Minden, amit tudnia kell: Hogyan fogadjunk

A sportfogadás egyszerű, élvezetes, és lehetőséget biztosít az egyének számára, hogy pénzt keressenek. A kezdőknek viszont nem szabad sietniük a fogadásokkal. Bármilyen egyszerű is a sportfogadás, nem könnyű mindent jól csinálni az elején.

Kétséges, hogy a játékosok élvezni fogják-e a sportfogadásokat, ha helytelenül közelítik meg azt, mivel nagy valószínűséggel nem a megfelelő úton járnak a nyereményhez.

Ennek nem az a célja, hogy eltántorítsa az embert a sportfogadástól. Ennek a cikknek az a célja, hogy a játékosok tudjanak fogadni, és erős alapokat kínáljanak a fogadóknak, amelyekre építhetnek, ha rendszeresen pénzt szeretnének nyerni.

Minden, amit tudnia kell: Hogyan fogadjunk
Ádám Kovács
WriterÁdám KovácsWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Az Ön sportfogadási útmutatója

Az Ön sportfogadási útmutatója

Íme egy gyors áttekintés arról, hogy a fogadóknak mit kell tudniuk és tenniük annak érdekében, hogy ne csak növeljék nyerési esélyeiket, hanem segítsenek nekik felelősségteljesen szerencsejátékban játszani és jól érezni magukat. A sportfogadási iparág, akárcsak a Wall Street, ingatag. A bukmékerek megváltoztatják a fogadási szorzók a nap folyamán az általuk végzett tevékenység és egyéb hírek, például sérülések és időjárás alapján.

Például, ha az A-csapat 7 pontos favoritként kezd, és a fogadások nagy többsége rájuk esik, soruk -7-ről -7,5-re emelkedhet. Lehetséges, hogy a vonal sokkal távolabb kerül -8-ra, vagy "visszavásárolják" -7-re.

A vonalak témájában érdemes összehasonlítani sorok több sportfogadásból. A sorok a sportfogadástól függően eltérőek lehetnek, mivel a különböző bukmékerek különböző típusú ügyfeleket szolgálnak ki.

Ami a fogadást illeti, egy ésszerű ökölszabály az, hogy csak annyit kockáztassunk, amennyit a játékos megengedhet magának. Ne feledje, hogy a sportfogadás maraton, nem sprint. Lesznek jó és rossz napok. Ezért van egy nagyszerű stratégia, az úgynevezett lapos fogadás.

A lapos fogadás azt jelenti, hogy minden egyes játékban ugyanannyit kell megtenni, és csak a játékos bankrolljának 1-5%-át kockáztatják minden fogadásnál (a bankroll az a kezdő összeg, amellyel a játékosok fogadhatnak). Ha például a fogadók 100 dolláros bankrollal rendelkeznek, akkor játékonként legfeljebb 5 dollárt kockáztassanak.

Az Ön sportfogadási útmutatója
A sportfogadás típusai

A sportfogadás típusai

Egyetlen sportágra többféleképpen lehet fogadni, és ennek számos módja van szerencsejáték a különböző sportágakban.

Ami a sportfogadást illeti, a játékosok a legnagyobb, amit tehetnek, hogy megtanulják az egyes fogadási formák szabályait és a kapcsolódó jutalmat, kezdve ezekkel a leggyakoribb sportfogadási típusokkal.

 • Money Line fogadások: A sportfogadás egyik legegyszerűbb módja a pénzes fogadás. A játékosok döntik el, hogy ki nyer egy játékot vagy meccset, és a nyereményt az esélyek határozzák meg.
 • Egyenes fogadások: A soros tétet az Egyesült Államokban pontkülönbözetnek is nevezik. A pontkülönbség azt jelzi, hogy ki nyerhet és mekkora különbséggel.
 • Összes sor fogadás: Itt a fogadás a két csapat által szerzett pontok teljes számától függ. A tippelőknek ki kell választaniuk, hogy úgy gondolják, hogy a végeredmény magasabb vagy alacsonyabb lesz, mint a sportfogadóban megadott szám.
 • Parlay fogadások: A parlay fogadás számos fogadást tesz, amelyek mindegyikének nyernie kell ahhoz, hogy egy játékos nyerjen. A játékosok fogadást tehetnek például az A-csapatnak, hogy megnyerje a World Series-t, és az X-es csapatot a Super Bowlban ugyanabban az évben.
 • Teaser fogadások: Mivel kettő vagy több választási lehetőséget tartalmaznak, a teaser fogadások hasonlóak a parlayhoz. A különbség az, hogy a kisebb összegű fizetésért cserébe a játékosok kedvezőbb pontkülönbséget kapnak.
 • Egymás elleni fogadások: Ha egy fogadó két résztvevő közül választja ki a győztest, azt fej-fej fogadásnak nevezik
A sportfogadás típusai
Labdarúgás fogadás

