Tudj meg mindent a Tenisz Esélyekről

Ha a tenisz fogadási szorzókról van szó, három fő típust kell ismernie: Pénzvonal odds, tört odds és tizedes odds. Mindegyik típusnak megvan a maga egyedi módja egy bizonyos kimenetel valószínűségének és a várható kifizetésnek.

Moneyline Odds

A pénzvonal odds, más néven amerikai odds, a teniszfogadásban használt szorzók leggyakoribb típusa. Ezek pozitív vagy negatív számként jelennek meg, jelezve a 100 dolláros tétből elérhető potenciális nyereséget. A pozitív számok az alulmaradót, a negatív számok a kedvencet jelölik.

Példa: A Rafael Nadal és Novak Djokovic közötti mérkőzésen Nadal +150-es, míg Djokovic -200-as szorzóval rendelkezik. Ha 100 dollárt fogad Nadalra, és ő nyer, akkor 250–100 dollár kifizetést kap a kezdeti tétért és 150 dollár nyereséget. Másrészt, ha 200 dollárt fogad Djokovicra, és ő nyer, akkor 300–200 dollár kifizetést kap a tétért és 100 dollár nyereséget.

Tört esélyek

A tört esélyeket általában az Egyesült Királyságban használják, és törtként ábrázolják. Megmutatják, hogy a részesedéséhez képest mekkora nyereséget érhet el. Például, ha egy játékos töredékes oddsa 2/1, ez azt jelenti, hogy minden 1 dollárnyi tét után 2 dollár nyereséget ér el, ha nyer.

Példa: Serena Williams és Naomi Osaka mérkőzésén Williams töredékes szorzója 3/1, míg Osaka 1/4. Ha 1 dollárt fogad Williamsre, és ő nyer, akkor 4 dollár – 1 dollár kifizetést kap a tétért és 3 dollár nyereséget. Másrészt, ha 4 dollárral fogad Oszakára, és ő nyer, akkor 5–4 dollár kifizetést kap a tétért és 1 dollár nyereséget.

Tizedes szorzók

A tizedes szorzók széles körben használatosak Európában, és azt a potenciális kifizetést jelentik, amelyet minden egységnyi fogadás után kapna. Tizedes számként vannak kifejezve, például 2,50 vagy 1,75. A lehetséges nyeremény kiszámításához egyszerűen meg kell szoroznia tétjét a tizedes szorzóval.

Példa: A Roger Federer és Alexander Zverev mérkőzésen Federer 1,50-es, míg Zverev 2,75-ös szorzóval rendelkezik. Ha 100 dollárt fogad Federerre, és ő nyer, akkor 150 – 100 dollár kifizetést kap a tétért és 50 dollár nyereséget. Másrészt, ha 100 dollárt fogad Zverevre, és ő nyer, akkor 275 dollár – 100 dollár kifizetést kap a tétért és 175 dollár nyereséget.

Tudj meg mindent a Tenisz Esélyekről
Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
Fact CheckerIliana PetkovaFact Checker
Hogyan számítják ki a teniszfogadási esélyeket

Hogyan számítják ki a teniszfogadási esélyeket

A teniszfogadási szorzót a fogadóirodák számítják ki olyan tényezők kombinációja alapján, mint a játékosok múltbeli teljesítménye, egymás elleni rekordja, jelenlegi formája és egyéb releváns statisztikák. A fogadóirodák elemzik ezeket a tényezőket, hogy felmérjék egy bizonyos eredmény valószínűségét, és ennek megfelelően határozzák meg az esélyeket.

Fontos megjegyezni, hogy a fogadóirodák célja olyan szorzók kialakítása, amelyek a mérkőzés mindkét oldalán egyenlő fogadási akciókat vonzanak. Ez biztosítja, hogy az eredménytől függetlenül profitot tudjanak termelni. Ezért az esélyek nem mindig tükrözik a játékosok tényleges nyerési esélyeit.

