Hogyan fogadjunk

March 22, 2023

Amit a NASCAR fogadásról tudni kell

Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Hatalmas rajongótáborral Észak-Amerikában, és számos, gyakorlatilag hetente zajló versenynek köszönhetően februártól november elejéig a különböző versenypályákon a NASCAR fogadás az egyik legvonzóbb fogadási lehetőség a motorsportok szerelmesei számára.

Amit a NASCAR fogadásról tudni kell

A NASCAR számos versenysorozatot és formátumot működtet, amelyek közül a Truck Series, az Xfinity Series és a Cup Series a legnépszerűbb. Mindezek a versenyek a legtöbb bukmékernél elérhetőek NASCAR fogadásra.

Nem nehéz megtanulni, hogyan kell fogadni a NASCAR-on, ha minden héten figyelsz bizonyos dolgokra. Azok számára, akik alig várják a fogadási kalandokat, íme néhány szakértői NASCAR fogadási tipp és javaslat.

Hogyan készüljünk a NASCAR fogadásra

A NASCAR fogadás sikeréhez tudnod kell, hogy az esemény előtti hetek fejleményei hogyan változtathatják meg az eredményt. 

A legtöbb bukméker a hét elején kiadja a NASCAR szorzóit. A Sprint Cup Series csapatai kvalifikálják magukat és további edzéseket hajtanak végre, amint a kapuk kinyílnak.

Mind a versenyzők, mind a csapatok ezeket az edzéseket arra használják, hogy felkészítsék járműveiket a kvalifikációra, és finomhangolják őket a versenyre. A fogadási oldalak eltávolítják a NASCAR oddsokat a kijelzőről a kvalifikáció előtt, és a verseny napján újra közzéteszik azokat a legfrissebb információkkal.

Minősítés

A NASCAR-od fogadási stratégia mérlegelnie kell a kvalifikációt, mert az befolyásolhatja a verseny eredményét. 

A kiinduló helyzet

A kiindulási helyzet létfontosságú, de ez a versenypályától függően változik.

A pálya helyzete kritikus néhány olyan pályán, ahol csak egy versenyhorony van, mint például a Bristol Motor Speedway vagy a Martinsville Speedway, mivel más versenyautókat nehéz elhaladni. A barázda a gyors sáv a versenypályán. Emiatt a versenyautók egy sávban ragadnak az egyhornyos pályákon, de a két-három hornyos pályákon könnyen áthaladhatnak a versenyzők.

Az egyhornyos pályákon a pilóta megőrizheti energiáját a verseny későbbi szakaszában, ha jól rajtol, és nem kell túl keményen dolgoznia, hogy felvegye a helyét riválisán. A rajtpozíció azonban kevésbé kritikus a nagyobb versenypályákon, mint például a Michigan International Speedway és a Talladega Superspeedway, ahol a gyorsabb autók simán haladhatnak.

Pit Stall Válogatás

A boxutcák kiválasztását szintén a kvalifikáció határozza meg, és ugyanolyan fontos, mint a pilóta kiindulási helyzete. A pole pozíció győztesének elsőként a boxistállók közül választhat, majd a másodiktól az ötödikig kvalifikáló versenyzők következnek. Ez döntő fontosságú, mivel a pálya egyes szakaszain jellemzően szebb boxstállók találhatók, mint mások.

A legtöbb pole-győztes csapat az utolsó boxutcát választja a boxutca végén. Ez hasznos, mert ez azt jelenti, hogy sofőrjeiknek nem kell megvárniuk, míg a többi járművet elmozdítják az útból, mielőtt elindulhatnak, amikor az emelő leesik, és a szervizelés megtörtént. A legtöbb pályán találhat néhány istállót, amelyek hátulján vagy elején rések vannak. Ezek megkönnyítik a pilóták számára a boxba való be- és kiszállást, ami gyorsabb boxkiállást és jobb pályaidőt eredményez.

Vannak olyan versenypályák, ahol a jó boxkiállás ugyanolyan fontos, mint az erős rajtpozíció. Gyakran vannak ütközések a Martinsville-i boxutcán a szűk negyed és a korlátozott hely miatt. A Pocono Raceway meglehetősen széles gödörúttal rendelkezik, ami csökkenti a lehetséges balesetek számát.

