A kikiáltási ár megértése a sportfogadásban

Hírek

2022-09-14

Sokan szeretik a sportfogadásokat, különösen az online sportfogadásokat. Izgalmas, könnyű és tele van szórakozással. Valamint ezek az emberek, akik sportfogadás egyik napról a másikra sokkal gazdagabbá válhatnak, ha nyereséges, nagy hozamú sportokra fogadnak. Érdemes megtanulni néhány sportfogadási tippet, mielőtt megtenné. Ez a cikk a sportfogadás kikiáltási árával foglalkozik. Egyebek mellett meg kell vizsgálnia, hogy mi ez, hogyan döntenek róla, és mikor kell elfogadni.

A kikiáltási ár megértése a sportfogadásban

Mit jelent a kikiáltási ár a sportfogadásban?

A kikiáltási ár, amelyet egyszerűen "SP"-nek hívnak, egy hivatalosan elfogadott oddsárra utal, amelyen a ló elszáll a verseny kezdetekor. Röviden: ez egy ló "kikiáltási ára" a verseny elején. A "Zárósor" esemény előtti végső áraként is ismert. A kikiáltási árat több tényező határozza meg. Egy ló odds-ára a versenyzésben folyamatosan változik. Ha azonban egy fogadó elfogadja a kikiáltási árat, beleegyezik abba, hogy elfogadja az SP-t az aktuális oddsár helyett a versenyben.

Hogyan határozzák meg a kikiáltási árat?

Hagyományosan egy hivatalos szerv határozza meg a kikiáltási árat a pályán lévő fogadóirodák által megadott szorzók alapján. Ha a pályán nincs fogadóiroda, akkor a kikiáltási árat az online fogadóirodák oddslistája alapján számítjuk ki. Minden bukméker szorzó alacsonytól magasig vannak elrendezve, és egyenlően két részre osztják. A kikiáltási árat a legmagasabb szorzóval rendelkező árból veszik a legrövidebb árként.

A kikiáltási ár kiszámításának ez a hagyományos módszere nem veszi közvetlenül figyelembe a pályán kívül megtett fogadások mennyiségét, például az online sportfogadást. Mivel azonban az online fogadás a versenyzés fő tétjévé vált, most az Egyesült Királyságban a kikiáltási ár szorosan követi a Betfair tőzsdei szorzóit, amelyekről a piac dönt. Mivel az árakba nincs beépítve haszonkulcs, a fogadók gyakran találhattak jobb induló árakat a fogadási tőzsdén, mint a fogadóirodákon.

Miért fontos a kikiáltási ár a lóversenyeken?

A kikiáltási ár általában azt jelzi, hogy melyik ló sodródik, és melyik ló érkezik támogatásért a verseny kezdete előtt. Magától értetődik, hogy a kikiáltási ár fokozott odafigyelése nagyon hasznos azoknak, akik a verseny alatt fogadnak. Általánosságban elmondható, hogy a kikiáltási ár befolyásolja a nyeremény kiszámítását különböző típusú fogadásoknál, mint például a trükkök és az előrejelzések vagy a Tote Placepot és a Scoop6.

Mikor vegye fel egy fogadó a kikiáltási árat?

Az oddsár folyamatosan változik a verseny kezdete előtti napon. Amikor egy fogadó a verseny napján tesz fogadást, a fogadóirodák általában lehetőséget kínálnak a fogadónak, hogy a fogadást a kezdőáron vagy az aktuális oddsáron tegye meg, amikor a fogadó fogad. Mivel a versenyen az oddsár folyamatosan ingadozik, a verseny előtti esetleges ajánlat magasabb vagy alacsonyabb lehet, mint a kikiáltási ár.

A legtöbb fogadó elfogadja az aktuális oddsárat, amikor fogad. Ellenkező esetben csökkenne a hozamuk, ha csökkenne a lóár. A fogadóknak azonban a kikiáltási árat kell venniük, ha úgy gondolják, hogy a fogadás időpontjában az oddsár nagyobb lesz.

Manapság a legtöbb online sportfogadási oldal a garantált legjobb szorzót kínálja, hogy csökkentse a kockázatot, ha a választás nem olyan jó, mint egy fogadó szeretné. Például, ha egy fogadó 12-1-nél hátráltat egy lovat, de az 14-1-nél kisodródik, mielőtt elindulna, a fogadó mindenesetre 14-1-nél kap fizetést, ha a fogadás sikeres. BettingRanker ez a megfelelő hely a legjobb online fogadási oldalak megtalálásához és hasznos sportfogadási tippek megszerzéséhez.

Honnan lehet tudni, hogy a fogadás jó vagy rossz

Egy versenyen az oddsár folyamatosan változik a verseny kezdete előtti napon. Honnan tudhatnák a fogadók, hogy van-e értékfogadásuk, mielőtt az oddsár a hozzávetőleges valós értéken állapodik meg?

Összességében ez úgy működhet, ha a fogadó árat összehasonlítjuk a kikiáltási árral, amelyet általában a kikiáltási ár legyőzésének neveznek.

  • Ha egy fogadó ára alacsonyabb, mint a kikiáltási ár, akkor a fogadó nem vesz fel értékű tétet.
  • Ha egy fogadó ára meghaladja a kikiáltási árat, akkor a fogadó értékes tétet vett fel.

Összegzés

A kikiáltási ár az az oddsár, amelyen a ló elindul a verseny kezdetekor. Ezt a fogadóirodák szorzói határozzák meg. A lóversenyen a kikiáltási ár meghatározó. Van néhány előnye annak, ha egy kikiáltási árat veszünk a jelenlegi páratlan ár helyett. A kikiáltási ár és a fogadó árának összehasonlítása segíthet annak eldöntésében, hogy a fogadó értékű fogadást választott-e vagy sem.

Legújabb hírek

A legjobb kosárlabda fogadási oldalak kiválasztása
2022-09-28

A legjobb kosárlabda fogadási oldalak kiválasztása

Hírek