Mennyit keresnek a profi szerencsejátékosok?

Hírek

2022-08-10

A sportfogadók mind elképzelték, milyen lenne a hobbijukból élni. Vannak, akik azt a gondolatot idézték fel, hogy hatalmas, 6 számjegyű összeggel távoznak, vagyonokat költenek luxusmárkákra, és elutaznak álmaik úti céljaira. A profi fogadók látványa a tévében izgalmasnak tűnik. 

Mennyit keresnek a profi szerencsejátékosok?

Izgalmasan hangzik, ha egy mobil sportfogadáson keresztül fogadni egy kedvenc csapat eredményére, és megszerezni a jackpotot. Ezen okok miatt sok feltörekvő szerencsejátékos gyakran azon kapja magát, hogy azon töpreng, vajon képes-e karriert csinálni a sportfogadásból. Azt is felteszik maguknak a kérdést: "Mennyit lehet keresni a sportfogadásból?"

A professzionális fogadás jövedelmező?

Mielőtt megválaszolná ezt a kérdést, fontos megértenie, ki a profi szerencsejátékos. Egyszerűen fogalmazva a profi szerencsejátékos az, aki fogadással keres fizetést. A nyereség eléréséhez bizonyos készségekre van szükség. Tehát bárki, akitől pénzt keres legális sportfogadási oldalak egész évben profi szerencsejátékosnak számít. Egy lelkes sportfogadó pénzt keres, de lehet, hogy ez nem elegendő a napi kiadások fedezésére. 

Ez azt jelenti, hogy kiegészítő jövedelemre van szükségük a lakhatás, az élelmiszer, a ruházat, a közlekedés és a közüzemi számlák fedezésére. Egyes fogadók félprofinak számítanak, azaz elegendő pénzt keresnek a sportfogadásokból ahhoz, hogy kiegészítsék napi munkájukat, de nem teljes munkaidőben.

A sportfogadás jövedelmezőségét meghatározó tényezők

A profik átlagosan legalább 25 000 dollárt keresnek évente azzal, hogy csak sporteseményekre fogadnak. A pontos szám azonban nem ellenőrizhető, mivel az általuk használt webhelyek némelyike nagyon titkos. Tehát a sportfogadásokkal megkeresett pénzösszeg több tényezőtől függ.

1. Fogadási méret

A tét nagyságát tétnek is nevezik, és hatással lehet a sportfogadások kimenetelére. A tét definíció szerint olyan értékes tárgy, mint a pénz, amelyet a fogadó kockára tesz, hogy elindítsa a játékát. Az általános hipotézis az, hogy nagyobb tét esetén nagyobb a valószínűsége annak, hogy magas nyereményt nyernek. A masszív jackpotok gyakoribbak high rollereknél, mert ezek a fogadók gyakran többet járulnak hozzá a nagyobb nyereményalaphoz. 

Ezt az összefüggést befolyásolhatja a nyerési esély és a játékosok száma, ennek ellenére. Tegyük fel, hogy egy közelgő futballmérkőzés átlagos tétje 2 dollár, de nagyon alacsony a nyerési esélye, és a végső nyeremény 1 millió dollár. Ebben az esetben a fogadó nagyobb tétet helyezhet el, hogy növelje esélyét a jackpot megszerzésére.

2. ROI

Minden fogadó rendelkezik a befektetés megtérülésével (ROI), amely lehet pozitív vagy negatív. A pozitív előny azt jelenti, hogy ha többet fogadnak, akkor nagyobb nyereségre számíthatnak. Ezzel szemben a negatív ROI azt jelenti, hogy többet veszítenek, amíg folytatják a fogadást. A megtérülés az a pénz, amelyet a szerencsejátékos keres a fogadott összeg alapján. A sportfogadásoknál ez a tényleges nyereséget jelenti a kockára tett összeghez képest. 

Amikor egy játékos nyer egy díjat, félrevezető lehet az az összeg, amellyel állítása szerint távozott. Például egy 100 dolláros fogadás 1,3 szorzóval 130 dollárt jelent a fogadási webhelyen, de a fogadó tényleges nyeresége 30 dollár lesz a kezdeti befektetés levonása után. Itt a ROI 30% lenne, amit gyakorlatilag lehetetlen hosszú távon fenntartani.

3. Teljes részesedés/forgalom

A forgalom az összes tét összege. Ez az a becsült összeg, amelyet a játékos nyer vagy veszít egy időkereten belül. Például 500 USD össztét és +5 ROI esetén a várható eredmény 5% x 500 USD = 2500 USD. A nagyobb forgalom kevesebb téttel növeli a szórást, következésképpen növeli a nagy győzelem valószínűségét. Ennek az ellenkezője igaz.

4. A ház széle

Függetlenül attól, hogy a fogadó melyik sportágra választ fogadást, a bukméker nyereségének esélye mindig nagyobb, mint a játékos nyerési esélye. Ez azért történik, mert a sportfogadások működnek. Egyes sportfogadási események 0,5% és 2% közötti alacsonyabb házelőnnyel rendelkeznek, így csak minimális nyereséget termelnek. Más rendezvényekre a ház 15-40%-ot vehet igénybe.

Egyes fogadók nem ismerik megfelelően a ház előnyét, így végül többet veszítenek. Azt hiszik, pusztán azért, mert a fogadóirodának 5%-os előnye van, órákig játszhatnak 200 dollárral, és csak 10 dollárt veszíthetnek. Amit elfelejtenek, az az, hogy a házelőny mind a bankrollukra, mind a fogadások teljes összegére vonatkozik.

Összefoglalva

A professzionális sportfogadás nem a legegyszerűbb módja a pénzkeresésnek. A professzionális fogadói tevékenységnek számos előnye van, mint például a további bevételi forrás, a rugalmas játékidő és a független döntések lehetősége. Míg a sportfogadás végleg megváltoztathatja az ember életét, feltétlenül ismerni kell a hátrányait. A gyakori kockázatok közé tartoznak a csúcsok és a mélypontok, a minden elvesztésének lehetősége és a szünetek hiánya. 

Az okos szerencsejátékos elemzi az előnyöket és hátrányokat, mielőtt fogadásba kezdene, vagy teljes munkaidős karriert csinálna belőle. A lehetséges előnyök óriásiak lehetnek, például egy olyan jelentős sportesemény esetében, mint a világbajnokság. De a játékosnak elég fegyelmezettnek és hozzáértőnek kell lennie ahhoz, hogy kezelje a felmerülő kockázatokat.

Legújabb hírek

A legjobb kosárlabda fogadási oldalak kiválasztása
2022-09-28

A legjobb kosárlabda fogadási oldalak kiválasztása

Hírek