Tanulás hogyan kell fogadni a NASCAR azt jelenti, hogy a NASCAR pályán kell elkészíteni a házi feladatot, mielőtt fogadást kötne. A fogadóközönség gyakran túl nagy súlyt helyez a pilóta kiinduló helyzetére, és jutalmazza azokat, akik a csomag hátuljáról indulnak. Amikor a Sprint Cup Series valamelyik nagyobb versenypályán versenyez, ahol egyszerű az előzés, és széles a boxút, ez a tudás jelentős előnyt jelenthet.

Gyakorlat

Az egyes Sprint Cup csapatok edzési idejét minden héten nyilvánosságra hozzák, beleértve a leggyorsabb köridőket és a legnagyobb átlagsebességet. Ha érdekel, a Speed Channelen megtekintheti ezeket az eseményeket. Itt a nézők mélyinterjúkon keresztül tájékozódhatnak a pilótáktól és a legénységfőnököktől kedvenc versenyautóikról.

A gyakorlati sebességek elemzésekor fordítson különös figyelmet a végső gyakorlatra, amelyet gyakran Happy Hour néven ismernek. Ez az utolsó lehetőség a csapatok számára, hogy a verseny napja előtt finomhangolják autóikat, és a legtisztább képet adják arról, hogy ki lesz a sikeres és ki teljesít alul. Amellett, hogy ez az utolsó lehetőség a Sprint Cup csapatai számára, hogy ellenőrizzék autóik irányíthatóságát, az utolsó edzés az az edzés, amely a legjobban szimulálja a versenynapi zöld zászló körülményeit.

Az időjárás hatalmas hatással van az autó teljesítményére a verseny során, és az autó beállításának az időjáráshoz való optimalizálása növelheti vagy megszakíthatja a versenyző győzelmi esélyeit. Az alacsonyabb pályahőmérséklet növeli a gumiabroncs tapadását, ami gyorsabb köridőt eredményez. A gumiabroncsok felforrósodnak és zsírossá válnak, ha a hőmérséklet emelkedik, aminek következtében az autók megcsúsznak verseny közben. Tehát tartsa szemmel, hogy mikor tartanak a valódi gyakorlati körök, és hogy mely edzések időjárási változói hasonlítanak leginkább a zöld zászló körülményeihez, amikor megalkotja NASCAR fogadási stratégiáját.

NASCAR fogadási típusok

A verseny napján, amint a kvalifikáció és az edzések véget értek, kiszámítják az esélyeket, és nyilvánosságra hozzák. Az egyik legfontosabb NASCAR-fogadási tipp, amellyel találkozhat, hogy megértse, milyen fogadásokat tehet egy NASCAR-versenyen. Az alábbi példák a gyakori NASCAR fogadásokra:

Egyenes futamgyőztes

A futamgyőztesek megszerzése azt jelenti, hogy egy adott pilótára fektetnek tétet, hogy megnyerje a versenyt aznap. Ezek a fogadások biztosítják a legnagyobb jutalmakat, de egyben a legnehezebb nyerni is. Kihívást jelent a futamgyőztesek ésszerűen következetes alapon történő kiválasztása, hogy jövedelmező legyen. 

Mivel általában több versenyautó-pilóta van, sok lehetséges kimenetel áll majd rendelkezésre, mindegyiknek megvan a maga szorzókészlete, amely a pilóta statisztikai győzelmi esélyei alapján történik.

A -250-es szorzó Dale Earnhardt Jr. győzelmére egy adott versenyen azt jelenti, hogy a fogadónak 250 dollárt kell kockáztatnia, hogy 100 dollárt nyerjen, ha bízik Earnhardt győzelmében. Ha az esélye +300 lenne, akkor 100 dollárt kell fogadnia, hogy 300 dollárt keressen.

Az ilyen fogadás legjobb aspektusa, hogy számos meghajtóra fogadhat, így szélesebb lehetőségeket kínál, mint egyetlen fogadással.

Driver Matchups

Ezek a fogadások két pilótát állítanak szembe egymással a jelenlegi versenyen, hasonlítanak egymásra pénz-vonal fogadások a baseballban. Nem számít, hol helyezkednek el a sofőrök, te nyersz, ha jobb helyen áll, mint az ellenfél. Ezek a fogadások egyedülállóak, hiszen nyerhetsz, ha a versenyződ a 42. helyen áll, és veszíthetsz, ha a 2. helyen áll. 

A népszerű sofőrök gyakran "puha pénzt" halmoznak fel, így a mérkőzéseket a sportfogadás más formáihoz hasonlítják. Íme egy példa a driver matchup piacra, amellyel találkozhat.

