Hírek

June 1, 2022

A William Hill betiltja a hitelkártyát Írországban

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Írországban a hitelkártyák szerencsejátékokban való használata nem pontosan tiltott, de folyamatosan elutasítják. Számos vizsgálat azonban kimutatta, hogy számos online fogadóirodák továbbra is támogatják a hitelkártyás fogadásokat alkalmazásaikon keresztül. Néhányan azok közül, akik állítólag kerülik a hitelkártyás fogadásokat, megtehetik ezt olyan alkalmazásokon keresztül, mint a Revolut és az Apple Pay.

A William Hill betiltja a hitelkártyát Írországban

Ennek eredményeként a hitelkártyás fizetések fogadásának koncepciója kritika alá került. Egyes szolgáltatók arra kényszerültek, hogy proaktívak legyenek, és határozott lépéseket tegyenek, hogy korlátozzák a webhelyeikhez való hozzáférést az ilyen fizetési módok használatával. Ír honlapján a William Hill lett a legújabb cég, amely megszüntette a hitelkártya-betéteket.

Védje a márkát és az ügyfeleket

Márkájuk és ügyfeleik védelme érdekében a vállalat felismeri annak fontosságát, hogy biztosítsa a legmagasabb szintű biztonsági előírásokat megvalósítható. Így a teljes rendszerük úgy fejlődött, hogy megfeleljen a legszigorúbb biztonsági, integritási és megbízhatósági követelményeknek. Minden érzékeny információt titkosított formátumban tárolunk a felhasználó titkos jelszavával.

Adathozzáférést igénylő tranzakciók lebonyolítása során a felhasználónak meg kell adnia jelszavát az adatbiztonság érdekében. A cél annak biztosítása, hogy a szerencsejáték senkinek ne okozzon kárt. Ez indokolta a hitelkártya eltávolítását betétek fizetési módként.

A hitelkártyás szerencsejáték káros

A szakértők szerint a hitelkártyás sportfogadás rendkívül veszélyes. Szigorúan tilos olyan országokban, mint az Egyesült Királyság, ahol szigorúbbak a szerencsejáték-törvények, mint Írországban. A kártyák megkönnyítik a pénzszerzést, lehetővé téve a szerencsejátékkal kapcsolatos problémák fennmaradását. A hitelkártyákkal való szerencsejáték, különösen online környezetben, nagy mennyiségű fogadáshoz, nagy adósságok felhalmozásához és az irányítás elvesztéséhez vezethet. Ez végül illegális tevékenységekben, például csalásban való részvételhez vezethet.

A szerencsejátékosok hitelkártya-használatát a csődök megnövekedett arányával hozták összefüggésbe, mivel a rendelkezésre álló adatok azt mutatják, hogy a fogyasztók olyan pénzzel fogadnak, amivel nem rendelkeznek. Ezért fontossá vált, hogy a vállalat határozottan lépjen fel a védelme érdekében.

További adatok azt mutatják, hogy azok, akik könnyen hozzáférnek a hitelkártyákhoz, nagyobb valószínűséggel használják azokat online sportfogadás. Azok, akik hitelkártyát vagy más típusú hitelt használtak, jobban elkötelezték magukat, és gyakrabban fogadtak. A szerencsejáték-problémák vizsgálata alátámasztja ezt az elméletet, mivel az egyének, akik különböző típusú hitelekkel játszanak, lényegesen nagyobb valószínűséggel minősülnek problémás szerencsejátékosoknak. Ezek a szerencsejátékosok demográfiai különbségei azt mutatják, hogy fiatalabbak, és kevésbé valószínű, hogy teljes egészében birtokolják otthonukat, ami arra utal, hogy nem biztos, hogy ugyanolyan hozzáféréssel rendelkeznek a hitelhez. Ezért minden olyan stratégiának, amelynek célja a szerencsejátékosok hitelkártya-használatának csökkentése, alternatív hitelforrásokkal is foglalkoznia kell.

Van más érv ennek a lépésnek?

A Szerencsejáték-felügyeleti Hatóság (GRA) kinevezését követően a kormány érvényt kíván szerezni a hitelkártyás fogadások tilalmának. A hatóság széleskörű tapasztalatára tekintettel mérlegelési jogkörrel rendelkezik, hogy a fizetési módokkal és az azokkal kapcsolatos veszélyekkel kapcsolatos kérdéseket vagy aggályokat a lehető legrövidebb időn belül és időben reagáljon és kezelje. Az Ír Bukmékerek Szövetsége világossá tette, hogy a hitelkártyák szerencsejáték-célú használatát nem ösztönzik.

Az ír biztonságosabb szerencsejáték kódex, amelyet 2021 augusztusában fogadott el a szövetség az ország engedéllyel rendelkező szerencsejáték-vállalkozásaival együttműködve, ezt tartalmazza az egyik alapelvként. Az „Ideiglenes szerencsejáték- és lottótörvény” 2021-es végrehajtása után az ír törvényhozók 1956 óta először készülnek az ország szabályozási rendszerének reformjára.

A hitelkártyás fizetési korlátozások és az ingyenes fogadások betiltása az előre jelzett reformok között szerepel, csakúgy, mint a nemzeti szerencsejáték-hatóság kialakítása. Az újratervezést gyakran elhalasztották, legutóbb 2020-ban, a COVID-19 világjárvány kitörését követően. A törvények értelmében a szabályozó és a hatóság jogosult bármely szolgáltató engedélyét felfüggeszteni vagy visszavonni, valamint pénzügyi szankciókat alkalmazni.

Mit kell tenni, mielőtt a kormány általános tilalmat rendel el?

A hitelkártya-tilalom hatásaira vonatkozó empirikus bizonyítékok hiánya miatt a hatóságoknak most együtt kell működniük a pénzintézetekkel és a szerencsejáték-szervezőkkel, hogy olyan intézkedéseket dolgozzanak ki, amelyek reálisak és hosszú távon megvalósíthatók. A szerencsejáték-ipar minden szereplőjének el kell fogadnia a szabályzatot ahhoz, hogy engedélyt kapjon. Ezt követően az engedélyt kapóknak általános kötelezettsége lesz, hogy megakadályozzák a játékosok hitelkártyáját az online sportfogadásra.

A hitelkártya-tilalom nemkívánatos, váratlan következményekkel járhat, például a szerencsejátékok anonim fizetési módjaira való áttérés, ami aláássa a kárminimalizálási törekvéseket. Ezenkívül különféle nehézségek adódhatnak a hitelkártya-használat betiltása során, mivel a vezető szereplők és szolgáltatók megpróbálhatják megkerülni a tilalmat. Ezért kulcsfontosságú, hogy szisztematikus vizsgálatot végezzünk annak megállapítására, hogy a tiltó rendelkezések végrehajtása esetén felmerül-e ezen előre nem látható következmények valamelyike.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

Emelje fel fogadási játékát: bennfentes választások, statisztikák és megbízható vélemények
2024-06-02

Emelje fel fogadási játékát: bennfentes választások, statisztikák és megbízható vélemények

Hírek