NFL

January 4, 2023

Az NFL Football Odds Puntereknek tudniuk kell

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Míg vannak over/under és point spread oddsok, az NFL futball oddsai nem csak ezeknél állnak meg. Számos egyéb mód is létezik az NFL-re való fogadásra, beleértve a pénzvonalat, az első és a második félidő fogadási vonalait és a határidős ügyleteket. 

Az NFL Football Odds Puntereknek tudniuk kell

Ezen túlmenően, a szórakoztató fantázia-stílusú kellékfogadások és élő fogadások (amelyek lehetővé teszik a játékosok számára, hogy a következő játékra fogadjanak, és olyan szorzókra, amelyek folyamatosan változnak az egész meccsen) még inkább aláhúzzák azt a tényt, hogy az NFL lehetőségek egész világát kínálja a fogadók számára. Ez az útmutató a legnépszerűbb NFL-szorzók közül néhányat fedez fel fogadási oldalak online.

Moneyline Odds

NFL pénzvonali fogadás Továbbra is egyre előtérbe kerül, ahogy egyre több tippelő kezdi megérteni az ilyen típusú fogadások értékét, különösen, ha hosszú lövésekre való fogadásról van szó. A pénzvonal kétségtelenül a legegyszerűbb NFL-tét, amelyet bárki megtehet, mivel a fogadó egyszerűen kiválasztja azt a csapatot, amelyik nyeri a meccset; nem kell megjósolni a szerzett pontokat. 

A lé az egyetlen szám, amelyre a fogadónak koncentrálnia kell, ahol a pozitív érték az esélytelent, a negatív pedig a kedvencet jelöli.

Például, ha a fogadó -120-as kedvencet választ egy pénzvonalon, akkor 120 dollárt kell kockáztatnia, hogy 100 dollárt nyerjen. Másrészt a +120 esélytelenre való fogadás azt jelenti, hogy 100 dollárt kell kockáztatni ahhoz, hogy 120 dollárt nyerjen, ha az esélytelenebb nyer. A legtöbb esetben a pénzvonali fogadások jobb értékűek; jelentősebb hozamot tudnak biztosítani kisebb kockázat mellett. 

Bár ritka, vannak olyan meccsek, ahol mindkét fél negatív nyereményszorzót kap. Ebben az esetben az alacsonyabb figurával rendelkező csapat számít az esélyesnek.

Pont Spread Odds

Ki ne szeretne egy jó, régimódi NFL-tétet? NFL elterjedt fogadási szorzók nemcsak a kezdők és a tapasztalt fogadók kedvencei, hanem az online sportfogadások terén is királyok. Gyakori tévedés, hogy a bukmékerek a pontkülönbséget a győzelem előre jelzett különbségeként határozzák meg. Ehelyett a bukmékerek azt feltételezik, hogy jó egyensúly lenne a kedvencükre fogadni kívánó fogadók és azok között, akik a pénzüket az esélytelenebbre szeretnék tenni.

Például egy csapat mellett feltüntetett negatív érték (-11,5) azt jelenti, hogy sok pont kedvez neki. Ezért annak megállapításához, hogy a csapat nyert-e vagy sem, a fogadónak 11,5 pontot kell levonnia a csapat pontszámából. 

Ezzel szemben, ha ugyanabban a játékban pozitív érték (+11,5), az esélytelenebbnek 11,5 pont az előnye. Az NFL-fogadásoknál a páratlan kedvenc csapatnak legalább 12 ponttal kell nyernie, hogy fedezze a különbséget. Az esélytelenebb még mindig veszíthet 11 pontot, de még így is fedezni kell a különbséget.

Egy dolog, amit érdemes megjegyezni, az az, hogy az NFL-mérkőzések nem éppen kiszámíthatatlanok. A pontosztás célja, hogy egyensúlyt teremtsen és érdekessé tegye a dolgokat a fogadók számára olyan esetekben, amikor az egyik csapatot erősen előnyben részesítik. Azáltal, hogy „levonják” a pontokat a páratlan kedvencből, és „hozzáadják” azokat a kutyához, a pontosztódások arra ösztönzik a fogadókat, hogy fogadjanak bármelyik oldalon, még akkor is, ha a mérkőzés nagyon elbillen.

Fölött/alatt (összesített) esély

A túl/alatt fogadás egy másik népszerű befektetési mód NFL játékok. Összesként is ismert, az over/under fogadás megköveteli, hogy a fogadó arra fogadjon, hogy a végeredmény meghaladja-e vagy alatta marad-e a fogadóirodák által meghatározott számnak. Ha valaki 37,5 alatti értékre tesz fogadást, akkor lényegében védekező csatát jósol, és azt, hogy a támadók küzdeni fognak. A 37,5 feletti fogadás azt jelenti, hogy a fogadó azt jósolja, hogy a játék magas pontszámmal fog végződni.

A Totals fogadás meglehetősen népszerűvé vált az NFL-játékokban, különösen akkor, ha a szórás nagyon szűk. Mindazonáltal ez is jó választás, ha a párosítás egy adott játékstílusra mutat. Nevezetesen, az olyan időjárási viszonyok, mint a hideg hőmérséklet, a szél és az eső, jelentős tényezők lehetnek, amelyek befolyásolhatják az összmennyiséget.

Futures Odds

Az NFL határidős ügyletek lehetővé teszik a fogadási fanatikusok számára, hogy jó előre fogadjanak a figyelemre méltó NFL-eseményekre a szezon során. Az NFL jövőbeli esélyei mind a csapateredményekre, mind az egyéni játékosok díjaira összpontosítanak. A holtszezontól az előszezonig az NFL fogadói több szempontból is fogadhatnak, beleértve az NFC-bajnokot, Super Bowl győztes, és a rájátszásba kerülő csapatok. Az egyéni díjakat illetően a fogadók az év védekező újonca, az év támadóújonca és a legértékesebb játékos címére fogadhatnak.

Ahogy mondani szokták, a Futures fogadásoknál az idő a legfontosabb. Minél hamarabb tesz egy tétet, annál nagyobb a hozam, ha az előrejelzése helyes lesz. A határidős szorzók azonban nem a türelmetlen szerencsejátékosoknak szólnak. Ehelyett olyan emberekre van szükség, akik készek fogadni, és türelmesen várják az eredményt, ami akár több hónapig is eltarthat.

Prop fogadások

Ahelyett, hogy a meccseredményekre összpontosítanának, a Prop fogadások főként egy NFL-mérkőzésen belüli konkrét eseményekre összpontosítanak. Rengeteg kellékpiacra lehet fogadni, beleértve az első touchdownt szerző játékost és azt, hogy a meccsnek lesz-e biztonsága.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

Merüljön el az izgalomban: Keeneland közelgő Doubledogdare Stakes választásai
2024-04-18

Merüljön el az izgalomban: Keeneland közelgő Doubledogdare Stakes választásai

Hírek