  • Denny Hamilton -170
  • Kyle Busch +135

Itt 170 dollárt kell megtennie ahhoz, hogy 100 dollárt nyerjen Jimmie Johnsonon, míg Kyle Busch 100 dolláros fogadása 135 dollárt fog visszakapni, ha sikeres lesz.

Dobogós helyezés

Ha még soha nem látott versenysportot vagy olimpiát, az első három helyezett minden esetben dobogóra kerül. A legtöbb sportfogadásban lehetőség van arra, hogy egy pilóta az első három helyen végezzen, az esélyek ennek megfelelően változnak. Ha van kedvenc pilótája, de nem biztos benne, hogy nyerni tud, akkor is fogadhat rá, hogy alacsonyabb szorzóval az első három helyen végez.

Dale Earnhardt Jr. esélye, hogy az első háromban végezzen, -650 lehet, ha -250 esélye lenne a nyerésre. Ha a nyerési esélye +300, akkor a második vagy harmadik helyezés esélye akár -105 is lehet.

Egyéb NASCAR fogadási szorzók

Íme néhány kevésbé elterjedt fogadási típus, amelyeket a NASCAR-nál láthat online fogadási oldalak.

A leggyorsabb kör

A leggyorsabb kör a fogadás másik formája, amely nem igényel magyarázatot: egyszerűen arra a versenyzőre vonatkozik, aki a lehető leggyorsabb idő alatt teljesít egy kört. A sofőrnek nem kell érvényesülnie vagy akár befejeznie az eseményt. Elméletileg megtesznek egy kört, kipörögnek, és a fogadás elvesztése nélkül kizárják őket.

NASCAR Futures

A NASCAR határidős szorzói segítségével távoli eredményekre fogadhat, például, hogy melyik pilóta nyeri meg a kupasorozat címét. Ezek a százalékok az egyes pilóták szezon közbeni teljesítménye alapján ingadoznak, végül azokra szűkülnek le, akik bejutnak a rájátszás következő körébe.

Gyártói esélyek

Ha fogadást teszünk a nyertes autó gyártójára, ez egy szórakoztató módja annak, hogy elütjük az időt a célba várás közben. Ezeket az esélyeket az aktuális szezon teljesítménye és a pilóta ezen a pályán és az adott eseményen elért sikertörténete alapján számítják ki. Például Chevrolet-k, Fordok és Toyoták versenyeznek a kupasorozatban.

Színpadgyőztesek

Egyes online fogadóirodák szorzót adnak arra vonatkozóan, hogy melyik pilóta teljesíti a NASCAR-verseny egyes szakaszait, és az összesített futam győztesét a teljesített szakaszok száma határozza meg.

Verseny kellékek

Az online fogadóirodák gyakran tartalmaznak különleges ajánlatokat és versenyreklámokat a nagy NASCAR-versenyekre, például a Daytona 500-ra. A roncsok száma, a figyelmeztető zászlók használata, bizonyos versenyzők végső pozíciója és egyéb tényezők egyaránt felhasználhatók ezeknek az esélyeknek a meghatározásához.

Végső gondolatok

Ne feledje, hogy a rövid és hosszú távú sikerhez gondos tervezés és átgondolt végrehajtás szükséges. Ha a verseny előtt elkészíti a házi feladatát, nagyobb esélye lesz arra, hogy megalapozott döntéseket hozzon téteivel kapcsolatban.

Nem a legjobb NASCAR fogadási stratégia az, hogy mindig megpróbálunk váratlan csapást elérni. Mint minden más sportra való fogadásnál, a legjobb NASCAR-szorzók vásárlása az Ön érdeke a tét megtétele előtt. Tekintse meg ajánlott NASCAR online fogadási oldalainkat, hogy a legtöbbet hozhassa ki NASCAR fogadási élményéből.

Ha részletes statisztikai elemzést szeretne kapni a versenyeredményekről, a legjobb megoldás az, ha megnézi az egyes versenyzők legfrissebb eredményeit az egyes pályákon. Tekintse meg versenytörténetüket, hogy megtudja, hány versenyen vettek részt, hányat nyertek, hol helyezkedtek el, és hogyan végeztek. Ezeket a számokat általában a járművezető teljes pályabesorolásával együtt adják meg.

Az egyes osztagok eredményeit meg kell kutatni, és figyelembe kell venni az átfogó értékelésben.

About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács
undefined is not available in your country. Please try:

Legújabb hírek

Emelje fel fogadási játékát: bennfentes választások, statisztikák és megbízható vélemények
2024-06-02

Emelje fel fogadási játékát: bennfentes választások, statisztikák és megbízható vélemények

Hírek