Hogyan számítják ki a teniszfogadási esélyeket
Népszerű teniszfogadási piacok

Népszerű teniszfogadási piacok

A teniszben számos népszerű fogadási piac kínál különböző lehetőségeket a fogadók számára. Íme néhány a leggyakoribbak közül:

  • A mérkőzés nyertese: A meccsgyőztes piac a legegyszerűbb fogadási piac a teniszben. Itt egyszerűen arra fogad, hogy szerinted melyik játékos nyeri meg a meccset. Az egyes játékosok esélyei tükrözik a nyerési esélyeiket.
  • Fogadás beállítása: A Set fogadás lehetővé teszi, hogy a mérkőzés pontos eredményvonalára fogadjon. Például fogadhat arra, hogy egy játékos nyeri a meccset egyenes szettben (2-0), vagy három szettben (2-1). A készletfogadás magasabb szorzót kínál a mérkőzés-győztes piachoz képest, mivel konkrétabb előrejelzéseket igényel.
  • Összes játék: A teljes játékpiac lehetővé teszi, hogy egy mérkőzésen lejátszott játékok teljes számára fogadjon. A fogadóirodák megszabnak egy sort, és Ön fogadhat arra, hogy a teljes játékszám e vonal felett vagy alatt lesz. Ez a piac népszerű az olyan meccseken, ahol mindkét játékos egyenlő arányban van.
  • Hendikep fogadás: A hendikep fogadás, más néven spread fogadás, azt jelenti, hogy egy játékosnak virtuális előnyt vagy hátrányt biztosítanak a játékok vagy szettek tekintetében. Ez kiegyensúlyozottabb esélyeket tesz lehetővé, különösen azokon a meccseken, ahol egy játékos nagy kedvenc. Például fogadhat arra, hogy egy játékos -1,5 játszma hendikeppel nyer, ami azt jelenti, hogy legalább két játszmával kell nyernie.
Népszerű teniszfogadási piacok
Tényezők, amelyeket figyelembe kell venni a teniszfogadási esélyek elemzésekor

Tényezők, amelyeket figyelembe kell venni a teniszfogadási esélyek elemzésekor

A teniszfogadási szorzók elemzésekor számos kulcsfontosságú tényezőt kell figyelembe venni, amelyek segíthetnek megalapozottabb fogadási döntések meghozatalában:

  • Játékos forma: A játékos jelenlegi formája fontos tényező, amelyet figyelembe kell venni a győzelem esélyeinek felmérése során. Tekintse meg legutóbbi eredményeiket, mind a győzelmek, mind a veszteségek tekintetében, és fontolja meg, hogy a legjobb teljesítményt nyújtják-e, vagy következetlenségekkel küszködnek.
  • Head-to-Head rekordok: A fej-fej rekordok értékes betekintést nyújthatnak abba, hogy két játékos hogyan mérkőzik meg egymással. Tekintse meg a korábbi találkozóikat, és vegye figyelembe az olyan tényezőket, mint a játékstílus, a pálya felülete és a körülmények. Egyes játékosok pszichológiai előnnyel rendelkezhetnek másokkal szemben, ami befolyásolhatja a teljesítményüket.
  • A bíróság felülete: A különböző játékosok különböző pályafelületeken remekelnek. Egyes játékosok jobban teljesítenek a salakos pályákon, míg mások a füves vagy kemény pályákat részesítik előnyben. Fontolja meg a pálya felületét, és azt, hogy az hogyan illeszkedik az egyes játékosok játékstílusához. A salakon erős játékos küzdhet kemény pályán, és fordítva.
  • Sérülés és erőnlét: A sérülések és az erőnléti szintek jelentős hatással lehetnek a játékos teljesítményére. Vegye figyelembe a közelmúltban bekövetkezett sérüléseket vagy betegségeket, amelyek befolyásolhatják a játékosok legjobb teljesítményét. Az a játékos, aki nem teljesen fitt, nehezen veheti fel a versenyt egy fitt és egészséges ellenféllel.
  • A bajnokság jelentősége:Vegye figyelembe a verseny fontosságát minden játékos számára. Egyes játékosok bizonyos versenyeket előnyben részesíthetnek másokkal szemben, helyezésüktől, karriercéljaiktól és korábbi teljesítményüktől függően. Az a játékos, aki erősen motivált és erős múlttal rendelkezik egy adott versenyen, nagyobb valószínűséggel teljesít majd jól.
Tényezők, amelyeket figyelembe kell venni a teniszfogadási esélyek elemzésekor
Hogyan találjuk meg a legjobb teniszfogadási esélyeket

Hogyan találjuk meg a legjobb teniszfogadási esélyeket

A teniszfogadási szorzók bármelyik online sportfogadón megtalálhatók, de nem mindegyik kínálja ugyanazokat a sorokat és opciókat. Moneyline, spread és total game lines szó szerint megtalálható bármelyik online sportfogadónál, míg a többi lehetőséget csak a legjobb online fogadóirodák kínálják.