Labdarúgás fogadás

A labdarúgás az egyik legnépszerűbb fogadási sport.

A világ legtöbb országában jól ismert sport, és több híres csapata is van. A másik ok, amiért oly sokan szívesen fogadnak futballmeccsekre, az az, hogy nagyon sok verseny közül lehet választani.

Ezek a versenyek több tucat különböző mérkőzésből állnak, sok különböző csapat részvételével, és rengeteg lehetőséget kínálnak a sportág rajongóinak a játékokra.

Az egyetlen ország, ahol nem a foci a legnépszerűbb sport, az Egyesült Államok, ahol az NFL uralkodik, Ausztrália és Új-Zéland, ahol a rögbi dominál, és Kanada, ahol a jégkorong a nemzeti kedvenc.

Labdarúgás fogadás
Labdarúgás fogadási útmutató

Labdarúgás fogadási útmutató

A tanulás megkezdéséhez hogyan fogadjunk futballra, válasszon ki egy nagy múlttal rendelkező bukmékert. A fogadási oldalnak rendelkeznie kell az összes szükséges engedéllyel, és kivételes ügyfélszolgálatot kell nyújtania.

A webhelynek széles fizetési lehetőséggel és nagy biztonsággal kell rendelkeznie. Mielőtt sportfogadót választana, beszéljen más játékosokkal, és végezzen néhány online kutatást tippekért.

A futballban a legnépszerűbb fogadási típusok a első gólszerző, félidő/teljes játékidő, parlay, és mindkét csapat szerez gólt.

Első gólszerző fogadások az eddigi legnépszerűbb futballfogadási mód. Ez azt jelenti, hogy egy játékos egy olyan csapatra fogad, amelyről azt gondolja, hogy elsőként szerez gólt a mérkőzésen. Az futball oddsok Az első gólt szerző fogadások általában jobbak, mivel sok kimenetel lehetséges.

Fél/Teljes munkaidő ahol a fogadók fogadhatnak arra, hogy:

 • Az egyik fél a félidőben, a másik csapat a teljes játékidőben vezet, vagy fordítva,
 • A félidőben és a meccs végén egy csapat lesz előrébb,
 • A félidőben döntetlen lesz, és a teljes játékidőben az egyik csapat nyer
 • A játék a felénél és a végén is döntetlennel zárul.

Parlay fogadások Növelje a tét lehetséges megtérülését azáltal, hogy sok csapat nyer, veszít vagy döntetlenre tesz fogadást, csökkentve az esélyeiket minden egyes meccsen, de növelve esélyüket a nagy győzelemre.

Mindkét gólt szerző csapat fogad Ez magától értetődő annyiban, hogy egy fogadó kap egy válogatott mérkőzést, és utasítja, hogy válassza ki azokat a meccseket, amelyeken mindkét csapat gólt szerez. A változás az, hogy a győzelem, a vereség vagy a döntetlen helyett most már csak két kimenetel lehetséges: "gól/nem fog gólt szerezni"

A fantasy sportligák már régóta léteznek, de a pénzkeresetre való fogadás az utóbbi időben népszerűbb lett.

Fantasy futball fogadás

A fantasy sportfogadások mögött meghúzódó fő koncepció az, hogy meghatározott kritériumok alapján összeállít egy játékoscsapatot, és ezek a játékosok pontokat szereznek csapatának a játékban nyújtott teljesítményüktől függően.

Ezután valódi pénzért versenyezhet másokkal, akik fantáziacsapatokat állítottak össze, és az lesz a győztes, akinek a csapata a legjobban teljesít. A fogadások sokféle módon történhetnek, beleértve az egész szezont tartó ligákban való részvételt is.

