélményt kell biztosítania, hogy megfeleljen a fiatalabb nézők igényeinek.

A sportdíjak költsége

Ahogy a TV-hálózatok és a streaming platformok sportdíjai tovább emelkednek, a sportjogokról folytatott tárgyalások versenyképesebbé válnak. A tervek szerint például az NBA sportjogokról szóló tárgyalásainak új fordulója kezdődik, az ESPN és a Turner inkumbens TV-hálózataival agresszív javaslatokat kíván tenni az Apple TV+ és az Amazon Prime Video által támasztott növekvő verseny leküzdésére és a nagy sporttulajdon megtartására. Az előrejelzések szerint az NBA sportdíjai új rekordokat döntenek majd.

Következtetés

A digitális korban a fiatalabb élő sportnézők digitális multitasking viselkedése miatt növekszik a rövid távú sporttartalom iránti kereslet. Ahhoz, hogy lépést tudjon tartani ezzel az igénysel, a sportmédiának túl kell terjeszkednie az élő sportközvetítéseken, és más média élményeket is be kell építenie. Ezenkívül a digitális média multitasking térnyerése többplatformos tartalomélmények biztosítását igényli. Ahogy a sportdíjak tovább emelkednek, a sportjogokról folytatott tárgyalások versenyképesebbé válnak, ami rávilágít arra, hogy a TV-hálózatoknak és a streaming platformoknak agresszív javaslatokat kell tenniük az értékes sportingatlanok megtartása érdekében.

About the author
Matteo Bianchi
Matteo Bianchi

Matteo "Teo" Bianchi, akit a BettingRanker "Data Dynamo"-jaként emlegetnek, a sportrajongó és a számok zseniális kombinációja. Alapos kutatása biztosítja, hogy a fogadók mindig egy lépéssel előrébb járjanak, így ő a platform sarokköve.

Send email
More posts by Matteo Bianchi

Legújabb hírek

Hogyan kezeljük a fogadások rossz futásait
2023-11-20

Hogyan kezeljük a fogadások rossz futásait

Hírek