Hírek

January 11, 2023

Fogadás vs szerencsejáték

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Azt állítani, hogy a szerencsejáték időtlen idők óta vonzza a tömegeket, igaz. Ez a bizonytalan kimenetel miatt van. Az emberiség történelme során mindig is érdekelt a jövőbeni kimenetelek ismerete, legyen szó akár az életről, akár a sportról. Általában a szerencsejáték egy esemény kimenetelére való fogadás. 

Fogadás vs szerencsejáték

Ez magában foglalja egy értékes dolog, például pénz kockáztatását annak reményében, hogy többet nyerjenek, ha az előrejelzésük helyes.

Ma, lovakra való fogadás, a kaszinójátékok, a sport, vagy szinte bármilyen esemény a szerencsejáték egy formája. Ennek eredményeként sokan úgy gondolják, hogy a fogadás és a szerencsejáték szinonimája. Valójában még maguk a fogadók és szerencsejátékosok sem tudják, melyik oldalhoz tartoznak. Ez az útmutató azért készült, hogy tisztázza ezt a zavart.

Mi az a szerencsejáték?

Amint már kifejtettük, a szerencsejáték olyan tevékenység, amelyben az emberek valami értékes dolgot (pl. pénzt) tesznek fel egy eseményre azzal a céllal, hogy magasabb értéket kapjanak, ha az eredmény kedvez nekik. Amint azt a szerencsejátékosok is felismerhették, ez a tevékenység magában hordozza a benne rejlő izgalmat. Ez az érzés természetes, mivel a szerencsejátékos kockáztat annak ellenére, hogy nem biztos az esemény kimenetelében. 

Ezért a szerencsejáték szerencsén vagy véletlenen alapuló tevékenység, és semmi köze a játékos képességeihez. Az ember kockára teszi a pénzét (vagy valami mást), és mindent a véletlenre bíz.

A világ legtöbb kormánya hajlamos erősen szabályozni vagy ellenőrizni a szerencsejáték-tevékenységet, hogy megvédje polgárait a szerencsejáték-függőségtől. Sok olyan eset van, amikor az emberek vagyonukat veszítik el a szerencsejátékban. 

A szerencsejáték formái közé tartozik például az online sportfogadás, a kaszinójáték, lottó játék, lófogadás, hírességekre és választásokra való fogadás. Szerencsejáték esetén a fogadások kimenetele gyakran azonnali, például egy sportoló átlépi a célvonalat, megpördül a rulettkerék vagy egyetlen kockadobás.

Mi az a fogadás?

Fogadni azt jelenti, hogy megjósoljuk egy jövőbeli esemény kimenetelét azáltal, hogy fogadást teszünk erre az eredményre. Sok évszázadon keresztül például a lóverseny népszerű fogadási sport volt, és a lóversenyek egyidősek az emberiség civilizációjával. 

A modern időkben a fogadás szervezett kereskedelmi tevékenység, ahol online fogadóirodák meghívja a fogadókat, hogy fogadjanak számos eseményre, különösen olyan sportokra, mint a futball, a tenisz és a boksz. Ezek a fogadóirodák kifizetik a fogadás nyerteseit, és megtartják a vesztesek pénzét.

Más szóval, a fogadás két fél közötti megállapodás, ahol az egyik fél fogad (jóslatot készít), a másik fél pedig, amely gyakran egy online sportfogadó vagy fogadócég, megtartja a megtett összeget (hibás előrejelzés esetén). vagy magasabb összeget fizet (helyes előrejelzés esetén) a megállapodásban foglaltak szerint.

Mi a különbség a fogadás és a szerencsejáték között?

Igaz, sok megértés szükséges ahhoz, hogy leszögezzük a fogadások és a szerencsejátékok közötti különbséget. De miután megvizsgáltuk, hogy mik is az egyes tevékenységek, egy egyszerű következtetést kell levonni: a fogadás és a szerencsejáték szorosan összefüggő tevékenységek, amelyeket csak egy vékony vonal választ el. Szóval, hol van ez a vonal?

Nos, az elválasztó vonal azzal a ténnyel kapcsolatos, hogy míg a szerencsejáték általában vonzza a profikat, a fogadás a profik és az amatőrök számára egyaránt fontos. De vannak más különbségek is. Például a kockázat mértéke eltérő. Míg a fogadás magában foglalhatja az események és az eredmények stratégiai kiválasztását a fogadó kritikai gondolkodása, kutatása és adatai alapján, a szerencsejáték azon a reményen alapul, hogy meg fog születni az eredmény.

Ennélfogva, bár mindkét tevékenység magában hordozza a kockázatot, a fogadás kevésbé kockázatos, köszönhetően a tudásnak és a hozzáértésnek. Szüksége van valamilyen készségre egy szerencsejátékosnak, hogy rulettkereket forgatjon vagy kockát dobjon? Egyáltalán nem. Mit szólsz pókerezni egy online kaszinóban? Igen, ehhez kell némi készség. Ez tehát azt jelenti, hogy a póker inkább fogadás, mint szerencsejáték, míg a rulett szigorúan szerencsejáték.

Végül, de nem utolsósorban, a fogadás a szerencsejáték egy formája. Különféle fogadási formák léteznek, beleértve a sportfogadást és a választási fogadást. A legtöbb online sportfogadó többféle fogadási formát kínál, így a fogadók szabadon fogadhatnak az általuk kedvelt eseményekre.

Milyen hasonlóságok vannak a fogadás és a szerencsejáték között?

Nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy megmondja, egy tevékenység fogadás vagy szerencsejáték. Már a definícióból is arra lehet következtetni, hogy a kettőnek van párhuzama. Először is, mind a szerencsejáték, mind a fogadás magában foglalja valami érték kockáztatását. 

Például egy focimeccsre való online fogadáshoz valódi pénz használatára van szükség. Nem számít, milyen kicsi a tét; ez magában foglalja a pénz kockáztatását, hacsak nem bónuszok felhasználásával fogadunk, ami általában nem fenntartható. Hasonlóképpen, valódi pénzt kell kockáztatnia rulettjáték közben.

Szóval, honnan ered a kockázat? Ez abból adódik, hogy a fogadások és a szerencsejátékok kimenetele együtt jár a bizonytalansággal, bár a bizonytalanság mértéke a kettő között eltérő.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
ThunderPick
2000 dollár bónusz

Legújabb hírek

Merüljön el az izgalomban: Keeneland közelgő Doubledogdare Stakes választásai
2024-04-18

Merüljön el az izgalomban: Keeneland közelgő Doubledogdare Stakes választásai

Hírek