Labdarúgás fogadási útmutató
Lóverseny fogadás

Lóverseny fogadás

A lovassportnak hosszú és gazdag története van, évezredek óta űzték szerte a világon. A szekérverseny az ókorban kiemelkedő tevékenység volt, Görögországban és Rómában is zajlottak a versenyek.

A lóverseny csak a második helyen áll a labdarúgás után, mint a legnépszerűbb látványsport az Egyesült Királyságban. Iparági tanulmányok szerint az Egyesült Királyságban évente több mint hatmillióan vesznek részt a versenyeken, és a nők aránya az indulók 40%-a.

Ez a sport népszerű Franciaországban, Ausztráliában, az Egyesült Államokban, Kanadában, Hongkongban és Malajziában, Japánban pedig köztudottan szurkolnak a szurkolók a nagyobb eseményekre.

Lóverseny fogadás
Lóverseny fogadási útmutató

Lóverseny fogadási útmutató

Kezdeni fogadás a lóversenyekre, a fogadóknak először regisztrálniuk kell egy megfelelő fogadási oldalon, majd ott kell befizetniük pénzüket.

Ezután egyszerűen megtalálják azt a versenyt, amelyen fogadni szeretnének. A legtöbb webhely tartalmazza azon versenypályák listáját, amelyek aznap versenyeket rendeznek, így kiválaszthat egyet, és megtekintheti az összes tervezett versenyt.

Hogyan válasszunk győztest

Íme a hat fő tényező, amelyet a fogadóknak figyelembe kell venniük, amikor megpróbálják megjósolni a lóverseny győztesét – a menet, a pályatáv, a ló törzskönyve, a kapcsolatok, a pálya formája és a hendikep jele.

 • Haladó: Going (más néven pálya állapota vagy pálya minősítése) a lóversenypálya pályafelülete a verseny vagy versenytalálkozó előtt. A haladást a talaj nedvességtartalma határozza meg, és a verseny napján hivatalos felügyelő értékeli
 • Távolság: A legtöbb ló csak egy bizonyos távolságot tud futni, mielőtt elfáradna. Jól kifizetődő lehet, ha olyan lovat választanak, amelyik kitartással rendelkezik.
 • Családfa: Ez a ló származására utal. A tapasztalt fogadók gyakran megvizsgálják a ló törzskönyvét, hogy megtudják, szereti-e a földön vagy gyepen futni, pályán kívül (vagyis lassabban) futni, vagy új távot teljesíteni.
 • Csatlakozások: Az edző, zsoké és tulajdonos bizonyos kombinációi nagy sikert arattak, és ezeknek a kettes-hármasoknak a formája sok pénzt hozhat.
 • Tanfolyam űrlap: A lovak különbözőképpen futnak a különböző versenypályákon, ezért érdemes ellenőrizni a versenykártyákat a korábbi pályagyőztesek számára.
 • Handicap Mark: Ha egy ló elérte a hendikepcsúcsot, nehezen tudja felvenni a versenyt a jobb súlyú lovakkal. A hendikep versenyeken kritikus fontosságú egy ló értékelésének összehasonlítása a legutóbbi győztesével.
Lóverseny fogadási útmutató
Krikett fogadás

Krikett fogadás

A krikett az egyik legrégebbi játék, gyökerei egészen a 18. századig nyúlnak vissza Angliába. Ez egyben a világ egyik legnépszerűbb sportja is, sok sportfogadásrajongó otthona kényelméből fogad krikettmeccseket.

Valójában a krikett sporteseményekre való fogadás jövedelmező része az online szerencsejáték-iparnak. Míg Nagy-Britanniában, Indiában, Ausztráliában és Dél-Afrikában a legnépszerűbb, egyre népszerűbb az amerikaiak körében, akik egyre jobban ismerik a játékot.

Bár az Egyesült Államokban a fogadók többsége még mindig nem ismeri a játékot, néhány amerikai sportfogadó érdekesnek találja a krikettre való fogadást a játék által kínált számos fogadási lehetőség miatt.

Krikett fogadás
Krikett fogadási útmutató

Krikett fogadási útmutató

Mindenekelőtt a fogadóknak meg kell találniuk a legjobb fogadóirodát, amely járatos a krikettben, és versenyképes oddsokat ad. Továbbá néhány fogadóirodák weboldalai biztosítsa az ügyfeleknek azokat a statisztikákat, amelyekre szükségük van ahhoz, hogy sikeres fogadók legyenek.

Sokkal könnyebb zsigeri ösztönök alapján fogadásokat kötni, mint stratégiát megtervezni és elemezni. Ha azonban a fogadók a veteránok bevált krikettfogadási tippjeit használják, akkor nem kell kiterjedt statisztikai elemzést végezniük ahhoz, hogy növeljék a fogadás esélyét a győzelemre.

Mindig kövesse az időjárás-előrejelzést

Az időjárás ismerete rejtett betekintést nyújthat egy olyan játékban, amely elsősorban a széltől és a levegő instabilitásától függ. Például, ha esőt jósolnak, az azokra a napokra tervezett mérkőzések lerövidülhetnek, ami a második helyen álló csapatnak kedvez.

Várjuk a dobás eredményét

Az a döntés, hogy ki üt először, jelentős hatással van a játék eredményére. Ennek az az oka, hogy az elsőként ütő oldal kevesebb hátrányba kerül a játék során a kapu kopása és elhasználódása miatt.

A forma fontossága

A forma határozza meg, hogy egy csapat vagy egyéni játékos milyen jól vagy rosszul teljesít. Ügyeljen arra, hogy időben megvizsgálja a csapatokat és a játékosokat, hogy a legfrissebb információkat kapja teljesítménystatisztikáikról.

A talajviszonyok felmérése

Bár a legtöbb jobbnál nem feltétlenül a különböző játékterek tulajdonságai állnak a középpontban, mégis számítanak. Egyes kapuk például úgy tűnik, hogy egyáltalán nem fordulnak, míg mások csodálatosan reagálnak a pörgésre. Vannak lassú pályák, és vannak olyanok, amelyek felhajtóerővel rendelkeznek, ami a gyors tekercseket részesíti előnyben.

A krikett a lista élén áll, ha a nehezen fogyatékos sportágakról van szó. Ez annak köszönhető, hogy nagy számú piac közül lehet választani. Rendelkezésre állnak mind az ante-post, mind az élő játék közbeni fogadási lehetőségek.

A sok fogadási alternatíva mellett jelentős a kockázata annak, hogy több spekulatív fogadást teszünk. Ennek eredményeként fontos, hogy megtanulják azokat a legjobb taktikákat, amelyeket a fogadók használhatnak, hogy előnyt szerezzenek, és esetleg legyőzzék a rendszert.

Krikett fogadási útmutató
UFC fogadás

UFC fogadás

Az elmúlt évtizedben az Ultimate Fighting Championship (UFC) népszerűsége nőtt, csakúgy, mint a megtörtént eseményekre való fogadás. Ahogy egyre többen tesznek fogadást, az online fogadóirodák arra törekednek, hogy javítsák szolgáltatásaikat további fogadási lehetőségek, promóciók és versenyképes szorzók biztosításával.

A fogadók sok pénzt kereshetnek az UFC-re fogadva. Csakúgy, mint a legtöbb sportfogadás, itt is vannak kipróbált és tesztelt stratégiák amelyek segíthetnek a fogadóknak csökkenteni a kockázatot, miközben növelik a hozamot. A veteránok mindig megfontolják a taktikát, de ez még fontosabb azoknak, akik először fogadnak vegyes harcművészetet.

Néhány dolgot figyelembe kell venni, amelyek segítenek a teljesen új fogadóknak abban, hogy a jobb lábon kezdjék el az UFC fogadást.

UFC fogadás
UFC fogadási útmutató

UFC fogadási útmutató

Az UFC-ben való fogadás első lépése egy sportfogadó megtalálása. Nagy döntést kell meghozni, de most sokkal könnyebb, mint néhány évvel ezelőtt. Ennek az az oka, hogy a bővítésnek köszönhetően UFC fogadás, a legtöbb fogadóiroda ma már jelentős UFC fogadási lehetőségeket kínál.

Vélemények állnak rendelkezésre, amelyek segítenek a fogadóknak eldönteni, hogy szüksége van-e segítségre, és a játékosoknak tanácsot kell kérniük a fogadási közösségtől is.

