Mindent a fogadási esélyekről 2024

Attól függően, hogy hogyan használja őket, a fogadási szorzókra szükség lehet, ha az intelligens fogadások kedvelői. A fogadás során elengedhetetlen, hogy megtanuljuk, hogyan kell olvasni az oddsokat, és hogy mi a jó és a rossz szorzó. Az alábbiakban átfogó útmutatót készítettünk a fogadásokon belüli szorzókról.

Az egyik első dolog, amit az új fogadóknak meg kell tanulniuk, a sportfogadási szorzók megértése. Ez egy kulcsfontosságú lépés, mivel lehetővé teszi a játékosok számára, hogy meghatározzák egy esemény bekövetkezésének valószínűségét, és milyen potenciális jutalmak lehetnek.

Rögbi Esélyek
Mutasson többet
Jégkorong Esélyek

Lehet, hogy a jégkorong nem olyan népszerű sport, mint a futball vagy a kosárlabda világszerte, de rendkívül népszerű a világ északi részein, különösen Kanadában, az Egyesült Államokban és Észak-Európában. Ezért is nagyon népszerű a világ legjobbjaként számon tartott észak-amerikai jégkorongbajnokságra, a HNL-re való fogadás.

Mutasson többet
Kosárlabda Esélyek

A kosárlabda, különösen az NBA, az elmúlt néhány évtizedben elfoglalta a világot, és a világ egyik legnépszerűbb sportjává vált. Az NBA valószínűleg a világ legsikeresebb sportszervezete, és ezzel a fogadók egyik kedvence.

Mutasson többet
Cricket Odds

Tudtad, hogy a krikett a második legnépszerűbb sport a világon? Persze csak statisztikailag, mert Indiában, Pakisztánban és a Nemzetközösség országaiban népszerű, ami nem tükrözi a valódi képet ennek a sportágnak a népszerűségéről.

Mutasson többet
Boxing Odds

A boksz az egyik legvonzóbb sport valaha. Ennek a sportnak több millió rajongója van szerte a világon. Tele van olyan drámával, érzelmekkel és akciókkal, amelyeket kevés sportesemény kínálhat. Más sportágakkal ellentétben, mint például a labdarúgás, a tenisz és a kosárlabda, a boksz nem kínál annyi fogadási sort.

Mutasson többet

Amerikai Futball Esélyek

Amit a NASCAR fogadásról tudni kell
2023-03-22

Amit a NASCAR fogadásról tudni kell

Hatalmas rajongótáborral Észak-Amerikában, és számos, gyakorlatilag hetente zajló versenynek köszönhetően februártól november elejéig a különböző versenypályákon a NASCAR fogadás az egyik legvonzóbb fogadási lehetőség a motorsportok szerelmesei számára.

Az Ultimate Super Bowl fogadási útmutató a felkészüléshez
2023-03-08

Az Ultimate Super Bowl fogadási útmutató a felkészüléshez

A 2023-as Super Bowlon sok pénzt lehet legálisan megtétni, miután a 2022-es játék minden korábbi rekordot megdönt. Legutóbb a Super Bowl LVI-ben a Los Angeles Rams 23-20-ra győzött a Cincinnati Bengals ellen.

Különböző típusú fogadási esélyek magyarázata
2023-03-01

Különböző típusú fogadási esélyek magyarázata

Mielőtt bármilyen szinten fogadni kezdene, meg kell értenie az esélyeket. A legáltalánosabb fogadási szorzók megértése, valamint a különféle formátumok elolvasása és megértése elengedhetetlen a megalapozott fogadások megtételéhez.

Az NFL Football Odds Puntereknek tudniuk kell
2023-01-04

Az NFL Football Odds Puntereknek tudniuk kell

Míg vannak over/under és point spread oddsok, az NFL futball oddsai nem csak ezeknél állnak meg. Számos egyéb mód is létezik az NFL-re való fogadásra, beleértve a pénzvonalat, az első és a második félidő fogadási vonalait és a határidős ügyleteket.

