Útmutatók

May 17, 2023

A végső útmutató a bankroll kezeléséhez sportfogadásokhoz

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Ahhoz, hogy sportfogadóként hosszú távú pénzügyi sikereket érjen el, többre van szüksége, mint a győztesek kiválasztásához szükséges készség; a sportfogadások során a pénz kezelésének alapos ismerete is szükséges.

A végső útmutató a bankroll kezeléséhez sportfogadásokhoz

Tegyük fel, hogy vasárnap este van, és a napi futball akcióját nézi. Nyolc perccel a játékból hat pont hátrányba kerülő hátrány. A játék utolsó perceiben, amikor az Ön csapata lerohan a pályán, tartsa az ujjait, és imádkozzon a csodálatos visszatérésért.

És bizony, egy óriási negyedik negyedbeli visszatérés a nap legnagyobb győzelméhez vezetett a klubod számára.

Most nyertél egy csomó pénzt; most mi? A pénzkezelési taktikák alkalmazásával növelheti az esélyét, hogy továbbra is nyer, miközben csökkenti annak kockázatát, hogy mindent elveszít. Minden sikeres szerencsejátékosnak alkalmaznia kell ezeket a hatékony stratégiákat bankrollja kezelésére.

Itt egy átfogó bankroll-kezelési stratégiát talál a sportfogadásban, egyszerű tanácsokkal, bevált taktikákkal és hasznos emlékeztetőkkel az olyan dolgokról, mint a nyerési és veszteségkorlátozások.

Hogyan kezeli fogadási bankrollját?

A bankroll kezelés olyan téma, amely megköveteli a „bankroll” kifejezés megértését, mielőtt más témákra térhetne. A sportfogadó bankrollja az a pénz, amelyik a fogadásra rendelkezésre áll.

Általános tanács, hogy soha ne tegyél több pénzt a sorba, mint amennyit megengedhetsz magadnak.

Ennek az állításnak a mérlegelésekor sok sportszerencsejátékos félretesz egy bizonyos összeget csak fogadásra. Miután eldöntötte, mennyi pénzre fog fogadni, elkezdheti hatékonyan kezelni bankrollját. Ehhez meg kell határoznia magának néhány irányelvet, hogyan és hol költse el a pénzt sportfogadás.

Mind az egység-, mind a tétkövetés elengedhetetlen összetevői a hatékony bankroll-kezelésnek. A megfelelő bankroll méretet és céljait különböző bankroll-kezelési eszközök használatával érheti el. Optimalizálja fogadási bankrollját, hogy maximalizálja nyereményét és korlátozza veszteségeit. Az amatőrök és a tapasztalt profik egyaránt hasznot húzhatnak ennek olvasásából.

Miért érdemes kezelni sportfogadási bankrollját?

Ahhoz, hogy valaki jó sportfogadó legyen, a sportfogadási iparág ismerete és bankroll-menedzsment rendszerre van szüksége – meg kell értenie, hogyan kezelheti pénzügyeit, hogy virágzó jövője legyen legjobb sportfogadási oldalak. Közvetlen összefüggés van a pénzügyeid kezelése és a sikerességi szint között.

A bankroll kezelésnek számos előnye van. Segít átvészelni a vesztes trendet, megóv attól, hogy a teljes bankrollodat egyetlen játékban lefújja, és megakadályozza, hogy a nagy pontszámra törekedj.

Ez csak egy maroknyi módja annak, hogy a jó bankroll-kezelés segíthet pénzt keresni a sportfogadásokkal.

Mennyit kezdjen a sportfogadási bankrolljával

A fogadási bankroll limit beállítása az első lépés a pénzkezelésben a fogadások megtétele közben. A bankroll, amint azt korábban említettük, csak fogadásra szánt pénzösszeg.

Ha ésszerűen szeretne pénzt játszani, akkor ezt a pénzt külön kell tartania más alapoktól. Mennyi készpénzt kell befizetnie a sportfogadási bankrolljába most, amikor tudja, hogy erre szüksége van?

Minden attól függ, hogy mennyi pénzre van szüksége a megélhetéshez. Csak olyan pénzzel játsszon, amelyet elveszíthet.

Mennyi pénzt kell fogadnia az egyes játékokra?