A játékosoknak egy olyan alapvető felületet kell keresniük, amelyet jól ismernek, és amely lehetővé teszi számukra, hogy könnyedén eligazodjanak a fogadási piacokon. Keressen olyan fogadási ajánlatokat, amelyeket a fogadók kihasználhatnak, legyen szó ingyenes fogadásokról, pénzvisszafizetési ajánlatokról vagy valami másról; mindannyian segítenek a fogadóknak az elején.

UFC fogadás: A legfontosabb fogadási feltételek, amelyeket ismerni kell

 • Kedvenc: A harcos, akinek a győzelmet jósolják – és szinte mindig nevetségesen alacsony esélyekkel. Undercard küzdelmek esetén a kedvencekre való fogadás mindig jövedelmezőbb.
 • Alulmaradó: Másrészt ez az a harcos, aki nem valószínű, hogy nyer. Jövedelmezőbb lehet, mint a kedvencre fogadni, mert visszakapja a tétjét, plusz a nyereséget.
 • Nyom: A döntetlent eredményező fogadás sem nem vesztes, sem nem nyerő jegy. A tét egyszerűen visszakerül.
 • Kréta: A küzdelem kedvence vagy várható győztese, és általában a legjobb szorzóval rendelkező személy; szinte mindig negatív esélyekkel.
 • Döntés: A küzdelem eredménye a bírók pontozólapja szerint. Ez lehet megosztott, egyhangú, többségi vagy technikai döntés.
 • TKO: Ez azt jelenti, hogy Technical Knock Down. A harcosokat háromszor leütik, vagy a játékvezető közbelép, és leállítja a mérkőzést, miután megállapította, hogy a harcos nem tudja folytatni. Hacsak a bírók nem határozzák meg a küzdelmet a pontozólapokon, vagy nem hirdetnek versenyt nem hirdetnek, a szögletbevonás is TKO-nak számít.
UFC fogadási útmutató
About the author
Ádám Kovács
Ádám Kovács
About

Ádám, aki Szegeden született és Budapesten csiszolódott, a modern magyar online kaszinó rajongók úttörője. Ötvözi a hagyományos játékokat a digitális pezsgéssel, így hidat ver a magyar szerencsejáték múltja és jelene között.

Send email
More posts by Ádám Kovács

Legújabb hírek

Az Ultimate Boxing Sportfogadási útmutató
2023-11-17

Az Ultimate Boxing Sportfogadási útmutató

A bokszfogadásnak mindig is volt odaadó rajongótábora. Az elmúlt években egyre több küzdelmes rajongó kezdett aktívan keresni fogadási lehetőségeket jelentős eseményekre. A jó hír az, hogy most minden eddiginél egyszerűbb a bokszra fogadni. Ha érdekli a sportfogadás, fontos, hogy ismerje a különböző bokszpiacokat, a tipikus oddsformátumokat és a hasznos fogadási tippeket, mielőtt fogadást tesz. Azt is meg kell tanulnia, hogyan válasszon megbízható online fogadóirodákat. Ez az átfogó online boxfogadási útmutató minden alapot lefedi.

Amit a NASCAR fogadásról tudni kell
2023-03-22

Amit a NASCAR fogadásról tudni kell

Hatalmas rajongótáborral Észak-Amerikában, és számos, gyakorlatilag hetente zajló versenynek köszönhetően februártól november elejéig a különböző versenypályákon a NASCAR fogadás az egyik legvonzóbb fogadási lehetőség a motorsportok szerelmesei számára.

Az Ultimate Super Bowl fogadási útmutató a felkészüléshez
2023-03-08

Az Ultimate Super Bowl fogadási útmutató a felkészüléshez

A 2023-as Super Bowlon sok pénzt lehet legálisan megtétni, miután a 2022-es játék minden korábbi rekordot megdönt. Legutóbb a Super Bowl LVI-ben a Los Angeles Rams 23-20-ra győzött a Cincinnati Bengals ellen.

A legmenőbb téli sportok, amelyekre fogadhat
2022-03-02

A legmenőbb téli sportok, amelyekre fogadhat

A havon vagy jégen játszható sportokat téli sportoknak nevezzük. A nyári sportokkal ellentétben a téli sportok szezonja rövidebb, novembertől februárig tart. Egyes eseményeket, például a téli olimpiát négyévente rendezik. A téli olimpiai játékok a legizgalmasabb online sportfogadási lehetőségeket mutatják be. Ennek ellenére több éves és félévente megrendezett téli sportágban is meg lehet fogadni.