Hírek

November 15, 2021

Connor McGregor eddigi UFC-s karrierjének legfontosabb részei

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Minden idők egyik legemlékezetesebb sportolója, és minden bizonnyal a modern kor egyik legnagyobb sportolója, Connor McGregor egy rejtély. Nézzük a karrierjét.

Connor McGregor eddigi UFC-s karrierjének legfontosabb részei

Connor McGregor UFC debütálása

Conor McGregor 2013-ban debütált a stockholmi Ericsson Globe-on (ma Avicii Aréna), és nem csak az első meccsére gondolt, hanem az UFC hatalomátvételére is.

Abban az évben április 6-án a 24 éves játékos csak a második ír sportoló volt, aki az UFC-ért küzdött. Connor precízen dolgozott a Brimage-en, az első körben vászonra küldte az amerikait, és McGregornak megszerezte első Knockout of the Night díját. Kenny Florian, az MMA kommentátora ezt kiáltotta: „Ezért beszél mindenki Conor McGregorról!"... Ha tudta volna, milyen jó előképet alkotott volna.

Connor először szerepelt az UFC Fight Night címében

Mindössze két harccal Connor övében, az UFC McGregort már biztosnak tartotta. Annyira meg voltak győződve erről, hogy 2014. július 19-én az írországi UFC Fight Night-on a főcím lett. A -690-es UFC fogadási szorzók McGregort választották egyértelmű favoritnak.

A dublini hazai közönség előtt küzdő McGregor nagy bal kézzel lekapcsolta a villanyt a brazil Diego Brandão előtt, amivel az első körben TKO-t (technikai kiütést) és az Éjszaka teljesítménye díjat kapott. A verekedés után egy még mindig pumpált McGregor kijelentette, hogy nincs élő ember, aki meg tudta volna verni ír földön!

A hírhedt leszámolás Aldo és McGregor között

Amikor 2015. december 12-én Connor McGregor végre megmérkőzött Aldoval egy karácsony előtti összecsapáson a Las Vegas-i UFC 194-en, az ír 13 másodperc alatt véget vetett a küzdelemnek!

Csak egy kihagyott bal horog kellett Aldotól, mielőtt a brazil belehalt egy kalapácsszerű bal oldali ütésbe az állkapcsára, amitől arccal lefelé a vászonra került. Néhányan szorosabb meccset jósoltak. A küzdelem előtt az online sportfogadás szűk -105-ös előnyt mutatott McGregor javára.

Nate Diaz – Egy behódolás… ami aztán diadalhoz vezet

A rajongók 2016. március 5-re úgy emlékeznek majd, mint arra a napra, amelyen Conor McGregor a második körös beadványért folyamodott, miután az amerikai Nate Diaz elkapta a hátsó meztelen fojtásban.

De ami igazán feltűnt ebben a sarkalatos kimenetelben, az McGregor válasza volt. Alig öt hónappal később, 2016. augusztus 20-án visszatért Vegasba, hogy újra megmérkőzzön az amerikaival a UFC 202 visszavágóján. Ezúttal szűk többséggel McGregor javára döntött, és McGregor egy vadonatúj szettet nyert korábbi vereségén.

Connor először átvette a címet

Ez óriási csúcs volt McGregor karrierjében. Eddie Alvarez 2016. november 12-én a Madison Square Gardenben megrendezett UFC 205-ön látta, hogy a most 28 éves játékos hozzátette pehelysúlyú bajnoki címéhez a világ könnyűsúlyú övét. McGregor ezúttal egy bal-jobb kombót használt, hogy a vászonra dobja az amerikait, és dupla koronával távozzon.

A viadal bekerült a történelemkönyvekbe, mivel az ír volt az első UFC-harcos, aki egyszerre két világbajnoki címet szerzett.

Frissítés 2020-tól – Connor visszatér az UFC-hez

Több mint egy évvel azután, hogy bejelentette, hogy visszavonul a sportágtól, McGregor 2020. január 18-án visszatért az UFC 246-ra, hogy megmérkőzzön Donald "Cowboy" Cerrone-val.

Ez az összecsapás mindössze 40 másodpercig tartott az első menetben. Cerrone KO volt, McGregor pedig egy újabb Performance of the Night díjat kapott, valamint megszerezte azt a presztízst, hogy ő az első olyan harcos a UFC történetében, aki három kategóriában ért el KO helyezést: pehelysúlyban, könnyűsúlyban és félnehézsúlyban. Nem nehéz megérteni, miért hívják őt „A hírhedtnek”!"

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

Emelje fel fogadási játékát: bennfentes választások, statisztikák és megbízható vélemények
2024-06-02

Emelje fel fogadási játékát: bennfentes választások, statisztikák és megbízható vélemények

Hírek