Ha ez egy ideális világ lenne, mindannyian hatalmas bankrollokkal rendelkezhetnénk, és ezeknek körülbelül 1%-át kockáztathatnánk minden fogadásnál. Mindenesetre ez a bankroll-kezelési stratégia nem a legjobb a kezdő szerencsejátékosok számára.

Ha 1000 dolláros bankrollja van, ami nem kis összeg, akkor 1%-os fogadáson csak 10 dollárt kockáztat. Aligha ez a legvonzóbb módja egy új időtöltés megkezdésének.

Bár az agresszió szintjének növelése kisebb bankroll mellett rendben van, nem tanácsos a tétjét a teljes bankroll 5%-ánál többre növelni. Ennél több bajt jelent. A 2,5% tisztességes középút.

Függetlenül attól, hogy 1%, 5%-ot vagy egy számot választ a kettő között, ez a százalék lesz az "egységméret" a továbbiakban.

Mik azok a fogadási egységek?

A sportfogadók könnyebben értékelhetik teljesítményüket a többi fogadóhoz viszonyított egységekkel. Végül is, ha összehasonlítjuk, melyik szerencsejátékos keresett több pénzt szerencsejáték az NFL-ben igazságtalan lenne, ha az egyik játékosnak 10 000 dolláros bankrollja lenne, a másiknak pedig csak 500 dollár. Előfordulhat, hogy egy nagyobb bankrollal rendelkező játékos sokkal gyengébb eredményt tud felmutatni, mint egy kisebbet, de még mindig pénzügyileg előrébb kerül a nagyobb összegű nyeremény miatt.

Az egység méretének módosításával láthatja, hogy mennyivel előzi meg átlagos tétjét. Az egyik akár öt egység is lehet, ha az egység mérete 100 dollár, a másikuk pedig 500 dollár. Ez a módszer lehetővé teszi a jövőbeni bevételek előrejelzését az egység méretének növekedésével.

Hogyan találja meg az igényeinek megfelelő bankroll-kezelési stratégiát

Nem kell minden játékon ugyanazt az összeget fogadnia. Sportfogadási portfólióját testreszabhatja az Ön által előnyben részesített fogadási módnak megfelelően, ha többféle megközelítés közül választ.

Lapos fogadási modell

A látszólagos egyszerűsége ellenére ez a leghülyébb módszer a pénzkezelésre. Mindössze annyit kell tennie, hogy meghatározza az egységméretet, és ezt az összeget tétje fel minden fogadásra. Nem mindegy, hogy mennyit fogadott a közelmúltban, mennyire magabiztos vagy mennyi az esély.

 • A „nyerni” és a „kockázat” megközelítések közötti választáshoz csak azt kell figyelembe venni, ami a legjobban megfelel az Ön igényeinek. A „nyerni” stratégia használata megköveteli, hogy egy egység megnyeréséhez milyen lédús lehet. Ez azt jelenti, hogy 1,1 egységet kell letenned, hogy 1,0-t keress, ha normál fogadásra teszel fogadást, -110-es szorzóval.
 • A kockázati stratégia használatakor nem teszel elegendő egységet a virrasztás fedezésére. Ez azt jelenti, hogy 1,0 egységet kell feltennie egy -110-es fogadásra, hogy 0,91 egységet nyerjen, ha nyer.

Ugyanebből az okból kockázatos a pénzes vonalakkal esélytelenebbekre fogadni. 

 • Ha egy lapos 1,0 egységet szeretne fogadni, akkor pontosan annyit fogadhat vagy tehet, hogy 1,0 egységet nyerjen. Ha +250 szorzóval akarsz fogadni egy esélytelenebbre, akkor két lehetőséged van: kockáztass 1,0 egységet, hogy 2,5 egységet nyerj, vagy 4,0 egységet kockáztass, hogy 1,0 egységet nyerj.
 • Fogadás megtételekor a legtöbb fogadó a "nyerni" megközelítést részesíti előnyben a spreadeknél és a "kockázat" megközelítést a pénzvonal alulmaradóinál, de érdemes amelyik stratégia segít a leginkább nyugodtnak érezni magát.

Ennek a stratégiának az elsődleges előnye, hogy megvédi bankrollját, miközben garantálja a megtérülést, ha a nyerési arány magasabb, mint a fedezeti küszöb.