A tenisz olyan sportág, amelynek az esélyei a leginkább változnak. Ez egy egyéni sportág, amelyben számos tényező befolyásolhatja a jövőbeni eseményt. Az előző mérkőzés hossza, a megtett távolság, a közelmúltban kialakult forma és sérülések, a korábbi párharc-rekord csak néhány a tenisz esélyeit befolyásoló tényezők közül.

Mindezek a tényezők eltérő mértékben befolyásolják a különböző sportfogadások szorzóit, így több bukméker ellenőrzése és a teniszszorzók összehasonlítása valódi változást hozhat.

Az említett teljes játékvonal a különböző online fogadóirodákon is eltérő lehet. Például, ha a vonal valahol 23,5 játszmánál van, és azt várja, hogy mindkét játékos tartsa az adogatását a meccs hosszú szakaszában, akkor ugyanaz a vonal valahol máshol 22,5 lehet, ami a legtöbb meccsen a szokásos vonal.

Hogyan találjuk meg a legjobb teniszfogadási esélyeket
A legjobb online fogadási oldalak teniszszorzókhoz

A legjobb online fogadási oldalak teniszszorzókhoz

Fent említett, A legtöbb online sportfogadó online teniszfogadást kínál de csak kevesen vannak bőven olyan sorok, amelyek minden teniszrajongó számára igazi örömet okoznak.

A Melbet, az N1 fogadás, az Unibet, a William Hill, a Leon bet néhány olyan bukméker, amely minden olyan vonalat kínál, amelyet egy teniszfogadó látni szeretne.

A teniszszorzók összehasonlítása nagyon fontos a megfelelő fogadás megtételéhez és annak maximális kihasználásához. Meglehetősen gyakori, hogy a tenisz oddsai emelkednek és csökkennek, és gyakran sok különbség van az előző nap és a játéknap esélyei között.

Az oddsok közötti különbségek nem csak a pénzvonali fogadásoknál rendszeresek, hanem a spreadeknél és a játékvonalaknál is.

Ugyanez a helyzet, ha arra fogad, hogy melyik játékos nyer egy versenyt. A különböző bukmékerek eltérő szorzót adnak a legnagyobb kedvencre, és mivel sok fogadó szívesen választja ki a győztest, nagyon fontos megtalálni azt a fogadóirodát, amely a legmagasabb szorzót kínálja a kiválasztott játékos nyerésére.

A legjobb online fogadási oldalak teniszszorzókhoz
Tippek és trükkök a teniszfogadási esélyekhez

Tippek és trükkök a teniszfogadási esélyekhez

Csakúgy, mint minden más sportágnál, a tenisz online fogadásánál is sok tipp és trükk található.

Mielőtt fogadást tesz a mérkőzés győztesére, sok részletet kell ellenőriznie. A jelenlegi rangsor világos képet ad arról, hogy mennyire jó a játékos. A szezonbeli rekordok sokat elárulnak a közelmúlt formájáról és arról, hogy a játékos képes-e több mérkőzést megnyerni egy versenyen, vagy akár a trófeát is megnyerni.

Amikor ellenőrzi a játékos szezonbeli rekordját, van még egy fontos részlet. A rekordot egy adott felületen kell látni, mivel a teniszt három fő felületen játsszák.

Például, ha wimbledoni meccsekre szeretne fogadni, meg kell néznie a játékosok rekordját a füvön. Ha látja, hogy a játékos jó vagy rossz agyagos felületen, az még nem fog eleget mondani, mivel a játékstílus füvön és agyagon teljesen más.

Egy másik fontos tény, hogy a játékos először játszik egy bizonyos tornán, vagy ha sikertörténete van. A játékosok olyan versenyekkel és felületekkel rendelkeznek, amelyeken kényelmesen játszhatnak, és ez szintén változást hozhat.

És végül, a két játékos közötti fej-fej közötti rekord ellenőrzése elengedhetetlen a megfelelő választáshoz. Ha néhány játékos rendszeresen veri az ellenfelét, az jó vezetés a nyerő fogadáshoz.

Tippek és trükkök a teniszfogadási esélyekhez
About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács

Faq

Minden, amit tudnia kell a kaszinókról

Mi a teniszfogadási esélyek három fő típusa?