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter

Mik a sportfogadási szorzók/ esélyek?

Elsőre talányosnak tűnhet, de ennek a fogadási szorzókról szóló útmutatónak segítenie kell a játékosok megértésében. Az évek során a sportfogadói szorzók generálási módszere és a fogadási sorok drámaian megváltoztak.

A régi vegasi oddsmakerek korábban uralták a sportfogadási piacot, de sok minden megváltozott az internetes sportfogadások bevezetése, valamint a sportfogadási szoftverek és algoritmusok finomhangolása óta.

Ami nem változott, az a sportfogadások által a sportfogadás kezdetei óta kitűzött fő cél: egyensúlyba hozni a fogadás mindkét oldalát. Az esélyek azonban nem az események valódi és pontos valószínűségét tükrözik.

Végtére is, ha úgy gondolja, hogy különbség van egy esemény valós esélye és a fogadási sorból származó vélelmezett valószínűség között, az az egyik legjobb taktika az online fogadóirodákkal szembeni előny megszerzésére.

Fontos felismerni, hogy az oddsmakerek elsődleges célja a sportfogadás kockázatának csökkentése, nem pedig a valóság pontos (vagy valószínű) képének bemutatása. - mint a kockázatmenedzserek és a szakértő sport előrejelzők.

Az oddsok célja egyenlő cselekvés ösztönzése a sportvonal mindkét oldalán. Ideális esetben egy sportfogadó hasonló fogadási mennyiséget kapna a fogadás mindkét oldalán, és 5-10 százalékos nyereséget (vagy „vig”-ot) kapna, függetlenül attól, hogy nyer vagy veszít.

A sportfogadási szorzók magyarázata

A fogadási szorzók működésének megértése segíthet a játékosoknak bölcsebb téteket kötni, növelni a nyerési esélyeiket, és ezáltal fokozni a játék élvezetét.

Az esélyek is fontosak online fogadási bukmékerek mivel kiegyensúlyozza a tét mindkét oldalát, ami azt jelenti, hogy a ház továbbra is megkapja az esedékességét.

Ahhoz, hogy profitáljon a sportfogadásból, meg kell értenie az esélyek és a valószínűség közötti különbséget. Az esélyek nem mindig tükrözik közvetlenül annak az esélyét, hogy bármi megtörténjen vagy nem történik meg, bár a kettő alapvetően összefügg.

Egyszerűen szólva, a valószínűség a sportfogadásban szubjektív. A játék várható kimenetelének előrejelzése során mind a fogadók, mind az online fogadóirodák ellentétes álláspontot képviselnek.

A valószínűségek általában 5% és 10% között mozognak, egyes esetekben kisebbek, míg mások nagyobbak. A sikeres sportfogadás kulcsa az eredmény valószínűségének helyes értékelése, majd annak felmérése, hogy az adott kimenetel esélye kínál-e fogadási értéket.

Lehetőség van élő odds sportfogadásra, ahol a fogadó a sportesemény ideje alatt is fogadhat [élő közvetítés](/útmutatók/live-betting/.

Hogyan működnek a sportfogadási szorzók?

Tehát hogyan működnek az európai fogadási szorzók? A nyerő fogadások után kifizetett összeget a sportfogadási szorzó határozza meg. Ez az oka annak, hogy általában a fogadás "árának" nevezik őket

A fogadásnak lehet szorzója az árra vagy az árra. A nyereményszorzó azt jelenti, hogy a potenciális nyeremény kisebb, mint amennyit kiírtak, az ellentétes szorzó pedig azt jelenti, hogy a fogadók által nyerhető összeg nagyobb lesz, mint amennyit kerestek.