Ne feledje, hogy ez a stratégia rendszeres bankroll értékelést igényel. Ha jelentős számú egységet szerzett vagy veszített, fontolja meg az egységek méretének megfelelő módosítását.

Magabiztossági modell:

Ha biztosnak érzi magát a meccsben, a magabiztossági modell lehetővé teszi, hogy megemelje tétjét. Bár az 1,0 egységnyi szerencsejáték továbbra is ajánlott, a tét 2,0 vagy 3,0 egységre emelése alkalmanként elfogadható. Nem javasoljuk egységméretének e feletti növelését, hacsak nem mutatott állandó képességet a legmagabiztosabb fogadások megtételére.

Mielőtt meghozná a végső döntést, bölcs dolog, ha végiggondolja ezt a modellt. Ez szerencsére nem túl nehéz elérni. 

 • Kövesse nyomon téteit egy táblázatban, függetlenül attól, hogy milyen fogadási rendszert használ, és minden fogadásnál el kell kezdenie egy 1-től 3-ig terjedő megbízhatósági skálán feljegyezni az önbizalom szintjét. 
 • Minden egyes tétösszegnél megnézheti a múltbeli rekordját, még akkor is, ha mindig ugyanannyi egységre tesz meg tétet. Nagyon ésszerű a tét összegének növelése, ha a legmagabiztosabb fogadásai sokkal jobb eredményeket értek el, mint a kevésbé magabiztosak.
 • Ezenkívül a bizalmi modell lehetővé teszi alkalmanként fél egységnyi fogadást. Ez akkor a leghatékonyabb, ha esélytelenebbekre vagy nagy kifizetési potenciállal rendelkező párbajokra fogad.

Százalékos modell

A lapos fogadási rendszerhez hasonlítható a százalékos modell. Az egyetlen jelentős változás az, hogy az egység mérete a bankrolltól függ, nem pedig előre meghatározott. A kezdeti numerikus összehasonlításnak szorosnak kell lennie, de az egység mérete sokkal gyorsabban változik, mint a lapos modellé.

Példaként nézzünk meg egy elméleti 1000 dolláros bankrollt.

 •  Akár átalány, akár százalékos, kezdeti tétje 25 dollár lesz, ha a kívánt standard egység 2,5%. Ettől kezdve a dolgok elkezdenek változni. 
 • A bankroll kezdeti 1025 dollárja 1025 dollárra nő, ha megnyeri első tétjét. 
 • A következő tét 25,63 dollárba, azaz ennek az összegnek 2,5%-ába fog kerülni.

Ennek a taktikának az elsődleges érdeme, hogy a sportfogadásoknál gyakori jelenség, hogy kihasználja a forró sorozatokat. Minden nyerő fogadás után megfelelő összeggel növeli tétjét, ami növeli a potenciális hozamot a nyerési sorozatok során.

Hátránya, hogy a kellemetlen helyzetből való kijutás nagyobb kihívást jelenthet. A tét nagysága csökken, ha a pénz a kezdeti kezdő összeg alá esik. Ennek eredményeként a nyerési sorozatod időzítése fontosabbá válik, mint a rögzített egységek paradigmájában volt. A nagyobb szórás miatt ez kockázatosabb stratégia.

Kelly kritériummodell

A Kelly Criteria Model olyan, mint a bizalommodell feltöltött változata. A cél az, hogy minden egyes tétnél kiszámítsa a pontos nyerési százalékot, ahelyett, hogy pusztán megbízhatósági szintet adna meg minden egyes választáshoz. Ezután ezt a számot használja a következő számításban, hogy kiszámítsa bankrollja pontos összegét, amelynek bármikor játékban kell lennie:

A végső útmutató a bankroll kezeléséhez sportfogadásokhoz

A képlet első pillantásra bonyolultnak tűnhet, de meglehetősen egyszerű. Vizsgáljuk meg a kitalált forgatókönyvet.

A számítás valahogy így nézhet ki, ha úgy gondolja, hogy 55%-os valószínűséggel nyer egy szokásos -110 tétet:

A végső útmutató a bankroll kezeléséhez sportfogadásokhoz

A Kelly-kritériumot használva ez a teljes bankroll 5,5%-os kockázatát jelenti.

A program akkor és csak akkor tanácsol nagyobb tétet, ha az önbizalmi szintje vagy a fogadásod pénzvonali esélye javul. Nem ritka, hogy ezek az adatok kissé merészek.

Tegyük fel, hogy azt gondolná, hogy egy +200 alatti játékos 50%-ban nyerhet. Így nézhet ki az eredményül kapott képlet:

A végső útmutató a bankroll kezeléséhez sportfogadásokhoz

A Kelly's Criteria Model megdöbbentően magas, a bankroll 25%-ának megfelelő tétet javasol bizonyos körülmények között.

Éppen ezért kulcsfontosságú a pontos pontosság a siker esélyeinek becslésében. Pénzének jelentős részét elveszíti, ha hibázik.

Ne próbálja ki ezt a technikát, hacsak nem végzett sok házi feladatot azzal kapcsolatban, hogy mennyire tudja megbecsülni a nyerési esélyeit, és még akkor is jobban járhat, ha az algoritmus módosított változatát használja.

A Kelly-kritériumot általában a professzionális sportfogadók használják, és sokan az ajánlott összeg töredékét választják. Ennek ellenére ez megóv attól, hogy annyit veszítsen, mint a normál lapos fogadási vagy százalékos fogadási modellek.

Sportfogadási bankroll kezelési tippek

Íme néhány tipp, amelyek segítenek megőrizni sportfogadási bankrollját. 

Tartsa be pénzügyi korlátait

Az alkalmi sportfogadók számára kulcsfontosságú annak ismerete, hogy mikor kell abbahagyni a fogadást. Ha fogad, csak azt kockáztassa, amit megengedhet magának. Így bármi történjen is, pihenhet és jól érezheti magát anélkül, hogy túlságosan aggódna a balszerencse miatt. Fontos megjegyezni, hogy a fő cél a jó időtöltés. Soha nem szórakoztató olyan pénzt játszani, amelyet nem kockáztathat meg.

Hozzon létre egy külön alapot a fogadáshoz

Ez egy kulcsfontosságú tanács, amelyet sok fogadó hall, de soha nem követ. Hetente vagy havonta tegyél félre egy fix összeget, és ne költs ennél többet fogadásra.

Könnyen elveszítheti nyereményét vagy veszteségét, ha minden alkalommal pénzt kell kivennie a zsebéből, amikor fogadást tesz. Gondos megfigyelés nélkül a fogadás gyorsan komoly erőforrás-felhasználássá válhat.

Soha ne vegyen fel pénzt a készletéből

A sportág legsikeresebb szerencsejátékosai azért teszik ezt, mert tudják, hogy a növekvő bankroll elengedhetetlen a hosszú távú sikerhez. Ennek egyik fő módja az, hogy állandó bankrollt tartanak fenn, és nem költik el nyereményüket.

Ha csak szórakozásból fogad sportra, akkor ennek az élvezetnek a jelentős részét abból kell származnia, hogy a nyereményeket valami más szórakoztatásra költi. Ez azt jelenti, hogy a szokásosnál több pénzt vesz ki a bankrollból, ha csak ritkán játszik szerencsejátékkal.

Ha azonban sportfogadóként szeretnél fejlődni, és végül nagy nyereményeket szeretnél elérni, akkor a nyereségedből annyit kell megtakarítanod, amennyit csak lehetséges a bankrollodban. A szerencsejátékok világában a készpénz a lőszer analógja; minél több van, annál többet árthat a téteivel.

Dokumentáljon mindent aprólékosan

Ha nem tartja számon nyereményeit és veszteségeit, a bankroll-kezelési erőfeszítései hiábavalók lesznek. Bár nyilvánvalónak tűnhet, ez egy komolyan kihasználatlan stratégia a sportfogadások világában.

Fogadási múltjának nyomon követésének egyszerű és gyors módja a pénz és a tétek nyilvántartása. Előzetes fogadásait így elemezhetjük, megvilágítva nyereményei és veszteségei okait. Ehhez használhatja az Excelt vagy egy jól bevált jegyzettömböt.

Vizsgálja meg pénzügyi sikereinek forrásait. Mennyire profitál bizonyos sportágakra, csapatokra és fogadásokra való fogadásból? A másik kérdés: hol várható a legnagyobb veszteség? Erőfeszítést igényel, de jelentős változást érhet el az eredmény elérése érdekében, ha az erősségeit kihasználja, és elkerüli a gyengeségeit.

Mit jelent a Stop Loss?

Ha sportfogadásról van szó, a legnehezebb az, hogy megértsük, mikor kell abbahagyni. Neked ajánljuk kockáztasson felelősséggel és figyelmesen olvassa el a következő tippeket: 

 • A stop-loss limit az a maximális pénzösszeg, amelyet a befektető hajlandó elveszíteni egy adott időkereten belül. Ha veszteségei meghaladják ezt az összeget, többé nem fog játszani. 
 • Például, ha megenged magának 100 dollárt, hogy szerencsejátékot játsszon, és egy nap alatt mindent elveszítsen, akkor nem fog újra fogadni. A veszteségstop-limit terv létrehozásának fegyelme segít elkerülni, hogy túl korán elveszítse az összes pénzét.
 • Nem mindenki kap veszteségi limitet sportfogadáskor, hogy elkerülje a gyors pénzvesztést. Könnyű megadni a hitelkártyaadatokat, és pénzt pazarolni online szerencsejátékra, ezért kulcsfontosságú, hogy reális módszereket fedezzen fel a takarékosság érdekében.

Előzetes útmutatásunk követésével és külön fogadási bankroll fenntartásával sokkal erősebb pozícióba kerül. Ha túlterheltnek érzi magát, ezek a javaslatok segíthetnek.

 1. Ha készpénzzel szeretne fogadni, a legjobb, ha ezt a készpénzt elkülönítve tartja a többi pénzeszközétől és zárt borítékban. 
 2. Ha bankkártyát szeretne fogadáshoz használni, javasoljuk, hogy külön számlát hozzon létre erre a célra.

A stop-loss limit meghatározása az egyik technika a fogadási tőkéjének védelmére, függetlenül attól, hogy milyen stratégiát választ. Kétféle stop-loss limit létezik. 

Session Stop Loss

Szabályozhatja, hogy mennyi pénzt költ szerencsejátékra, ha idejét különálló időszakokra osztja fel. Egy tipikus sportfogadó 200 dollárt tesz félre egy napra, és ezt a pénzt húsz különböző tét között osztja el játékon vagy vonalon.

Ne feledje, hogy ha egész nap sportra szeretne fogadni, érdemes lehet több alkalommal is játszani, hogy elegendő pénze legyen a játék folytatásához, még akkor is, ha rosszul kezd.

Amint elfogy a pénze, hagyja abba a szerencsejátékot, amíg anyagilag meg nem tér.

Állítsa le a Win Limit-et

Bármilyen ellentmondásosan is hangzik, tudnia kell, mikor kell feladni, ha előrébb áll, éppolyan fontos, mint tudni, mikor kell elmenni, ha leesik.

Még a legszerencsésebb embernek is elfogy a szerencséje egy bizonyos ponton, ezért általában a legjobb, ha készpénzt vesz fel, amíg fent van. A stop-win limitek felállítása egy fantasztikus módszer az önuralom edzésére, amely bármilyen típusú sportfogadásban jól fog szolgálni.

Ha egy nagy célfigura mellett dönt, és történetesen eléri azt, akkor felhagyhat a fogadással, és a nap hátralévő részét a győzelmek összeszámlálásával töltheti.

Végső gondolatok

A cikk elolvasása és megemésztése szilárd alapot nyújt a bankroll-kezelési stratégia alapjaihoz a sportfogadásban.

Nem tudjuk elégszer hangsúlyozni ezt a pontot: a jó pénzkezelés a szerencsejátékok terén óriási jutalmakat fog hozni. Nemcsak a pénznyerési esélyeidet növeli meg, de összességében sokkal kevésbé stresszessé teszi a sportfogadást.

Az előrehaladás objektív nyomon követésének képessége a jó pénzgazdálkodás másik előnye. Sokkal reálisabb lehet az eredményeket illetően, ha pontosan tudja, mennyit nyert és veszített egy adott hónapban.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

Emelje fel fogadási játékát: bennfentes választások, statisztikák és megbízható vélemények
2024-06-02

Emelje fel fogadási játékát: bennfentes választások, statisztikák és megbízható vélemények

Hírek