Futballfogadási szószedet: Egyszerű útmutató a fogadási feltételekhez

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
Fact CheckerIliana PetkovaFact Checker

A futballfogadás elsőre kissé zavarosnak tűnhet az összes egyedi kifejezésével és kifejezésével együtt. Ahogy a sportnak is megvan a maga nyelve, úgy a fogadásnak is. De ne aggódj, ha megérted az alapokat, sokkal világosabb és élvezetesebb lesz. Ez a cikk egy világos és egyértelmű szószedetet nyújt az újoncoknak és a tapasztalt fogadóknak egyaránt. Lebontjuk a leggyakoribb kifejezéseket, amelyekkel találkozni fog, így magabiztosan fogadhat. Kezdjük el, és tegyük egyszerűbbé a futballfogadást mindenki számára!

Futballfogadási szószedet: Egyszerű útmutató a fogadási feltételekhez

HIRDETÉS

Akkumulátor (Acca): Olyan fogadás, amely több kimenetel kiválasztását foglalja magában. A fogadás sikerességéhez minden kiválasztást nyerni kell.

A terjedés ellen (ATS): Fogadás arra a csapatra, amely túllépi vagy elmarad a fogadóirodák által meghatározott pontkülönbözettől.

Ante-post: Eseményekre való fogadás jó előre, általában szezonon át tartó fogadásokra vagy olyan eseményekre utal, amelyek még hetek vagy hónapok múlva vannak.

Ázsiai hendikep: A fogadás olyan formája, amely az egyik csapat számára előnyt jelent. Kiküszöbölheti a döntetlen lehetőségét.

Bankár: Nagy valószínűséggel nyerhető fogadás.

Mindkét csapat szerez gólt (BTTS): Mindkét csapatra tett fogadás, hogy legalább egy gólt szerezzen a mérkőzés során.

Dupla esély: Olyan fogadás, amely lehetővé teszi, hogy a futballmérkőzés három lehetséges kimenetele közül kettőt fedezzen – győzelem/döntetlen, vereség/döntetlen, győzelem/vereség.

Döntetlen fogadás (DNB): Fogadás arra, hogy egy csapat nyer, de ha döntetlen, a tét visszajár.

EH

Minden út (EW): Gyakori a lóversenyeken, de versenyeken is alkalmazható. Arra fogad, hogy egy csapat nyer vagy helyez helyezést (pl. a legjobb 4 között).

Európai hendikep: Az ázsiai hendikeptől eltérően ez magában foglalja a döntetleneket, és egy csapatnak egész számú hendikepet ad.

Első gólszerző: Fogadás arra vonatkozóan, hogy melyik játékos szerzi az első gólt a mérkőzésen.

Teljes munkaidős eredmény (1X2): A leggyakoribb futball fogadás. Az 1 a hazai csapatot, az X a döntetlent, a 2 pedig a vendégcsapatot jelöli.

Gól felett/alatt: Fogadás arra vonatkozóan, hogy a mérkőzésen szerzett gólok összértéke meghaladja-e vagy kisebb lesz-e egy meghatározott szám alatt.

Félidő/teljes munkaidő (HT/FT): Fogadás a félidőben és a mérkőzés végén elért eredményre. Mindkét előrejelzésnek helyesnek kell lennie a győzelemhez.

Hátrány: A fogadóirodák által használt módszer, hogy egy egyoldalú eseményt vonzóbb fogadási ajánlattá tegyenek.

Fej-fej mellett: Fogadás arra vonatkozóan, hogy a két csapat közül melyik végez előrébb egy bajnokságban vagy versenyben.

IO

Játék közbeni fogadás: Fogadás egy eseményre annak megkezdése után.

Világi: Fogadás egy bizonyos eredmény ellen. Gyakran használják fogadási tőzsdéken.

Hosszú lövés: Magas szorzóval és alacsony nyerési esélyekkel rendelkező fogadás.

Match fogadás: Fogadás a mérkőzés kimenetelére.

Pénzvonal: Az USA-ban gyakori. Fogadás arra, hogy melyik csapat nyer, figyelmen kívül hagyva a döntetlent.

Esély: Bukmékerek által beállított számok, amelyek azt mutatják, hogy mekkora valószínűséggel történik egy esemény. A tét összegéhez képest potenciális nyereményt mutatnak. Az alacsonyabb szorzók nagyobb esélyt jelentenek erre az eredményre. Különböző módokon jeleníthetők meg, például 5/1, 6,00 vagy -150.

Odds ellen: A páros pénznél nagyobb szorzók (pl. 5/2 vagy 3,50).

Odds Be: A páros pénznél kisebb szorzók (pl. 1/2 vagy 1,50).

Nyílt: Fogadás egy liga vagy verseny győztesére.

PW

Kihasznál: Egy másik kifejezés az akkumulátorra.

Ár: Egy másik kifejezés az esélyekre.

Prop Bet (különlegességek): Fogadás adott mérkőzésen belüli eseményekre (pl. egy játékost le kell tiltani, büntetést kell ítélni).

Nyom: Ha egy fogadás döntetlent eredményez. Gyakran előfordul ázsiai hendikepben, amikor a pontozás megegyezik a hendikeppel.

Tét: A fogadáson megtett pénzösszeg.

Tripla: Egyetlen fogadás három kimenetelre.

Value Bet: Olyan fogadás, ahol a nyereményszorzók a fogadó javára szólnak.

Érvénytelen fogadás: Bármilyen okból törölt fogadás, és a tét visszakerül.

Fogadás: Egy másik kifejezés a fogadásra.

Ez a szószedet a következőhöz kapcsolódó elsődleges kifejezéseket tartalmazza futball fogadás. A fogadók számára elengedhetetlen, hogy megismerkedjenek ezekkel a kifejezésekkel, hogy megértsék a tájat és megalapozott döntéseket hozzanak. Ne feledje, mindig felelősségteljesen fogadjon, és soha ne tegyen többet, mint amennyit megengedhet magának.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács