Útmutatók

May 3, 2023

A soros vásárlás alapjai a jobb sportfogadásért

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Sportfogadásnál fontos több tényezőt is figyelembe venni, beleértve az esélyeket és a sorokat, mielőtt tétet köt. A soros vásárlás azt jelenti, hogy a legelőnyösebb fogadási sorokat keressük a fogadás megtétele előtt.

A soros vásárlás alapjai a jobb sportfogadásért

A lehető legnagyobb sorok megtalálása elengedhetetlen minden olyan sportfogadó számára, aki maximalizálja megtérülését, akár vegyes harcművészetre, futballra, teniszre vagy bármi másra fogad.

Ez a darab bemutatja az online vásárlást, és rávilágít arra, hogy miért kulcsfontosságú az eredmény szempontjából.

Mi az a vonalvásárlás?

A soros vásárlás összehasonlítható bármely más típusú vásárlással. Ha új autót keres, egy kis összehasonlító vásárlást végez, hogy megtudja, melyik kiskereskedő kínálja a legjobb ajánlatot. Ugyanezek az elvek érvényesek az online vásárlásra is. Ezért a hétköznapi vásárlási tippek soros vásárlási tippként is alkalmazhatók.

A megfelelő vásárláshoz válasszon egy sort (például spread, total vagy moneyline), és hasonlítsa össze két vagy több különböző sportfogadó között. 

A tétjeit a legnagyobb eséllyel kell megtennie, mivel ez adja a legmagasabb hozamot, és ezen a vonalon kell fogadnia. Ez a lényege. Ha azonban komolyan gondolja a fogadást, a helyzet sokkal bonyolultabb lesz.

Például egyes webhelyek vagy régiók leállítják vagy korlátozzák, míg mások több korlátozást adnak arra vonatkozóan, hogy mit tehet. Ha jutalomról van szó, a legjobb sportfogadási oldalak alacsonyabb kockázatú, és gyorsabbak a kifizetések, mint mások. Mindenesetre előnyben kell részesítenie azon a vonalon történő fogadást, amely a legtöbb potenciális megtérülést kínálja befektetésének.

Egyszerű illusztrációja a soros vásárlásnak

Bár a line shopping egy technikai kifejezés, egyszerűen megérthető. Nem nehéz dolgozni, még akkor sem, ha azt szeretnéd, ha drónok lennének megcsinálva (ahogyan azt a nagy kollektívák teszik). A soros vásárlás előnyei minden bizonnyal érdemes erőfeszítést tesznek.

Fogadás előtt érdemes „soros vásárlást” végeznie, ami azt jelenti, hogy sok sportfogadást böngészhet a legnagyobb esélyt biztosító sportfogadók között. Az illusztráció a leghatékonyabb módszer erre.

 • Fogadást szeretne kötni a felár ellen a ma esti Blazers-mérkőzésen a Wizards ellen. 
 • A legtöbb bukmékernél az oddsmakerek Washingtont 5,5 pontos favoritnak minősítik a másik csapattal szemben. Az egyik könyv szerint azonban a Wizards csak az 5 pontos kedvenc. 
 • Ha úgy gondolja, hogy a Wizards hat vagy nagyobb különbséggel nyer, akkor olyan sportfogadóban kell játszania, ahol 5,5 pontos különbséggel szerepelnek. 
 • Ha viszont úgy gondolja, hogy a Blazers nyer vagy veszít hat pontnál kevesebb különbséggel, akkor azt a fogadóirodát kell választania, amelyiknél a San Antonio 5,5 ponttal támogatott.

Ezt más fogadásoknál is meg kell tennie, mint például az összegek és a pénzvonalak. Amikor játékot keres, amelyre fogadást tehet az Overnél a lehető legalacsonyabb számot fogja keresni, és fordítva, ha olyan játékot keres, amelyre fogadást tehet az Underre.

Ugyanez igaz a pénzvonalakra is. Az ilyen típusú fogadások a legelterjedtebbek a baseballban és a jégkorongban, és gyakran dollárban és centben jelölik őket. Például egy kétdolláros kedvenc pénzvonala -200, de egy esélytelenebbé, akinek a szorzója +150-ről +140-re nőtt, tíz centet váltott volna.

Habár ez nem tűnik soknak, ha csak néhány dollárt fogad (10 dollárral 14 dollárt nyer 15 dollár helyett), ez 6,7%-os különbség! Ugyanilyen fontos, és potenciálisan a hosszú távú siker és a kudarc közötti döntést hozó gyakorlat a Moneyline fogadások soros vásárlása.

Hogyan használják a fogadók az online vásárlást, hogy „legyenek a könyv”

Ha Ön az egyik legjobb sportfogadási oldal, és a tipikus -110-es lével fogad fogadásokat, akkor hosszú távon szép profitra tehet szert. Ez azonban csak akkor van így, ha az Ön vonalai következetesen közel állnak a konszenzushoz, amelyet piacnak is neveznek.

 • Ha olyan webhelyet választ, amely összehasonlítja az esélyeket, akkor több sportfogadó sorait is megvizsgálhatja egyszerre és ugyanazon a képernyőn. Ezzel megtekintheti, hol áll a legtöbb könyv, és rámutathat a vonalváltozatokra.
 • Azokban a helyzetekben, amikor a vonalak 1,5 vagy több ponttal eltérnek, lényegében „könyvvé válhat”, ha rossz árazású csapatot választ és fogad rá. Ez a magasabb pontkülönbséggel rendelkező csapat kiválasztásával történik. 
 • Ha megtalálja ezeket a hézagokat az árképzésben, az jelentősen növelheti az eredményt, és nem kell állást foglalnia az eseményhez, hogy jövedelmező fogadást tegyen; mindössze annyit kell tennie, hogy meghatározza a konszenzusvonalat, keressen más bukmékereket, amelyek ettől a vonaltól eltérnek, és fogadjon a nem megfelelő árú oldalon.
 • A konszenzusos vonal azonosítása általában gyerekjáték, és az "igazi vonal" megismerésének legegyszerűbb módja az, ha nagy tekintélyű, jó hírű üzleteket választunk, amelyekben rengeteg aktív vásárló van.

Elavult vonalak és Steam Chasing: A vonalvásárlási feltételek, amelyeket ismernie kell

Két kifejezést gyakran használnak az online vásárlással kapcsolatban.

Az első technika gőzhajszaként ismert. Ez akkor történik, amikor jelentős mennyiségű pénz (gőz) gördül be az egyik oldalon, ami jelentős kiugrást okoz a sorokban, hogy bevételt csábítson az ellenkező oldalra. Ez nagyon gyorsan hógolyózhat, mivel egyre több pénz próbálja meg "hajszolni" a "gőzt" és bejutni, mielőtt a sor még mélyebbé és meredekebbé válna.

 • Tegyük fel, hogy szerencsés vagy (vagy elég képzett), hogy közvetlenül a hatalmas gőzmozgás előtt becsúszik. 
 • Ebben az esetben alkalmanként lehetőséged lesz fedezni tétedet az akció megkezdése előtt, és garantált hozamot vagy freerollt indítani. 
 • Ha ez megtörténik, érdemes kihasználnia ezt a lehetőséget.

Hagyja, hogy meginduljon, és elégedett legyen a tétjével úgy, ahogy van, de ha elég korán beszáll, és a változás elég jelentős, fontolja meg ezt az alternatívát. Tegyük fel, hogy szerencsés vagy (vagy elég képzett), hogy közvetlenül a hatalmas gőzmozgás előtt bejut. Ebben az esetben alkalmanként lehetőséged lesz fedezni tétedet a játék kezdete előtt, és garantált profitot vagy freerollt zárni.

 • Tegyük fel, hogy szerencsés vagy (vagy elég képzett), hogy közvetlenül a hatalmas gőzmozgás előtt bejut.
 •  Ebben az esetben alkalmanként lehetőséged lesz fedezni tétedet a játék kezdete előtt, és garantált profitot vagy freerollt zárni. 
 • Feltéve, hogy elég korán érkezett, és a lépés elég nagy volt, hagyja, hogy meglovagoljon, és elégedett legyen a fogadással.

Tegyük fel, hogy a legtöbb fogadóirodáknál a jelenlegi vonal Los Angeles -5, de 10 perccel a tippelés előtt hatalmas fogadási sorozat érkezett a Lakersre, ami arra kényszerítette az egyik könyvet, hogy módosítsa a sort Los Angeles -5,5-re, majd -5.5. Ebben a forgatókönyvben a Lakers előnyben van 5,5 ponttal (-120).

Bármely könyv, amely még mindig Los Angeles -5-öt mutat, lemaradt a korszakról, és fokozottan fennáll a nagy sláger veszélye. Ez az, amit az iparág elavult vonalnak nevez.

Mindig hozza ki a legtöbbet az elavult vonalakból, amikor találkozik velük, mivel a legtöbb esetben nem maradnak meg sokáig.

Megérik a vonalas vásárlás előnyei az extra erőfeszítést?

A válasz igen. Bármilyen "éles" megmondja, hogy egy él, legyen bármilyen szerény is, mindig jobb, mint annak hiánya. A sportfogadás alacsony haszonkulccsal rendelkezik, és egy stratégia a „virrasztás” csökkentésére amit a sportfogadások egészítenek ki a sorokkal, az a vásárlás.

A gyakorlatlan szem számára a -110 és -105 közötti különbség nem tűnik olyan jelentősnek. Végül is nehéz -5-ös különbséget látni a két vonal között. Rossz.

Idővel a győzelmek és a vereségek is felhalmozódnak. Egyetlen szakértő szerencsejátékos sem jutott el anélkül, hogy alaposan megfontolt volna minden lehetőséget. Minden cent fontos, ha szerencsejátékosként szeretne megélni.

Most pedig tegyünk egy lépést hátra, és lássuk a nagy képet. 

 1. Ha 110 dollárt fogad 250 meccsre -110-nél, azt jelenti, hogy 131 meccset kell nyernie csak a nullszaldóhoz. 
 2. Ha összesen 105-105 dollárt keresel, 250 játékból 128 játékot kell megnyerned. 
 3. Több mint 250 játék, ez mindössze három különbséget jelent.
 4. Az éleseknek az esetek 53%-a és 56%-a között kell legyőzniük a könyveket, hogy stabilan tartsák győzelmi százalékukat.

Ha a különbségek ilyen csekélyek, akkor csak három meccsen elért győzelem vagy vereség lehet a különbség a nullszaldós és a pénzvesztés között. A sorok közötti eltérés, bármilyen csekély is, jelentősen befolyásolja nyereségét.

Végső gondolatok

Összefoglalva, a line shopping kulcsfontosságú minden sportfogadó sikeréhez.

Számos nagyszerű vonalbeli vásárlási tipp található, amelyek segíthetnek szakértő vonalban vásárlónak lenni, valamint számos tanulságos cikk, amelyek elmagyarázzák, hogy mitől érdemes fogadni egy vonalat, és melyeket érdemes elkerülni. Tekintettel a sportfogadásban elért csekély különbségre, a soros vásárlás meghatározhatja, hogy egy szerencsejátékos előrébb vagy mögötte áll-e.

Kerülje el, hogy a nehezen megkeresett pénzét adja könyvének, ha előtte alaposan tanulmányozza a témát. A soros vásárlást nem nehéz elvégezni, és idővel jelentősen befolyásolja az eredményt.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

Merüljön el az izgalomban: Keeneland közelgő Doubledogdare Stakes választásai
2024-04-18

Merüljön el az izgalomban: Keeneland közelgő Doubledogdare Stakes választásai

Hírek