UFC

Az UFC vagy az "Ultimate Fighting Championship" a világ legismertebb és legversenyképesebb vegyes harcművészeti promóciója. A céget 1993-ban alapították, és a nevadai Las Vegasban található, bár rendezvényeket tart a világ minden táján. Közel 30 éves története során az UFC jóval több mint 500 eseményt rendezett, amelyek többsége csak Pay Per View csatornákon nézhető.

Ahogy a sportfogadások nőttek az Egyesült Államokban, úgy nőtt az UFC-mérkőzésekre való fogadás népszerűsége is. Az UFC-nek számos hivatalos fogadópartnere van, köztük a DraftKings az Egyesült Államokban, a Neds Ausztráliában és a Stake.com Latin-Amerikában.

UFC
Minden, amit az UFC fogadásról tudni kellHogyan fogadjunk UFC-reAz UFC fogadási szorzók megértése
Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Minden, amit az UFC fogadásról tudni kell

Minden, amit az UFC fogadásról tudni kell

Míg az UFC 1993 óta létezik, a sportra való fogadás csak a 2000-es évek közepéig terjedt el a fősodorban. Természetesen lehetett fogadni Las Vegasban, ahol a promóció alapszik, de az UFC-fogadások széles körben való elterjedése nem jött be, amíg a sportfogadás elfogadottabbá vált az Egyesült Államokban.

Manapság minden legitim UFC sportfogadó lehetőséget kínál az UFC-mérkőzésekre való fogadásra, és ez a sport gyorsan az egyik legnépszerűbb fogadási kártyává válik. Még a bokszot is felülmúlta, egy olyan sportágat, amelyre korábban úgy gondoltak, mint a legnépszerűbb sport, amelyre fogadni lehet a világban.

Minden, amit az UFC fogadásról tudni kell
Hogyan fogadjunk UFC-re

Hogyan fogadjunk UFC-re

Az UFC-re való fogadás nagyon egyszerű lehet a fogadási típusokat tekintve. Az UFC-re való fogadás legáltalánosabb módja az, hogy kiválasztják a meccs végső győztesét, amit általában csak „harc megnyerésére” szóló fogadásnak neveznek.

Ha egy kicsit mélyebbre merül az UFC fogadásban, akkor valóban fogadhat arra, hogyan dől el a meccs. Például a választás általában döntés, vagy kiütés, technikai kiütés, kizárás vagy beadvány alapján történik.

Sőt, még pontosíthat, és fogadhat arra, hogy melyik fordulóban dől el a meccs, vagy ritka esetben, ha a mérkőzés döntetlenre végződik. Végül tétet is köthet a mérkőzés összes körének túllépésére, vagy egyszerűen fogadhat arra, hogy a küzdelem elmegy-e.

Egyes sportfogadók még tétfogadásokat is kínálnak a harcosoknak, amelyek tartalmazhatják a levételek számát, vagy akár a küzdelem teljes idejét is. Ahogy a sportfogadás egyre népszerűbbé válik, online sportfogadási oldalak egyre kreatívabbak az általuk kínált fogadási típusokkal.

Hogyan fogadjunk UFC-re
Az UFC fogadási szorzók megértése

Az UFC fogadási szorzók megértése

Mivel az UFC fogadás mindössze két harcoson alapul, az esélyek többnyire a múltbeli teljesítményeken alapulnak. Ha a két harcos korábban is szembefordult egymással, akkor ezt figyelembe veszik az esélyek kiszámításakor. Ha ez az első mérkőzésük, akkor a sportfogadások figyelembe veszik a legutóbbi teljesítményt, valamint az egyes harcosok harcmodorát.

Amint azt el tudja képzelni, egy sportfogadónak gyakran nehéz megtalálnia a megfelelő oddsokat egy mérkőzéshez, így ha minden egyes harcos után kutakod, biztosan kihasználhatja a rosszul rendezett küzdelmeket.

Amikor az UFC-re fogad, azt is észre fogja venni, hogy a küzdelem fordulóinak számára vonatkozó fogadások meglehetősen magas oddsokkal tehetők. Tévedés ne essék, az elmúlt öt évben a táv megtételéig tartó küzdelmek átlagos százaléka 51% volt.

Tehát van egy kis előnye a távon menő küzdelmeknek, és ezen felül ki kell választanod, hogy melyik körben fog végződni. Az esélyek itt ellened vannak, de ha úgy találod, hogy egy bizonyos harcos hajlamos leszállni több kiütéses ütést, akkor ösztönözheti a tétet egy korai fordulóban.

Az UFC fogadási szorzók megértése
About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács

Legújabb hírek

Connor McGregor eddigi UFC-s karrierjének legfontosabb részei
2021-11-15

Connor McGregor eddigi UFC-s karrierjének legfontosabb részei

Minden idők egyik legemlékezetesebb sportolója, és minden bizonnyal a modern kor egyik legnagyobb sportolója, Connor McGregor egy rejtély. Nézzük a karrierjét.