Még mindig kereshet pénzt, ha nyer oddsot a fogadáson, mert a kezdeti befizetését visszaadják, de többet kell kockáztatnia, mint amennyit bír, hogy nyerjen. Mivel nagyobb valószínűséggel nyernek, a nagy kedvencek gyakran esélyesek. Ha egy szerencsejátéknak nagyobb az esélye a veszteségre, mint a győzelemre, akkor ezt ellenszorzónak nevezzük.

Még pénzes odds is lehetséges. A nyerő páros tét a pontos összeget, valamint a kezdeti tétet fizeti ki. Ennek eredményeként gyakorlatilag megduplázta a pénzét. Ne feledje, hogy minél nagyobb az esély, annál kevésbé valószínű, hogy egy szerencsejáték nyer, de annál nagyobb a nyeremény.

A sportfogadási szorzók típusainak megértése

Az alapértelmezett esélyes formátum a régiótól függően eltérő lehet. A szerencsejáték-oldalak ezzel szemben megkönnyítik ezt azáltal, hogy lelkesen fogadják azokat a játékosokat, akik más oddsstruktúrát szeretnének, és hagyják, hogy az oddsformátumot a megszokott formátumhoz igazítsák. A legjobb fogadási oldalak némelyike különféle oddstípusokat is kínál.

Az általunk használt sportfogadási szorzóformátumok a legelterjedtebbek az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Európában – pénzvonal, tizedes és tört esély.

  • [Moneyline odds legnépszerűbbek]( Amerikában, és másként dolgoznak a közönség kedvenceiért és az esélytelenekért.
  • Tört esély gyakran brit odds, UK odds vagy hagyományos odds néven is ismertek.
  • Tizedes szorzók a legkönnyebben érthető fogadási formátumnak tekinthetők. Európában, Kanadában és Ausztráliában a legnépszerűbb, de a legtöbb bukméker sportfogadó lehetőséget kínál arra, hogy az oddsokat tizedes oddsformátumban jelenítse meg.

Hogyan kell olvasni a fogadási szorzókat?

Ha nem biztos abban, hogy mit lát, amikor a fogadási szorzókat nézi, akkor nem találja pontosan az értéket a fogadási piacokon, ami a sportfogadás sikerének kulcsa.

Amerikai esélyek

Az amerikai oddsok meglehetősen különböznek a többi fogadási formátumtól, mivel általában egy kedvencet és egy esélytelent emelnek ki.

A kedvenc fél nyerési esélye általában „-” jellel jelenik meg. A mellette lévő szám azt mutatja, hogy egy fogadónak mekkora tétet kell megtennie ahhoz, hogy 100 dollárt nyerjen.

Az esélytelenebb játékos figurája egy „+” jellel jelenik meg, amely azt jelzi, hogy egy játékos mennyit nyer, ha 100 dollárt tesz fel.

Például az A-csapat a favorit a vasárnapi meccs megnyerésére -110-es szorzóval. Ha a fogadók 110 dolláros fogadást tesznek az A csapatra, 100 dollárt kapnak, és visszakapják a 110 dolláros fogadásukat, összesen 210 dollár kifizetéssel.

Alulmaradók esetében mondjuk egy fogadó 100 dollárt tesz a B-csapatnak +240 szorzóval. Ha a B-csapat megnyeri a játékot, 240 dollárt kap, plusz a 100 dolláros eredeti tétet. Ez összesen 340 dollár kifizetést jelent.

Tört esély

Ezek az oddsok azt a nettó összeget jelentik, amelyet a fogadó akkor kap, ha a tét beszámítása után nyer.

Szemléltetésképpen, mondjuk az A-csapat és a B-csapat péntek esti meccsén 5/1, illetve 1/5-öt mutat. Ha egy fogadó 5 dollárt keres az A-csapatban, és győztesen kerül ki, akkor vesszük az 5 dollárt, és megszorozzuk öttel, ami az esélyek számlálója.

Ezért az A-csapatra tett fogadásukkal 25 dollárt nyer, plusz az eredeti 5 dolláros tétet – a teljes kifizetés 30 dollár.