A teniszfogadási szorzók három fő típusa a Moneyline odds, a tört odds és a decimális odds. A Moneyline oddsok 100 dolláros fogadásból származó potenciális nyereséget mutatnak, pozitív számokkal az esélytelenebbeknél és negatív számokkal a kedvenceknél. Az Egyesült Királyságban elterjedt töredékes szorzók a téthez viszonyított potenciális nyereséget töredékként mutatják. Az Európában népszerű decimális szorzók tízes számként jelenítik meg az egységnyi tétenkénti teljes kifizetést.

Hogyan működnek a Moneyline Odds a teniszfogadásban?

A pénzvonal oddsokat, más néven amerikai esélyeket, pozitív vagy negatív számok formájában fejezik ki. A pozitív szám az esélytelenséget jelzi, és azt mutatja, hogy mekkora nyereséget keresne 100 dolláros fogadással. Például a +150 azt jelenti, hogy 150 dollárt nyerhet 100 dolláros fogadással. A negatív szám a kedvencet jelöli, és megmutatja, mennyit kell fogadnia a 100 dolláros nyereség eléréséhez. Például a -200 azt jelenti, hogy 200 dollárt kell fogadnia, hogy 100 dollár nyereséget érjen el.

Mi a töredékes oddsok jelentősége a teniszfogadásban?

A töredékszorzók a téthez viszonyított lehetséges nyereséget jelentik, töredékként jelenítve meg. Például a 2/1 azt jelenti, hogy ha a választott nyer, minden 1 dolláros tét után 2 dollár nyereséget ér el. Ezek az esélyek a kimenetel valószínűségét is érzékeltetik; a tört magasabb első számai kevésbé valószínű kimenetelre utalnak.

Hogyan számíthatom ki a lehetséges nyereményeket decimális szorzóval?

A lehetséges nyeremények tizedes szorzóval történő kiszámításához meg kell szoroznia tétjét a tizedes szorzóval. Például, ha a tizedes szorzó 2,50, és 100 dollárt fogad, akkor 250 dollárt kap, ha nyer (100 dollár tét + 150 dollár nyereség).

Hogyan határozzák meg a teniszfogadási esélyeket?

A fogadóirodák különféle tényezők alapján határozzák meg a teniszfogadások szorzóit, beleértve a játékosok korábbi teljesítményét, egymás elleni rekordjait, jelenlegi formáját és egyéb statisztikákat. Céljuk, hogy a mérkőzés mindkét oldalán egyenlő fogadásokat vonzanak, hogy az eredménytől függetlenül profitot biztosítsanak.

Melyek a népszerű teniszfogadási piacok?

A népszerű teniszfogadási piacok közé tartozik a meccsgyőztes, a szett fogadás, az összesített játék és a hendikep fogadás. A mérkőzés győztese arra fogad, hogy ki nyeri a mérkőzést. A készletfogadás a pontos eredményvonal előrejelzése. Az összes játék a lejátszott összes játék meghatározott sora feletti vagy alatti fogadás. A hendikep fogadás virtuális előnyt vagy hátrányt biztosít egy játékosnak a játékok vagy szettek tekintetében.

Mit vegyek figyelembe a teniszfogadási esélyek elemzésekor?

Vegye figyelembe a játékos formáját, a fej-fejek közötti rekordokat, a pálya felületét, a sérülések és az erőnléti szintet, valamint a verseny fontosságát. E tényezők elemzése segít a megalapozott fogadási döntések meghozatalában.

Hogyan fogadhatok sikeresen teniszre?

A siker esélyeinek növelése érdekében kutasson játékosok és mérkőzések között, kezelje felelősségteljesen bankrollját, keressen olyan értékű fogadásokat, ahol az esélye kedvező, és szakosodjon meghatározott piacokra vagy játékosprofilokra.

Mit kell keresnem egy teniszfogadási oldalon vagy bukmékernél?

Válasszon egy jó hírnévvel rendelkező bukmékert, a teniszfogadási piacok széles skálájával, versenyképes oddsokkal, felhasználóbarát felülettel, valamint vonzó bónuszokkal és promóciókkal. Győződjön meg arról, hogy engedéllyel rendelkeznek és megbízhatóak.

Hogyan hasonlíthatom össze a teniszfogadási szorzókat a különböző bukmékerek között?

Használja az olyan online odds-összehasonlító eszközöket, mint az Oddschecker, a BetBrain vagy az OddsPortal, hogy összehasonlítsa a különböző fogadóirodák által egy adott mérkőzésre vagy piacra kínált oddsokat. Ez segít megtalálni a legjobb esélyeket és maximalizálni a potenciális nyereséget.