A B-csapatra 1/5-ös szorzóval fogadott fogadás viszont csak 1 dollárt ad vissza minden 5 dollárért. Ez 6 dollár teljes kifizetésnek felel meg egy 5 dolláros tét után.

A tört esélyeket leggyakrabban a lóversenyeken használják. Tehát ha egy fogadó 50 dollárt fogad a Noble Feet-re 20/1-nél, és a Noble Feet nyer, akkor az eredeti tétjét megszorozzák a szorzóval, ami 50-szer 20. Ezért 1000 dollárt nyer a tétén, valamint az 50 dolláros téten. összesen 1150 dollár kifizetéssel.

Tizedes szorzók

A tizedes szorzók egyszerűbb fogadási szorzók, mint a másik kettő. A tizedes szorzóknál feltüntetett szám az a pontos összeg, amelyet akkor fizetnek ki, ha a fogadás nyer. Tegyük fel, hogy a szombat esti küzdelemnek 2,0 az esélye az A harcosra és 5,5 a B harcosra.

Ha egy fogadó 100 dollárt fogad a Fighter A-ra, és nyer, a 100 dollárt megszorozzák a szorzóval, ebben az esetben 2,0-val. Ezért a teljes nyereményük és kifizetésük 200 dollár lesz. Ha ugyanennyit fogadnak a Fighter B-re, akkor összesen 550 dollárt nyernek.

Különböző sport esélyek

Elméletileg az esélyek bármilyen formátumban megjeleníthetők, a játéktól függetlenül. Valójában azonban a célközönség elhelyezkedése hatással lesz.

Mivel a nézettség nagyrészt az Egyesült Államokban található, az NFL oddsok szinte mindig (legalábbis kezdetben) amerikai formátumban jelennek meg.

Hogyan működnek a fogadási szorzók a futballban

[A labdarúgás az egyik legnépszerűbb sport](/sport/futball/ fogadni az Egyesült Királyságban, ahol a fogadók az összes pénz 40%-át a gyönyörű játékra költik. Szóval hogyan fogadsz futballmeccsekre?

Számos mérkőzés támogatta az iparág növekedését, lehetővé téve a fogadók számára, hogy a piacok széles skáláján játszhassanak, és számos bukmékerwebhely kínál egyedi promóciókat és versenyképes oddsokat.

Az első dolog, amit meg kell érteni, hogy a futballban nincsenek garantált fogadások. A játékosok annyi kutatást végezhetnek, amennyit csak akarnak, és mindent tudnak a játékról, de meglepetés eredmény még mindig lehetséges.

Ez az oka annak, hogy a fogadóknak fel kell használniuk futballfogadási tudásukat, hogy kiválasszák a játékot, és fogadjanak, amire fogadni szeretnének. Az egyszerűbb fogadások, például a Match Bet vagy a gólszerző piacok, valamint az alacsonyabb kockázatú fogadások, mint például a Draw No Bet, jobban megfelelnek a kevésbé tapasztalt fogadóknak.

A fogadók csak olyan ligákban és csapatokban játszhatnak, amelyeket ismernek, ellenkező esetben pénzvesztést kockáztatnak, mert nem lehetnek biztosak abban, hogy a fogadásnak van-e értéke.

Például egy futballrajongó, aki szorosan követi a Premier League-et, jobban tenné, ha arra a bajnokságra fogadna, amelyet ismer, nem pedig egy olyan bajnokságra, amelyet a világ más részein nem ismer.

Mostanra sok statisztika érhető el ingyenes oldalakon minden fogadó számára, amelyek segítségével megragadhatja azokat a precízebb kellékpiacokat, amelyek már elérhetőek a sok fogadóirodában.

Hogyan működnek a krikett oddsok

A krikett fogadási szorzók mindennek a középpontjában állnak, ami ehhez kapcsolódik [krikett fogadás](/sport/krikett/, és lehetetlen sikeresnek lenni a fogadásban anélkül, hogy megértené, milyen fogadási szorzók működnek.

A korlátozott időtartamú mérkőzések közvetlen egymás elleni mérkőzések, míg a tesztmérkőzések döntetlenre vezethetők vissza. Az oddsok alapvetően egy adott esemény valószínűségének számszerű ábrázolása a korábbi fogadások alapján.

Ha a fogadók a közvélekedés ellen játszanak, kicsi az esélyük, de ha igazuk van, sok pénzt nyernek,

Ökölszabály, hogy a fogadók csak olyan csapatokra fogadjanak, amelyeket ismernek; ellenkező esetben pénzvesztést kockáztatnak, mivel nem tudják, hogy a fogadás ér-e valamit.

A lóverseny esélyeinek megértése

Ne feledje, hogy a ló nyerési esélyeit, valamint a kifizetendő pénzösszeget, ha és amikor nyer, a valószínűség határozza meg.

A hagyományos szorzók lehetőséget adnak a fogadóknak, hogy meglássák, milyen százalékos esélyt ad egy online fogadócég vagy az iparág egésze a lónak, ellentétben a pari-mutel rendszerrel, ahol a kifizetésekről lényegében maguk a játékosok döntenek aszerint, hogy hogyan mennyi pénz van a poolban, és hány tétet tesznek az egyes lovakra.

Például egy 5-1 ló első pillantásra nem tűnhet távoli lövésnek, de szorozza meg ezt a szokásos 1 dolláros téttel, és osztja el a 100-at ezzel a számmal. Ennek eredményeként, ha 100-at elosztunk 6-tal, ennek a lónak a sikerességi aránya kevesebb, mint 17%.

[A lóversenyen](/sport/lóverseny/, a 17 százalékos nyerési esély nem vészes; lássuk be, 20 induló lehet a mezőnyben, és mindegyiknek csak 5% esélye lenne a győzelemre, ha egyenlőek lennének.

Azonban ne feledje, hogy ha egy ló esélye azt sugallja, hogy 17 százalék az esélye a győzelemre, akkor a veszteség valószínűsége is 83 százalék, ezért a fogadóknak a téteket ésszerűnek kell tartaniuk, és a számokat az ő oldalukon kell tartaniuk.

Hogyan számítsuk ki az UFC esélyeit

A sportfogadási szorzók többsége ugyanúgy jelenik meg. A mínusz (-) a kedvencet, míg a plusz (+) az esélytelent jelöli. A játékosok azt is észreveszik, hogy a legtöbb szorzót 100 dolláros fogadások alapján számítják ki.

Ha a fogadók +110-et vagy -110-et látnak, az azt jelenti, hogy a vig – a bukméker által beszedett összeg – 10 dollár. A sportfogadásoknak nyereséget kell termelniük ahhoz, hogy üzletben maradjanak, így a lé általában 5 és 10 dollár között van.

Például, [UFC játékosok](/sport/ufc/ Conor McGregor és Khabib Nurmagomedov összecsapására +125, illetve -155 odds lehet.

Ha a kedvencre fogadnának, 155 dollárt kellene megtenniük, hogy 100 dollárt nyerjenek. Ezzel szemben, ha a fogadók az esélytelenebbre (McGregor) fogadnak, csak 100 dollárt kell letenniük, hogy 125 dollárt nyerjenek.

A legjobb UFC-harcosok sokfélék, de bármennyire is kiváló egy harcos, mindegyiknek megvannak az erősségei és hibái. Ezek láthatóak a harcos harci stílusában. A fogadóknak időt kell szánniuk arra, hogy tanulmányozzák az egyes harcosok különböző megközelítéseit és azt, hogy hogyan lépnek kapcsolatba egymással.

Míg a harcos általában tudja irányítani a mérkőzés tempóját, egy sebezhető hibát rossz ellenféllel szemben mutatva megsemmisítő veszteséget eredményezhet kedvence számára, és egy szép esélytelen szerencsejátékot fizethet ki.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács